• 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Boc [46.37.115.*]
    Po ostatnich informacjach bym ją zmienił na 1,20-1.40 ale podtrzymuje prognozę. Bez pośpiechu.

Komu przeszkadzał wątek co kiedyś napisałem że 1zl w tym roku realne?

Dalej tak twierdzę, też skasujecie ten wątek bo????
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Rekomendacja [5.173.126.*]
    Chyba zaczynamy zjazd na 20 gr
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~src [5.184.248.*]
    20gr? XD już pisałem że to raczej nie ma prawa zjechać poniżej 60 więc możesz pomarzyć :)
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Jw [89.76.147.*]
    Fajnie ze straszy znowu wpadnie
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Jw [5.173.2.*]
    Trolowac już nie potrafią jak kiedyś
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Qaz [128.14.65.*]
    Czasu coraz mniej, nikt wam nie odda większej ilości, co najwyżej jakiś skoczek groszołap.
    Za wiele już nie zbierzecie na tych poziomach.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Mortimer [195.245.217.*]
    Jak się poskleja wszystkie rzeczy które się dzieją wokół spólki to te 2, nawet 3 zł mnie nie zdziwi. Budowanie własniej infrastruktury to jak kupowanie najlepszych akcji dywidendowych, no i ciągły rozwój..mam wrazenie że czegoś jeszcze nie widzę , a w jakieś zakulisowe czarymary nie chcę się bawić. Anyway, jeden z lepszych papierów jak zberam.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~rf- [86.63.67.*]
    FERC to jest żyła złota, mówię to ja - pracownik tel-kom'a, któy z FERC'u korzysta :D Nie bez powodu wybiło z dna właśnie teraz. FERC już ruszył w przeciwieństwie do KPO. Temat infrastruktury światłowodowej jest na topie, ale większość ludzi zapatrzona w fotowoltaikę jest. Sukcesywnie dobieram ;)
    Aaa..i dodam, że 1zł to mało ;)

• Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~dero [5.173.111.*]
    No nie wspomniałeś jeszcze o ogólnopolskiej sieci komórkowej :) Tutaj jest tyle rzeczy pod które można grać, że też jestem nastawiony bardzo optymistycznie.
    Jasne, GSM też jest jakimś tam kamyczkiem, ale umówmy się, karty na tym stole są rozdane, każdy telekom chce mieć swoją sieć, z której korzystają głównie pracownicy, ich rodziny, ew klienci - to nie są kokosy. Tutaj gra idzie o budowę infrastruktury światłowodowej, grube miliony dofinansowań, za projekty, które za chwilę ruszają.
    Ja myślę, że TELGAM chce czegoś więcej niż sieć GSM dla pracowników i ich znajomych. :)
    W mojej ocenie sieć komórkowa jest tutaj największą szansą.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: freddie [173.239.214.*]
    Przecież TLG nie buduje żadnej sieci GSM. Są resellerem PLAY i tak jak większość ISP świadczą usługi telefonii komórkowych dla swoich klientów w ramach uzupełnienia Triple Play, a na tym się nie zarabia. Korem dla nich jest świadczenie usług dostępu do Internetu na trudnym terenie podkarpacia.
    No są pod playem, to fakt. Tak jak na przykład Virgin mobile. Co to znaczy 'nie zarabia się'? :D To po co się to robi? Charytatywnie?
    Widzę, że kolega nie jest w temacie. Ich sieć światłowodowa nie jest juz tylko na podkarpaciu, ale też na dolnym śląsku na terenach podmiejskich Wrocławia. I rzeczywiście, jest to tzw core telgama. Natomiast nie jest powiedziane, że core nie może się zmienić.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Jw [185.180.220.*]
    Dnia 2023-07-07 o godz. 15:15 ~dero napisał(a):
    > No są pod playem, to fakt. Tak jak na przykład Virgin mobile. Co to znaczy 'nie zarabia się'? :D To po co się to robi? Charytatywnie?
    > > Widzę, że kolega nie jest w temacie. Ich sieć światłowodowa nie jest juz tylko na podkarpaciu, ale też na dolnym śląsku na terenach podmiejskich Wrocławia. I rzeczywiście, jest to tzw core telgama. Natomiast nie jest powiedziane, że core nie może się zmienić.

