• Aktywacja popytu Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    Nareszcie pojawił się większy popyt, należny tej spółce. Kurs dosyć ochoczo oddala się od przełamanego wczoraj silnego oporu rocznego, przełamał również ten krótkoterminowy (coś około 9,25-9,30 zł). W pół godziny obrót był wyższy niż średnio na ostatnich sesjach! Zapowiada się ciekawie...
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    WIG leci na pysk, widać, że to przystopowało zakupy... Mam nadzieję, że sie dbije, wtedy popyt się wzbudzi ponownie...
    Ważne: trzymać papier i nie oddawać za bezcen !!
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~motle [10.49.0.*]
    Zauważyłem , że wątek który jest "przeładowany" , nie przyciąga ludzi "obcych " na polną , po prostu nie chce im się wszystkiego czytać , z kolei MY czytamy wszystko na wątku polnej . Nie chciałbym aby pojawili się ludzie którzy będą robić zamieszanie. Może jednak powrócimy na poprzedni wątek ? Czy mnie rozumiesz?
  • Re: Aktywacja popytu Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    masz rację, możemy wrócić:)
    a i tak, jak zobaczę, że więcej nowych osób się pojawiło w akcjonariacie i nie opchną tego do razu tego samego dnia, to postaram się napisać jakąś kwintesencję naszych kilkutygodniowych wywodów, żeby mieli sytuację Polnej w pigułce i nerwowo nie oddawali niepotrzebnie papiera, jak tylko urośnie kilkanaście %
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~fan [77.115.125.*]
    czołem Towarzystwo:) może jednak będziemy kontynuowali już na tym nowym wątku? Kto chce i tak będzie czytał:) Skubnąłem dziś 400 szt. po 9,19 i 9,20 zł. i to jeszcze nie koniec będę polował dalej:) bolo7 muszę Cię także pochwalić za super robotę na naszym forum:) - "chylę czoła"
    fan, to jest absolutnie nasza WSPÓLNA PRACA, nie mam monopolu na fajną atmosferę, tworzymy ją bez wyjątku WSZYSCY:)
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~PABLO [87.96.118.*]
    zaraz to wezme po 9.40 te 680szt
    no i proszę, PABLO jak pisał tak zrobił:)
    panowie ja nie rzucam slow na wiatr jak kupowac to kupowac a teraz ktos mi zabrat te 80 szt pozdr cala ekipe
    wytłumaczcie mi, jaki ktoś ma sens dokładania co rusz na 9,40 zł.? Nie bardzo to rozumiem?
    fan niewiem jaki ma to sens dokladanie a ja znow wzielem te 90szt
    nie obawiaj się fan, to nie wygląda na sypanie:)
    nawet ci, co chcą utrzymać w ryzach kurs, też wolą to robić na trochę wyższych poziomach (i tak przebił opory, które do tej pory działały), a nie sprzedawać bezwzględnie po jakiejkowiek cenie, jeśli już wymiana pomiędzy sobą nie wystarcza
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~Daro [212.160.172.*]
    Witam Panowie

Po wczorajszych wzrostach - fakt że przy niskich obrotach, ale wskaźniki AT wykazały sygnał wzrostowy także teraz to nie tylko informacje z forum powinny przyciągnąć nowy kapitał.

Dziś piątek więc warto byłoby jak klika sesji wcześniej zakończyć mocnym wybiciem. Zyczę udanej sesji.

widać, że przenieśli się na trochę wyższe poziomy. Jednak wygląda to na dalszą wymianę? Jak sądzicie?
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    fan tez tak mysle
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~pg [83.18.214.*]
    nie wiem czy to wymiana czy nie, ale jedno jest pewne ludziska spłukane i spękane, dla niektórych wystarcza 5% zarobku to sprzedają, sam bym już tak zrobił ale akcja s=> 25 trzyma mnie przy polnej, mam nadziej że w końcu ruszymy ostro, zlecenie czeka do połowy marca, pozdro
    Może Wy wiecie, w jakim celu ktoś wystawił aż 2 akcje na S po 9,58 zł.?
    a może ktoś miał tylko 20 zyla na inwestowanie na giełdzie i teraz nam tutaj tylko miesza w zleceniach:)
    czyżby podpuszczali nas z tym zleceniami na S? Dokładają i dokładaja!
    no i oddaliśmy cały dzisiejszy wzrost:( zobaczymy co będzie dalej? Powiem, że wkradł się pewien niepokój!
