polityka to stara K. co wszystkim daje, mam nieodparte wrażenie że część z was akcjonariuszy miało a może nawet nadal ma nadzijeę że PiS w jakiś sposób pomoże nam okradzinym przez Krauzego akcjonariuszom i w związku z tym broń boże coś złego napisac na pis. Prawda jest taka że pis nam NIE POMOŻE, prokuratura Ziobry nawet nie przesłuchała BLG i nie wiadomo czy to w ogóle nastapi, oni czyli PiS patrzą tylko zeby sie jak najwiecej nakraść a nasza sprawa koło dupy im lata, pojmijcie to w końcu!!! I nieważne że są setki jak ine tysiące poszkodowanych, oni moga co najwyżej pomóc ludziom okradzinym przez SKOKi a dlaczego? a dlatego bo to PiS wyprowadził miliardy ze skoków(chyba 2,5 miliarda) i dlatego ludzie dostali odszkodowanie ze skarbu państwa. My bylismy okradzeni przez Krauzego nie przez PiS wiec jesteśmy w trudniejszej sytuacji. Nie chce sie skłucać z akcjonariuszami bo każdy ma prawo do swoich poglądów, ale nie wmawiajcie mi że czarne jest czarne a białe jest białe, bo tego nikt mi nie wmówi ;) A tak na koniec zupełnie poważnie nie od dziś wiadomo że gdzie dwóch polaków tam trzy partie polityczne wiec może zamiast wylewać na mnie pomyje za to że popieram Tuska (popieram i bede popierał), pomyślmy wspólnie co mozemy zrobić żeby odzyskac pieniądze zainwestowane w Petrolinvest bo nawet Putin wywołał wojne, która jest nam na rękę... (jeśli tak można powiedzieć) I na koniec wydaje mi się że powinnismy strac się pojednac w ramach akcjonariatu a nie wyzywac, osmieszać i wykluczać!
Panie Adalbercie jak ten Pana Tusek nawpuszcza ciapatych do Polski to tych co nie będą chcieli pracować jak należy tylko staną po zasiłek przyśle do Pana żony żeby ją ubogacili kulturowo
chłop swoje, a FOMO swoje poczytaj statystyki ile ciapatych przez 8 lat wpuścił Tusk a ile Kaczor i wtedy sie wypowiadaj... to coś jak w poprzednim watku ten toz to szok co nazywa Tuska złodziejem numer jeden a przez 8 lat Ziobro i Kaczor nie moga nic na niego znależć, wy naprawde macie jakąs pomroczność jasną i komplesk Tuska , albo za dużo tvpinfo.
@,adalb...a nie słyszałeś o znanej w polityce zasadzie :my nie ruszamy was .wy nie ruszacie nas ...i karuzela się kreci .To tylko paliwo wyborcze :jak dojdziemy do władzy ,to wszystkich złodziei (polityków,samorządowców) powsadzamy do więzienia
A jak już przyjdą do tej władzy ,to priorytety się zmieniają .Wskakuje się w już wydeptane tryby(posady i posadki , rady nadzorcze i te SP ,ale i te w spółkach samorządowych )
Kto by tam się zajmował starymi zlodziejami ? Czas tak szybko leci ,a kadencja krótka i pewności nie ma czy będzie 2x4lata .bo o tych etatowych po 20lat już nie wspomnę -mierny ale wierny ,a jak nie wierny ,to zmieni kolory ,bo mu się poglady zmieniły
@adal... a pamiętasz może co mówił Tusk ? Jak dojdziemy do władz , to zlikwidujemy Senat ,bo niepotrzebny ,a i roboty niewiele - sam wiem coś na ten temat ,bo byłem senatorem "
I co ? Doszedł do władzy i zlikwidował Senat ? No nie , bo przecież dla dobrze płatnych posadek dla swoich ludzi ,warto go zostawić .Punkt widzenia , zmienił się po zmianie "siedzenia ".
