podali w wywiadzie, że w piątek po 17:15 podadzą, więc może obstawiamy? ja strzelam w 23% (Michel Jordan jadł eko) bo rekordu z października trudno będzie powtórzyć,,,
Skumaj to że z prądu, gazu, jedzenia, paliwa, ludzie, kredytu, ubezpieczenia ludzie tak łatwo nie zrezygnują. Natomiast na bio jedzenie machną ręką i kupią zwykłe.
zauważ ,że co raz więcej produktów w ofercie bio planet nie ma certyfikatu bio ... firma będzie się rozwijać ..nowy zakład konfekcjonowania zwiększy moce XXX %
Ile razy można tłumaczyć barankom że pieniądze w biznesie biorą się od klienta a nie od ładnych fabryk. Świat jest pełen wynalazków typu latające rowery i samoloty na baterie słoneczne których nikt nie chce kupować a które powstały tylko po to aby wydoić z kasy jakichś głupich inwestorów.
Jeżeli nie mają certyfikatów bio to tym gorzej dla nich. Albo sprzedajesz bioprodukt klientowi który chce bioprodukt albo sprzedajesz zwykły jedzenie. Jak bioplanet chce sprzedawać zwykłe jedzenie to musi konkurować z dyskontami. Ciekawe w jaki sposób z takim kapitałem?
Co oni chcą sprzedawać? Bioprodukty bez certyfikatów? Czy może zwykłe produkty w cenie bioproduktów? Kupy to się nie trzyma.
Po to jest forum, aby się odzywać, jak masz z tym też problem (bo jesteś takim typem co tylko generuje problemy) to wypad, nikt tu po tobie płakać nie będzie
Moim zdaniem widać jak ktoś nawet udolnie skraca akcje na zamku jakiś człon wstawił jedna sztukę po to aby wychamować 9% wzrost. I w poniedziałek jazda z innej półki. Na spółce o tak małych obrotach to widać. Potem postraszy na forum ze od 2019 nic nie urosło co nie jest prawda i działa ze 4 tys akcji poniżej 11 kupili
Ale nie mówię o kursie. Mówię o przychodach, sprzedaży i właściwościach firmy. To że kurs jest zaniżony - to ja wiem. To że nic nie urosło i kurs nie odzwierrciedla pozycji Spółki to ja też wiem. Dlatego kupuj waść - ale widzę, że już to robisz.
No przychody urosły od 2019 o około 30%. Może więcej będzie. Tylko kojarzysz że inflacja nie dotknęła produktów premium i eko tak jak oleju rzepakowego? To nie będzie rosło 20% rocznie w kontekście wzrostu cen czy marży. Ale będzie rosło regularnie. Poza tym rok 2019-2021 to zupełnie inna bajka i trochę wyrwane z kontekstu z zapeleczem Covidu i wzrostu e-commerce. Teraz mamy kwasi normalność.
Bo kupił i chce zarobić. Takie to trudne dla Ciebie chłopie w zrozumieniu? Ja też kupiłem i będę dalej dokupował, za każdy wolny grosik. Do 15 promocja. Do 20 dobra cena. Do 25 dobra inwestycja. 30 wchodzą fundusze - dla nich musi urosnąć do 100 mln zł kapitalizacji by stanęło na komitecie inwestycyjnym. Powyżej 30 Krycha dokupi, bo przy 10 się bał i nie wie co co uśrednianie na spadkach. Powyżej 30 zagranica wchodzi do gry i rura na 55.
Tam wybicie i podwajamy cenę. Oto perspektywa. Nie na dziś, nie jutro - na kilka lat.
Do tego muszą rosnąć przychody i zyski. Zysk roczny winien być 10 mln zł rocznie.
Każdy jest kowalem własnego losu, jedni wolą ruszyć d.. i coś zrobić, inni jak ty będą siedzieć i wiecznie narzekać. Niby niezainteresowany spółką narcyz, a udziela się, że hoho... Ale to pewnie właśnie przez narcystyczne zapędy. Idą święta, jedni będą robić dania także z bioskładników, inni będą słuchać wywodów mędrka przy świątecznym stole. Tym drugim współczuję.
czytać nie umiesz? Wyraźnie napisał wój kolega "Bogy": "No przychody urosły od 2019 o około 30%" A inflacja skumulowana od 2019 ile wynosi? Więcej niż 30%.
Przecież ciężko o lepszy merytoryczny argument niż twoje niemerytoryczne wpisy, wystarczy poczytać :) Problem masz, bo tego nie rozumiesz i nie sądzę, aby to się zmieniło :) btw - może dla odmiany zacznij narzekać na rok 2010, albo 2015, ten 2019 już jest nudny :)
Sprawdź znaczenie słowa forum, to odnośnie "wcinania w dyskusję". Ty po co się wcinasz skoro uważasz inne wypowiedzi za śmieszne, a więc także "niemerytoryczne"? Sam już sobie zaprzeczasz, że nie wspomnę o warowaniu non stop na forum, którego nie rozumiesz i spółki, która tak wysmiewasz. Doprawdy ciężki przypadek haha