Jestem akcjonariuszem Elektrimu od 1993 roku i członkiem PAE od początku powstania . Starsi akcjonariusze mają świadomość że gdyby nie Zygmunt Solorz , Elektrimu by nie było . Rozgrabiły by go Fundusze Elliotta i inni . Znam całą dostępną historię Elektrimu i mam własne przemyślenia.. Też chciałbym żeby Elektrim rozliczył się uczciwie z drobnymi akcjonariuszami . W pełni popieram Daniela , Radę PAE i wszystkich rozsądnych współ akcjonariuszy . Wulgaryzmy i najgorsze życzenia GA nic nie wnoszą . Nie życz Nikomu co Tobie nie miłe .... Pozdrawiam
a dlaczego moja , bardzo wywazona wypowiedz , stwierdzajaca ze jestem akcjonariuszem Elektriumu od 1993 roku zostala usunieta ??
Czy dlatego ze podkreslalem, ze kiedys Solorz zaslugiwal i otrzymywal nasze (nie wszystkich), w tym moje wsparcie w walce z wieloma agresywnymi "konkurentami", a nie pitrai tego docenic ?
Ze przeciez jesli by nie bylo wyciagania aktywow z ktorych i tak ma z 80-90% glownei po to aby "wycyganic" od pozostalych drobnych akcjonariuszy to wartosc spolki i akcji bylaby bardziej realna i raczej blisko lub powyzej 3-cyfrowej !
Dnia 2023-09-28 o godz. 11:49 ~EleCesarz napisał(a): > a dlaczego moja , bardzo wywazona wypowiedz , stwierdzajaca ze jestem akcjonariuszem Elektriumu od 1993 roku zostala usunieta ?? > > Czy dlatego ze podkreslalem, ze kiedys Solorz zaslugiwal i otrzymywal nasze (nie wszystkich), w tym moje wsparcie w walce z wieloma agresywnymi "konkurentami", a nie pitrai tego docenic ? > > Ze przeciez jesli by nie bylo wyciagania aktywow z ktorych i tak ma z 80-90% glownei po to aby "wycyganic" od pozostalych drobnych akcjonariuszy to wartosc spolki i akcji bylaby bardziej realna i raczej blisko lub powyzej 3-cyfrowej ! > > A moze byc przeciez normalnie !
Dnia 2023-09-28 o godz. 11:50 ~EleCesarz napisał(a): > Dnia 2023-09-28 o godz. 11:49 ~EleCesarz napisał(a): > > a dlaczego moja , bardzo wywazona wypowiedz , stwierdzajaca ze jestem akcjonariuszem Elektriumu od 1993 roku zostala usunieta ?? > > > > Czy dlatego ze podkreslalem, ze kiedys Solorz zaslugiwal i otrzymywal nasze (nie wszystkich), w tym moje wsparcie w walce z wieloma agresywnymi "konkurentami", a nie pitrai tego docenic ? > > > > Ze przeciez jesli by nie bylo wyciagania aktywow z ktorych i tak ma z 80-90% glownei po to aby "wycyganic" od pozostalych drobnych akcjonariuszy to wartosc spolki i akcji bylaby bardziej realna i raczej blisko lub powyzej 3-cyfrowej ! > > > > A moze byc przeciez normalnie ! > > Moze !!!! > > Potrzeba odrobiny dobrej woli !