Pani Zofio, z perspektywy czasu całe szczęście ze (Tusk) nie zlikwidował senatu bo już żadnej kontroli by nad pisem nie było. A swoją droga wyciągać komuś wypowiedz sprzeda lat ze był za zlikwidowaniem senatu i tego się czepiać w obecnej sytuacji to taki argument jak z koziej dupy trąba. PiS obiecywał tanie państwo i odchudzenie administracji a jest 130 wiceministrów i tysiące fikcyjnych etatów w spółkach SP i o tym jakos pani nie wspomina. Nie wiem skąd bierze się ta miłość do pisu gdzie przez 8 lat kradną na potęgę tak ze platfusy jednej tysięcznej tego nie ukradli a tu nagle argument ze Tusk chciał zlikwidować senat. Gdzie Rzym a gdzie Krym. A co do pierwszego wpisu to zdaje sobie sprawę ze kruk krukowi oka nie wykole ale w obecnej sytuacji po tym całym pisowskim najeździe na spółki i spółeczki PiS to nie ma mowy o powrocie do polityki as usual bez rozliczenie tego zlodziejstwa i qrestwa. Mam tylko nadzieje ze jak będzie niezależna prokuratura to i nasza sprawa nie będzie blokowana jak to jest teraz!
Naprawdę chciałbym tym wątkiem zakończyć już politykowanie bo od tego mieszania nasza herbata nie będzie słodsza. Wolałbym się dowiedzieć co robimy dalej w naszej sprawie bo co do wyborów to każdy sam musi się zastanowić. - co z nagłaśnianie naszej sprawy w mediach, - co z szukaniem kancelarii , - czy w tym roku na jesieni będzie walne, może zorganizujmy przed wyborami i naprawdę zróbmy jakiś happaning w centrum wawy jak zablokujemy ulice choć na kilka minut to o nas usłyszą , czy mamy jako akcjonariusze składać jeszcze jakieś pisma do prokuratury itd itp
@ada...ja tylko nawiązałam doTwojego cyt.Polityka to stara K. Więc jeśli tak (a tu się z Tobą zgadzam) to każda ze stron sceny politycznej jest po jednych pieniądzach .Chciałam w kilku zdaniach opisać ich zachowania . A że zacytowałam akurat Tuska ,za którym akurat stoisz murem , no to Twój problem .
Ale też zgadzam się ,że i Pisiory zachlysneli się władzą i kasa, tak jakby mieli rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej .
Problem tylko w tym , że my zwykli obywatele nie doczekamy się ( bez niezależnych sądów i prokuratury których żadna władza nie chce wypuścić z rąk ) -ze ci kolejni , rozlicza poprzednich .
Tyle.
A może tak zacznijmy od siebie i zapytajmy w czym jesteśmy lepsi od tych z polityki, bo moim zdaniem w niczym się od nich nie różnimy i tak samo w naszym gronie kręcimy, manipulujemy prawdą byleby tylko postawić na swoim i nie ważne czy na tym skorzystamy, czy nie i nie widzimy w tym hipokryzji, tak samo jak Tusk i jego ślepi zwolennicy - za przyjmowaniem imigrantów, a nawet przeciw (jak ostatnio, gdy liczył tych, którym wydano legalne wizy pracownicze) - wypisz, wymaluj - Lech Wałęsa. I to jest obraz nas wszystkich i tych z polityki i tych poza nią i nie łudźmy się, że zasługujemy na czyjeś poparcie / pomoc, współczucie - bo nie!!!. Nie wystawiamy najlepszej laurki sobie, więc ani tu na ziemi (sądy), ani w niebie (Bozia) - nikt nas nie polubi. A zatem pogrążajmy się dalej w tej ślepej, zapamiętałej matni i przeklinajmy otaczający nas świat, który jest taki zły, a my "tacy dobrzy" i niech tak zostanie, bo zawziętości i skamieniałości nawet Męka Chrystusa nie odkupi. Upadek w otchłań niektórzy już wybrali i z tej drogi żadna siła ich nie zawróci. Amen.
