Dnia 2023-10-11 o godz. 13:45 ~Piotr napisał(a):
> GPW to nie jest szulernia, gdzie cwaniak, czy sprytniejszy okrada innych.
Tak, dokładnie GPW to jest właśnie taka szulernia. GPW to gra o sumie zerowej, gdzie na jednego przegranego przypada co najmniej jeden zwycięzca. Jeśli Pan tego nie rozumie to już tylko i wyłącznie Pana problem.
Na osłodę tylko powiem, że ja na Panu nie zarobiłem, zarobił na Panu ten od którego Pan kupił te akcje, 16, 20 czy 25 lat temu... to ten ktoś ma Pańskie pieniądze i jeśli sprzedał Panu te akcje z zyskiem to na Panu zarobił, jeśli sprzedał Panu te akcje ze stratą to po prostu zminimalizował swoją stratę, tak własnie działa GPW.
Czasem może się nawet udać nieuczciwe rozporządzanie majątkiem spółki na szkodę mniejszościowych akcjonariusz, ale czasem się to nie udaje i przegrywa się w sądzie tracąc cały majątek i wędrując do więzienie. Tego życzę nieuczciwym większościowym akcjonariuszom wszystkich spółek, w tym oczywiście Elektrimu.
Życzę powodzenia w udowadnianiu tego "nieuczciwego rozporządzania majątkiem spółki na szkodę akcjonariuszy", zwłaszcza że nawet nie siedzę w zarządzie.
Dnia 2023-10-11 o godz. 13:50 ~Piotr napisał(a):
> Jeżeli drobni akcjonariusze (długoterminowi) tracą na inwestycji, to tylko w sytuacji, gdy traci również większościowy akcjonariusz. Wtedy jest to zrozumiałe i do zaakceptowania. W innym wypadku to zwykłe, lub wyrafinowane złodziejstwo. Nie wierzę, że Solorz jest zwykłym złodziejem, ale trzeba (warto) wyjaśnić pewne zdarzenia w spółce.
Dnia 2023-10-12 o godz. 12:42 ~Piotr napisał(a):
> Czy ten pajac podpisujący się nickiem 'Zygmunt_Solorz-Źak' może potwierdzić, że wraz z rosnącymi stratami drobnych akcjonariuszy Elektrimu traci swój majątek również Solorz-Żak na inwestycji w Elektrim?
Tak, potwierdzam, ja również tutaj tylko tracę i szczerze mówiąc Elektrim to jedna z moich najgorszych inwestycji.