• Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~realista [93.105.66.*]
    Naganiacze wzięli się do roboty.
    Prosty rachunek - Wartość zobowiązań, pomimo braku ich wymagalności przekroczyła wartość majątku spółki. Nawet nie wiadomo o ILE!!!! Zatem musi być dużo.
    Tutaj nawet Pawlak nie pomoże.
    Firmę przejmą banki BGŻ, Bank Handlowy, Bank Millennium, Fortis Bank Polska i ING Bank Śląski , a Odlewnie podzielą los TOORY
    Rzucajcie dalej zdechłego kota - komuś na tym zależy a najbardziej tym którzy skupili po 80 groszy w dniu ich wyprzedaży.
    Tylko żeby nie było płaczu gdy będą po 30 groszy
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~emeryt giełdowy [79.185.94.*]
    kierunek 1 grosz i koniec notowań
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~joker [87.207.54.*]
    Sprzedałeś na dołku i teraz zal ci dupe sciska;?)jutro 1.80;)
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~realista [93.105.66.*]
    Kupuj dalej aż ci zwieracze puszczą
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~Joker [87.207.54.*]
    Już jestem zapakowany po 80gr;)A ty realisto?Co?Sprzedałęś przed wybiciem atlantisa i kupiłeś na górce Izolacje:)hhihaha no to faktycznie ładne posuniecie;)Realnie myślisz i pijesz herbatkę z cytrunką na noc;)a ja wyobraż sobie szampana;)Bo umiem ryzykować z Jajami;)A ty ich nie masz.....hhihIAH
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~ralf [79.186.209.*]
    Skad sie biora takie zjeby jak ty realisto...,zal ci dupe sciska ze ludzie zarabiaja i nadal beda, to piszesz jakies pijackie herezje, odpusc sobie i wchodz jutro pkc:)
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~mati [79.186.206.*]
    co tacy kretyni jak ten realista robia na GPW...,jak mozna wypisywac takie idiotyzmy z zalu ze mu kurs uciekł...?!!! Chlopie idz spac bo jutro trzeba rano wstac i znowu towarek na polce w Tesco ukladac, tylko nie pomyl sie jutro zaczynasz od podpasek na drogerii!!!!!!!!!!
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~waldi [81.190.247.*]
    Odlewnie to bedzie najlepsza inwestycja 2009 i 2010 roku sami sie przekonacie, inwestycja zakonczona pozyskaniem inwestora strategicznego
    W przypadku TOORY też miał byś inwestor strategiczny.
    Lepiej poczekać co z tej ugody wyjdzie, a potem naganiać i szukać jakiegoś inwestora.
    Niektórzy mogą zaliczyć kolejną wtopę na tym trupie
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~WYGRANA [86.111.99.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 10 / 2009
    Data sporządzenia: 2009-02-11
    Skrócona nazwa emitenta
    ODLEWNIE
    Temat
    nabycie pakietu akcji
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
    Zarząd Spółki Akcyjnej ODLEWNIE POLSKIE z siedzibą w Starachowicach niniejszym informuje, że w dniu 10 lutego 2009 roku został poinformowany przez Pana Mariusza Brulińskiego, iż w dniu 03 lutego 2009 roku nabył on w transakcjach podczas sesji zwykłej na rynku regulowanym Giełdy Papierów Wartościowych 640.000 (sześćset czterdzieści tysięcy) akcji ODLEWNI POLSKICH S.A. z siedzibą w Starachowicach.
    W wyniku tych transakcji Pan Mariusz Bruliński posiada aktualnie 640.000 (sześćset czterdzieści tysięcy) akcji co stanowi 5,03% w kapitale zakładowym i uprawnia do 640.000 (sześćset czterdzieści tysięcy) głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

down boy!
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~waldi [81.190.247.*]
    uwazam ze Pan Mariusz bedzie niebawem wiekszosciowym inwestorem w odlewniach i podobnie jak kiedys w trudnych czasach w Mostostalu Zabrze pan Opach wyprowadzi Odlewnie z opalow, przygotuje grunt pod nowego inwestora branzowego i zarobi olbrzymia kase na sprzedazy
    No to się obkupił po 70 gr
    Z wyroku sądu
    "Główne założenia planu naprawczego przyjętego przez zarząd dotyczą:
    1.ograniczeniu zatrudnienia w ramach zmniejszenia kosztów ogólnego zarządu,
    2.zmniejszenia kosztów wynagrodzeń,
    3.zmniejszenie ilości kooperantów i
    4.wykonywanie niektórych usług samodzielnie przez spółkę.
    5.Zarząd planuje także poprawę jakości i ograniczenie braków, wypowiedzenie niektórych umów usługowych, zmniejszenie zużycia energii oraz poprawę płynności przez zmniejszenie stanu zapasów i należności."