z tymi grabiami to oczywiście znam i zgadzam się że to tak juz niestety jest, tak samo jak to że koszula blizsza ciału :) problem jest w tym że znaj proporcje mocium panie bo to co pis odpierdala od 8 lat to złodzijstwo i chamstwo i buta to jazda bez trzymanki a to wszystko z naszej kasy tak ja ta wypłata akcjonariuszom za SKOKI ale naprawdę odejdzmy juz od polityki na ile to możlwe bo przeciez w RN mamy nawet piwców konfedercji ;) dlatego juz naprawde skonczny z polutykowaniem bo jeszcze sie taki nie znalzał co by wszystkim dogodził. - jesteś wyborcą/zwolennikiem pisu napisz do swoich czemu od lat palcem nie kiwną w twojej/naszej sprawie. Z wypowiedzi prezesa wychodzi na to że PiS w ogole nam nie pomógł, smem nawet twierdzić że nam podkłada kłody pod nogi (vide minestrestwa, obajtek, prokuratura czy ambasador w kazachstanie), bardzo celnie napisal Gamoń do naszego prezesa że jak ine możemy się doprosić pomocy naszego ambasadora to spróbujmy z tym kazachskim. I co były pisam , kontakt. Nie bylismy obecni na forum polsko-kazachskim co uważam za fatalny błąd nawet jesli niekt by tam nie chciał z nami rozmawiac to ileibysmy szanse sami zorietowac sie w róznych sprawach. (choć tego nie przesądzam) Wierze że jest wiele czynionych działń o ktorych nie wiemy ale ta inewiedza nie pomoga w tworzeniu dobrej atmosfery. Jesteśmu juz wszyscy zmeczenitymi latami kłamstw i zmyleń BLg kora i całej tej swity Krauzego. Też mam wrazenie ze tak jak jest jakaś blokada na pisanie żle o pisie to nikt głosno nie mówi ze to KRAUZE nas okradł za pomoca swoich przydupasów jak BLG czy korki czy poprzednicy. Wszyscy nas dymaja włacznie z obecnym na walnym prawnikiem i nic qrwa nic nie mozemy z tym zrobic, a jest nas przynajmniej 200 osób. Piszemy sobie od lat na forum i nic z tego nie wynika...
Dnia 2023-07-08 o godz. 21:54 ~adalbert78 napisał(a): > z tymi grabiami to oczywiście znam i zgadzam się że to tak juz niestety jest, tak samo jak to że koszula blizsza ciału :) > problem jest w tym że znaj proporcje mocium panie bo to co pis odpierdala od 8 lat to złodzijstwo i chamstwo i buta to jazda bez trzymanki a to wszystko z naszej kasy tak ja ta wypłata akcjonariuszom za SKOKI ale naprawdę odejdzmy juz od polityki na ile to możlwe bo przeciez w RN mamy nawet piwców konfedercji ;) dlatego juz naprawde skonczny z polutykowaniem bo jeszcze sie taki nie znalzał co by wszystkim dogodził. > - jesteś wyborcą/zwolennikiem pisu napisz do swoich czemu od lat palcem nie kiwną w twojej/naszej sprawie. Z wypowiedzi prezesa wychodzi na to że PiS w ogole nam nie pomógł, smem nawet twierdzić że nam podkłada kłody pod nogi (vide minestrestwa, obajtek, prokuratura czy ambasador w kazachstanie), bardzo celnie napisal Gamoń do naszego prezesa że jak ine możemy się doprosić pomocy naszego ambasadora to spróbujmy z tym kazachskim. I co były pisam , kontakt. Nie bylismy obecni na forum polsko-kazachskim co uważam za fatalny błąd nawet jesli niekt by tam nie chciał z nami rozmawiac to ileibysmy szanse sami zorietowac sie w róznych sprawach. (choć tego nie przesądzam) Wierze że jest wiele czynionych działń o ktorych nie wiemy ale ta inewiedza nie pomoga w tworzeniu dobrej atmosfery. Jesteśmu juz wszyscy zmeczenitymi latami kłamstw i zmyleń BLg kora i całej tej swity Krauzego. Też mam wrazenie ze tak jak jest jakaś blokada na pisanie żle o pisie to nikt głosno nie mówi ze to KRAUZE nas okradł za pomoca swoich przydupasów jak BLG czy korki czy poprzednicy. Wszyscy nas dymaja włacznie z obecnym na walnym prawnikiem i nic qrwa nic nie mozemy z tym zrobic, a jest nas przynajmniej 200 osób. Piszemy sobie od lat na forum i nic z tego nie wynika...
