• Bankrutują czy co??? Autor: ~dejw [62.111.231.*]
    jw
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~ok [83.8.164.*]
    nieładnie mi to pachnie
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Futrzak [79.186.128.*]
    Panowie, czy nie widzicie, że ktoś jest ukryty i zbiera akcje po 8 groszy, to znaczy, że raport może być bardzo dobry. Ktoś kto zaniżał kurs osiągnął swój cel, bo wywołał panikę i nazbiera sobie akcji od spanikowanych.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~oki [83.8.164.*]
    wiemy wszyscy ze chcielibysmy zebys miał racje.
    ale czy ja masz??
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~dejw [62.111.231.*]
    Jak ja lubię takie teorie spiskowe. Szkoda że się nie sprawdzają;)
    Panowie spółka ma bardzo dobrą polityke informacyjną, jest bardzo przejrzysta więc gdyby była w coś zaangażowana to żeby nie zawieść akcjonariuszy podała by to do wiadomości. Rozwija sie bardzo dobrze więc nie tylko my , ale i ktoś inny sie nia zainteresował. Od kilku tygodni, ktoś usilnie starał sie zbic kurs i udało mu się. Wywołał panikę i nazbierał sobie akcji, kto wie, czy kurs jeszcze nie spadnie. Jak już napisałem kiedyś ,ludzie nie wiedzą dlaczego kupuja dane akcje i własnie tak łatwo nimi manipulować. Znam ludzi którzy inwestuja dłużej ode mnie, a kiedy się pytam dlaczego kupili dane akcje lub sprzedali, to mówią bo ktoś inny tak zrobił. Panowie nie dajmy sie ogłupić. Każdy z nas umie czytać i chyba podejmuje decyzje kupna i sprzedazy akcji na jakiejś podstawie.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~gonzo [217.76.120.*]
    Fakt spółka za dużo ostatnie czasy traci. Kurs leci na łeb na szyje nie wiedzieć czemu. Albo faktycznie ktoś podkupuje albo ta spółka to tombak. Ja tam na razie też nie widzę powodów do paniki i nie sprzedam.
    Panowie teraz właśnie zaczyna sie zbieranie akcji, kto wie czy nie jestesmy w okresie , kiedy za pół roku trend się odwróci, a przedwczoraj mielismy początek ukształtowania sie podwójnego dna na S&P. To jeszcze bardzo wątpliwe, bo tego długa droga ,ale według mnie to już bliżej niz dalej do odwrócenia trendu. Wy róbcie jak chcecie, ale zastanowcie się na jakiej tak naprawdę podstawie teraz sprzedacie akcje, fundamentalnej, czy emocjonalnej, mówie o dniu dzisiejszym bo na 100% to nikt nie wie co sie może okazać, ale pytam się czy na dzien dzisiejszy spółka dała podstawę do sprzedazy jej akcji, ja takiej na dzień dzisiejszy nie widzę.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Soros [89.101.130.*]
    Ktos sprzedaje hurtem bo potrzebuje kase. Moze to byc rowniez wrogie przejecie. 10 min temu bylo zlecenie sprzedazy 350,000 akcji a teraz jest juz zdjete. Ktos tu strasznie miesza. Niestety 0.16 to wzrost o 100%. A no to trzeba bedzie dlugo poczekac...Ja mam sredni koszt zakupu troche wyzszy, wiec kase mam umoczona na dluuugo. Mozliwe ze juz jej nie odzyskam. To ze w USA pojawila sie sie nadzieja na dluzsze odbicie nie oznacza ze na tym lipnym indexie Newconnect cokolwiek sie zmieni, bo to bardziej przypomina dojenie kasy z leszczy ktorzy uwierzyli ze mozna osiagnac niewiarygodne zyski. A tu wystarczy kilka tysi zeby manipulowac cena.eeech. A po ile wy macie sredni kurs zakupu?