To ty nie jesteś w temacie, coś tam wyczytałeś ale branża ci obca stąd albo celowo wprowadzasz w błąd mieszając pojęcia, fakty albo nieświadomie to robisz. Przestań mieszać nieświadomym no chyba że celowo trolujesz to nie przestaniesz.

Jw, ja wiem, że Ty nie panujesz nad swoimi spazmami, ale napiszesz mi gdzie napisałem nieprawdę? Czy będziesz tylko pluł żółcią jak zwykle? :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.198.240.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    No i dziękuję za rzeczową odpowiedź. :)
    Co do rozwijania tej sieci GSM, to nie chodzi raczej o rozwój sieci stricte, może rzeczywiście źle się tutaj wyraziliśmy. Chodzi o sieć komórkową i jej rozwój. Właśnie o to, żeby przestała być swego rodzaju uzupełnieniem usług o którym piszesz, a żeby stała się ogólnopolską siecią komórkową na licencji playa, tak jak własnie wymienione przeze mnie virgin mobile. I nie wymyśliłem sobie tego, tylko jest o tym pisane w informacjach ESPI, raportach i ostatnim info o zmianie strategii. Więc ja po prostu piszę to, co jest w komunikatach spółki, a nie wymyślam sobie bajek.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [2.57.168.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~src [5.184.214.*]
    60.000 pln?
    Ziomuś
    Raczej 13.4 mln
    Euro :)
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: freddie [185.198.240.*]
    Pomyłka, miało być 60.000 000 PLN
    https://crn.pl/aktualnosci/play-sfinalizowal-zakup-virgin-mobile/

Masz rację src.
    Ale fredie, serio to wygląda, jakbyś wszedł na tę spółkę niedawno. Nie chcę Cię zdyskredytować ani nic, po prostu z tego co mówisz, nie czytałeś zbyt wiele informacji. Racja, w przyjętej strategii jest tak napisane, ale to jest jednozdaniowy skrót tego, co było opisane szerzej w poprzednich informacjach zawartych w raportach. Tam jest napisane jasno i wprost, że TELGAM planuje rozwój sieci do zasięgu ogólnopolskiego! Ja się nie kłócę z Twoimi wyliczeniami. Po prostu stwierdzam, że piszesz coś o czym prawdopodobnie nie wiesz. Przeczytaj sobie ostatni raport roczny i kwartalny a zobaczysz. Ja sobie tego nie wymyśliłem, tylko siedzę tutaj już długo i zdaje mi się, że dłużej od Ciebie. Ale serio, bez żadnej agresji do Ciebie, bo widzę, że dobrze kminisz i rozmawiasz merytorycznie!
    No i jeszcze chcę dodać, że porównanie do Virgin mobile nie miało na celu porównywania ich kapitału. Nie mówię, że telgam odniesie taki sam sukces. Może nie odnieść wcale, może odnieść 1/3 tego co Virgin i i tak będzie fajnie :) Jeżeli będą mieli ofertę skierowaną do jakiejś grupy docelowej, która zareaguje pozytywnie na ich ofertę, nie wiem, na przykład do rodzin z dziećmi(wymyślam), to na pewno mogą liczyć na jakąś niszę i jakąś sensowną liczbę sprzedanych starterów. A starter to nie tylko zysk jednorazowy, ale również z doładowań, więc myślę, że miejsce na tym rynku choć bardzo wąskie, może się znaleźć dla marki TELGAM mobile.
    ,,W okresie I kwartału 2023 r. Spółka prowadziła również aktywne akcje marketingowe związane z wprowadzoną ofertą abonamentową usług telefonii komórkowej i internetu LTE. W dalszych miesiącach będą prowadzone kolejne kampanie, ukierunkowane na zwiększenie skali obsługiwanych usług mobilnych. W tym celu Zarząd pozyskał partnerów i prowadzi projekt ukierunkowany na współpracę z krajowymi i międzynarodowymi firmami IT w celu wprowadzenia innowacyjnej ogólnokrajowej marki telefonii komórkowej."
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~srike [209.95.56.*]
    Widać, że na wątek Telgamu "wpadła" konkurencja która jeździ na KIKE itp. i ponieważ jak widać wie gdzie Telgam zaczął budować światło pod Wrocławiem nie jest to konkurencja z Rzeszowa.