Jak taki podmiot ma funkcjonować!
    Zarząd nawet nie raczy poinformować jinwestorów jakie ma właściwe straty.
    Czy to jest zachowanie UCZCIWE?

BANKRUT i tyle!

• Do realisty.... Autor: ~Joker [212.160.240.*]
    I co ubrałeś się ;)Jak wywaliłem po 1.44 podczas drugich wideł?Po co wchodziłeś skoro dzień wcześniej twierdziłeś,że akcje są warte zero?Taki z ciebie realista jak z koziej d..y trąba.Pewni kupiłes po 1.50......i teraz zwieracze ci puszczają.
  • Re: Do realisty.... Autor: ~Joker [213.134.180.*]
    Ty joker nie podszywaj sie pod prawdziwego Jokera
  • Re: Do realisty.... Autor: ~realista [93.105.66.*]
    Daj mu spokój. Gościu pisze takie głupstwa, że woli wykorzystywać cudze nazwy.
    Pewnie dzisiaj siedzi w kiblu z laptopem i liczy straty.
  • Re: Do realisty.... Autor: ~Bilioner [83.21.252.*]
    kazdy normalny i nie zachłanny GRACZ miał czas zreal.ZYSK i basta-jak nie upadnie ...........ale pomnoze kase i to w BESSIE!!!
  • Re: Do realisty.... Autor: ~realista [93.105.66.*]
    Pomnażania pieniędzy na giełdzie nikt nie broni, ale ryzyko jest, niejedna spółeczka chowa trupa w szafie, należy uważać. Teraz najlepiej obracać papierami bardzo płynnymi i czytać wykresy, małymi kroczkami do przodu.
    Odlewnie to ruletka jak kiedyś TOORA
    POMNAŻAJ KAPITAŁ KOLEGO
  • Do Jokera podszywacza...... Autor: ~Joker [87.207.54.*]
    Słuchaj niby JA się podszywam?Ponad rok Temu dyskutowałem z jednym Jokerem, który podpisywał swoje tematy\pseudonimem JOKER....doszliśmy do konsensusu i ja wybrałem opcje z małych liter a on z dużych,więc nie kozakuj pawianie(dumny)że to twoja ksywa, jeśli korzystasz z niej 2miechy?A co do realisty...hmm Nie leżało w mojej gestii aby cię zdenerwować w naszych wymianach poglądów,ale ty oczywiście musiałeś dodać węgla do pieca....słuchaj jeśli cię uraziłem, to wybacz.Mam nadziję,że nie wyrazisz się kolejny raz żle na mój temat.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~hehe [87.206.32.*]
    to tyle co krosna
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~Joker [213.134.180.*]
    zobacz kiedy podpisywalem sie nap na elektrimie gancie 3 latka temu.Sprawdz ip.Wiec przejdz na innego nika bo stara gwardia sie obrazi.pozdro
    ogłaszam koniec jazdy - przystanek. Teraz jazda w drugą stronę, kto się miał obłowić to się obłowił. Niestety akcje Odlewek = 0 zł a reszta to spekulacje i nadzieje. Dobranoc
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~john [217.173.184.*]
    ty smieszny maly chlopcze, oglaszac to ty se mozesz swoja dupe w gazecie - niech na ciebie zarabia....a tu zobaczysz takie informacje, ze bedziesz przepraszal ludzi i plul sobie w brode, ze nie wszedles.