Ślepy owczy pęd za obietnicami RM był najgorszym wyborem. Czy reżimowy regulamin PAM dający feudalną władzę RM nie był ostrzeżeniem? Nikt nie słuchał zastrzeżeń i ostrzeżeń, a krytyczne głosy były i są bezwzględnie tępione. Zniewolenie jest nierozwojowe - zmierza najczęściej w jednym fałszywym kierunku bez możliwości modyfikacji. Wrzaski i szamotanina uzurpatora od początku zwiastowały jego obłędną koncepcję i miały przykłady niechybnej klęski w przeszłości. Takie są realia.
odkad wdepnąłem w biznes naftowy ( u biznesmena) czytaj złodzieja KRAUZEGO i jego gigantyczny przekret na spólce PETROLINVEST to definicja "normalny" jest bardzo wzgledna. Zreszta po tylu latach na tym forum pytanie się kogoś czy jest normalny jest pytaniem z kategorii nienormalnych zby nie powiedzieć niemoralnych. Poza tym jak ktos moze sobie przybrać nick "szok" to czy mozemy o nim myslec ze jest normalny? tak wic szok jesteś normalny? że tak iz dupy sie pojawisza i nagle sie pytasz czy ktos jest normalny czy nie?
Dnia 2023-07-08 o godz. 21:18 ~zoska napisał(a): > > że my zwykli obywatele nie doczekamy się ( bez niezależnych sądów i prokuratury których żadna władza nie chce wypuścić z rąk ) -ze ci kolejni , rozlicza poprzednich .
Nie można porównywać przeszłości do teraźniejszości. Polska jest po raz pierwszy przeorana wpół i z nienawiścią a Tusk idzie do wyborów z glówym hasłem rozliczeń. I TAK BĘDZIE po raz pierwszy. Będą sądy wobec PISpolityków, trybunały. Ale nie liczmy na rozliczenia wydarzeń jakiejś głupiej spółki.
Przeczytaj uważnie już usunięty wpis. Re: polityka a Petrolinvest~Toż_to_szok2023-07-09 00:22IP 46.187.235.*
Dnia 2023-07-08 o godz. 17:59 ~adalbert78 napisał(a):> chłop swoje, a FOMO swoje> poczytaj statystyki ile ciapatych przez 8 lat wpuścił Tusk a ile Kaczor i wtedy sie wypowiadaj...> to coś jak w poprzednim watku ten toz to szok co nazywa Tuska złodziejem numer jeden a przez 8 lat Ziobro i Kaczor nie moga nic na niego znależć, wy naprawde macie jakąs pomroczność jasną i komplesk Tuska , albo za dużo tvpinfo.Takie argumenty z przedszkola typu za dużo tvp info to się odbija bez odpalania głowy w stylu widocznie u Ciebie za dużo tvnu.Czym Ty chcesz ze mną walczyć czlowieku???To tak jak Ty nazywasz pis złodziejami, a następnie rzady jakie by nie byly tez na nich nic nie znajda, zakład???Wiem, ze w naszym systemie prawnym dopóki sad nie wyda wyroku skazującego to o winie nie mowimy, no i tu wjezdza odzdzielny temat sadow czyli totalnej porażki.A my chcemy się zajmować prawda.to jak to jest adalbert?Czy ktoś kto masowo nakradl, ale nikt mu tego nie udowodnił jest dowodem na to, ze ten ktos nie jest zlodziejem???Nie, jest po prostu zlodziejem, któremu nic nie udowodniono i to tyle.Jeśli Twoja odpowiedz w tym miejscu to tak, a na to wskazuje to co napisałeś (że Tusiu niby taki czysty, bo pis nic nie znalazl) to co Ty się dziwisz, ze Krauze okradl Ciebie skoro to pochwalasz.Krauzemu tez nikt(Tusk) niczego nie udowodni, bo to jedna Trojmiejska klika, i żeby Ci się lepiej spało jak juz zauwazyles pis tez na nikogo ręki nie podniesie, to akurat prawda.