Nareszcie pojawił się większy popyt, należny tej spółce. Kurs dosyć ochoczo oddala się od przełamanego wczoraj silnego oporu rocznego, przełamał również ten krótkoterminowy (coś około 9,25-9,30 zł). W pół godziny obrót był wyższy niż średnio na ostatnich sesjach! Zapowiada się ciekawie...
WIG leci na pysk, widać, że to przystopowało zakupy... Mam nadzieję, że sie dbije, wtedy popyt się wzbudzi ponownie...
Ważne: trzymać papier i nie oddawać za bezcen !!
Zauważyłem , że wątek który jest "przeładowany" , nie przyciąga ludzi "obcych " na polną , po prostu nie chce im się wszystkiego czytać , z kolei MY czytamy wszystko na wątku polnej . Nie chciałbym aby pojawili się ludzie którzy będą robić zamieszanie. Może jednak powrócimy na poprzedni wątek ? Czy mnie rozumiesz?
masz rację, możemy wrócić:)
a i tak, jak zobaczę, że więcej nowych osób się pojawiło w akcjonariacie i nie opchną tego do razu tego samego dnia, to postaram się napisać jakąś kwintesencję naszych kilkutygodniowych wywodów, żeby mieli sytuację Polnej w pigułce i nerwowo nie oddawali niepotrzebnie papiera, jak tylko urośnie kilkanaście %
czołem Towarzystwo:) może jednak będziemy kontynuowali już na tym nowym wątku? Kto chce i tak będzie czytał:) Skubnąłem dziś 400 szt. po 9,19 i 9,20 zł. i to jeszcze nie koniec będę polował dalej:) bolo7 muszę Cię także pochwalić za super robotę na naszym forum:) - "chylę czoła"
nie obawiaj się fan, to nie wygląda na sypanie:)
nawet ci, co chcą utrzymać w ryzach kurs, też wolą to robić na trochę wyższych poziomach (i tak przebił opory, które do tej pory działały), a nie sprzedawać bezwzględnie po jakiejkowiek cenie, jeśli już wymiana pomiędzy sobą nie wystarcza
Po wczorajszych wzrostach - fakt że przy niskich obrotach, ale wskaźniki AT wykazały sygnał wzrostowy także teraz to nie tylko informacje z forum powinny przyciągnąć nowy kapitał.
Dziś piątek więc warto byłoby jak klika sesji wcześniej zakończyć mocnym wybiciem. Zyczę udanej sesji.
nie wiem czy to wymiana czy nie, ale jedno jest pewne ludziska spłukane i spękane, dla niektórych wystarcza 5% zarobku to sprzedają, sam bym już tak zrobił ale akcja s=> 25 trzyma mnie przy polnej, mam nadziej że w końcu ruszymy ostro, zlecenie czeka do połowy marca, pozdro
Wszystkie europejskie giełdy pod kreską, USA zamnknęło sie na "-", nie ma się co dziwić, że WIG chce im dorównać...
Nastroje są kiepskie... to jest typowy kryzys psychologiczny.... Bo z gospodarką nie jest, aż tak źle. Tym bardziej, że Bank Światowy dobrze ocenia Polską gospodarkę (oczywiście na tyle ile można - porównawczo)....
Może być jeszcze jeden mały zryw po otwarciu Stanów, ale jak zjadą to pewnie już nie wyjdziemy na zielone :(
Fan, jeszcze wczoraj wielu marzyło, żeby zbierać po 8,2, zł a jeszcze wcześniej, poniżej 8 zł. To teraz niech się trochę pomieli na tych poziomach - toż to jest ponad 10% więcej i jest pewnie sporo osób, które uwalaniają się z papiera, bo tak ich to zmęczyło i nie są w stanie już wytrzymać kolejnego tygodnia, czy dwóch...
Ważne, że są ciekawsze obroty i nie ma zwały. Lepiej, żeby się tak stopniowo podnosiło przy dobrych obrotach, odświeża się akcjonariat, wtedy dużo wyżej zajedziemy za pierwszym wystrzałem.
wiesz i tak jest nieźle, równie dobrze mogło cały czas kisić się przez następne 2 tygodnie przy 8 zeta na obrotach rzędu kilka kilo...
mi się to podoba, wiadomo, że wewnętrznie każdy z nas chciałby już widzieć wystrzał i szybko potem zrealizować wystawione zlecenia, ale naprawdę, już blisko to ostateczne rozstrzygnięcie:)
no, to znowu wrzuta na ściągnięcie na finiszu kursu na czerwoną stronę; ważne, że mimo to oparł się na mocno dzisiaj przebitej linii oporu, która miejmy nadzieję, będzie teraz linią wsparcia...
a widziałeś samą końcówkę, przecież to już mnie bawi, jak walczył zapalczywie o ściągnięcie jeszcze niżej kursu, żeby na wekend to ładnie nie wyglądało, co by nie ruszyli znów inwestorzy od poniedziałku jak dziś; oj, przestraszył się dzisiaj, że nie dotrzyma w ryzach kursu; oj, jakie będzie piękne wezwanie...
