Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Bankrutują czy co???

Nie chcialbym byc tylko żle zrozumiany, ja nie mówię, że kurs juz niżej nie spadnie bo tu jeszcze mogą dziać się cuda i prawdopodobnie będą sie działy, ja chcę tylko powiedzieć że co dla niektórych nie wiadomo jaka cena akcji nie będzie to i tak ich nie kupią bo będą uważali że to zbyt duże ryzyko. Są akcje o wartości 1 grosz i takie same o wartości 1 grosz, są akcje o wartości 8 groszy i są akcje o wartości 8 groszy. Ale pytanie czy te akcje się róznią oprócz tego, że mają podobną wartość.

Elkop ma akcje po 1 groszu i Fon ma akcje po 1 groszu. Które akcje było lepiej kupić ponosząc w razie czego mniejsze ryzyko mimo, że są o tym samym nominale. Patrowicz wywala akcje po 1 groszu, na Walnym jest uchwała o resplicie, a on pisze, że to z korzyścią dla akcjonariuszy. To dlaczego sam sprzedał, dlaczego mimo wszystko ludzie kupują te akcje po 1 groszu, mimo, że spółka nie jest w zbyt dobrej sytuacji. Kto wie czy ta spółka nie da zysków, ale kto ponosi wieksze ryzyko. Czy ten kto kupuje akcje Fona, czy Elkop-u.

Na New Connect jest wiele kursów o nominale kilku, kilkunastu groszy, czy uważacie, że ktoś zadaje sobie trud czytania o tej , czy innej spółce, każdego interesuje, czy kurs akcji rosnie, czy spada, jeżeli spada, to musimy robic to co inni bo chyba jest coś nie tak i nakręca się spirala paniki, która nie wiadomo, kiedy sie zatrzyma. Przykład Veno, gdzie przestrzegałem przed zakupem tych akcji (pod innym nickiem) jak był po 17-20 groszy. Kazdy mnie opluwał i twierdził, że chcę kupić te akcje. Jak jest teraz , kurs sam pokazuje. Jak będzie z BTG zobaczymy, kiedy i na jakim poziomie skończą się sprzedający, a sytuację wyjaśni raport i czy był powód takiej wyprzedaży.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BELEAF 0,00% 3,20 2026-01-30 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.