Dla mnie jako akcjonariusza to dobry sygnał, bo Telgam zaczyna się rozpychać i resztę to uwiera, bo znikają im z pola widzenia osiedla podmiejskie. Dotychczas pewnie robili bloki , a ponieważ tam jest już po 5 operatorów ( i trwa wyrzynanie cenowe ) to oczy zwracają się na wioski. Telgam ma doświadczenie w wioskach, reszta nie bardzo..są spóźnieni.

Tak jeszcze myślę ile jest wart klient w domku a ile w bloku, a ile w bloku ? Vectra chce płacić po 900 zł na blokowego ? mało, a za domkowego ? no właśnie ten co ma takiego, może odpowiedzieć, a konkurencja nie ma tego... i w tym siła.

Bo, ten domkowy to zupełnie inna sprawa ... ile kosztuje infrastruktura na osiedlach domków , wioskach ?
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Telgamista [37.30.114.*]
    Przypominam że chodzi także o 50 mln złdofinansowania na rozwój firmy. Ma kurs pod co rosnąć.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Olo [83.10.61.*]
    Będzie short squeeze czy powolna wspinaczka? Historyczny max to 1,15 czy zostanie pokonany? Osobiście obstawiam że tak bo sytuacja firmy dzisiaj jest o wiele lepsza niż w 2020roku kiedy to był rajd.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: freddie [2.57.168.*]
    Na razie mamy tylko zapowiedzi starania się o dotacje, a do otrzymania pieniędzy droga daleka. Po dotacje ruszają wszyscy wielcy na rynku a ostatecznie otrzymają je firmy, które będą w stanie wybudować infrastrukturę na wybranych terenach przy najniższym współczynniku dotacji, a więc musza posiadać spore środki na inwestycje. Czy TLG ma takie środki? W mojej ocenie nie i być może dla tego poszło info o podjęciu uchwały w sprawie sprzedaży ZCP i być może środki z takiej sprzedaży mogłyby być wykorzystane na inwestycje.
    Ze sprawozdań finansowych wnioskuję, że TLG na ten moment nie ma wystarczających środków na inwestycje aby móc skutecznie ubiegać się o dotacje, tym bardziej że obszary inwestycyjne podzielone są "paczkami" po kilka gmin do realizacji i te gminy często nie sąsiadują ze sobą, co tylko premiuje dużych operatorów z zasięgiem ogólnopolskim.
    Niedługo kwestie dotacji zostaną rozstrzygnięte i albo ktoś zrobi dobry strzał kupując / zostawiając papiery TLG, albo będzie pikowanie na 0,20 zł jak nic z tych dotacji nie będzie i konkurencja tanim kosztem rozbuduje swoją infrastrukturę.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Telgamista [37.30.114.*]
    Ja przewiduje przejęcia następnych małych spółek Tak aby móc wogule myśleć o jakiś większych celach .w każdym razie dużo komunikatów pozytywnych nas czeka w tym roku .maja ambitne cele no i znają się na tym.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~radomir [37.130.229.*]
    Nic nowego fredie nie odkryłeś albo rybki albo pipki ...
    nie ryzykujesz nie masz

po co tu jesteś ?
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: freddie [185.198.240.*]
    Na KIKE nie jeżdżą tylko opertorzy. Jest to miejsce spotkań także dystrybutorów, dostawców sprzętu i rozwiązań, firm outsourcingowych, doradczych czy specjalistów w zakresie prawa budowlanego czy telekomunikacyjnego.
    Ja zajmuję się transmisją danych dla operatorów, przez co mam kontakt z różnej wielkości ISP.
    Co do wiedzy na temat obszaru działania TLG pod Wrocławiem to w tajemnicy powiem że posiadłem ją z tajnej strony:
    https://wroclaw.telgam.pl/swiatlowod-w-chrzastawie-nadolicach-dobrzykowicach-krzykowie/
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~radomir [37.130.229.*]
    Masz akcje Telgam S.A. ?

• Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~kanalrz [209.95.56.*]
    a wygląda jakby miał ? , kolejny altruista , byli tu tacy przy 20 gr , 30 gr, 50 gr , 60 gr i są przy 70 ge
    Już na tym rynku byli bardziej znani operatorzy jak mBank Mobile, Carrefour Mova, Mobilking czy WPmobi - nie ma po nich już śladu, a próby podbicia rynku MVNO zakończyły się w ich przypadku (i wielu innych MVNO) spektakularnymi klapami.
    Obecnie rynek MVNO w Polsce to około 2% telefonii GSM i praktycznie się to nie zmienia. Nawet pojawienie się pod koniec 2022 Plintrona nic nie zmieniło.
    Aby spróbować zaistnieć na tym rynku w skali ogólnokrajowej niezbędne jest poniesienie ogromnych nakładów, nieproporcjonalnie większych od zysków TLG.
    Virgin mobile rok 2019 zakończył z 27 milionową stratą a 2020 ze stratą 14,6 miliona (przy zadłużeniu z tyt. pożyczek na poziomie niemal 123 miliony PLN) - gdzie tu jest sukces?
    Papier przyjmie wszystko (czytaj: strategia rozwoju), natomiast realia są takie, że rynek wirtualnych operatorów jest zupełnie nieperspektywiczny, o czym przekonało się już wielu znacznie większych graczy.
    Warto pojeździć na MiŚOT czy KIKE, gdzie można tematy MVNO poruszane są systematycznie w panelach i rozmowach kuluarowych.
    Pożyjemy, zobaczymy. :) Piszą, że się o to starają, ja nie jestem defetystą. Tak jak pisałem wyżej, jeżeli znajdą jakąkolwiek niszę i zanotują z tego tytułu jakiekolwiek zyski to będzie dobrze.
    Freddie, widzę, że przyszedłęś tutaj pisać, że nic się nie uda. Fajnie, że mówisz konkretne rzeczy, ale u podstaw tego co mówisz jest najzwyczajniejszy pesymizm. 'Mówisz 2+2=4, więc telgam czegoś nie osiągnie'. Czyli uprawiasz najbardziej banalną manipulację jaką można wymyślić. Podajesz jakiś fakt, który ma postawić Cię w świetle rozgarniętego inwestora, a następnie za tym faktem popychasz swoje nieuzasadnione wątpliwości. Czyli piszesz coś o liczbach, a następnie podajesz przewidywanie, które albo jest trafne albo nie. :D Oczywiście, jest jakaś szansa, że scenariusze o których piszesz się sprawdzą, ale równie dobrze wszystko co piszesz się nie sprawdzi. Wbiłeś tutaj trochę jak Filip z konpii, na bieżąco nadrabiasz czytanie informacji, popełniasz masę błędów, a stawiasz jakieś wielce diagnozy, że spółka niczego nie może osiągnąć, bo Tobie się tak wydaje.