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~coolturalny [83.11.34.*]
    Ktos zapewne chciał przykryć to duże zlecenie na S wystawiając nowe (mniejsze) punkcik tańsze ;)
    Wszystkie europejskie giełdy pod kreską, USA zamnknęło sie na "-", nie ma się co dziwić, że WIG chce im dorównać...
    Nastroje są kiepskie... to jest typowy kryzys psychologiczny.... Bo z gospodarką nie jest, aż tak źle. Tym bardziej, że Bank Światowy dobrze ocenia Polską gospodarkę (oczywiście na tyle ile można - porównawczo)....
    Może być jeszcze jeden mały zryw po otwarciu Stanów, ale jak zjadą to pewnie już nie wyjdziemy na zielone :(
    Fan, jeszcze wczoraj wielu marzyło, żeby zbierać po 8,2, zł a jeszcze wcześniej, poniżej 8 zł. To teraz niech się trochę pomieli na tych poziomach - toż to jest ponad 10% więcej i jest pewnie sporo osób, które uwalaniają się z papiera, bo tak ich to zmęczyło i nie są w stanie już wytrzymać kolejnego tygodnia, czy dwóch...
    Ważne, że są ciekawsze obroty i nie ma zwały. Lepiej, żeby się tak stopniowo podnosiło przy dobrych obrotach, odświeża się akcjonariat, wtedy dużo wyżej zajedziemy za pierwszym wystrzałem.
    bolo7, dobrze, że potrafisz uspokoić:) Faktem jest, że obroty dziś wyższe i pewnie masz rację, że trochę na tych poziomach pomielą:)
    wiesz i tak jest nieźle, równie dobrze mogło cały czas kisić się przez następne 2 tygodnie przy 8 zeta na obrotach rzędu kilka kilo...
    mi się to podoba, wiadomo, że wewnętrznie każdy z nas chciałby już widzieć wystrzał i szybko potem zrealizować wystawione zlecenia, ale naprawdę, już blisko to ostateczne rozstrzygnięcie:)
    Ktoś łyknął ładnego batona !!!
    no, to znowu wrzuta na ściągnięcie na finiszu kursu na czerwoną stronę; ważne, że mimo to oparł się na mocno dzisiaj przebitej linii oporu, która miejmy nadzieję, będzie teraz linią wsparcia...
  • Re: Aktywacja popytu Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Taa ... widać wyraźnie krecią robotę ładowaro-spycharki Ł-34 model ZJ:)
    a widziałeś samą końcówkę, przecież to już mnie bawi, jak walczył zapalczywie o ściągnięcie jeszcze niżej kursu, żeby na wekend to ładnie nie wyglądało, co by nie ruszyli znów inwestorzy od poniedziałku jak dziś; oj, przestraszył się dzisiaj, że nie dotrzyma w ryzach kursu; oj, jakie będzie piękne wezwanie...
    Ale najważniejsze, na S 25 doszedł nam dzisiaj śliczny baton 12.500 szt.!!! Akcją ich załatwimy na amen.
    Już blisko, kurs już kipi, kipi, a ci ostatkiem sił gaszą...
    a, z tym 12.500 to się chyba pospieszyłem (mea culpa), wygląda ewentualnie na jakieś odnowienie zlecenia i zwiększenie o 1.500, bo jednocześnie zniknęło to na 11.000;/
    zresztą później zliczę wszystko dokładnie
    Bolo bingo, skomasowałem wszystkie zlecenia.
    a, to Ty jesteś ten twardziel!
    ja swoje porozbijałem na wiele mniejszych, żeby potem, bez anulowania całego, móc przerzucać pojedyńcze to na 30, to na 35, to na 32, to 27 itd.:)
    Tak, wiem Bolo - masz tego też ok. 10K. Zagadką jest dla mnie ten dżentelmen, który wystawił 19,5 tys. akcji. Forumowicz, czy nie?
    a nie, mam ich ponad 23 tys. (w tym 3 tysie na 30, 35 i 40), tyle tylko, że o 10 tys. pisałem, jak wrzucałem pierwszy raz, a potem to już nie:)
    O ... to super. Jeszcze kilku takich graczy i byłby niezły pakiecik:) Jakby co, to pisz do mnie na priva, na o2. Adres taki sam jak nick.