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Gęgę [213.158.196.*]
    Ja na ten przykład dziś kupiłem po 8gr, ale nie za wszystko, drugą część ustawiłem na kupno po 7 gr. Powiem tyle, że moja średnia cena wynosiła przed dzisiejszym zakupem 27 gr (wiem kosmos), po zakupie obniżyłem do 15 gr, jak wpadnie zakuppo 7 gr będzie sr. 11 gr, a to już super cena. Ja skupuje i czekam na konkretną cenę, wtedy sprzedam. A teraz oddawajcie dalej akcje, komuś się one przydadzą.
    Jakby nie patrzeć takie pikowanie kursu wzbudza podejrzenia. Może i nie ma powodów do paniki na razie, co nie znaczy że takie powody nie mogą się pojawić. Może ta wyprzedaż to gra pod słabe wyniki finasowe.
    Wrogie przejęcie wątpię, bo za mało akcji w obrocie, chyba , że Wesołowski robi coś innego niz zadeklarował. Ktoś sprzedaje hurtem, ja bym raczej obstawiał , że ktos kupuje hurtem. Ustawianie milionowych pakietów na sprzedaz po 9 groszy, chyba czemus słuzy. Ciekawe, czy będzie druga odslona paniki.
    zgadzam się przejęcie nie wchodzi w grę za mały free float. Tu się kroi coś innego, a co to się pewnie niedługo przekonamy .
    Spółka buduje grupę finansową. Podpisywane umowy będą miały wpływ na wyniki finansowe, ile kosztuje licencja od 3-50 tys., jaki będzie wynik operacyjny, może akurat nie za dobry bo spółka sie rozwija i ponosi koszty. Czy wyniki finansowe mają wpływ na kurs, wątpię, niektóre spółki podały bardzo dobre wyniki, inne złe a kurs stał, teraz na ludzi działa głownie slogan "Opcje Walutowe".
    Ja kupowałem po 20-23 grosze po 28 groszy, sprzedawałem część po 30-35 groszy , teraz kupowałem po 8-12 groszy, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie, żadnego, każda z tych akcji da zarobić i to sporo. Uciekam na razie, jestem ciekawy co zobacze po powrocie.
    Ja już mam teraz pietra na kupowanie. Kupiłem po 13gr bo myślałem że to już ekstra promocja. Okazuje się że przecena trwa w najlepsze. Teraz tylko obserwuje i czekam na rozwój sytuacji.
    Ustawiłem drugą częśc kasy na kupno po 7 gr, ale widać, ze skupowane jest po 8 gr. Wywołana panika i skup. Jakby co 7 gr akceptowalne, chętnie wcisne do wora po tej cenie.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~kil [83.24.46.*]
    nie posiadam tych akcji,ale widzę co się dzieje i nawet zastanawiałem się nad kupnem,ale nie zrobię tego bo ci co obkupili się po 8gr zaraz będą chcieli sprzedać po 9,lecz nie widząc chętnych przez długi czas wywołają lawinę spadków na 5gr. jeżeli nie będzie dalszego sypania to zaraz zrobi się sztuczny tłok np. 2mln.na kupi po 8gr po to żeby wypychać po 9-10gr,ale ostrzegam nie nabierajcie się na ten numer.bo zostaniecie ze śmieciem z którym nie będziecie mieli co zrobić.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Futrzak [79.186.159.*]
    To odpowiedż do pana Kila, bo mówiąc szczerze to dziwię sie, bo jak widzę to dla niektórych gielda to najprostsza rzecz pod słońcem. Przytoczę tu pewna postać, z tych co własnie robią to co inni robią, starszego pana, który inwestuje dłużej ode mnie i który ma ksywę "mógłem, chciałem itp"