Przykro mi EleCesarzu że Twój post został usunięty . Podzielam Twoją opinię . Historycznie akcje Elektrimu były po 0,31 zł . i 77 zł , w czasach około Solożowych 3 zł. Jako zainteresowany pamiętam Jego walkę o utrzymanie Elektrimu . Gdyby Elektrim wtedy zbankrutował a było wielkie zagrożenie , syndyk miałby dla akcjonarjuszy 0 zł . Najlepiej byłoby dogadać się z GA bez obrażania i wyzwisk . Jest Coś ważniejszego niż zadrukowane papierki i majątki . Tam gdzie każdy z Nas pójdzie , zostawiamy wszystko . Zabieramy tylko dobre uczynki i wdzięczność ludzi .... Ps . Jestem w PAE i solidarnie będę uczestniczył wraz z rodziną w proteście w Warszawie. Pozdrawiam Wszystkich
Dnia 2023-09-28 o godz. 16:35 ~Jukos napisał(a): > Dnia 2023-09-28 o godz. 11:50 ~EleCesarz napisał(a): > > Dnia 2023-09-28 o godz. 11:49 ~EleCesarz napisał(a): > > > a dlaczego moja , bardzo wywazona wypowiedz , stwierdzajaca ze jestem akcjonariuszem Elektriumu od 1993 roku zostala usunieta ?? > > > > > > Czy dlatego ze podkreslalem, ze kiedys Solorz zaslugiwal i otrzymywal nasze (nie wszystkich), w tym moje wsparcie w walce z wieloma agresywnymi "konkurentami", a nie pitrai tego docenic ? > > > > > > Ze przeciez jesli by nie bylo wyciagania aktywow z ktorych i tak ma z 80-90% glownei po to aby "wycyganic" od pozostalych drobnych akcjonariuszy to wartosc spolki i akcji bylaby bardziej realna i raczej blisko lub powyzej 3-cyfrowej ! > > > > > > A moze byc przeciez normalnie ! > > > > Moze !!!! > > > > Potrzeba odrobiny dobrej woli ! > > Przykro mi EleCesarzu że Twój post został usunięty . Podzielam Twoją opinię . Historycznie akcje Elektrimu były po 0,31 zł . i 77 zł , w czasach około Solożowych 3 zł. Jako zainteresowany pamiętam Jego walkę o utrzymanie Elektrimu . Gdyby Elektrim wtedy zbankrutował a było wielkie zagrożenie , syndyk miałby dla akcjonarjuszy 0 zł . Najlepiej byłoby dogadać się z GA bez obrażania i wyzwisk . Jest Coś ważniejszego niż zadrukowane papierki i majątki . Tam gdzie każdy z Nas pójdzie , zostawiamy wszystko . Zabieramy tylko dobre uczynki i wdzięczność ludzi .... Ps . Jestem w PAE i solidarnie będę uczestniczył wraz z rodziną w proteście w Warszawie. Pozdrawiam Wszystkich
JA JESTEM PODOBNIE, ZAUFALEM SOLORZOWI I NIGDY NIE MYSLAŁEM ZE PO SWOIM ZWYCIĘSTWIE SOLO ZNAJDZIE SOBIE INNEGO WROGA.TO NIE MY BYLYSMY JEGO WROGAMI A SPRZYMIERZENCAMI.CZY SOLO TO TAKI CZŁOWIEK CO SZUKA ZAWSZE SOBIE PRZECIWNIKA CZY SOLO TO TAKI CZLOWIEK KTORY WSZEDL W TAKĄ PAJĘCZYNĘ ZE DZISIAJ NIE MOZE SIE Z NIEJ WYPLĄTAĆ?TO PRAWDA ZE NIE WOLNO NIKOMU ŻYCZYC ZŁA W JEGO ZYCIU BO TO ŚWIADCZY O TYM CO PISZE.TAK CZY SIAK , SOLO JAK SIE NIE WYPLĄTA Z TEJ PAJĘCZYNY ZAWSZE W NIEJ POZOSTANIE NAWET NA INNE POKOLENIA.JEDYNYM ROZWIAZANIEM JEST SPLATA MNIEJSZOSCIOWYCH W GODZIWEJ CENIE.MYSLĘ ZE CENA100 ZL ZMIENILABY PATRZENIE NA SOLA W DUZO LEPSZYM TEGO ZNACZENIA.ALE TRZEBA PAMIEATAC ZE SOLO TO NIE TYLKO ELEKTRIM A INNE SPOLKI Z GPW A TAM NIE BYLO LEPIEJ DLA DROBNYCH.NA DZIEN DZISIEJSZY JESTEM STARY I ZAWIEDZIONY PRZEZ SOLA, ZAWSZE GO WSPIERAŁEM A DZISIAJ CZEKAM CIERPLIWIE CO ZROBI.NIERAZ CZYTAM ZEB30 CZY 5ZŁ ZA ZA AKCJE, CI CO TAKIE BZDURY PISZĄ NIECH SIE ZASTANOWIĄ NAD SWOJĄ GODNOSCIĄ.PRZEPRASZAM JAK KOGOŚ OBRAZIŁEM BO TO NIE BYLO MOIM ZAMIAREM
POZDRAWIAM STARĄ GWARDIĘ I TAK SIE ZASTANAWIAM CZY KIANEK ZAŁUJE ZE ODDAL W WEZWANIU CZY JEST Z TEGO ZADOWOLONY
Piszecie tutaj na forum swoje żale i zawód jaki Was spotkał ze strony GA. Jest to ludzki odruch.
