Ludzie, zastanówcie się! Kto jest najbardziej zainteresowany w tym, aby jak najtaniej skupić, jak największą ilość akcji? Wysoce prawdopodbne jest, żę Pan J. planuje przekroczyć próg 66%. Zobaczcie ile posiada teraz, a ile mu zostało do skupienia! Na razie robi to powoli i korzysta, że nie ma zainteresowania Polną! Aczkolwiek taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie!
do ogłoszenia wezwania zobligowany jest Zbigniew Jakubas ( najpóźniej w marcu )
lepiej dla niego żeby zrobił to teraz niż za miesiąc, jeśli tego nie zrobi zrobimy masakryczną podbitke bo czasu mu zostanie nie wiele więc nie może zbytnio kombinować bo więcej straci niż zyska
z moich obliczeń wynika, że brakuje mu ok. 500 tys. /zakładając cały czas, że chce mieć te 66%/. Ciekawe, jaka była by reakacja, gdyby zdjąć wszelkie zlecenia na S lub ustawić je znacznie wyżej? Wiem, że to raczej nie jest wykonalne, ale wtedy poznalibyśmy czy faktycznie Pan J. jest zdeterminowany w swoim celu /tj. 66%/?
możemy porównać dane.
Wg bankiera.pl
- ilość akcji - 2.585.026 szt.;
- w posiadaniu Z. Jakubas i podmiotow zależnych - 1.169.732 szt. tj. 45,25%;
- ff - 54,75%
nie ma sprawy:), fajnie, że można podyskutować z Kimś na poziomie!
Wiadomo, że to co teraz piszemy, to są jedynie nasze rozważania - takie wróżenie z fusów! w zasadzie to nie ma pewności, jaką strategię ma Pan J. dla Polnej. Tak na zdrowy rozum, skoro w grudniu 2008r. zwiększył zaangażowanie w Polną, to chyba nie poto, by po miesiący zmieniać zdanie? No chyba, że będzie potrzebował kasę na Optimusa?
A skąd wiadomo że juz nie ma tych 66%? Może to on stał za tym wybiciem tydzień temu.
W końcu przez ubiegły tydzień przewaliło się z 500k papieru.Tak wysokich obrotów nie było na Polnej chyba od dwóch lat, no ktos skupił według mnie conajmniej 200k .
I ktokolwiek to był musi się w tym tygodniu ujawnić.Mam rację.?
chyba tak, przyglądałem się jej kilka dni i dziś postanowiłem dołączyć z małym pakiecikiem przy 9,55. . Ciekawe czy 9,5 wytrzyma czy też w kierunku 9,0. Jutro podbieram troszkę niżej. pozdrawiam i oby rychło nastąpił nawrót do ulubionego kierunku.. ;)
jeśli Jakubas miałby już te 66% to lada moment powinno być info. Nie sądzę jednak aby mu się udało w zeszłym tygodniu nazbierać tyle papieru! Niemniej jednak w okolicach 9 zł. powinno znowu zrobić się ciekawie!?
no juro może mu wpaść coś ekstra po tej pokazówce w stanach /czy to reakcja na Obamę../ Dziś rejon 9,0-9,2 zatrzymał spadki a co nam przyniesie jutro, ciekawie będzie ciekawie.