Ale najważniejsze, na S 25 doszedł nam dzisiaj śliczny baton 12.500 szt.!!! Akcją ich załatwimy na amen.
Już blisko, kurs już kipi, kipi, a ci ostatkiem sił gaszą...
a, z tym 12.500 to się chyba pospieszyłem (mea culpa), wygląda ewentualnie na jakieś odnowienie zlecenia i zwiększenie o 1.500, bo jednocześnie zniknęło to na 11.000;/
zresztą później zliczę wszystko dokładnie
a, to Ty jesteś ten twardziel!
ja swoje porozbijałem na wiele mniejszych, żeby potem, bez anulowania całego, móc przerzucać pojedyńcze to na 30, to na 35, to na 32, to 27 itd.:)
oki:)
przewijał się ktoś na forum, kto też wspominał o tym, że ma 20K...
a propos mojego pakietu, wcześniej się wyprztykałem z kasy, a mogłem wyczekać i zebrać z 30 K papiera; ale nie sądziłem, że skurczybyki tak namiętnie będą zbijać kurs; i jeszcze to tsunami, które przeszło niedawno przez rynki...
no, ale przy takiej spółce to trzeba brać i się nie zastanawiać, bo 20% w te, czy we wte nie ma takiego znaczenia przy jej perspektywach!
Jestem przekonany, że razem z nami będą grać wierni towarzysze broni, którzy wypowiadali się na forum (kolejność przypadkowa): fan, germany12, motle, coolturalny, coly, Daro, Pablo, megikr, Genia z Wąchocka, leszczu, oraz pozostali mniej się udzielający, ale wspierający nas dzielnie poprzez trzymanie zleceń S>=25.
Ja głęboko wierzę, że jesteśmy tak zgraną ekipą, że nie sprzedamy naszych pakietów niżej niż 25 zł. A może zagramy o więcej, zobaczymy...
Oczywiscie, ze beda z wami conajmniej do S25, ale osobiscie nie mam tego papieru wiele - dzisiaj dorzucilem 40 sztuk, wczoraj 160 :)))), staram sie codziennie troche dobierac lacznie bedzie 1k.Ale z papierem moge poczekac bo nie spieszy mi sie odmrazac tych paru zl, a jezeli jest perspektywa podwojenia ( conajmniej ) pieniedzy to moge poczekac i to dlugo.
leszczu (kurczę, zmień tego nicka, bo jak się zwracam do Ciebie, to głupio się czuję...), oczywiście przy ewentualnym negocjowaniu warunków będą się liczyć %, ale dla nas ważny jest w ogóle udział każdego, nawet z 1 akcją, chodzi o wsparcie moralne, itd. dla zasady, żeby nie dać tak łatwo zarobić Jakubasowi, który chciałby najlepiej skupić Polną po 1 zł za akcje, a potem odsprzedać po 200 zł. Trochę mu z tego skubniemy:)
nie no, wiem, masz prawo mieć taki nick, jaki chcesz,:)
po prostu nie cierpię, jak się forumowicze tak do siebie zwracają, udowadniając jeden drugiemu, który jest większym figo-fago...
witam serdecznie wszyskich szczęśliwych posiadaczy papierka !!
troszku mnie nie było bo kombinowałem nowe środki na zakup perełki, ale już jestem i w poniedziałek postaram się podciągnąć kursik oczywiście do góry.
Obroty trochę wzrosły, więc można z nadzieją popatrzeć na końcowe odliczanie. Wolniutko bo bolnitku ale mam nadzieję że "maszyna" się rozkręci i nabierze odpowiedniej prędkości zatrzymując sie na odpowiednim poziomie - wyznaczonym przez nas.
Panowie, no to w poniedziałek już marzec:). Jakie perspektywy na nowy tydzień? Będą próbować dalszego zaniżania kursu? Zastanawiam się czy nie "wrzucić" na rachunek jeszcze trochę kaski i w dalszym ciągu dobierać?