Jeżeli widzicie w GA jeszcze jakieś ludzkie cechy to proszę napiszcie do niego na adres Elektrimu o tych Waszych rozterkach. Może poruszycie jego sumienie. Nie jesteście ciekawi odpowiedzi?
Jest taka życiowa zasada. Człowieka poznajemy po jego czynach.
Przykładając tą zasadę do osoby GA widać jak na dłoni, że to zły człowiek dorabiający się kosztem innych, posługujący się kłamstwem itd.
Z takimi można tylko walczyć np. na drodze prawnej.
Dnia 2023-09-27 o godz. 22:46 jukos napisał(a): > Jestem akcjonariuszem Elektrimu od 1993 roku i członkiem PAE od początku powstania . Starsi akcjonariusze mają świadomość że gdyby nie Zygmunt Solorz , Elektrimu by nie było . Rozgrabiły by go Fundusze Elliotta i inni . Znam całą dostępną historię Elektrimu i mam własne przemyślenia.. Też chciałbym żeby Elektrim rozliczył się uczciwie z drobnymi akcjonariuszami . W pełni popieram Daniela , Radę PAE i wszystkich rozsądnych współ akcjonariuszy . Wulgaryzmy i najgorsze życzenia GA nic nie wnoszą . Nie życz Nikomu co Tobie nie miłe .... Pozdrawiam
Dziękuję Panie Jukos, kulturalnych i racjonalnie myślących ludzi na tym forum jak na lekarstwo... Cieszę się że poruszył Pan mój wkład w ratowanie spółki oraz postawę wierzycieli co do egzekwowania tutaj swoich roszczeń. W kwestii rozliczenia się z pozostałymi akcjonariuszami, odpowiem tylko tak, jak odpowiadałem do tej pory: zaproszenie 18zł za akcje, to była propozycja bardzo szczodra, którą większość tutaj wzgardziło. Napomnę jeszcze, że GPW to nie jest lokata w banku, że im dłużej trzyma się akcje, tym więcej są one warte. GPW to gra gdzie się wygrywa i się zarabia, albo się przegrywa i się traci. Pozdrawiam.
GPW to nie jest szulernia, gdzie cwaniak, czy sprytniejszy okrada innych. Czasem może się nawet udać nieuczciwe rozporządzanie majątkiem spółki na szkodę mniejszościowych akcjonariusz, ale czasem się to nie udaje i przegrywa się w sądzie tracąc cały majątek i wędrując do więzienie. Tego życzę nieuczciwym większościowym akcjonariuszom wszystkich spółek, w tym oczywiście Elektrimu.
