• Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~WALL [188.146.121.*]
    Moim zdaniem żadne. Obserwuję spółkę od dłuższego czasu i po premierze zainwestowałem w 15 tys. akcji na próbę i na longa po sredniej 2.59, mogę nawet stracić, nie ma to znaczenia, mój portfel inwestycyjny jest szeroki.
    Od 16 lat na giełdzie i staram się wyszukiwać spółek na dłuższą inwestycję kiedy dość mocno spadły.
    Będą to tylko moje spostrzeżenia, oczywiście nikt nie musi się z nimi zgadzać, każdy powinien mieć swój rozum i samodzielnie podejmować decyzje. Inwestując na giełdzie trzeba zapomnieć o panice i euforii.
    Mając akcje w portfelu, nigdy nie zarobiłeś a także nie straciłeś do póki ich nie sprzedaż. Stara prosta zasada.

Do meritum...

1. Sukces czy porażka Unholy- dla mnie bez znaczenia. Duality dostało zlecenie i za to wynagrodzenie. Wykonało moim zdaniem dobrą robotę jeśli chodzi o jakość gry przy takim budżecie. Jeśli produkt się zwróci, wcześniej czy później to tylko dodatkowa premia dla spółki.
    Dziwi mnie dlatego takie podejście większości do Unholy, jakby od tego zależało funkcjonowanie spółki I ta pokrywała wszystkie koszty z tym projektem.

2. Dobre wykonanie gry może doprowadzić do kolejnych zleceń.

3. Własne produkty, które generują przychody i tworzenie nowych. To będzie główny przychód i zysk firmy a nie Unholy. Tu ewentualnie premia.

4. Mała kapitalizacja.

Tak jak wspomniałem są to tylko moje analizy i przemyślenia i proszę sie nimi nie sugerować. Kazdy powinien myslec samodzielnie ale nigdy nie ulegajcie emocjom.
    Inwestując pieniądze w co kolwiek zawsze biorę pod uwagę każdy scenariusz ale na chłodno.

Czy spółka mnie zaskoczy pozytywnie czy negatywnie okaże się ok 2 lata. Taki dałem jej przedział czasowy.

Życzę wszystkim samych zysków choć bez strat też się nie obejdzie.
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~Chorąży [85.221.185.*]
    Czego się spodziewasz tutaj za 2 lata?
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~WALL [188.146.121.*]
    Trudno mi w tej chwili powiedzieć.
    Na razie zdecydowałem się wejść w spółkę po własnych analizach do aktualnej ceny.
    Ważne będą wyniki finansowe w kolejnych kwartałach. Może teraz zespół bardziej się skupi na dotychczasowych produkcjach i wydanie czegoś ciekawego a nie tylko na Unholy.
    Oczywiście nie ma też co przekreślać moim tylko zdaniem Unholy, zobaczymy jaka będzie sprzedaż gry także na konsolach. Teraz to jest gdybanie i wróżenie czy wynik będzie zadowalający czy też nie. Ale jak pisałem dla mnie to będzie tylko ewentualnie premia dla Duality.
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~get_back_to_reality [213.134.161.*]
    oceny gry to 55% !!! Bardzo slabo. Leca dalej w dol z kazdym dniem.

Fakt, wydawca polozyl marketing. Ale niskie oceny gry to wina deva.
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~Gość [149.156.189.*]
    Zgadzam się z tym żeby analizować na chłodno. I z całej Twojej wypowiedzi jest to jedyna rzecz z którą się zgadzam.
    Głównym problemem jest fakt, że nie wiesz co mówisz. Unholy to był największy i strategiczny projekt dla Duality. Nie była to jak próbujesz sugerować gra tworzona na zlecenie. To autorski projekt Duality dla którego znaleźli wydawcę i był tworzony wedle wizji Duality.
    Zawiedli w kwestii marketingu, współpracy z wydawcą i podpisywaniu z nim umowy, zawiedli jeśli chodzi o komunikację z akcjonariatem i jak się okazuje z samą grą też wyszło przeciętnie.
    Co do własnych produktów udowodnili już dodatkami do Barn finders i Tales of tommorow, że nie idzie za tym ani jakość ani pieniądze. Najlepszy okres to jednak była ścisła współpraca z osławionym PlayWayem.
    Więc albo pochylenie głowy i powrót do PlayWaya albo dalsza próba udowadniania, że wiedzą lepiej w co gracze chcą grać.
    Następne w kolejce Diorama Designer i Barn finders 2. Moim zdaniem fatalne posunięcie.

• Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~Rudic [188.33.232.*]
    Aż się dziwię że wczoraj tak mało spadło
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~WALL [188.146.121.*]
    Szanuję Twoje zdanie ~Gość. Merytoryczna wypowiedź jakich tu mało. Dlatego staram się żadko wypowiadać na forum.
    Jak pisałem aktualna cena zakupu jest dla mnie interesująca i ważne będą dla mnie wyniki finansowe w kolejnych kwartałach. Jeśli będzie stabilnie i powoli do góry to może inwestycja okaże się rozwojowa.
    Nikt tego nie wie...
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~Gość [149.156.189.*]
    Jeśli masz średnią ~2.6 to zazdroszczę i masz większe szanse niż ja na zarobienie tu ;)
    Pamiętaj, że od blisko 2 lat (czyli wydanie pierwszego dlc do Barna) jest tu pasmo rozczarowań i nic się nie zmieniło.
    Spółka mówi to co chcesz usłyszeć ale nie wdraża tego w życie. Posłuchaj w aktualnościach inwestorskich z lutego na ich yt gdzie mówią o marketingu z pompą (chodziło o Bid Wars) i poprawieniu komunikacji. Nie było ani jednego ani drugiego.
    Miej to na uwadze ale oczywiście życzę powodzenia i wzrostów. To drugie akurat też w moim interesie ;P
  • Re: Znaczenie Unholy dla Duality ??? Autor: ~Signal [31.61.240.*]
    Dnia 2023-07-22 o godz. 14:07 ~WALL napisał(a):

> >
    > > 1. Sukces czy porażka Unholy- dla mnie bez znaczenia. Duality dostało zlecenie i za to wynagrodzenie. Wykonało moim zdaniem dobrą robotę jeśli chodzi o jakość gry przy takim budżecie. Jeśli produkt się zwróci, wcześniej czy później to tylko dodatkowa premia dla spółki.
    > > Dziwi mnie dlatego takie podejście większości do Unholy, jakby od tego zależało funkcjonowanie spółki I ta pokrywała wszystkie koszty z tym projektem.
    > >
    > > 2. Dobre wykonanie gry może doprowadzić do kolejnych zleceń.
    > >
    > > 3. Własne produkty, które generują przychody i tworzenie nowych. To będzie główny przychód i zysk firmy a nie Unholy. Tu ewentualnie premia.
    > >
    > > 4. Mała kapitalizacja.
    > >

1. Dla mnie to jednak ważny projekt , w który była zaangażowana większość zespołu, na który dostali ogromne jak na wielkość spółki środki . Sprawdzona została nośność estetyki , w której wyznaje się prezes spółki . Nie wchodząc w szczegóły zdaje się ,że ta estetyka nie zyskała rzeszy odbiorców, a nawet jeśli jest doceniana, to technicznie gry nie dowieźli. Reasumując: ten projekt to był test umiejętności studia w kontekście większych projektów niż proste gierki a la BF. Nie zdali egzaminu.
    2. Mogłoby , ale nie ma dobrego wykonania, więc nie będzie kolejnych zleceń. Zresztą to nie było zlecenie.
    3. Pełna zgoda. Własne produkty samodzielnie wydane to największa szansa na zyski. Tylko za co one powstaną? Mz żadnego produktu bez dodatkowego finansowania już nie zdążą ukończyć.
    4. Kwestia względna. Moim zdaniem astronomiczna jak na zasoby finansowe (0.4mln) i co ważniejsze ludzkie.

Niemniej szczerze życzę udanych inwestycji, również tej . Powodzenia!

[x]
DUALITY 0,00% 1,54 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.