• Yawal- co jest grane? Autor: ~www [165.72.200.*]
    mają go przenieść na 2 fixingi, czy jest jakiś inny powód spadków. Animator chyba zapomniał o spółce.
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~tomasz [81.190.77.*]
    animatora tu nie ma oficjalnie bo umowa zostala wypowiedziana.
    dopiero od nowego roku pojawi sie takowy a dodatkowo plan wspierania plynnosci.
    powod jest jeden - skup akcji wlasnych a wiec cena musi byc jak najnizsza do tego przedsiewziecia.
    Obawiam sie tylko czy podzielimy los Pagedu co do ceny tj. 5zl i skup. nie odpowiem na to, nie chce przejsc przez gardlo.
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~wkurzony [89.78.248.*]
    czy ktos zna obecna sytuacje spolki? Wyglada tak, jakby za chwile mial wyskoczyc trup z szafy! Juz nawet nie wyciagaja kursu w koncowkach sesji.
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~husw [83.29.149.*]
    musi spaść do 9 zł .dopiero w kwietniu zaczniemy odrabiac i to szbko
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~car [194.146.252.*]
    Jestem załamany Yawalem. o mojej cenie kupna nie chce nawet mówić. Jak spadnie jednak na 10 zł to dokupie a jak na 5 to jeszcze raz. Trudno się mówi . Mzyki nie sprzedaja fundy nie sprzedaja więc i ja nie sprzedam a dokupie chociaż na odrobienie przyjdzie poczekac z 2-3 lata. Jezeli yawal zarobi za 2008 rok koło 8 mln zł co jest realne plus zysk finalu( za 1 półrocze mieli 5mln zł zysku) daje to razem 18 mln zł . Przy obecnym kursie na poziomie 13 zł daje to c/z na poziomie 4,3 ! Nie wspomne tu o dodatkowych korzyściach zwiazanych z ograniczeniem kosztów na skutek połęczenia yawalu ze spółke córką yawal system które dokonało się w 2007 (dodatkowo obnizy c/z). Jeszcze jedna sprawa: w Parkiecie pisali jeszcze przed przejęciem finalu że skup dokona sie tak czy tak. Jako że kupili final(40 mln z emisji+20 mln z kredytu) zostało im chyba cos koło 30 mln na skup. Przy cenie 13 zł moga skupic koło 2,3mln akcji. Przy wyżej wykazanych zyskach i udanym skupie w okolicach 13 zł c/z przy dzisiejszym kursie wynosiłaby 2,7 SZOK ! Dlatego bedę dokupywał bo w perspektywie następnych lat cena jest śmieszna.
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~tomasz [81.190.77.*]
    Zgazam sie z Toba. To ze nikt nie sprzedaje to obecnie jest tylko wyczekiwanie. Z chwila jak ruszy oficjalnie program skupu pojawia sie pakietowki i informacje o zmniejszeniu zaangazowania przez Opere. Czy Pionier cos odda to nie wiem.
    Jedyne co moge sobie dzis zarzucic to to, iz nie sprzedalem tego co mam po 50zl, co nie znaczy ze po tyle jeszcze nie sprzedam - jestem jednak dobrej mysli.
    Pieniadze mnoza sie jedna dosc ciezko, niemniej jednak to byla niezla lekcja i na przyszlosc wyciagne z niej wnioski.
    Teraz trzeba zaczac zarabiac pieniadze z pracy a nadwyzki inwestowac np. w YWL. Obecna cena jest sztucznie dolowana i nie bedzie to trwalo wiecznie.
    Jesli ktos chce sprzedac to jest to juz ostatni dzwonek bo idzie cena ponizej 10 zl i nic tego nie powstrzyma.
    Jednak jak widac po obecnej cenie to wszystko wraca i tego sie trzymam.
    Czekam do kolejnej dobrej ceny.
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~brrrrrrrrrrrrr [77.113.148.*]
    kazde gowno ktore wchodzi na gielde modli sie zeby wypalilo i znalezli sie inwestory na rozwoj spolki a jak juz pojdzie do przodu to tych inwestorow ma sie w dupie i niw wazne czy to drobny cz duzy inwestor mozna ich rolowac i wkurwiac--ot tak jak teraz kombinatorka zygac sie chce
  • Re: Yawal- co jest grane? Autor: ~g_p [83.22.14.*]
    Póki co to słyszałem o redukcji zatrudnienia i o tym, że obecna sytuacja daje się im we znaki. Nie interesuję się spółką ale mieszkam w jej bardzo bliskim sąsiedztwie i słyszę to i owo. Mam nadzieję, że wyjdą obronną ręką z obecnych nieco cięższych czasów a Wam życzę zysków jak największych możliwe, że przy niższych poziomach do Was dołączę

pozdrawiam!
[x]
YAWAL -18,97% 3,46 2015-10-26 17:00:41
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.