Opowiem to na przykladzie Elkopu. Otóż ten pan miał PDAC po1 groszu. Była podaż na 1 groszu około 30 mln. akcji. W połowie grudnia ktos kupił te wszystkie akcje i ustawiło sie kupno po 1 groszu około 4-5 mln. akcji. Ten pan zawodził, że "a mogłem dokupić po 1 groszu, a nie dokupiłem, a chciałem." Powiedziałem mu, że spokojnie dokupi pan, jeszcze znajdą się chętni do sprzedazy. No i jak sie okazało tak sie stało, bo na sprzedazy znowu stało po pewnym czasie 30mln. akcji. Kiedy znowu zawitałem w domku maklerskim to powiedziałem "I widzi pan , udało sie kupic po 1 groszu." A on, mi na to, że sprzedał, bo Elkop to chyba jakiś bankrut. Spółka po emisji ma być bankrutem. Teraz kiedy okazało sie , że wszystko po 1 groszu zostało wybrane, to znowu chodzi i gada "że miałem, te akcje, mogłem je trzymać'. Ktos mnie będzie straszył resplitem, ale bez obawy, zawsze zdążę sprzedać po 1 groszu, a jak nie będzie resplitu, to co.

Panie Kil, powie mi pan na jakiej podstawie nazywa pan spółkę śmieciem, na podstawie jej ostatniego raportu, na podstawie jej wskażników, na podstawie że niedostatecznie się rozwija, czy tylko na podstawie spadającego kursu. Bo wydaje mi się, że tylko na podstawie kursu akcji. Wydaje mi się, że moge pana zaliczyć do grupy "a mogłem, a chciałem".
    Zgadzam się panem Futrzakiem. Kurs akcji nie zawsze odzwierciedla wartości spółki. Giełda to w duzej mierze spekulacja, która właśnie na NC pokazuje co się robi z kursem.
    panie futrzak.powiem krótko, bluetax poleci na mordę aż miło.to sypanie nie jest przypadkowe,lecz odzwierciedla sytuację na rynku.firmy tną budżety i nie będą wydawały pieniędzy na mądrali,doradzających im w jaki sposób inwestować,ponieważ te firmy nie mają już pieniędzy,a zostały okradzione przez innych mądrali doradzających im opcje zabezpieczające.
    a co na to powiecie,że ukryte kupno po 8gr. zamieniło się w ukrytą sprzedaż po8gr? czy nadal ktoś dopatruje się jakiejś teorii spiskowej?czy są jacyś "oni" którzy chcą was wycyckać z akcji?
    Nie chcialbym byc tylko żle zrozumiany, ja nie mówię, że kurs juz niżej nie spadnie bo tu jeszcze mogą dziać się cuda i prawdopodobnie będą sie działy, ja chcę tylko powiedzieć że co dla niektórych nie wiadomo jaka cena akcji nie będzie to i tak ich nie kupią bo będą uważali że to zbyt duże ryzyko. Są akcje o wartości 1 grosz i takie same o wartości 1 grosz, są akcje o wartości 8 groszy i są akcje o wartości 8 groszy. Ale pytanie czy te akcje się róznią oprócz tego, że mają podobną wartość.

Elkop ma akcje po 1 groszu i Fon ma akcje po 1 groszu. Które akcje było lepiej kupić ponosząc w razie czego mniejsze ryzyko mimo, że są o tym samym nominale. Patrowicz wywala akcje po 1 groszu, na Walnym jest uchwała o resplicie, a on pisze, że to z korzyścią dla akcjonariuszy. To dlaczego sam sprzedał, dlaczego mimo wszystko ludzie kupują te akcje po 1 groszu, mimo, że spółka nie jest w zbyt dobrej sytuacji. Kto wie czy ta spółka nie da zysków, ale kto ponosi wieksze ryzyko. Czy ten kto kupuje akcje Fona, czy Elkop-u.