Jeżeli drobni akcjonariusze (długoterminowi) tracą na inwestycji, to tylko w sytuacji, gdy traci również większościowy akcjonariusz. Wtedy jest to zrozumiałe i do zaakceptowania. W innym wypadku to zwykłe, lub wyrafinowane złodziejstwo. Nie wierzę, że Solorz jest zwykłym złodziejem, ale trzeba (warto) wyjaśnić pewne zdarzenia w spółce.
Czy ten pajac podpisujący się nickiem 'Zygmunt_Solorz-Źak' może potwierdzić, że wraz z rosnącymi stratami drobnych akcjonariuszy Elektrimu traci swój majątek również Solorz-Żak na inwestycji w Elektrim?
Dzień dobry, tego wszyscy, jako akcjonariusze chcielibyśmy się dowiedzieć, w szczególności jak została rozliczona kwestia sprzedaży udziałów Ery i rozdysponowany niepodzielony zysk który był w kasie spółki T-Mobile, a wynosił około 8 mld. złotych. Zapraszam wszystkich posiadaczy akcji spółki publicznej Elektrim S.A. na posiedzenie które odbędzie się już w dniu 19 października 2023 r. (czwartek) o godz. 9.00 sala 230 w Sądzie Okręgowym w Warszawie przy al. Solidarności 127. Przyda się wsparcie, choćby poprzez samo uczestnictwo na sali rozpraw.
Dnia 2023-10-11 o godz. 13:14 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a): > Dnia 2023-09-27 o godz. 22:46 jukos napisał(a): > > Jestem akcjonariuszem Elektrimu od 1993 roku i członkiem PAE od początku powstania . Starsi akcjonariusze mają świadomość że gdyby nie Zygmunt Solorz , Elektrimu by nie było . Rozgrabiły by go Fundusze Elliotta i inni . Znam całą dostępną historię Elektrimu i mam własne przemyślenia.. Też chciałbym żeby Elektrim rozliczył się uczciwie z drobnymi akcjonariuszami . W pełni popieram Daniela , Radę PAE i wszystkich rozsądnych współ akcjonariuszy . Wulgaryzmy i najgorsze życzenia GA nic nie wnoszą . Nie życz Nikomu co Tobie nie miłe .... Pozdrawiam > > Dziękuję Panie Jukos, kulturalnych i racjonalnie myślących ludzi na tym forum jak na lekarstwo... > Cieszę się że poruszył Pan mój wkład w ratowanie spółki oraz postawę wierzycieli co do egzekwowania tutaj swoich roszczeń. > W kwestii rozliczenia się z pozostałymi akcjonariuszami, odpowiem tylko tak, jak odpowiadałem do tej pory: zaproszenie 18zł za akcje, to była propozycja bardzo szczodra, którą większość tutaj wzgardziło. > Napomnę jeszcze, że GPW to nie jest lokata w banku, że im dłużej trzyma się akcje, tym więcej są one warte. GPW to gra gdzie się wygrywa i się zarabia, albo się przegrywa i się traci. > Pozdrawiam.
==============================
"zygmuncie solorzu"......to co tutaj wypisujesz, to jest poziom złoodziejskiego mennta z radomskiego rynsztoka....... Elektrim był i jest nadal spółka publiczną prawa polskiego, które gwarantuje Wszystkim akcjonariuszom RÓWNE PRAWA do majatku spółki !!!!!.....i o egzekucje tego prawa walczymy, skoro Państwo Polskie a potem Unia Europejska, nam to Prawo Gwarantuje !!! "wkład solorza w ratowanie spółki"....to nie jest żadna kategoria prawna ani nawet merytoryczna....tego typu infantylne, kłamliwe ideotyzmy, przedstawiajace Spółkę Publiczną akcyjną Elektrim, jako podmiot na którym każde złodziejstwo dokonane przez większosciowego akcjonariusza jest legalne i bezkarne....niestety nie znajda zrozumienia przed żadnym sądem, zwłaszcza europejskim Dlatego skończ już błaźnie z ta swoja mentalnościa członka złodziejskiej szajki, bo ona tylko prowokuje i utwierdza drobnych akcjonariuszy, że tak prymitywnego rynsztokowego mentta i złoddzieja, można i trzeba pokonać.... Gdybyś sie nie bał, nie byłoby cie tutaj, czy raczej twoich płatnych moralnych eunuchów....