    Pozdrawiam
    oki:)
    przewijał się ktoś na forum, kto też wspominał o tym, że ma 20K...
    a propos mojego pakietu, wcześniej się wyprztykałem z kasy, a mogłem wyczekać i zebrać z 30 K papiera; ale nie sądziłem, że skurczybyki tak namiętnie będą zbijać kurs; i jeszcze to tsunami, które przeszło niedawno przez rynki...
    no, ale przy takiej spółce to trzeba brać i się nie zastanawiać, bo 20% w te, czy we wte nie ma takiego znaczenia przy jej perspektywach!
    Jestem przekonany, że razem z nami będą grać wierni towarzysze broni, którzy wypowiadali się na forum (kolejność przypadkowa): fan, germany12, motle, coolturalny, coly, Daro, Pablo, megikr, Genia z Wąchocka, leszczu, oraz pozostali mniej się udzielający, ale wspierający nas dzielnie poprzez trzymanie zleceń S>=25.
    Ja głęboko wierzę, że jesteśmy tak zgraną ekipą, że nie sprzedamy naszych pakietów niżej niż 25 zł. A może zagramy o więcej, zobaczymy...
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~leszczu [83.30.226.*]
    Oczywiscie, ze beda z wami conajmniej do S25, ale osobiscie nie mam tego papieru wiele - dzisiaj dorzucilem 40 sztuk, wczoraj 160 :)))), staram sie codziennie troche dobierac lacznie bedzie 1k.Ale z papierem moge poczekac bo nie spieszy mi sie odmrazac tych paru zl, a jezeli jest perspektywa podwojenia ( conajmniej ) pieniedzy to moge poczekac i to dlugo.
    leszczu (kurczę, zmień tego nicka, bo jak się zwracam do Ciebie, to głupio się czuję...), oczywiście przy ewentualnym negocjowaniu warunków będą się liczyć %, ale dla nas ważny jest w ogóle udział każdego, nawet z 1 akcją, chodzi o wsparcie moralne, itd. dla zasady, żeby nie dać tak łatwo zarobić Jakubasowi, który chciałby najlepiej skupić Polną po 1 zł za akcje, a potem odsprzedać po 200 zł. Trochę mu z tego skubniemy:)
    nie no, wiem, masz prawo mieć taki nick, jaki chcesz,:)
    po prostu nie cierpię, jak się forumowicze tak do siebie zwracają, udowadniając jeden drugiemu, który jest większym figo-fago...
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~coly [83.26.56.*]
    witam serdecznie wszyskich szczęśliwych posiadaczy papierka !!
    troszku mnie nie było bo kombinowałem nowe środki na zakup perełki, ale już jestem i w poniedziałek postaram się podciągnąć kursik oczywiście do góry.
    Obroty trochę wzrosły, więc można z nadzieją popatrzeć na końcowe odliczanie. Wolniutko bo bolnitku ale mam nadzieję że "maszyna" się rozkręci i nabierze odpowiedniej prędkości zatrzymując sie na odpowiednim poziomie - wyznaczonym przez nas.
    Do ilu on chce k.... zjechać z tą średnią?
    Bo wg moich wyliczeń nie ma szans nawet na 10,50 zł. Centuś z niego niesamowity.
    On chyba pochazi z Krakowa:)
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~fan [83.4.70.*]
    ja obstawiam na typowego Poznaniaka:)
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    p[anowie ja tez pyra
    No, pyry to też liczykrupy.
    on pochodzi z Lublina:)
    Możliwe, Lublyn - tak to się po ichniemu wymawia:)
  • Re: Aktywacja popytu Autor: ~fan [83.4.70.*]
    Panowie, no to w poniedziałek już marzec:). Jakie perspektywy na nowy tydzień? Będą próbować dalszego zaniżania kursu? Zastanawiam się czy nie "wrzucić" na rachunek jeszcze trochę kaski i w dalszym ciągu dobierać?
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.