• Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Olaf [131.196.252.*]
    Grupowy plan naprawczy będzie obowiązywał również w kolejnym roku.

Znając życie espi o ile będzie to na ostatni dzień roku. Ale nie pytałem.

Jak ktoś nie wierzy proszę dzwonić informacja już jest dostępna.

Dziękuję za całe zamieszanie i że mogłem z niego skorzystać. Pozdrawiam Państwa.

https://www.bosbank.pl/informacje-korporacyjne/relacje-inwestorskie/kontakt-dla-inwestorow
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Jarek [66.90.89.*]
    Stary jak to nie jest prawda to zgłaszam cie stary
    Dzwonię i zobaczymy
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~rudy4 [83.4.126.*]
    Ja dostałem taką informację na pytanie " czy BOŚ pozostaje w 2024r w GPN:

Tak, BOŚ nadal pozostaje w GPN. O uruchomieniu planu informowaliśmy w raporcie bieżącym nr 34/2021 w dniu 31 grudnia 2021 roku. W przypadku zmiany tej decyzji również poinformujemy rynek publikując raport bieżący. Pozdrawiam Aneta Stelmaszczyk Dyrektor Biuro Komunikacji i Relacji Inwestorskich

Odpowiedź nie oznacza że zmiana decyzji może nadejść na dniach.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Bosiek [5.173.19.*]
    Dzięki za info.
    Również żegnam Bosia.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Analityk [5.173.196.*]
    To przykre co piszecie.
    Ciekawe dlaczego nie było espi o zatwierdzeniu (przedłużeniu) planu naprawy przez KNF na kolejny rok?

Jest to bardzo istotna informacja ponieważ po wyjściu z GPN, BOŚ będzie mógł w przyszłym roku wypłacić dywidendę.
    Może nawet z zysków z poprzednich lat a to znaczącą poprawi stopę zwrotu dla akcjonariuszy banku.
    Ja BOSIA nie żegnam, żeby było jasne. Przytoczyłem tylko odpowiedź BOŚ RI, a każdy niech robi co chce.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~dzwoniec [109.197.187.*]
    Z drugiej strony, dopóki nie ma oficjalnego komunikatu dla akcjonariuszy o zakończeniu działania planu naprawczego, spółka nie może informować inaczej. Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy ktoś z ulicy dzowni i słyszy: Od 2. stycznia już nie będzie planu naprawczego. Proszę czekać na info.

Dokładnie tak mi odpowiedzieli. :)
    dokładnie, takie informacje przekazuje się w ESPI.
    GPN miał na celu uzyskanie trwałej rentowności.
    Od trzech lat BOŚ generuje założone w strategii zyski dlatego według mnie kontunuowanie GPN w kolejnych latach nie ma żadnego sensu i ekonomicznego uzasadnienia.
    To jest oczywiście moja opinia i proszę się nią nie sugerować w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Hhh [5.173.19.*]
    Tak, tylko nie Boś decyduje tylko KNF
    Jeżeli więc KNF nie widzi szans na zakończenie procedury wyjścia z restrukturyzacji to chudnie akcji arkuszy nie ma nic do rzeczy.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Hhh [5.173.19.*]
    Przecież, to tylko zarząd Bosia chciał wyjść z planu do 2024, a nie że plan był na te lata.
    Masz pelnoartykulow, gdzie zarząd pisze, że chcieliby...
    Jeżeli Zarząd tak bardzo chciał wyjść z GPN to może się uda.

Poczekajmy na espi.
  • Re: Dzwonilem do BOŚ IR Autor: ~Tymf [5.173.188.*]
    I tak 11 pln za akcje to śmieszna cena. Czekać należy na walne i nowego prezesa z psl. Psl od razu ogłosi sukces planu i nową strategię.
[x]
BOS -0,20% 10,20 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.