• Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~adameczek133 [89.64.48.*]
    Dajcie kogoś mądrego co postawi spółkę na nogi . Kto komunikuje się i przedstawia strategie i plany na przyszłość . A nie siedzi cicho jak mysz w dziurze . Kto dba o akcjonariuszy i spółkę . Precz z dziadostwem....
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Darek [89.64.56.*]
    Darek skoncz juz trollu :D może ty na prezesa?
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Ja [80.238.72.*]
    Na jedno by wyszło
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~adameczek133 [46.134.72.*]
    Szkodnik dalej milczy , będę pisał o nim dopóki nie przemówi z sensem !!!
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Tribe [31.0.45.*]
    Tymczasem We. The Revolution w specjalach na steam. Stara gra ale ciągle do skarbonki wrzuca.
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~greg [89.25.153.*]
    Akurat zgadzam się z adameczkiem. Spółkę obserwuję już tylko z boku i nie zamierzam tu raczej wchodzić nawet spekulacyjnie. Duża w tym zasługa prezesa właśnie. Pisałem wielokrotnie - tu jest totalna amatorka. Zero zarządzania kryzysowego. Nie wiem czy ten prezes w ogóle zerka na te forum, nie wiem na co on czeka i czemu nie widać żadnych sensownych działań. Komunikacja z rynkiem to podstawa. Fajnie, że puścili jakiegoś patcha do Tribe, ale co z tego.

Jest promocja na Steam - czemu nie leci stream na stronie Tribe? Z drugiej strony może to i dobrze, bo znów by leciał po francusku.

Gra ma dobre oceny, średnia 84%. A wrzucona jest jakaś recenzja jakiegoś portaliku z oceną 70/100. Dramat.

No i najważniejsze:

1. Brak roadmapy dla Tribe. Nie wiem na co on czeka, ona powinna była być zaraz po premierze, max 2 tygodnie! To nie jest Pan Tadeusz chłopie, nie jest też wykute w kamieniu, jak coś to sobie tą roadmapę zmienisz! Ale dasz jakiś sygnał graczom i rynkowi, że gra bedzie rozwijana i jakie są plany;

2. Brak ESPI o premierach, zmiana daty permiery Lazarusa pokątnie. Czy poszły jakieś prasówki z Lazarusem? Nic nie widziałem. Chyba jedyny marketing to wykupienie u jakichś ruskich czy kij wie kogo trefnych followersów;

3. Brak ESPI o premierze na konsole. Co za problem ustalić datę premiery? Można ją potem w razie czego zmienić, ale by poszło info w rynek, ludzie te ESPI czytają by zwrócili uwagę na spółkę. Już pomijam, że mogliby sobie bez kosztów zrobić na konsole jakby się z kimś dogadali zewnętrznym.

Oczywiście jest dużo więcej rzeczy, które powinni ogarnąć, ale szkoda klawiatury, bo to i tak jak grochem o ścianę.

