• GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~OBSERWATOR [85.221.133.*]
    ...... PRAWDZIWI TACY , to moglaby zaspiewac Danuta Rinn. I mialaby racje. Mowiac powaznie nawiazuje do poprzedniego wpisu. Nawiasem mowiac na szczescie nie widac teraz tych specjalistow od koszykow /2,80 zl albo nawet 2,20 zl/ Byla sesja niedawno, gdzie po wiadomosci o tym, ze PAT jest traktowany jako wazna firma, obslugujaca giganty z branzy weglowej obrot wynosil 1,45 mln zl , max. bylo 3,86 zl, okolo + 16 %. Wtedy pewnie jacys fachowcy od zarzadzania duzymi pieniedzmi kupili troche tych akcji. I co dalej ? O kontaktach z Indiami wiadomo z Abu Dhabi tez. Wiec dlaczego ci fach., jesli takimi sa nie dokupuja akcji ? Jak bedzie nastepny komunikat o kontrakcie za granica , to znow bedzie rownowazanie albo dwa jednego dnia i wtedy znowu dokupia. Na razie pozwalaja sie panoszyc GRUPIE, ktora tutaj rzadzi i nie wykorzystuja okazji tanich zakupow, ktore sa tutaj czesto. Mysle, ze kilku Kolegow, uczestnikow forum nie traktuje mnie jako tzw. naganiacza, bo sami ciekawie analizuja sytuacje. Ewentualne czeka nie na wyniki nie ma tu sensu. gdyz one juz byly dobre a trzy kontrakty na prawie 90 mnl zl sa od dawna realizowane. Wiec jakie moga byc te wyniki ?
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~Sly_07 [178.199.49.*]
    Dobrze siè Ciebie czyta!
    Pozdròwka!
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~księgowy [79.175.220.*]
    każdy kto ma akcje może być "fachowcem", Ty do definiujesz? czy kwestia pakietu? jak ktoś jest fachowcem od giełdy to akcje miał przed wybiciem i sprzedał je na górce. Co z tego że spółka ma zysk X a rok później ma 10X jeśli się tym zyskiem nie dzieli? Może być i miiard euro zysku, co z tego skoro czy miliard czy 1zł i tak dostajesz 0% na dywidendę? Dopóki nie zaczną dzielić się zyskiem, albo nie zapowiedzą że to zrobią to poziom kontraktów, przychodów, zysków nie ma znaczenia. Porządne spółki mają w swoim statucie, regulaminie, ładzie, uchwale, jak zwał tak zwał - informację jaki % z zysku będzie wypłacany. Najczęściej widełki, jakiś zakres. Wtedy każdy może się podniecać że duży kontrakt przełoży się na duży zysk a ten na większą dywidendę. Tutaj 3 osoby decydują o firmie i w zasadzie spółka akcyjna jest tylko z nazwy bo jedyne co ma akcjonariusz to prawo do hipotetycznej dywidendy której może nigdy się nie doczekać.
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~Sly_07 [194.230.148.*]
    do budy!!
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~Kamil [31.61.234.*]
    Przecież jak to zaraz wyszczeli to księgowemu majtki z nosa spadną.
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~Znafca [78.131.200.*]
    Kamil ale Ty też piszesz farmazony bez argumentów. Podaj powód dlaczego ma "zaraz wyszczelić"?
    Ojejku, zawsze trzeba poważnie pisać?
    Dla mnie wykres wygląda prowzrostowo. Po pierwsze na ostatnich dwóch sesjach mieliśmy ładne wzrosty, w piątek przy dużych obrotach. Jakby ktoś miał zastrzeżenia do górnego knota to polecam patrzeć na jakich wolumenach co się działo, czyli zejść na niższe interwały niż dzienny. Wczoraj też znaczny wzrost przy niedużym wolumenie, co dla mnie znaczy: wystarczył nieduży popyt, a cena poszła ładnie w górę. Po tych dwóch dniach wzrostów dziś mieliśmy coś jakby korektę, a że misie się nie wykazały to inna sprawa. Biorąc pod uwagę, że na dziennym wyrysowało się podwójne dno to dzisiejsze zachowanie kursu traktuję trochę jak test szczytu między dołkami, taki młoteczek mamy z dzisiaj. Każdy wzrost obrotów = wzrost. To dlaczego mam nie uważać, że kurs będzie rósł. A fundamentalnie brakuje podstaw? No i na koniec trochę żartobliwie, trochę życzeniowo, a trochę poważnie: ten wykres tak mi wygląda jakby tu miała niebawem pojawić się długa biała świeca.
    Nie wydaje Ci się, że kurs czai się pod 3,90? Może nawet jutro to przebije? Wtedy lecimy na 4,50 w krótkim czasie? Może od razu? Taka moja zabawa we wróżkę.
    Jakby tego było mało to w piątek patrzyłem na przebieg notowań. Widły mieliśmy na 3,69 i kiedy kurs tam dotarł to na 3,70 pojawiła się beleczka 20 parę kilo akcji. Grosz nad widłami. Nie była na sprzedaż. Zresztą czy ona przypadkiem nie została finalnie wycofana? Ktoś pamięta? Jej rola była jasna: ojej, patrzcie, zaraz będzie wywalanie, czy nie lepiej sprzedać teraz?
  • Re: GDZIE CI FACHOWCY Autor: ~OBSERWATOR [85.221.133.*]
    Dobrze, ze Koledzy dyskutanci jednoglosnie "zagdakali " KSIAZKOWEGO PRZEBITKOWEGO. Jego madrosc polega na tym, ze fachowiec powinien kupic PAT przed wybiciem _ moze po 1,35 zl i sprzedac oczywiscie na gorze a wiec powyzej 5,00 zl. Idac za ta rada kupie jutro INVENTION MED za 30 tys zl, tym bardziej, ze ktos od okolo roku pisze na roznych forach, ze z obecnych groszy KIEDYS bedzie "chodzil " powyzej 5 zl za jedna akcje. Podobnie za 20 tys kupie MEDAPP, ktory kiedys juz mialem , on ma naprawde super "produkty " , wspolpracuje z MICROSOFTEM / bez bajeru/ i jesli TYLKO uzyska certyfikat na sprzedaz w AMERYCE, to jego cena bedzie prawdziwa HAMERYKA. Musze, potej dobrej radzie, przypomniec sobie inne wielkie atrakcje, po tej ,osobno nie wracam. np taki ZREMB za 3,00zl z b. malymi groszami bedzie KIEDYS po 10 zl. Wlasnie .. KIEDYS. . Zachecony rada KSIAZKOWEGO , obserwujac od pewnego czasuHEMP / konopie, moze narkotyki medyczne beda / kupilem dzialke sondazowa na minus 2 % i sprzedalem na plus 12 %. Szybko dodam, ze rzadko tak trafiam , bo ktos mi zarzuci wiadomo co. Dwa razy napisalem , ze mnie " ubrali " w PAT i ja te potrojna kurtke szybko zrzucilem na + 8 do + 11 %, to ktos mnie tak zrugal, ze nie wiedzialem gdzie sie schowac. Oczywiscie dlatego tu jestem ze PATENTUSA mam duzo, nie pisze PATA , bo PAT to jest remis a kazdy na gieldzie chce wygrywac , remis to jest strata ..... czasu. Jeszcze dodam, ze mam duzo jak na moje wyksztalcenie ale nawet w przyblizeniu .. nie ma mowy. Ktos kilka dni temu mnie zrugal, ze mam mentalnosc leszcza. Wiec niech tak uwaza.
[x]
PATENTUS -2,96% 2,62 2026-05-27 16:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.