• Nie oddam Autor: ~Mich [79.185.134.*]
    Wiem że banan to banan ale tu zupełnie nie ma logiki. Wyniki dobre a najlepsze dopiero przed nami.
    Nie ma takiej opcji żebym w tej cenie oddał akcje.
  • Re: Nie oddam Autor: ~Wojt [46.134.78.*]
    Mądry facet z Ciebie!
  • Re: Nie oddam Autor: ~Zz [176.58.19.*]
    Oddasz po 35, a ja wtedy odkupię
  • Re: Nie oddam Autor: ~ktos [80.44.51.*]
    Przy 35 p/e wyniosłoby 2.5. Nawet biorąc pod uwagę, że przeszacownia leasingu sporo dołożyły do zysku to i tak nie ma co liczyć na taką promocję. Za 40 zł trzeba było brać, teraz tylko góra.
  • Re: Nie oddam Autor: ~Zz [176.58.19.*]
    Tylko góra powiadasz... To zobacz na rainbow, obie spółki są rozgrywane przez tych samych ludzi, teraz będzie kilka procent up, a potem zleci poniżej 40, poziomy 35 do 38 być może warto będzie brać, ale i tak będzie trzeba obserwować szeroki rynek bo na razie rynki grają pod recesje
  • Re: Nie oddam Autor: ~ktos [80.42.181.*]
    Liczą się perspektywy konkretnych spółek. A te w przypadku Entera są bardzo dobre. Straszenie kryzysami i inflacją nie ma znaczenia - ludzie będą jeździć na wycieczki. A ewentualna presja na ograniczanie kosztów ze strony touroperatorów może wręcz być wodą na młyn dla spółki, która przecież planuje coraz bardziej rozpychać się w Zachodniej Europie.
    Dodatkowo, być może joint venture z TUI poskutkuje lepszymi wynikami w kwartałach zimowych.

Jeżeli myślisz, że będą Ci oddawać tak wartościowy papier za 35 zł to zamiast giełdy sugeruję literaturę fantastyczną.
  • Re: Nie oddam Autor: ~moim_zdaniem [212.180.162.*]
    W tam oczywiście że może być 35, już nie takie rzeczy na giełdzie się zdarzają, może być i 25 i 15, chociaż szansa mała. Co jest istotne to to że jeśli spadnie jeszcze cena to i tak jest to nieistotne - fundamenty są dobre i kurs powinien wzrosnąć znacząco od obecnych poziomów. Co za różnica czy po drodze zachaczy o 35 czy nie zachaczy? Ktoś powie: różnica taka że lepiej kupić po 35 niż po 40 - oczywiście że tak ale kryształowej kuli nie masz i ryzykujesz że zostaniesz bez akcji a przewidujesz że cena wzrośnie - kupno teraz to jedyne racjonalne zachowanie kogoś kto przewiduje znaczący wzrost ceny akcji
  • Re: Nie oddam Autor: ~wojciech1919 [83.144.80.*]
    śmieszą mnie komentarze że np "nie może być po 35" albo że "w tej cenie nie oddam" Wszystko być może a jak się na koncie wyświetli minus 70% to wtedy rurka zmięknie :) Dla nowych ludzi tutaj a widzę po komentarzach że tych nowych co kupili w okolicach 35-40 jest całkiem sporo przypomnę że Enter był dużo poniżej 35 a za 35 to wielu sprzedawało z całkiem pokaźnym zyskiem. Wiadomo dawców kapitału nam potrzeba ale szkoda tych ludzi. Ja swoje akcje sprzedałem już dawno temu w maju ze średnią ceną 44. Wiadomo że mogłem czekać bo i po 48 było ale jak napisał któryś z poprzedników kryształowej kuli nie mam. Kupione były ze średnią ceną 25,5 więc jak na turystykę i małe obroty nie było źle. Czekam cierpliwie na niższe poziomy niż 35 :)
  • Re: Nie oddam Autor: ~aa [85.221.255.*]
    raczej się nie doczekasz. 3q też będzie rekordowy.