Takze mowie - ogon pod siebie i siad!
    i co śmieszny naganiaczu, wpieprzyłeś się w papiery bankruta i martw się taraz jak to sprzedać, chyba że innych wpieprzyłeś w te papiery a teraz się z nich śmiejesz.
    To ty powinieneś przeprasząć, ale z języka którego używasz spod budki piwnej, nie sądzę aby ciebie było na to stać.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~odle [82.160.49.*]
    na rozluznienie:

http://investorsi.pl/po%20godzinach.htm

bedzie dobrze
    Gdzie się podziali ci naganiacze-mądrale co pisali wyżej. Tak cwaniakowali, a teraz jak widzą zwałę to cicho siedzą. Może studiują słownik wyrazów obcych i zapoznają się z pojęciem "bankrut" bo go chyba wcześniej nie rozumieli.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~joker;) [212.160.240.*]
    Słuchaj realisto....juz wymienialismy swoje poglądy;0) a ty wciąż uparcie twierdzisz, że wszyscy wtope zaliczą......może i część osób się wyłączyło,ale nie ja....nadal skupuje.....ostatnio po 0.70.....0.66....0.55...i nie pekam......być może spadnie jeszcze do 0.40;(Spółka regulowała na bieżąco swoje zobowiązania,więc czemu banki nie miałyby w tym wypadku pójśc im na ręke i tym samym otrzymac wsparacia od rządu?Przeciez zatrudnia sporą ilośc ludzi,czy to nie przemówi za dobrem?
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: zat4ra [90.156.0.*]
    Jestes tragicznie glupim leszczem.
    Nie obraz sie, to nic osobistego, ale taka jest prawda.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~joker;) [212.160.240.*]
    Nie obrażam się, bo nie ma powodu.......to,ze gram ryzykownie i dla większości graczy jestem tym samym leszczem do potegi.ok(ale poczekajmy ).....Jeżeli firma zdecydowała się na opcję walutową, to musi ponosić tego konsekwencje i taka domena jest wśród wiekszości z was.....ale...Umowy opcji w większości przypadków można unieważnić zgodnie z polskim i międzynarodowym prawem i właśnie tego boją sie banki..te umowy , które były zawierane ze złamaniem zasad beda uniewaznione i ja sie tego trzymam.Było widoczne dla wiekszości z nas ,że ten manewr był połączony z atakiem na złotówkę Po rozwiazaniu umów Co wiedzą ci na górze zmniejszy sie presja deprecjacyjna złotówki i chyba o to chodzi?Dzis kolejny mały pakiet dokupiłem i nadal ni epękam.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: zat4ra [90.156.0.*]
    >Umowy opcji w większości przypadków można unieważnić zgodnie z polskim i
    >międzynarodowym prawem

Daj chociaz JEDEN przyklad anulowanej lub uniewaznionej umowy z korzyscia dla jakiejkolwiek firmy, czyli zwyciestwa z bankiem. Choc jeden.
    Jak na razie to tylko mowia o tym co bardziej populistyczni politycy, no i jeszcze Alchemia idzie do sadu z tym, jako pierwsza. Ale szanse sa bliskie zeru, umowa to umowa.

A jak sie konczy lapanie spadajacego noza ktore uprawiasz, to sobie zobacz na przykladzie Torry - tam ci co kupowali po 20 i sprzedali po 2, stracili 90% kapitalu. Ci co kupowali po 2, a sprzedali po 0.20 takze stracili 90% kapitalu. Ci co kupowali po 0.20, a sprzedali po 0.02, tez 90%.

Ale najgorzej mieli ci co kupili po 0.02 - oni stracili wszystko ... i to jest w tym wszystkim najbardziej zabawne.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Joker, misiu, nie ma znaczenia, czego się trzymasz. Ważne co się stanie, a co można obiektywnie przeidzieć bez myślenia życzeniowego. Kapitał własny odlewni wynosi -63 mln PLN, kontrahenci wypowiedzieli umowy, spółka by musiała mieć przez 10 lat czysty zysk jak w 2007 roku, żeby wyjść na 0 z kapitałem własnym. Przepływy pieniężne z działalności operacyjnej praktycznie nie istnieją.

Kolega realista się pomylił z wyceną: 0 PLN to one będą warte za 10 lat ;) Na razie to -3,5 PLN

Jak nie pękasz, to kiedyś pękniesz, jak ci się skończy kasa na uśrednianie. A jak wyjdziesz na 0 po uśrednianiu, to ja pewnie będę w samym rozwkicie kryzysu wieku średniego.

