• Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~akcjonariusz [78.11.147.*]
    Oprócz emisji z PP, druga emisja bez PP. W sumie chcą wydobyć ćwierć miliona PLN.
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/46819125,strong-moonlit-strong-sa-30-2023-informacja-o-emisji-akcji-serii-g-i-h
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~Hehe [185.186.153.*]
    Ale zarty nikt nie wezmie tego po 10 groszy heheeh. A pamietam emisje po 5 pln z kyotej wyszedlem po 4.90
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~Lol [172.226.62.*]
    4.9 jaasne xd
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~akcjonariusz [78.11.147.*]
    Zobaczymy, co przeczytamy w informacji od nich o sytuacji w spółce i przyjętym/wybranym planie dalszej działalności.
    W kwestii wyjścia po 4,90 to mogę tylko pogratulować w twym spekulacyjnym funkcjonowaniu na rynku kapitałowym, szczęścia i w tym szczęściu, bo nic innego, nic więcej, wygranej chciwości do kasy w garści nad zachłannością do większych zysków papierowych. Jako spekulant bardzo dobrze i szczęśliwie uchwyciłeś moment. Zastosowałeś klasykę, czyli: kupuj marzenia, sprzedawaj fakty. Natomiast nie widzę powodu wywyższania się ponad inwestorów (długoterminowych), bo oni postępują w oparciu o inną metodologię/założenia. Badania pokazują (kiedyś o tym czytałem), że statystyczna spekuła nie osiąga większych, czy zauważalnie większych przychodów nad inwestycje długoterminowe w tym samym przedziale czasu. To tylko rodzynki spekuły i to zapewne generalnie w oparciu o cyfrowe systemy zarządzania ryzykiem/inwestycjami, osiągają zauważalnie dobre/lepsze wyniki. Przypomnę tu, jak mantra powtarzane przez wszystkich komunikaty, że grubo ponad połowa rachunków inwestycyjnych pod trading, czy inne agresywne, czy o zwiększonym ryzyku przejawy gry giełdowej, osiąga straty. Straty! Nie słabe, czy przeciętne zyski. Gdyby nie fakt popełnionych błędów, które zaważyły na deprecjacji spółki, jej kurs z dużym prawdopodobieństwem w jakimś stopniu rósłby, a twoje zakończenie inwestycji po 4,90 byłoby być może przedwczesnym ucięciem inwestycji/zysku. Dlatego wg mnie istota leży w złym poprowadzeniu spółki, a nie twoim geniuszu.
    A teraz, kiedy podobno was inwestycyjnych mędrców, nie ma już w jej akcjonariacie, należy wykazać się mądrością, przezornością, by co prawda z groszowym nakładem finansowym, ale nie wejść głębiej w coś z mizernymi lub nieprzekonującymi szansami, lub też przeciwnie, zdołać zaryzykować te groszowe pieniądze, gdy zarysują się sensowne szanse.
    Informację/e muszą być nam przekazane w tym tygodniu, bo 20.11 (początek subskrypcji) zaczyna się poniedziałkem.
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Jest news. Jednak dotyczy on listu intencyjnego (nie umowy).
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/szukaj/1?keyword=moonlit
    https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-list-intencyjny-konsekwencje-prawne-podpisania
    https://ir.notoria.pl/o_nas.html
    Ciekawe czy to jedyny news, czy będzie/dą kolejne.
    Zwróciłem uwagę, że założycielem Notorii Serwis w 1993 r. był obecny Prezes Zarządu Moonlita, Artur Sierant. Wg jego życiorysu zawodowego obecnie jest w Notorii Serwis członkiem RN. Ale, co ciekawe, Puls Biznesu podaje go aktualnie jako Prezesa (Zarządu) Notorii Serwis. Zaś przewodnicząca RN Moonlita, Małgorzata Opalińska jest obecnie Wiceprezesem Zarządu Notorii Serwis.
    https://notowania.pb.pl/instrument/PLNTRSW00019/notoria/informacje-spolka
    Notoria Serwis również notowana jest na New Connect. Zastanawiam się w tym momencie, czy to aby nie zbiega do połączenia lub przejęcia Moonlita celem rozszerzenia rynkowej oferty (rozbudowy) Notorii Serwis o własności, wiedzę, doświadczenia, kompetencje Moonlita w jego dotychczasowej działalności?

Wygląda mi to, że "doktor" zgarnął z ulicy wałęsającego się chorego "kotka". "Doktor" zaaplikował kotkowi kroplówkę i umieścił czasowo w lecznicy z lepszym wyżywieniem, aniżeli ulica oferuje. Może intencje "doktora" są takie, że jeśli "kotek" podkuruje się, albo wręcz wykuruje, to zabierze go do swojego domu/rodziny jako wartość dodaną i "kotek" dołączy do rodziny. Może "doktor" ma w planach powiększyć swą rodzinę by była szczęśliwsza i lepiej ukierunkowana/przygotowana na wymogi/potrzeby świata.
    https://notowania.pb.pl/instrument/PLNTRSW00019/notoria/informacje-spolka
    https://notowania.pb.pl/instrument/PLMNLIT00014/moonlit/informacje-spolka
    Gdyby takie okazały się docelowo intencje Notorii i Moonlita, to zrodzić mogłoby się z tego nowe, wszechstronniejsze, dużo potężniejsze ciało z aspiracjami rozwojowymi i na rynek główny lub ewentualnie również do nęcenia jakiegoś rekina celem pochwycenia.

• Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~Lol [104.28.64.*]
    Kolego nie odklejasz się totalnie od tego wieloletniego stresu na mlt? Bo pitolenie o kotkach to już przesada nawet jak na twoje wybryki. Daruj nam infantylność.
    A ja mam wrażenie, że brak ci poczucia humoru i polotu.
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    kupujacych po ostrzegam ze moga oddawac po 1gr :)
    Twoje ostrzeżenie, wielonickowy spadkowy naganiaczu, uznaj za przyjęte. Ale z drugiej strony mocno zastanawia, gdy przemyśleć logikę twych ostrzeżeń, jakie jest podłoże twego działania? Z twych słów wynika, że nie masz już nic wspólnego z tą spółką, a więc nie powinna znajdować się w sferze twego zainteresowania. Zastanawia więc twoje zaangażowanie w jej systematyczne deprecjonowanie. Tym bardziej, że w jej uzdrowienie i zapowiedziany jako dodatkowy (rozszerzający działalność) nowy, inny tematycznie projekt z jej udziałem i w oparciu o fundament innej, zdrowej spółki segmentu NewConnect Focus, z sensownie rysującym się ewentualnym rozwojem nowo zapowiedzianego projektu, zaangażowali się odpowiedzialni, merytoryczni i doświadczeni ludzie biznesu, zarządzający tą drugą zdrową spółką.
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/46448088,gpw-komunikat-w-sprawie-wyodrebnienia-segmentow-rynku-newconnect-oraz-zasad-iprocedury-kwalifikacji-do-tych-segmentow-z-pozn-zm-w-dniu-27-wrzesnia-2023-r-dokonana-zostala-przez-gpw
    I przemyślenie twego tak ukierunkowanego, systematycznego postępowania podpowiada, że musisz być zainteresowany upadkiem (ogłoszeniem upadłości) Moonlita, a logika twego w tym interesu wykracza poza myślenie/intencje przeciętnego inwestora, czy gracza giełdowego. Wedle mojego podejrzenia, jesteś przedstawicielem konkurenta w branży Moonlita. Na podstawie wieloletniej obecności na forach Bankiera (zwrócenie uwagi na ujawnianą część IP) i obecności na GPW, mam podejrzenie kim jesteś z nazwiska i imienia. Jeśli jesteś tym kogo podejrzewam o to działanie, to wedle tego co czytałem w sieci i notowaniu giełdowym (systematyczny potężny zjazd), niezbyt ci się wiedzie (na forum Bankiera wielu czuje się nabitych w "wydmuszkę"). Nie jest tak słodko jak miało być. Produkt nie ma satysfakcjonującego odbioru, a tzw. ulica na forum Bankiera jest niezwykle złośliwa, wieszczy depresję, ale ponad te wyzłośliwiania się, daje czytelnikowi do myślenia. Powyższe, układając się w logiczny łańcuch, daje mi do myślenia, że być może po prostu jesteś zainteresowany ewentualnym okazyjnym kosztowo przejęciem zgliszczy po Moonlicie, a w szczególności jego wartości/majątku intelektualnego z myślą wykorzystania w projektach własnego biznesowego dziecka.
    Czuję w kościach, jak bardzo ta nowa szansa przed Moonlitem w oparciu o Notorię Serwis, musiała dokonać w tobie tąpnięcie. Oczywiście jeśli ty to ten medialny on, bo mylić się jest rzeczą ludzką ;-))
  • Re: Zamiast emisji, dwie emisje Autor: ~stary_gracz [185.70.180.*]
    znow chcesz nagonic leszczy na smierdzacy papier? chwile przed krachem na Starward też cie widziano na ich forum, pamietaj KARMA wraca .... zyczę abyś jak najszyciej stracił cały kapitał i zniknał z giełdy bo niewinni ludzie traca przez ciebie swoj dorobek życia
    Widzę, że celnie trafiłem wielonickowy spadkowy naganiaczu, zgodnie ze staropolskim powiedzeniem: "uderz w stół, a nożyce się odezwą". Prawdę powiesz kiedy się pomylisz, a na co dzień kłamiesz ile powietrza w płucach. Na nic nie naganiam (sam nie zdecydowałem), a nadto litery nie napisałem na forum Starward. Więcej, nawet nigdy nie wszedłem na jego forum.
    A życzenia wsadź sobie..., bo przyszłość spółki zależy od zarządzających i wielu czynników związanych z nimi bezpośrednio, pośrednio i na które nie będą mieli wpływu.
[x]
MOONLIT -19,12% 0,33 2025-09-22 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.