Mili forumowicze, radze zbierać papier bo jak odpali to już będziecie płacić ale 50% więcej niż teraz. Zbierać panowie i panie, wspomniecie me słowa. Papier bardzo dobry .Zapraszam na Magne i Ponar
biorac pod uwage obecny kurs, to pewnie nie duzo :D ale ja sie z nim zgadzam. kiedy gielda sie ogarnie, na tej spolce bedzie mozna zarobic wiecej niz na wigu.
a czemu odnawiam temat dzis? bo dzisiejsze obroty byly najwieksze od kilku tygodni. ja zaczynam przygladac sie uwazniej northcoast.
Ciiichoooo, nie naganiaj..... Ja sobie kupuje pod dywidende. Włosi sobie jej nie odmówią- już to ogłosili. Licze na 5-10 groszy za akcje. Czyli okolo 10% ceny akcji. Dywidenda lipiec- sierpien. Gdzie ja znajde taka lokate na pół roku? Lub podobną spółkę. Spółka zdrowa. Czipsy (Pringels), oliwka- bedzie spadek sprzedazy, ale niewielki... Patrzę tu na produkcję Leysa w Grodzisku Maz. sprzedaż ma się dobrze- co też widać po sylwetkach dzieciaczków w szkołach- komputerek i czipsik.... Straszne brrr, ale o kurs spółki się nie obawiam.
niespodzianka: widzielismy ;-> a przynajmniej ja widzialem. co wiecej, zerknalem troche glebiej niz pozycja "zysk netto". strata za IVq wynikajaca ze zmian kursow - roznice kursowe, aktualizacja wyceny. zdarzenia jednorazowe, a spolke oceniam pod wzgledem przyszlych zyskow, a nie historycznych. a pod tym wzgledem wg mnie spolka rokuje dobrze. oczywiscie moge sie mylic i chetnie przeczytam jakies argumanty na poparcie tezy, ze nie mam racji. pozdro!
bedzie sobie radzila przy spadajacym kursie Euro plus delikatesy ktore mialby byc i kawiarnia w krakwoie i nie ma , myslze zw 1 q tez bedzie slaby wiec wiecej niz 1zl nie wskoczy
ok, zgadzam sie, a do tego mala plynnosc spolki i niepewnosc co do gpw ogolem, co sprawia, ze nawet ewidentnie dobre spolki nie zawsze rosna... dlatego stoje z boku i sie przygladam. ale wierze, ze w ktoryms momencie (kwestia kilku tygodni raczej niz miesiecy) warto bedzie wejsc.