Straciłem na ODL 20 tys PLN, to była dobra spółka i warto było ponieść ryzyko. Żal kasy, ale z faktami się nie będę kłócił. Zagrałem, straciłem, gram dalej. Taki zawód.

• Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~ktos [213.134.180.*]
    Najgorsze jest to ze czasami babie dziecku sie odmawia na na gieldzie sie traci kupe kasy zal mi dzieciakow bylem glupcem wchodzac w odlewnie po 10.20/7.80/4.49/1.49 i 59 gr ale doradzil mi taki co sie niby znal jakies 2 lata temu.On dorobil sie bogactwa a ja bidok stracilem 17 tys.Ale takie zycie.Jeszcze na elektrimie 3 tys i amice 12 tys.Dla mnie to kupa kasy ale co zrobic.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Joker, nick ci się zmienił.
  • Re: Akcje Odlewni są warte ZERO zł Autor: ~ktos [213.134.180.*]
    4 kompy pracuja na tym samym ip.ps to on mnie namowil..
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~realista [93.105.66.*]
    jutro powinno być odbicie!!!!!
    piszę do akcjonariatu ODLEWEK na pocieszenie ku pokrzepieniu serc i dusz
  • Re: Na pocieszenie Autor: zat4ra [90.156.0.*]
    Odbicia pewnie beda. Zarobia na nich doswiadczeni spekulanci z duzym kapitalem obrotowym, w ten sam sposob w jaki robili to juz wiele, wiele razy gdzie indziej.
    A nie wy, napalona drobnica. Wy bedziecie ofiarami i kolejnymi dawcami.

Niezaleznie od tego jednak, skonczy sie to tak: w ostatnim dniu notowan, za
    kilka miesiecy, kurs bedzie 0.01, a potem nie bedzie go juz wcale. I tyle.
    Nie ma innej opcji dla spolki ktora jako jedna z dwoch (kto wie jaka jest ta druga?)
    notowanych na WGPW ma ujemna wartosc ksiegowa.
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~joker;) [212.160.240.*]
    Słuchaj zat4ra zgadza sie.....wrtośc ujemna wyszła -63mln i ta skala starty przeraża po części moja osobę,żeby pokryc takie zadłużenie(biorąc pod uwage dotychczasowe od niedawna przychody netto potzreba około 13lat?)I w takiej sytuacji analiza fundamentalna
    jest niepotzrebna.Wczoraj słyszałem,że została zablokowana dla wierzycieli forma widykacji dla spółek zamiesanych w opcje co daje w dobie updałości układowej kolejną ochrone w trakcie restrukturyzacji finansowej.Odbedą się sprawy i odlewnie wyjdą ze stanu upadłości taka jest moja przesłanka.Chyba lepiej jest gdy firma kontynuje dziłalność, niz miałaby być sprzedana na części i była warta mniej?