Jestem ciekaw czy dalej im maile ze strony nie działają.
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~JAro [124.195.199.*]
    prezes ma zerkać na forum Bankiera...czy wy siebie słyszycie???
    poziom naganiaczy jest żenujący po prostu.
    nie ma pod co grać i nie ma na co lub przeciw czemu naganiać więc personalnie jedziecie. POLACTWO...
    Spółka walczy jak może, prezes robi co może Z TYM co ma.
    czytając wasze wpisy myślę sobie że gdybyście byli na jego miejscu to byście abdykowali w płaczu.
    byznesmeny.
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~adameczek133 [89.64.48.*]
    Prezes nic nie robi tylko cicho siedzi . Już dawno powinien filmik puści z wieściami o spółce . Żeby uspokoić sytuację . A kurs na dnie dna ...(
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Darek [46.204.0.*]
    Smieszne to co piszesz. Firma jest mala i nieznana bez większych dokonan. A Ty myslisz, ze jak Prezes wyjdzie i cos tam powie to Swiat sie zachwyci i kupi masowo gre. Otoz nie. Nikogo nie bedzie obchodzilo co Prezes powie, ani potencjalnych graczy a ni inwestorow gieldowych. Gracze to nie fani apla co kupia kazdy kit co im prezes wcisnie. Oczekujesz od malej firemki profesjonalizmu na poziomie takiego microsoftu? Pamietam taka duza firme co wypuscila Cyberpunka i jak prezesi amatorsko sie tłumaczyli. Jedyne co moze podnieść kurs tej firmy to dobra gra, nie niszowa, a dobra gra adresowana do szerokiego grona odbiorcow. Moza sama zapowiedz by cos dala, ale watpie. Raczej spore zaawansowanie prac. Wiec na lata macie problem bo Lazarus to kolejne niszowe nic.
    Nic takiego nie pisałem, czytaj ze zrozumieniem. Pisałem o kursie i komunikacji z rynkiem. Gdyby spółka pokazywała, że ma sprawy pod kontrolą i jest plan na przyszłość, to kurs by tak moim zdaniem tu nie leciał.

Ale jasne, masz rację, niech prezes nie komunikuje się z rynkiem i nic nie robi w tym kierunku - na pewno wpłynie to pozytywnie na kurs.
    A co niby ma powiedziec? To mala firma, malo kasy, malo ludzi. Ma pokazac imperialne plany? Obstawiam, ze zbieraja kase i mysla co dalej, czy kilka niszowych gier czy sprobowac jedna ambitna. Prezesi CDP sie komunikowali i jak kurs spadl po cyberunku? Gadanie nic nie da. Daliscie sie nabic jak zawsze na spolkach gamingowych. Przed premiera gry rosnie kurs spekulacyjnie, po premierze ostry zjazd i czekanie do nowej gry.
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Ja [80.238.72.*]
    Dwa razy nie sprzedawanie przed premierą mi się udało-> Frostpunk i House Flipper
    Myślałem, że z Tribe ze względu na niską kapitalizację spółki też tak będzie.
    Ja nie mam akcji mi to rybka. Natomiast nie pisz mi, że nie mogą dać roadmapy, bo to mała spółka rotfl! Właśnie jakiekolwiek komunikowanie się z rynkiem nic nie kosztuje i to mogliby robić. Maile z relacji inwestorskich już im działają czy dalej nie?
    Patrzac na emocje i stekanie, ze prezes ma ratowac kurs bo siega dna to zakladam, ze masz sporo tych akcji. Kurs nie uratuje zadna roadmapa, puszczanie filmików o przyszlosci firmy i inne chwyty marketingowe. Musisz sie z tym pogodzic. Dopiero jak beda miec powazny tytul i zaawansowane prace moze zaczac rosnac. A to znaczy dwa trzy lata o ile maj ambitny projekt a nie symulator muchy rodem z playwaya.
    To źle zakładasz. Po co miałbym pisać, że tu będzie leciało w dół i jak będzie poniżej zyla można się zastanowić czy się pochylić, gdybym miał akcje? XDDD No to jest właśnie logika tego forum.

Nie napisałem nic odkrywczego - bronisz abnegacji i amatorki, nieudacznictwa, a masz pewnie pełno tego śmiecia w portfelu. Serio zastanów się.