Żeby juz zamknąć temat, mając za sobą ostatnie 15lat, mogąc porównać po dwie kadencje tych i tamtych, patrząc na jakość życia w Polsce dla ogolu,a nie tylko wybranych to tylko hiper egoista samolub moze chcieć powrotu tego syfu 07-15.Z ta pomrocznością bardzo dobrze trafiłeś, musisz tylko zrozumieć, że ona dopadła Ciebie kolego.Po tym co tu wypisujesz, a dokładniej z kim się utożsamia zakladam(a moze sie myle), ze nikt tu z Toba nie chciał by ubić nawet tej filmowej muchy w kiblu, a co dopiero wchodzić w interesy czy próby odzyskania kasy, wszyscy zoriemtowani wiedza czym to grozi.Powiedz forsie byebye.Jeszcze zebys nie byl rozczarowany jesienią i w dalszej przyszlosci to dostaniesz projekcje tego co będzie.1pis2ko3konfederacja1rzadzi samodzielnie lub co bardzo prawdopodobne 1+3, moze byc nieformalnie.Musisz zrozumieć, że rudy wybawca juz nigdy w tym kraju rządził nie będzie, za 4 lata duze szanse, ze konfa moze wezmie jedynke.Zależy co w trzeciej kadencji pokaze pis.Nie sądziłem, ze jeszcze na temat pociesznego Donka bede sie musiał wypowiadać, zakładałem, że wszyscy juz zrozumieli iż jest On tylko reliktem przeszlosci, a tu taki adalbert się jeszcze uchowal. TozToSzok
a ja uważam że gdybyśmy mieli teraz te drugą stronę władzy nie byłoby wojny na ukrainie tylko jej podział tussk dogadałby się z puttinem a unia (czytaj niemcy) przyklepałaby z uśmiechem ten deal ameryka wyleciałaby z układu berntrand nadal byłby prezesem i pamowcy w ogóle nie mieliby nic do gadania, i nawet 2 zł za sztukę nikt by już nie dał
Dnia 2023-07-09 o godz. 18:25 ~abc napisał(a): > a ja uważam że gdybyśmy mieli teraz te drugą stronę władzy nie byłoby wojny na ukrainie tylko jej podział > tussk dogadałby się z puttinem a unia (czytaj niemcy) przyklepałaby z uśmiechem ten deal > ameryka wyleciałaby z układu > berntrand nadal byłby prezesem i pamowcy w ogóle nie mieliby nic do gadania, i nawet 2 zł za sztukę nikt by już nie dał > > a tak jest jeszcze jakaś nadzieja... > > takie moje zdanie
Ludeńku kochany, fantazyja Cię ponosi, a tu trza naszej ziomki się trzymać, tak jak tożtoszok, który po niej twardo stąpa, więc brawo mu i serce rośnie, że są tacy, którym mózg prawidłowo pracuje i nie generuje błędów przy przeglądach serwisowych.
Dnia 2023-07-09 o godz. 18:25 ~abc napisał(a): > a ja uważam że gdybyśmy mieli teraz te drugą stronę władzy nie byłoby wojny na ukrainie tylko jej podział > tussk dogadałby się z puttinem a unia (czytaj niemcy) przyklepałaby z uśmiechem ten deal > ameryka wyleciałaby z układu
Też o tym myślałem co prawda nie ma pewności, ale tak na 80% z różnicą że nie z Putinem a Francją i Niemcam bo to oni prędzej rozmawiali z Putinem. Tusk w nowej rzeczywistości będzie musiał stać się asertywnym i połączy to ze swoją zręcznością (mam na myśli nie ogłaszanie co ranek wstawania z kolan, bez wrzasków, tupania nogami, gróźb wobec sąsiadów). Przed nim sprawa emigrantów co walą przez płot z Białorusią i tych co wpław przez Morze Śródziemne. W tej jednej sprawie tylko podzielam politykę PIS. Ale już wolę Tuska z emigrantami niż PIS w 3 kadencji.