Dnia 2023-10-12 o godz. 23:47 ~sedeszbakelitu napisał(a): > "zygmuncie solorzu"......to co tutaj wypisujesz, to jest poziom złoodziejskiego mennta z radomskiego rynsztoka....... > Elektrim był i jest nadal spółka publiczną prawa polskiego, które gwarantuje Wszystkim akcjonariuszom RÓWNE PRAWA do majatku spółki !!!!!.....i o egzekucje tego prawa walczymy, skoro Państwo Polskie a potem Unia Europejska, nam to Prawo Gwarantuje !!! > "wkład solorza w ratowanie spółki"....to nie jest żadna kategoria prawna ani nawet merytoryczna....tego typu infantylne, kłamliwe ideotyzmy, przedstawiajace Spółkę Publiczną akcyjną Elektrim, jako podmiot na którym każde złodziejstwo dokonane przez większosciowego akcjonariusza jest legalne i bezkarne....niestety nie znajda zrozumienia przed żadnym sądem, zwłaszcza europejskim > Dlatego skończ już błaźnie z ta swoja mentalnościa członka złodziejskiej szajki, bo ona tylko prowokuje i utwierdza drobnych akcjonariuszy, że tak prymitywnego rynsztokowego mentta i złoddzieja, można i trzeba pokonać.... > Gdybyś sie nie bał, nie byłoby cie tutaj, czy raczej twoich płatnych moralnych eunuchów.... >
Widzę pójście po rozum do głowy zajęło Panu 2 - 3 dni, licząc od Pańskich prześmiewczych komentarzy. Gratuluje wyboru nowego pseudonimu, sedes rzeczywiście lepiej do Pana pasuje. "Elektrim był i jest nadal spółka publiczną prawa polskiego, które gwarantuje Wszystkim akcjonariuszom RÓWNE PRAWA do majatku spółki !!!!!.....i o egzekucje tego prawa walczymy, skoro Państwo Polskie a potem Unia Europejska, nam to Prawo Gwarantuje !!!" - Ależ nikt Wam tego prawa nie odbiera, każdy z Państwa jest dalej współwłaścicielem tej spółki publicznej i cieszy się prawami takimi jakie zapisano w ustawie. Jednak, zgodnie z tym prawem nie można sobie wejść do Elektrimu i sobie z niego coś zabrać, jeśli więc mamy rozmawiać merytorycznie to prawo również mówi że pieczę i decyzje sprawuje zarząd powoływany przez akcjonariuszy. Zarząd takie ma uprawnienia że podejmuje różnorakie decyzje finansowe i inwestycyjne, czasami te decyzje są trafione a czasami nie. Jeżeli zarząd ma bardzo dużo złych decyzji i właściciele nie są zadowoleni, to zawsze mogą ten zarząd zmienić. Dlatego ja proponuje, zgodnie z prawem, przeliczcie swoje szable (głosy na WZA) i odwołajcie zarząd a nawet i RN i powołajcie własną. Wtedy będzie to legalne i zgodne z prawem. "wkład solorza w ratowanie spółki"....to nie jest żadna kategoria prawna ani nawet merytoryczna....tego typu infantylne, kłamliwe ideotyzmy, przedstawiajace Spółkę Publiczną akcyjną Elektrim, jako podmiot na którym każde złodziejstwo dokonane przez większosciowego akcjonariusza jest legalne i bezkarne....niestety nie znajda zrozumienia przed żadnym sądem, zwłaszcza europejskim- przepraszam, przed jakim sądem? na jakiej sprawie? i jakie złodziejstwa? Ma być merytorycznie, zatem: Ja Wam niczego nie ukradłem, akcje wasze leżą na rachunku maklerskim i możecie sobie z nimi robić co zechcecie, nikt Wam ich nie ukradł. Dziękuję, dobranoc. "Dlatego skończ już błaźnie z ta swoja mentalnościa członka złodziejskiej szajki, bo ona tylko prowokuje i utwierdza drobnych akcjonariuszy, że tak prymitywnego rynsztokowego mentta i złoddzieja, można i trzeba pokonać.... Gdybyś sie nie bał, nie byłoby cie tutaj, czy raczej twoich płatnych moralnych eunuchów...." - proszę, zapraszam, śmiało. Załóżcie mi sprawę w sądzie a później udowadniajcie co i ile Wam ukradłem.