Tu jest amatorka, której nie tłumaczy skala przedsięwzięcia, wielkość firmy, itd.:

1) materiały marektingowe z językiem polskim (zwiastuny, screenshoty);
    2) promowanie gry streamem po francusku (ROTFL)
    3) zawieszenie notowań, bo prezes wrzucił jakiś raport z wynikami za Q2;
    4) brak reakcji na oskarżenia o nie płacenie na discordach czy Twitterach;
    5) brak roadmapy mimo obietnic;
    6) przekładanie premier bez informacji - ten lazarus miał mieć premierę o ile pamiętam 5 grudnia;
    7) wrzucanie promocji i nie wrzucanie streama;
    8) na stronie z Tribe jako recenzja prasy widnieje jakaś recenzja z oceną 70/100, podczas gdy gra ma 84/100 na steam - toż to antyreklama;
    9) nie działające maile do firmy, nie da się pisać na relacje inwestorskie (może to naprawili, ale wątpię, nie chce mi się tego sprawdzać, mam to gdzieś tbh);
    10) na socjlalach cisza, nic się nie dzieje, mój barber ma więcej postów na FB/Insta w ciągu dnia niż oni w ciągu miesiąca

Oczywiście tłumacz sobie tym, że mam pełno tego śmiecia i piszę truzimy, bo liczę, że tu będzie znów 3 zeta albo jeszcze lepiej 7 zeta.

NIE BĘDZIE.

Jak to odbije w rejony 2,50 to będzie dobrze.

Tu serio nie ma pod co grać, kolejne projekty wyglądają skrajnie amatorsko. Ktoś tutaj pisał jeszcze przed premierą Tribe, że PSH nic nie potrafi i że całą robotę odwaliło to Space Boat jeśli chodzi o Tribe. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem gotów w to uwierzyć.

Dla mnie ta spółka to skrajny przykład nieudacznictwa, nawet spekulacyjnie nie kupiłbym już tu akcji. Grałem pod Tribe, nie wyszło, trudno, opchnąłem, wchodzę czasem zobaczyć czy ktoś tu wyciągnął wnioski, jak się kształtuje sprzedaż z sentymentu i by móc wyciągnąć sobie wnioski na przyszłość. Co do Tribe uważam, że ta gra jest naprawdę dobra i mogła być dużym hitem, no ale... może czegoś zabrakło, nie wiem, ale wiem jedno, że to co ta spółka odstawia to jest wybitna amatorka i festiwal niekompetencji. A jaki ma to wpływ na sprzedaż nie wiem, jakiś pewnie niewielki ma, ale nikt mi nie powie, że komunikując się z rynkiem byłoby gorzej, albo że nie ma sensu się komunikować. Wy już tu macie jakiś syndrom sztokholmski, bo bronicie rzeczy nie do obrony.

Tu sobie poczytaj m.in. o PSH:

https://cdaction.pl/publicystyka/Polski-gamedev-Tak-dluzej-byc-nie-moze?strona=3
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Darek [89.69.157.*]
    Panie greg wszyscy pamietaja jak naganiales. Ja nie mam papieru i nie mialem, na nic nie naganiam, wrecz przecienie, caly czas tlumacze ze to mala firemka z nijakimi projektami, to firma amatorska i smiesza mnie zadania by prezes przemowil by ratowac kurs. Nic jego przemowienia nie dadza jesli nie ma solidnej gry. A ktos kto kupowal po 6 zl pod premiere widac ma pojecie o grach.
    WYMIEŃIC TEGO SZKODNIKA!!!!!!!!
  • Re: Prezes do wymiany to szkodnik!!! Autor: ~Krzychu [185.55.64.*]
    Autor: ~Darek [89.69.157.*] 2023-11-29 19:45
    Panie greg wszyscy pamietaja jak naganiales. A ktos kto kupowal po 6 zl pod premiere widac ma pojecie o grach.

To akurat proste kto brał po 6zł, pożniej po 5zł 4zł 3zł i wywalał po 2,60zł , wszystko jest na forum hahahahahahah

Autor: ~greg [89.25.153.*] 2023-09-27 12:16
    Opublikowano przy kursie:  5,98 zł , zmiana od tamtej pory: -73,41%
    Tak, to ja dobieram po 5,98 - dziękuję!!!
    Dawać do wora!!!
    Wymienić szkodnika !!!
[x]
POLYSLASH -4,01% 1,31 2024-03-21 16:46:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.