p.s Na tym forum jest dwóch Jokerów.... ja jestem tym młodszym podszywaczem z uśmieszkiem z małych liter joker lub joker;)Starszy Joker z dłuższym stażem na tym forum nie ma mi chyba za złe jeśli bedę używał joker;)
  • Re: Na pocieszenie Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Joker, w świadomości inwestorów istnieje pojęcie kosztu alternatywnego. Czy można kupić akcje Odlewni, uśredniać je w dół, po czym czekać 13 lat aż odrobią, lub nie, kolosalne straty, żeby przynajmniej wyjść na 0? Można. Ale przez 13 lat zamrażasz kapitał, który nawet na najgorszej lokacie przyniesie x% zysku. Gsopodarka będzie szła do przodu, a Odlewnie, nawet jeśli wyjdą układem z upadłości, to przez najbliższą dekadę będą oddawać cały zysk do kasy banku. Jaki jest sens trzymać zatem akcje? Jeśli taki Stalprodukt utrzyma rentownośc na poziomie 30% to za 13 lat jego akcje będą warte kilka razy więcej niż obecnie. Po co w takim razie mrozić pieniądze w spółce, która nie przyniesie zysku NA PEWNO, a prawdopodobnie upadnie?
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~bedzie_ostro_up [81.190.247.*]
    Odlewnie maja zamkniete opcje (za lata 2009 i 2010) przy kwocie okolo 4,15 a zabezpieczali kurs 3,60 jako ten o ktorym wspominano w komunikacie o planach na 2008 rok. Opcje byly wystawione na okolo 100 mln euro czyli 360 mln zl po zakladanym kursie. 100 mln euro razy 0,55 roznicy w kursie euro wynosi 55 mln zl straty razy lewar 1:2 to jest 110 mln straty (tak jak wykazali). Obecnie kurs 4.65 zl za euro minus 4.15 zl za zamkniete opcje to jest 0,5 zl razy 100 mln euro to jest 50 mln zysku (a od kursu 3,60 to jest 105 mln zl ) .. wynika z tego fakt ze przy redukcji zobowiazan o 50 % i utrzymaniu sie euro na poziomie okolo 4,65 na spokojnie sobie poradza. Nie ma co sie nakrecac ze upadnie, spolka przetrwa i wyjdzie z klopotu troszku szczesliwie z nowymi doswiadczeniami i da zarobic jeszcze sporo akcjonariuszom... pozdrawiam
  • Re: Na pocieszenie Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Życzę spółce jak najlepiej. Ale nie zmienia to faktu, że nawet przy redukcji o ponad 50% zobowiązań, spółka nie ma kapitału własnego, i przej...a dorobek całego okresu działalności. Gdybym dzisiaj założyć "czystą spółkę akcyjną, bez działalności, bez majątku trwałego, z kapitałem założycielskim, to miałaby ona większą wartość niż Odlewnie, taka jest przykra prawda....
  • do gambit Autor: ~pawel [82.177.100.*]
    pewnie miałeś ustawione kupno po 0,39 i nie załapałeś sie na akcje teraz masz nadzieje, że do drugiego fixu dasz radę oszukac kupujacych i kupić nieduzo drożej

Doskonale zdajesz sobie sprawe, jeżeli kurs nie przebije 1 zł to z pewnoscia bedzie duzo wyższy niż cena za która kupił Bruliński
  • Re: do gambit Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Oczywiście, na pewno tak było, jak mówisz.

Jakbyś przeczytał wcześniejsze posty, to byś się dowiedział, że na odl wyszedłem z dużą stratą. I nie jest to zemsta, czy tego typu postepowanie na poziomie waszych teorii spiskowych. Gdybym uważał, że spółka wyjdzie z tego w perspektywie 5 lat, to nie sprzedałbym akcji. Ale uważam, że nie wyjdzie. A czy obecnie papier chodzi po 40 gr, czy 4 gr, to już nie ma dla mnie większego znaczenia.

Mam nadzieję, że spółki oceniasz lepiej, niż moje pobudki.
    Niestety pomyliłem się , dalej z górki na pazurki do 30gr. Chciałem was pocieszyć, chyba mi wybaczycie
    Ech, brakuje chętnych do kupowania bankruta. A zdechły kot leży!
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~loser [89.79.222.*]
    Wszedłem w to za drobną kwote zdając sobie sprawę że albo stracę wszystko, albo będzie spora przebitka (zależy od infa). A takie wyssane z palca pitu pitu o zdechłym kocie itd. nic nie zmienią. Narazie akcje trzymają się na poz. 0,65 zł czekając na info albo na spekułe ;)
    Faktycznie ty jesteś "loser" - a person who is often defeated.
    Odlewnie podzielą los Krosna.
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~looser [89.77.63.*]
    A może jednak los Sfinksa ...
    Wydaje mi się, że Odewnie podzielą los Toory, zatem raczej nie wejdą już na ciągłe
  • Re: Na pocieszenie Autor: ~loser [89.77.91.*]
    Dla mnie to już nie ma znaczenia zarobiłem 40 % trochę mało w stos. do ryzyka ale jak mam przeżywać kolejny zjazd na 40 gr to dziękuje bardzo :) Teraz wszedłem w Norda Bank trochę nudna spółka ale liczęna spore wzrosty, mają cały dynamiczny rozwój jeszce przed sobą.
  • Cieszyć się można ale po 3zł minm Autor: ~wampir13 [83.26.154.*]
    lada dzień może być nawet więcej
[x]
ODLEWNIE -2,49% 19,60 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.