Mamy 7% free float'u i jezeli myslisz ze na nim sa same leszcze to sie chlopie mylisz. spojrz na c/wk tu moze byc min 2 zl nie mniej i nie naganiaj bo wyniki finansowe juz dawno przestaly robic na inwestorach wrazenie w tym kryzysie koles.
po pierwsze koleś, jeżeli już mowisz o wartości ksiegowej to w/g gpwinfostrefa.pl wartośc 1 akcji to 14,30 zł ,a ff to 29,6%, gdy w/g bankiera tylko 7,5% gdzie prawda, o czym to swiadczy, że 2 portale podaja diamatralnie różne akcjonariaty - a no śiwadczy o animatorze, zarządzie - spółka mało transparentna, mieli przedstawiać prognozy, mieli sprzedać millenium , mieli , mieli i g...o mają, prezes w oderwaniu od rzeczywistości coś marudzi, że spółka będzie generować ddoskonałe wyniki na bazie 3 kwartałów, - to jest prymitywne, nie naganiam koleś bo utopiłem ponad 350 tys zł i chyba bardziej mi zależy na odzyskani kasy niż tobie, ale po roku nie widzę szans!!!!1
Kurde wiedzialem ze nie 7% bo gdzies wlasnie ta twoja liczba mi sie przewinela. Niewazne jak chcesz zarobic to dzis pewnie leszcze na krosnie sie wyrzuca po slabym raporcie a za kilka dni sprzedasz im z okolo 20% zyskiem. Ja Juz 100000 zarobilem tak poza tym czesc trzymam na dluzej bo krosno bedzie rakieta!!! PS to ile ten C/wk ?
wlasnie bankier stracil w moich oczach w ogole nie uaktualnione dane o akcjonariacie o free float kiepskie zrodlo informacxji chyba tylko forum pozostalo
zadajesz bardzo trudne pytanie, a moja zmiennośc opinii nie wynika z rozchwiania emocjonalnego lecz wielu czynników ( pozytywnych i negatywnych) dotyczących spółki.
Z jednej strony zachowania angoli, ktorzy przy duzych obrotach wyciagneli kurs o ponad 400%,z 16 pensów do blisko 80, by teraz przy niskim wolumenie osunąc go do 47pensów.
Spółka został wyrózniona za marketing ( apartament pokazowy capital) strona inernetowa atlasu - platinum towers , cokolwiek by to nie oznaczało zajęła 100 miejsce, na blisko 400, za ogólną ocenę - zarząd, wizja, perspektywy, relacje inwestorskie itp. - strona www. puls biznesu .
Jednak zadziwia dalszy brak płynności, pomimo, że jako jeden z nielicznych deweloperow nie wstrzymuje żadnych iwestycji w kraju i zagranicą, co za 3 lata w/g moich wyliczeń pozwala osiagną zysk 12 zł/ akcje i przy wskaźniku c/z na poiomie 8 jak onegdaj bywało daje cenę akcji 96 zł za sztuke.
popatrz na immo jaki ruch się zrobił pomimo ogromnego zadłuzenia i niejasnej do konca sytuacji prawnej kongolomeratu.
zadziwia zatem, pomimo też wystepujacego zadłuzenia blisko 280 mln E, ale z planowanymi duzymi inwestycjami choćby na słowacji, brak kompenie zainteresowania spółką, Dożo lepiej wyglądamy na tle lcc gdzie leszek wstrzymał wiele budów, a zaineresowanie jest duze.
choc może być i tak, że dalej przy małym woluenie i przy dobrych wynikach bedziemy rosnąć jak np. travel czy żywiec.
prosze o konstruktywne wypowiedzi.
Zeby byla jasnosc to mam atlaseta:) Ale skad masz info ze lcc wstrzymal projekty ( na ich stronie nic nie ma). Prosze o odpowiedz. PS atlaset wedlug mnie bedzie drugim immo niech tylko troche spekuly sie zleci to beda od nas kupowac za 6, 5 zl czyli kilkaset procent zysku:)
Spis załączników:
2009.02.26_Current_report_-_Admmission_Final.docx (REPORT)
POLISH FINANCIAL SUPERVISION AUTHORITY
UNI - EN REPORT No 2 009 / 5
Date of issue:
Short name of the issuer
ATLAS ESTATES LTD
Subject
Official market - legal basis
Unofficial market - legal basis
Contents of the report:
Raport bieżący numer 5/2009 z dnia 27 lutego 2009 roku
Rada Dyrektorów spółki Atlas Estates Limited ("Spółka") niniejszym informuje, że dnia 19 lutego 2009 r. zarząd Giełdy Papierów Wartościowych S.A. ("GPW") podjął uchwałę nr 91/2009, stwierdzającą, że 174.760 akcji zwykłych Spółki zostało dopuszczonych do obrotu na rynku regulowanym GPW. Na mocy powyższej uchwały, zarząd WSE postanowił wprowadzić z dniem 23 lutego 2009 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku podstawowym 174.760 akcji zwykłych Spółki, oznaczonych przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW") kodem ISIN GB00B0WDBP88. Równocześnie, Rada Dyrektorów Spółki ogłasza, że pierwsze notowanie tych akcji miało miejsce 23 lutego 2009 r.
W wyniku tej rejestracji oraz dopuszczenia akcji do obrotu giełdowego, obecnie do obrotu na rynku regulowanym na GPW zostało dopuszczonych 50.303.144 akcji Spółki, co nie obejmuje 18.870 Akcji Zwykłych, które istnieją w formie dokumentu. Spółka nie wyemitowała nowych Akcji Zwykłych, a łączna liczba wyemitowanych akcji zwykłych wynosi 50.322.014 (w tym akcje własne posiadane przez Spółkę).
Podstawa prawna: Art. 34 ust. 1,2 i 3 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych (Dz. U. z 2005 r., nr 209, poz. 1744).