No chyba ze jakieś anale znowu w excelu zle policza i stwierdzą że za mało...
  • Re: Nie oddam Autor: ~zz [65.229.159.*]
    dokładnie ... też kupowałem ze średnią 22 ... żaluję trochę ze nie sprzedałem po 50 ... ostatecznie oddałem po 46 ... ale takich pewniaczków jak ten co nie odda, i wypisuje że nie spadnie na 35 bo to i tamto a że ja głupi bo napewno do tylu nie spadnie już się naczytałem na tym forum wielu ... a efekt końcowy jest taki że ja mam zarobek w kieszeni i sobie spokojnie obserwuję, jeśli spadnie do poziomów które uznam za okazję to odkupię, jeśli nie to trudno najwyżej mniej zarobię, ale zarobię ... a takich pewniaczków mi nie szkoda niech se dynda i się modli o łaskę sternika (ps podobnie rozegrałem rainbow i amrest - też sprzedane tuż przed zawaleniem) trochę dyndam na ts games i zapraszam was do zapoznania z greenx, moim zdaniem warto mały pakiet kupić
    generalnie mnie to lotto czy spadnie czy nie, jak spadnie - dokupie więcej.
    Kupilem te akcje z perspektywą +5lat po 13.03.2020 :)
    do mojej średniej ceny jeszcze mam sporo tak więc niech sie buja, a na dołkach uśredniam.
    A robie to bo:
    1. moim zdaniem jedna z lepiej zarzadzanych spółek na GPW
    2. perspektywa wzrostowa jest spora - i to widać w wynikach
    3. jest we wszelkich wskaźnikach przeceniona
    4. finansowo są zabezpieczeni
    5. w przyszlym roku dywidenda

• Re: Nie oddam Autor: ~Cc [83.8.12.*]
    Bardzo rozsądnie i naukowo
    Tez tak to widzę
    Zachować spokój za tydzień będziemy tam skąd spadliśmy
  • Re: Nie oddam Autor: ~kolejny [212.180.162.*]
    Nie do końca zrozumiałeś - za tydzień niewiadomo gdzie będziemy. Tydzień to bardzo krótki czas, poczekaj rok, wtedy będziemy znacznie wyżej.
  • Re: Nie oddam Autor: ~Zz [46.204.5.*]
    I co panie pewniak przedział 35 do 38 niemożliwy prawda? Zatkało kakałko? A obawiam się że to nie koniec
  • Re: Nie oddam Autor: ~Enterowiec [46.205.140.*]
    Raczej w okolicach 35 się skończy korekta. Było by to zatrzymanie fali 2 na 50 procentach zniesienia Fibonacciego. Oczywiście możliwe zejście niżej ale wyprzedanie jest już skrajne.
    no muszę pogratulować..
  • Re: Nie oddam Autor: ~ktos [89.241.117.*]
    Do 35 nie doszło, także sugeruję nie otwierać jeszcze szampana. Cały czas obstawiam, że nie zejdziemy tak nisko, bo cena akcji jest już teraz absurdalna.
  • Re: Nie oddam Autor: ~Zz [46.204.5.*]
    Nikt tu o szampanach nie mówi, tylko śmieszą mnie takie komentarze jak twoje wypełnione pewnością siebie i kursu... To jest giełda i w dodatku GPW, nawet jeśli uda się kupić po 35 to nie znaczy że nie spadnie na 25... Jeśli indeksy będą dalej tak zjeżdżać to się zastanowię czy brać w takiej cenie, mimo że to się wydaje super okazja, za pół roku może się okazać że jest kryzys w turystyce i te 35 zł będzie marzeniem, wystarczy patrzeć na przemysł... Zamówienia w przemyśle spadają na łeb, za 2 do 3 miesięcy zaczną się zwolnienia w fabrykach na dużą skalę, ludzie potrąca pracę, więc i turystyce może się oberwać
  • Re: Nie oddam Autor: ~ktos [80.41.216.*]
    A mnie śmieszą Twoje prognozy kursu oderwane od rzeczywistości i fundamentów.
    Jasne - Enter Air może spaść i do 5 zł za akcje. Tylko jak to się ma do rzeczywistości? Spółka po q3 będzie miała 300-350 mln zł kapitałów własnych. Cały czas ma nadpopyt na swoje usługi i zwiększa średnio o 1-2 samoloty flotę każdego roku. W kolejnych 4 kwartałach zarobi netto gdzieś pomiędzy 130 a 180 mln.

A Ty mówisz o kapitalizacji na poziomie 610 mln zł. To mniej więcej tak jakbyś chciał kupić duże mieszkanie w centrum Warszawy za 500 tysięcy.
  • Re: Nie oddam Autor: ~zz [65.229.159.*]
    przez łzy się śmiejesz pewnie :)
  • Re: Nie oddam Autor: ~ktos [78.150.104.*]
    Widzę, że się koledze skończyły argumenty. Gdybyś miał coś wartościowego do dodania to śmiało, chętnie poczytam. Jeśli nie, to życzę samych sukcesów na giełdzie!
[x]
ENTER 0,35% 56,90 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.