Info o dotacji będzie w przyszości i nie możesz powiedzieć, że na 100% nic nie dostaną. Dostaną, albo nie dostaną. Nie jesteś wróżką z bajki widzącą przyszłość. To co tutaj wniosłeś to zwykłe słowo przeciwko słowu i pokaz postawy 'najpierw coś powiem, ale nawet jeżeli okaże się to zbdurą, to wymyślę inny argument na szybko żeby zdanie się nie zmieniło'. Tak jak z ogólnopolską siecią komórkową. Najpierw piszesz, że spółka tego nie zapowiedziała, a potem jak jednak okazało się, że zapowiedziała, to jednak nie może jej to wyjść, bo innym nie wyszło. A dotacji nie dostaną, bo inni dostaną. To się już zmieniło w żenującą paplaninę. Jak uważasz, ze im się nie uda, to nie kupuj akcji albo sprzedaj i odejdź, po co zawracasz ludziom gitarę? Naszą decyzją inwestycyjną był zakup telgama w oparciu o informacje dostarczane przez spółkę. Twoją decyzją było co? Nie kupienie telgama, bo nie wierzysz w ich sukces i ratowawnie nieznajomych w internecie przed podjęciem w Twojej opinii nietrafnej decyzji? Nie rozśmieszaj mnie.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Rado1982 [83.10.61.*]
    Od poniedziałku zaczynamy marsz w kierunku 1 zł. Jest to możliwe nawet do końca tygodnia.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: freddie [45.131.195.*]
    Ja nikogo nie zamierzam ratować przed podjęciem nietrafnej decyzji. Po prostu wyrażam swoje zdanie w kwestii strategii i potencjalnej dotacji.
    Od dłuższego czasu biernie przyglądałem się postom na forum i Twoje dero wpisy podkręcające i koloryzujące rzeczywistość zmotywowały mnie aby wyrazić swoje - jakże odmienne od Twojego - zdanie.
    Nie musisz się ze mną zgadzać, ja po prostu przedstawiłem argumenty dla czego strategia rozwoju w oparciu o wejście na ogólnokrajowy rynek MVNO jest ryzykowna i skazana na niepowodzenie (to moje subiektywne zdanie w oparciu o niepowodzenia innych operatorów), a potencjalna dotacja jest mało prawdopodobna wobec niskiej zdolności inwestycyjnej spółki, na co wskazują dane finansowe.
    Dodatkowo informacja o sprzedaży ZCP nie jest przesłanką do dalszego rozwoju spółki, a raczej wskazuje że przyszedł czas na jej sprzedaż i zarobienie przez zarząd na tym ile się da.
    Ja już swoje na tych walorach zarobiłem i wcale nie zniechęcam innych do kupowania nawet po obecnym (w mojej ocenie napompowanym) kursie.
    Jak Cię rozśmieszyłem to cieszę się że mogłem poprawić Ci humor.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Telgamista [37.30.116.*]
    Kurs napompowany oczywiście że tak nie jest .Nikt nie sprzedaje po cenie 70 gr.Jak by tak było to dawno prezes by sprzedał a tak widać że to co jest teraz w ogóle go nie interesuje.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~dero [5.184.207.*]
    Okej, rozumiem. Z tym, że moje komentarze nie wychodzą poza informacje udostępniane w raportach, więc nie wiem jakie Ty koloryzowanie widzisz, ale spoko. Szanuję Twoje odmienne zdanie. :)
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Mortimer [195.245.217.*]
    Tylko nie "grać pod"..bardzo rozgraniczan tematy gdzie się "pod coś gra" bo to zazwyczaj szity i dmuchanie balonów, od spółek zdrowych fundamentalnie i rozwijających się w sensowny sposób. Do takie spółki można wracać wiele razy w swoich inwestycjach, a pod dmuchanego balona to nawet może się okazać, że nie ma do czego wracać jak 1/10 wyjdzie a reszta wisi;) tutaj jest potencjał i to wkoncu zostanie zauważone, promocje nie trwają wiecznie nawet w biedrze :P
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~rozsądny [209.95.56.*]
    A. Skoro jest plan pozyskania dofinansowania 40-50 mln zł to muszą mieć plan finansowy na to
    B. Obecna wycena powinna być x 3 jeśli będą komunikaty w tym zakresie ( A)
    C. Jeśli działają na PLAY to już jest zasięg ogólnopolski
    D. Zdobywanie klientów komórkowych to szerokie pole do popisu, ale np zdobycie jednego dużego biznesowego odmieni obraz skali (C)

Na Giełdzie kupuje się przyszłość, jak np CDA , Livechat, Columbus itd zaczynał zmianę skali działalności to też było 1000 krytyków itp wieszczy , że to niemożliwe

Człowiek który miał te akcje i sprzedał zarobił teraz chce powrotu niskiej ceny , ja też bym chciał niskiej ceny.

• Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Co [193.70.90.*]
    W skrocie freedie napisal: co by telgam nie zrobił to będzie niewypał ale kupil te akcje wcześniej to czym sie argumentowaleś skoro to lipa?
    Obserwuję od dłuższego czasu forum po co?
    Niby tu zarobiłeś i ani postu a teraz drukujesz jak w drukarni negatywnie o telgamie. To brałeś akcje tutaj z takim podejściem negatywnym?

Teraz wywody prawisz typu nie uda się, kurs 0,20 argumentując to tym że ktoś tu zmotywował cie do pisania, dobra wymówka.

