Nie wiem od czego mam zacząć błyszczeć...Wszyscy zdają sobie sprawę że WiG20 musi spaść poniżej 1000 pkt. Nie da się utrzymać jego obecnych poziomów jeżeli recesja w świecie się pogłębi a takie są przewidywania wszystkich ekonomistów. Zapowiadałam silna falę spadkową do 1300 pkt która zacznie się u nas po nowym roku a skończy w marcu. Jeszcze ze dwa tygodnie mogą być podejmowane próby wzrostowe ale nie przekroczą 2200 pkt na WiG20. W marcu zacznie się pierwsze większe odreagowanie Bessy które potrwa kilka miesięcy. Na to od roku czekam z gotówką. Te wzrosty zostaną w całości zniesione i po okresie stagnacji zacznie się nowa Hossa. To wszystko jest takie oczywiste dla Mądrej Nieomylnej Karoliny.
Ja w chińczyka (też na kurniku) mam nieco większy, co nie zmienia faktu, że też myślę wejść z większą gotówką w marcu na GPW. Dużo ludzi tak myśli, więc nie wiadomo czy to się sprawdzi. Póki co, mam jedną spóleczkę na przetrwanie do wiosny.
P.S. jak chcesz to sobie siedź na forum ile chcesz. Mądrość Twoja mnie nie drażni, irytuje mnie za to powtarzanie tej samej frazy kilka (kilkanaście) razy dziennie. To tyle.
mądra czy nie mądra o to jest pytanie?...a może jesteś głupia ze wszystkich głupich?trzeba to zbadać...a tak na marginesie czy w pracy tez walisz taka mądrością...
Wywołałam wilka z lasu? Powyższe słowa napisała podszywaczka i oszustka. Chce usprawiedliwić używanie innego IP. Taki prymitywny chwyt potrafi zastosować każda oszustka. Spróbuj czegoś bardziej oryginalnego!
Niepokoi mnie że wszystkie podszywaczki gdzieś się pochowały. Czyżby moja Madrość je oślepiła? Nie chciałam zrobić im krzywdy ale same się o to prosiły. Muszę je jakoś sprowokowac. Może zacznę tradycyjnie...
Uwaga na oszustkę !!! Złodziejko oddaj mi moje IP !!!
Od marca wzrosty i gdzieś od czerwca stagnacja do końca roku a potem nowa Hossa. Na razie nie zastanawiam się nad spółkami poniewaz do marca nie zamierzam niczego kupować.
Kazda Bessa kończy się długotrwała stagnacją gdy prawie zamiera obrót i ceny akcji spadają pod własnym ciężarem. Znika zainteresowanie Giełdą i akcje stają sie skrajnie niedowartościowane. Do tego jeszcze daleko. W marcu oczywiście napiszę co zamierzam kupić i dlaczego. Wtedy zajmę się analizą kilku spółek.
czyli mozna liczyc Mądra KArolino na Twoje informacje na temat społek ?:) Martwi mnie troszke tak długa stagnacja . Mam jeszce jedno pytanie :) przygladałas sie moze społce Permedia ???
Tej spółki nie znam. Ja zwykle kupuję spółki znane których wyniki nie zależą od pojedyńczych kontraktów. Trzeba również pamiętać że Giełda to psychologia więc trzeba inwestować w branżę modną w danym momencie. To co będzie modne rzuci się nam w oczy.
a z ciekawosci jakie miałas społki w swoim portfelu przed sprzedaza Mądra Karolino :) oraz jesli to sie sprawdzi co piszesz to podaj mi swoj adres zamieszkania z radością wyśle Ci bukiet kwiatów :)
Rok temu w listopadzie sprzedałam MCI po 20 zł i w tej spółce miałam większość gotówki. Wiedziałam że to wydmuszka ale w czasie Hossy wydmuszki rosną najszybciej. Trzeba sobie uświadomić że ceny większości akcji w czasie hossy są absurdalne. W dużym stopniu Giełda działa na zasadzie łańcuszka szczęścia. Ważne aby uciec z gotówką szybciej niż inni na to się zdecydują.
Dlaczego sami nie podajecie swojej długoterninowej prognozy abyśmy wiedzieli czy macie giełdową intuicję.?Ja od roku określałam szczegółowo zachowanie indeksów i jak dotąd praktycznie zawsze trafiałam. Lepiej więc nie lekceważyć moich kolejnych prognoz.
ja nie podaje Mądra Karolino poniewaz nie mam doswiadczenia jestem dopiero na poczatku swojej przygody z giełdą :) i ciesze sie ze trafilem akurat na dobry moment na nauke :)
Jest jedna prosta zasada którą większość zna ale którą prawie nikt nie stosuje. Trzeba bezwzględnie szybko ciąć straty i chronic zyski. Należy ustalić przy jakim procentowym spadku kupionych akcji od ostatniego szczytu lub od ceny zakupu bezwględnie te akcje sprzedajemy. To praktycznie zapewnia sukces na Giełdzie.
Gnojowica
Gnojowica jest nawozem zbliżonym w swoim działaniu do gnojówki, składa się z moczu, kału i wody używanej do spłukiwania stanowisk w oborach czy chlewniach bezściołowych. Skład chemiczny gnojowicy zależy od rodzaju zwierząt, ich wieku oraz od sposobu ich żywienia.
Gnojowica w świeżej masie zawiera:
bydlęca:
– 0,31 – 0,50% N,
– 0,15 P2O5
– 0,33% K2O
trzody chlewnej:
– 0,30 - 0,50% N,
– 0,11- 0,15% P2O5
– 0,17 - 0,25% K2O
Około 50 - 60% azotu znajdującego się w gnojowicy występuje w formie mineralnej.
Gnojowica przechowywana jest w specjalnych zbiornikach, w których ulega fermentacji. Już po kilku dniach przechowywania może być stosowana do nawożenia pól w dawkach 20000 – 40000 l na 1 ha. ( 20-30 t/ha, max 50 t/rok). Podobnie jak przy gnojówce należy równolegle stosować nawożenie fosforowe w ilości 40-60 kg P2O5.
Na łąkach i pastwiskach gnojowicę stosuje się, z konieczności, pogłównie tj. wczesną wiosną lub po każdym pokosie czy wypasie, a na gruntach ornych najczęściej przedsiewnie, chociaż może też być stosowana pogłównie. Do rozlewania gnojowicy służą beczkowozy. Można ją również rozlewać za pomocą deszczowni.
Jeżeli jest Hossa to wszyscy o niej wiedzą. Jeżeli nie wiadomo że jest Hossa to nie wolno kupować ponieważ Hossy nie ma. To proste. Jeżeli ktoś nie wie czy trzymać akcje to powinien natychmiast je sprzedawać.