Na New Connect jest wiele kursów o nominale kilku, kilkunastu groszy, czy uważacie, że ktoś zadaje sobie trud czytania o tej , czy innej spółce, każdego interesuje, czy kurs akcji rosnie, czy spada, jeżeli spada, to musimy robic to co inni bo chyba jest coś nie tak i nakręca się spirala paniki, która nie wiadomo, kiedy sie zatrzyma. Przykład Veno, gdzie przestrzegałem przed zakupem tych akcji (pod innym nickiem) jak był po 17-20 groszy. Kazdy mnie opluwał i twierdził, że chcę kupić te akcje. Jak jest teraz , kurs sam pokazuje. Jak będzie z BTG zobaczymy, kiedy i na jakim poziomie skończą się sprzedający, a sytuację wyjaśni raport i czy był powód takiej wyprzedaży.
    Futrzak to znaczy ze czekamy na 0,01 ??????
    bo wkoncu nierozumie tego co chcesz nam przekazac miedzy wierszami...
    cos bezruch... a tak ładnie wymiana szła...
    To znaczy zapnij pasy, Dorotko, i pożegnaj się z Kansas. Zobaczymy jak głęboja jest królicza nora.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~dejw [62.111.231.*]
    He he, dobre;)
    Nie sposób nie zgodzić się z Futrzakiem. Kurs jest jaki jest ale kto ma akcje wie (a w każdym razie powinien wiedzieć) po co je kupił. Jeśli spekulacyjnie to pewnie już dawno wywalił (no oczywiście zależy po ile brał), a jeśli 'inwestycyjnie" to nie ma sobie sensu głowy zawracać obecnym kursem, jeśli nic złego się w spółce nie dzieje. Z zastrzeżeniem tego "jeśli".
    Ale kogoś parzą te akcje i na siłe po 7 gr chce zepchnąć i jak to możliwe że na K stoi po 7 gr i na S 1 szt po 7 gr?
    Bo widełki są 0,8-0,12.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~jestem [87.105.207.*]
    sprzedaje ten co zrezygnował,dostał po 0,01 zł to ma niezłą przebitkę
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Soros [89.101.130.*]
    No ale czemu koles zrezygnowal? Kto sie pozbywa akcji spolki ktora sie rozwija i ma podobno swietne perspektywy? Moje rozumowanie jest takie ze koles ratuje reszte kapitalu ktory wpakowal w ta spolke, poki akcje jeszcze sa cos warte. No bo jaki jest sens rezygnowania z czegos co moze dac jeszcze wieksze zyski. Cos czuje ze wyniki beda do bani i oglosza ze spolka jest w tarapatch. Pan Stanislawski tak latwo nie chce sie poddac bo to on jest ojcem tej firmy tak wiec wlozyl w jej rozwoj wiele wysilku. Wydaje mi sie ze nie jest zbyt dobrze. Jedyne w co mozna miec nadzieje to ze Pan Stanislawski jest swietnym menadzerem i gosciem z wizja i ze wkrotce opanuje jakos sytuacje.

http://www.ncbiuletyn.pl/biuletyn/czytaj/157-Spółka_pod_lupą___Blue_Tax_Group_S_A_.html

• Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~kirk82 [62.133.138.*]
    Interesujący rys historyczny ale ja chciałem sie odnieść do opini jednego z moich poprzedników że w zwiazku z "kryzysem" firmy tną koszty możne po części to jest prawda w zależności od branży ale wracając do rzeczy to firmy tnąc koszty chyba lepiej im bedzie korzystać z usług Blue Tax niż samodzielnie prowadzić księgowość bo w przypadku zwijania żagli pracownikom trzeba wypłacić odprawy jakieś premie motywować ich a tu masz podpisana umowę jak ci nie pasuje to żegnasz się wiec oferta BT jest jak najbardziej adekwatna na czasy kryzysu.

PS mam też Power Media które prowadzi podobna choć troche bardziej innowacyjną oferte ale i tu i tu jestem w plecy

Na BT uśredniam co chwile kurs i pokładam w nich duże nadzieje na przyszłość inwestuje nie spekuluje wiec kurs po 8 grosików jest bardzo atrakcyjny
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~coleman [83.26.135.*]
    To jest prawo do złodziejstwa w majestacie "wolnego rynku".Jeśli wchodzisz w
    akcje akceptujesz ryzyko i wtedy jest ok,ale jesli ktoś nawet nie tyka
    giełdy to nie akceptuje ryzyka zatem dlaczego ma tracić jak na najgorszej
    narażonej na największe spekulacje spółce.To nie przeciętny trzymający się z
    dala od giełdy polak dokonywał takiego wyboru

