• The Final Countdown: 18 Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Nie licząc dzisiejszej sesji, Jakubasowi zostało 18 sesji na podjęcie decyzji w sprawie wezwania.
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~PABLO [91.94.169.*]
    czyli jak dobrze licze to do 13.03 piatek tak pozdr
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Ostateczny termin to 3 miesiące od daty zarejestrowania podniesienia kapitału, które nastąpiło w dniu 17.12.2008 r. Czyli ostateczny termin to poniedziałek, 16 marca. Ale ja tego poniedziałku nie liczę:)
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~fan [83.4.147.*]
    Zadziwiające jest, że Pan J. zachowuje taki spokój. Warto też przyglądnąc się ustawionym zleceniom. Dla mnie jest to podejrzane, że zarówno na K i S /5 najlepszych zleceń/ stoi tylko po 1 zleceniu. To tak jakby wszystko było ustawione? Oczywiście to są moje spostrzeżenia:) Ile mamy na ustawionych akcji na S po 25 zeta. Pozdro.
  • Re: The Final Countdown: 18 cos ciekawego Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    http://pl.youtube.com/watch?v=EsyTcPSIAgk&feature=related
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    musimy odbierac od pana j akcyjki niech pozniej odkupuje drozej
    a co do filmu warto zobaczyc
    germany12 napisał byś coś konstruktywnego!
    Głownemu udzialowcowi chyba juz zabraklo papierka do zanizania kursu
    właśnie! Zaskakująco dziwny spokój i małe obroty! Co to może oznaczać Waszym zdaniem?
    moim zdaniem t dobrze mylsisz tak jak ja on juz chyba nie ma czego przewalac
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~Daro [212.160.172.*]
    Każde działanie ma swój rachunek ekonomiczny więc na pierwszy rzut oka wydaje się że dalsze zaniżaniu kursu nie powoduje pozyskiwania tekiej ilości akcji jakią "zbieracz" chciał ściągnąć z rynku. Sądze że chwila wyczekiwania "próby sil" i na północ.
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    Witam towarzystwo, nie widziałem notowań cały dzień - co to za rzeź na WIG20?!? a o Pekao to już nie chcę mówić...
    A nasza perełka świetnie się trzyma jak na osiągnięcie nowych minimów bessy na wigach:)
    i na S 25 przybyło kolejnych 8 tys. sztuk.
    Gdyby nie ta katastrofa na szerokim rynku, to chyba dziś mogłoby być fajne odbicie
    I co Panowie, co o tym sądzicie? Ładnie udało mu się postarszyć. Nie zdążyłem zabrać po 7,70 zł. i tera się zastanawiam czy czekać co będzie jutro, czy też ustawić się z kupnem gdzieś po 7,80 - 7,90 zł.? Jak uważacie?
    fan: "i Ty Brutusie", Ty nam ściągasz kurs tak nisko? :)
    a tak na serio, bierz dzisiaj, bo to co się dzieje na rynku, to przybiera formę paniki, a więc rychło niezłe odbicie, a o Polnej już nie wspomnę
    Za 25% sumy, którą chcesz przeznaczyć na akcje Polnej, kup dzisiaj za 8 zyla z groszami. Jutro za kolejne 25% itd. Ale oczywiście gwarancji nikt tutaj ci nie da.
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Uffffffff, reakcja łańcuchowa - Cała giełda szalała chyba przez 20 min.
    Widać, że sie uspokoiło i to na dobrym poziomie, przez chwile myślałem, że poleci niżej i już szykowałem się do ataku :)
    Jedno jest pewne, że papier jest silny.....
    Normalnie giełda płonie, ogień i dym ... dym na wodzie:)
    http://www.youtube.com/watch?v=2WX_4FNoto4
    Jak podsumujecie dzisiejszy dzień? W takim tempie Jakubas nie będzie się musiał starać i do wezwania średnia z 6 m-cy będzie wynosiła 8 zeta! Obym się mylił. Traktujcie moją myśl jako "czarny humor". Dziś nie kupiłem, ale jutro w okolicach 7,50 - 7,70 będzie mnie korciło!!!! Pozdro dla cierpliwych:)
    Masz kalkulator albo MS Office? Jak masz, to sobie wstaw te 8 czy nawet 7 zł do brakujących18 sesji, sesji które dzielą nas od decyzji w sprawie wezwania. Jak ci wyjdzie 9 zł albo mniej, to ogłoszę cię świętym tureckim. Potraktuj to jako humor angielski:)
    Pzdr
    nie denerwuj się! Faktycznie te 8 zeta napisałem bez zastanowienia, ale jak się widzi takie rzeczy na rynku, to już naprawdę człowiek traci wszelkie "wyczucie matematyczne":)
    trzeba uwalic jakubasa i musimy skupowac to co on pzrzewala bardzo mnie on wkurrrr
    tak jest, germany, nie można się jemu dać;
    dzisiaj straszliwy pogrom na rynku, zabrzmiało jakąś katastrofą, Jakubas wie, kiedy robić wezwanie...
    O wezwanie bym się nie martwił, tylko o naszą akcję, dzięki której moglibyśmy mieć gdzieś łachę Jakubasa. Ja nie wymięknę, wielu z nas nie wymięknie, ale czy wszyscy z akcji S 25 wytrzymają to ciśnienie? Czy ktoś przy takim chu..wym nastroju na rynku będzie chciał dołączać do nas?