Dnia 2023-10-27 o godz. 20:57 ~ele napisał(a): > Solorz kto Ci wyliczył tą cenę 18 zł ??? Z czego ona wynika ?
Poczyta Pan sobie sprawozdania finansowe za lata ubiegłe i wyliczy jaka wychodzi wartość 1 akcji Elektrim. Później Pan tą wartość 1 akcji Elektrim pomnoży razy 3 i zaokrągli, to będzie Pan wiedział z czego wynika cena w zaproszeniu. Uprzedzając Pańskie następne pytanie "z czego wynika te razy 3?" to odpowiem: z mojej szczodrości i dobrego serca.
Dnia 2023-10-11 o godz. 13:45 ~Piotr napisał(a): > GPW to nie jest szulernia, gdzie cwaniak, czy sprytniejszy okrada innych. Tak, dokładnie GPW to jest właśnie taka szulernia. GPW to gra o sumie zerowej, gdzie na jednego przegranego przypada co najmniej jeden zwycięzca. Jeśli Pan tego nie rozumie to już tylko i wyłącznie Pana problem. Na osłodę tylko powiem, że ja na Panu nie zarobiłem, zarobił na Panu ten od którego Pan kupił te akcje, 16, 20 czy 25 lat temu... to ten ktoś ma Pańskie pieniądze i jeśli sprzedał Panu te akcje z zyskiem to na Panu zarobił, jeśli sprzedał Panu te akcje ze stratą to po prostu zminimalizował swoją stratę, tak własnie działa GPW.
Czasem może się nawet udać nieuczciwe rozporządzanie majątkiem spółki na szkodę mniejszościowych akcjonariusz, ale czasem się to nie udaje i przegrywa się w sądzie tracąc cały majątek i wędrując do więzienie. Tego życzę nieuczciwym większościowym akcjonariuszom wszystkich spółek, w tym oczywiście Elektrimu. Życzę powodzenia w udowadnianiu tego "nieuczciwego rozporządzania majątkiem spółki na szkodę akcjonariuszy", zwłaszcza że nawet nie siedzę w zarządzie.
Dnia 2023-10-11 o godz. 13:50 ~Piotr napisał(a): > Jeżeli drobni akcjonariusze (długoterminowi) tracą na inwestycji, to tylko w sytuacji, gdy traci również większościowy akcjonariusz. Wtedy jest to zrozumiałe i do zaakceptowania. W innym wypadku to zwykłe, lub wyrafinowane złodziejstwo. Nie wierzę, że Solorz jest zwykłym złodziejem, ale trzeba (warto) wyjaśnić pewne zdarzenia w spółce. Dnia 2023-10-12 o godz. 12:42 ~Piotr napisał(a): > Czy ten pajac podpisujący się nickiem 'Zygmunt_Solorz-Źak' może potwierdzić, że wraz z rosnącymi stratami drobnych akcjonariuszy Elektrimu traci swój majątek również Solorz-Żak na inwestycji w Elektrim? Tak, potwierdzam, ja również tutaj tylko tracę i szczerze mówiąc Elektrim to jedna z moich najgorszych inwestycji.