I do nikogo nie mam pretensji
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~krzystob [83.11.13.*]
    Ciekawe który z zarządu dziśopylał akcje, zapewne sie nie dowiemy bo tchórzesię nie przyznadzą, podadzą info, że prosili o nieujawnianie nazwiska. Ja stawiam na Pana W. Zobaczcie jak straszą właśnie zajrzałem na moje konto do mbanku a tam na sprzedazy postawiono przeszło 3 mil akcji po 2 gr. Ludzie o co tu chodzi, wciąż skupuje i skupuje uśredniają w dół, ale to jest już nie do wytrzymania, mam dość, jestem zdesperowany, za dużo trace.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~zorientowany [78.88.183.*]
    ha ha ha pozdrawiam krzysztosoba jeszcze nie dawno inaczej ćwierkałeś ptaszku, cwaniactwo nie popłaca ,takze dalej licz i analizuj jak się przelicza grosiki na złotówki , a i pamietaj 5 gr. coraz bliżej pozdrawiam i nie płacz już mamejko, w końcu sam pisałeś ,że spadki Ci nie straszne, a Blue to pewna inwestycja, przypomnij proszę ile minęło czasu jak pisałeś ,że Blue masz na kilka lat, także do tego czasu pozostało jeszcze wiele czasu, a Tobie to już chyba nawet stoperan nie wystarcza, i sprzedaż na samym dole. Za jedno muszę cię pochwalić świetnie to ująłeś jesteś LESZCZEM, szkoda tylko,że tak póżno się o tym dowiedziałeś, ja nadałem Tobie ten tytuł kilka miesięcy temu, a i jeszcze jedno pozdrawiam również Twojego kumpla Futrzaka, pa panowie odezwę się za kilka miesięcy, mam nadzieję ,że jeszcze tu będziecie
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: mc_fish [83.27.26.*]
    Wszyscy jesteśmy zdesperowani.
    Dopóki jednak nie wymieni się akcjonariat, nie wymielą akcje, których nie chce główny akcjonariusz, nie spodziewajmy się poprawy.
    Może 5 groszy nie zaliczymy, ale tylko dlatego, że panu W. taka cena nie będzie odpowiadała. Krótko i średnioterminowo wszystko bowiem zalezy teraz tylko i wyłącznie od niego.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Futrzak [79.186.170.*]
    A witam, pana Zdezorientowanego, co też kolega poczynał przez ten długi czas, pewnie powiesz , że zarabiałeś kupę kasy, a mi się wydaje, że jak kurs BTG był po 15 groszy to siedziałeś i nie wiedziałeś co masz począć niebożę. Tak prawdę mówiąc to tylko czekałem kiedy sie pojawisz bo co do tego nie miałem wątpliwości że ten czas kiedys nastąpi zeby napisać jaki to ty byłeś przewidujący. No i co ty teraz zrobisz panie kolego, jak kurs spadnie do 5 groszy. Pewnie poczekasz na 4 grosze. A czy ja tu będę to nie miej wątpliwości szanowny panie.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~Futrzak [79.186.149.*]
    Panowie widzę, że jest coś nie tak z Waszą psychiką. W takich momentach tylko widać na jakiej podstawie kupujecie akcje. Spółka jest bardzo przejrzysta, prowadzi doskonałą politykę informacyjną a więc jej współpraca z akcjonariuszami jest bez zarzutu. Ktoś zręcznie manipuluje kursem a wy już płaczecie, że spółka bankrutuje. Troche mniej emocji a więcej trzeżwego podejścia do sytuacji.
  • Re: Bankrutują czy co??? Autor: ~krzystob [83.11.13.*]
    A ty kolego zorientowany do kogo te teksty? na forum bluetaxa napisałem jak do tej pory chyba 2 lub 3 posty pod różnymi nickami. Pamiętaj nie każdemu psu burek naimie.
[x]
BELEAF -3,45% 2,80 2026-04-01 11:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.