Jak nabyłeś akcje telgama to też takie negatywne podejście miałeś?
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Haha [46.37.115.*]
    Dnia 2023-07-10 o godz. 07:22 ~Co napisał(a):
    > W skrocie freedie napisal: co by telgam nie zrobił to będzie niewypał ale kupil te akcje wcześniej to czym sie argumentowaleś skoro to lipa?
    > > Obserwuję od dłuższego czasu forum po co?
    > > Niby tu zarobiłeś i ani postu a teraz drukujesz jak w drukarni negatywnie o telgamie. To brałeś akcje tutaj z takim podejściem negatywnym?
    > >
    > > Teraz wywody prawisz typu nie uda się, kurs 0,20 argumentując to tym że ktoś tu zmotywował cie do pisania, dobra wymówka.
    > >
    > > Jak nabyłeś akcje telgama to też takie negatywne podejście miałeś?

Haha dokładnie
    Po pierwsze nie piszę że "co by Telgam nie zrobił to źle", tylko że w mojej ocenie pójście ścieżką, na której inni mocno popłynęli (przytaczani przeze mnie operatorzy wirtualni), jest sporym błędem i osobiście nie wieżę że zarząd rzeczywiście zamierza zostać globalnym (na skalę kraju) operatorem MVNO. Dla czego tak uważam też napisałem.
    Tak samo sceptyczny jestem wobec zamiaru ubiegania się o dotacje - tutaj też napisałem dla czego tak uważam.
    Dodatkowo dochodzi element związany z podjęciem uchwały o zgodzie na sprzedaż zorganizowanej części przedsiębiorstwa, na którą składa się bliżej nieokreślona infrastruktura (aczkolwiek sądząc po treści uchwały będzie to część dotycząca Jasła i okolic). Jeśli rzeczywiście biznes by dobrze szedł, to po co w ogóle myśleć o sprzedaży przedsiębiorstwa? Nie było tam mowy o sprzedaży udziałów jakiemuś wielkiemu graczowi, ale o sprzedaży części firmy, a więc w spółce zostanie mniej aktywów. Czy to jest argument budujący?
    Widząc optymistyczne wpisy niektórych komentujących na tej grupie przy przesłankach które dla mnie nie wróżą nic dobrego i dobieram je zgoła odmiennie, postanowiłem udzielić się przy kilku wpisach, ale raczej ograniczę swoją aktywność bo nie widzę sensu odpowiadania na absurdalne zarzuty przy braku merytorycznej rozmowy na argumenty.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~dero [5.184.207.*]
    Rozsądny, tylko mała uwaga, nie chodzi o zasięg komórek tylko o znaczenie ogólnopolskie marki ;) Wklejałem tu cytat z raportu. Reszta bez zastrzeżeń.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Jw [164.132.230.*]
    Dnia 2023-07-10 o godz. 07:22 ~Co napisał(a):
    > W skrocie freedie napisal: co by telgam nie zrobił to będzie niewypał ale kupil te akcje wcześniej to czym sie argumentowaleś skoro to lipa?
    > > Obserwuję od dłuższego czasu forum po co?
    > > Niby tu zarobiłeś i ani postu a teraz drukujesz jak w drukarni negatywnie o telgamie. To brałeś akcje tutaj z takim podejściem negatywnym?
    > >
    > > Teraz wywody prawisz typu nie uda się, kurs 0,20 argumentując to tym że ktoś tu zmotywował cie do pisania, dobra wymówka.
    > >
    > > Jak nabyłeś akcje telgama to też takie negatywne podejście miałeś?

Odpowiedział wymijająco to przypomme.

Po co brałeś akcje telgam, nagle zdanie zmieniłeś a wtedy też takie miałeś.???

Nagle wyskakujesz z kapelusza negatywnie piszac w każdym poście to pod co brałeś akcje telgam?

"> > Teraz wywody prawisz typu nie uda się, kurs 0,20 argumentując to tym że ktoś tu zmotywował cie do pisania, dobra wymówka"

A wtedy co cię motywowało do zakupu, chyba nie to co teraz piszesz?
    Jw
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Jw [193.108.118.*]
    Zejście do 0,5 i akcje zamiecione z prawej. Ładnie. Obecna 2 fala spadkowa kończy się AB C-dobiega końca , teraz zbliza się trzecia wzrostowa której zasięg przekroczy 0,7, powina wbić w okolice 0,9-1.
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~Hie [87.249.137.*]
    Xyz 0,5
  • Re: 1zl w tym roku podtrzymuje prognozę. Autor: ~No [193.108.118.*]
    W pół roku tak
[x]
TELGAM 0,00% 0,40 2025-12-12 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.