    Wigi złamały wsparcia z ostatnich dołków, a przecież Polna do tego ma jeszcze trochę miejsca i na razie naprawdę ładnie się wybroniła, pokazując drzemiącą w niej siłę!
    bolo popieram cie i naszych kolegow z ,,s25,, nie wymiekac i trzymac zwieracze
    Trzeba uwalic jakubasa i musimy skupowac to co on pzrzewala bardzo mnie on wkurrrr
    przepraszam, że zarzucam Was wątpliwościami, ale ... Zakładamy, że Jakubas zrobi wezwanie na Polną, a jeśli jednak tego wezwania nie będzie? Musi zejść poniżej 33%. Wiem, że na razie nie widać, aby szły jakieś duże pakiety i raczej jest wątpliwe, że Pan
    J. nie będzie chciał zrealizować swojego planu, niemniej jakaś tam wątpliwość zawsze zostaje.
    fan lepsze wątpliwości, niż bezmyślne działanie, kto pyta nie błądzi, chwała Tobie, ze dzielisz się tym, bo dzięki temu będziemy jeszcze bardziej zdecydowanie postępować przy obranym kierunku.
    Przewidzenie ruchów i ukrytych zamysłów Jakubasa jest trudne, pomóżcie mi w tym. Spróbuję zacząć rozpatrywać to.
    Pierwsza moja teza jest taka, że Jakubas jest za cwany, żeby odpuścić sobie taką spółkę jak Polna, przecież na tym za jakiś czas zarobi niezłą kasę. Do tego, że tak będzie, pasuje mi dołowanie kursu i akcja z raportem, który sztucznie skumulował straty, których Polna jeszcze nie zrealizowała, w celu wywołania zwały - obniżka średniej do wezwania.
    Jeśli jednak sytuacja finansowa nie pozwala mu na angażowanie się gdziekolwiek i będzie musiał zrezygnować w zwiąku z tym z tego smakowitego kąska, jakim jest Polna, to co możemy mieć? Musiałby już wywalić wcześniej, bo po ogłoszeniu tego spodziewałby się paniki i ryzyka mocnego stopnienia wartości udziału. Czyli to zbijanie kursu to byłoby nie poprzez wymianę między sobą, ale wprost wywalaniem. Ale w takiej sytuacji efekt podażowy został już uwzględniony w cenie, która jest mocno zdołowana. Pozostaje mu wtedy te 33 % i nie w jego interesie byłoby dalsze obniżanie się wyceny posiadanych walorów, tylko wzrost właśnie. Bo to, że teraz go nie byłoby stać na sfinansowanie wezwania (tylko to go może od tego odciągnąć), to nie znaczy, że nie będzie dbał o to, co posiada, czyli 1/3 akcji spółki. Tak, czy inaczej, co by się nie działo, wzrost ceny akcji jest w zasadzie gwarantowany, pytanie tylko, jakiej skali wzrostów możemy się spodziewać w wyniku którego sceanriusza. To tak na szybko moje typy, proszę Was o Wasze opinie, może czegoś nie dostrzegam...
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~słońce_karpat [83.4.132.*]
    też nie jestem pewien ruchów Jakubasa.....coś mi się nie podoba jego dość duże zaangażowanie w ochronę firm ubranych w opcje....musi mieć w tym własny interes i to duży....być może niebawem zacznie wywalać z niektórych spółek by podreperować inne...w każdym razie dzisiaj znowu trochę dokupiłem....jeszcze do Waszych S25 nie przystąpiłem....ale jestem bliski tej decyzji, no chyba, że spekuła nas całkiem załatwi....
    A jak moze nas zalatwic spekula mamy na pokladzie ,,s 25.. ,,kilku niezlych graczy oby tylko nikt nie wymiekl a najwiekszym spekulantem a nie inwestorem na na pokkycie mych slow jest sam zwalacz kursu czyli pan jakubas
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: ~motle [83.22.186.*]
    Niskie obroty na Polnej w połączeniu z ogólnoświatowym spadkiem dzisiaj , jest powodem spadków , W przypadku kilkudniowego przynajmniej uspokojenia indeksów , pokażą się sygnały , które pozwolą wam określić co do planów Jakubasa . Ilości zleceń na S wskazują na drobnych graczy , którzy nie załapali się na spekulację , no bo się na razie nie da. Pewno jestem w błedzie lecz tak myślę.
    Już tylko 16 sesji zostało panu Zbyszkowi na podjęcie decyzji. To stnowczo za mało aby w sposób znaczący obniżyć średnią 6-miesięczną (ok. 125 sesji), która na chwilę obecną wynosi 11,30 zł. Jak mu się uda zejść poniżej 11 zł , w więc ustalić ew. cenę wezwania właśnie na tym poziomie ... to będzie wszystko. O zejściu poniżej 10,50 zł nie ma co marzyć.
    Ponieważ rynek pewne rzeczy dyskontuje z wyprzedzeniem, spodziwam się, że na dzisiejszej sesji powinien nastąpić podjazd kursu w okolice 10 zł. Każde zejście notowań < 8,50 zł to dobra okazja do zakupów.
    Jak ten czas leci. Już tylko 15 sesji:)
  • Re: The Final Countdown: 18 Autor: bolo7 [160.83.32.*]
    no, to już niedługo, a to ważne, bo wiadomo, że czy będzie wezwanie, czy nie, to kurs i tak poleci do góry, ale ta niepewność dla szerszego grona potencjalnych inwestorów wstrzymuje ich przed jakimś mocniejszym zaangażowaniem, bo a nuż jest jeszcze jakaś trzecia opcja... (nie mylić z opcjami, ha-ha)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.