spułka robi swoje https://www.bankier.pl/wiadomosc/Molecure-S-A-Zlozenie-zgloszenia-IND-ang-Investigational-New-Drug-do-amerykanskiej-Agencji-Zywnosci-i-Lekow-FDA-dla-czasteczki-OATD-01-8565582.html
Kolejne kroki do komercjalizacji. Dużo firm opowiada wiele, jednak na tym etapie badań są bardzo nieliczne, dziwne że kurs spada ale ktoś trzyma mówiąc kolokwialnie kurs za mordę.
Chciałbym by pojawił się jakiś duży międzynarodowy gracz i kupił spory pakiet akcji przy komercjalizacji kończąc to dołowanie kursu akcji.
Nie wiem czy ktos rzeczywiscie trzyma kurs. Dla mnie to wyglada na racjonalne podejscie do inwestycji w spolke ktora w zasadzie nic nie osiagnela (w sensie umow partneringowych, komercjalizacji), a dodatkowo nie pokazala jak buduje wartosc dla akcjonariuszy. De facto wszyscy sa tu na minus - fundy z IPO, fundy po GLPG, drobny akcjonariat. No moze poza sz ktory ma te akcje za jakies grosze. W takim otoczeniu, kto tu bedzie inwestowal "na slepo" wiedzac co sz wyprawia z umowami, i jak wyglada jego kierowanie spolka.
Mnie interesuje komercjalizacja i dalszy rozwój, po coś w akcjonariacie siedzą dalej Sołowow i Jeleński ( Szumowski to mały Miki przy nich, chyba nie sądzisz że jest ich w stanie przekręcić).
Tutaj zaczyna się czas dużych wiadomości (patrz lata 24-25) , jeżeli pójdą wcześniej z większą umową to odcięcie będzie jak po Galapagos, tylko teraz kolejne programy są w zaawansowanych etapach. Nie bez powodu Przewieźlikowski się o nich dobrze wypowiada.
Najważniejsze biotech jest w odwrocie od długiego czasu, XBI.US jak da sygnał do wzrostów, a na to się zanosi to zobaczymy na rynku zupełnie inne wyceny. Stopy procentowe za chwilę się odwrócą i to również będzie szybko dyskontowane w wycenach biotechu.
Skoro ma być tak wspaniale to dlaczego zarząd nie kupuje z rynku, nie chcą zarobić? Spójrzcie sobie dzisiaj na będzin, wczoraj fatalne info, kurs 50% w dół, ale rynek widząc że zarząd kupuje "na promocji" również uwierzył w sukces i dziś już górne widły. U nas na pierwszej podbitce prezes wywalił akcje, nikt z zarządu nie kupuje, zamiast tego mamy niekończące się darmowe emisje "motywacyjne" kosztem mniejszościowych. To kto ma wierzyć w sukces skoro insajderzy nie wierzą?
Komunikacja z akcjonariuszami jest na bardzo niskim poziomie to fakt. Rozwodnienie od IPO jest bardzo małe, obecna potencjalna emisja każdy raczej się spodziewał, bo obecne fazy badań są bardzo kosztowne. Problemem jest sposób jaki ogłosili emisję, ale Sołowowa przekonali wcześniej, bo raz im już zawetował tą opcję.
Spółka jest znienawidzona, zdołowana, a jednak badania robi planowo, ba nawet wyprzedza terminy. To biotech i nic nie musi się udać to fakt.
Szumowski, Zasłona kupowali po spadkach na rynku.
Sentyment odwróci dopiero umowa, tylko wtedy to trzeba jasno powiedzieć że jeżeli dociągną planogram to kurs nie powinien mieć większego problemu z nowym ATH.
Witam wszystkich akcjonariuszy! To co mnie min przekonało ..od kilku miesięcy rozmawiają z kilkunastoma firmami o partneringu.. zatem to raczej są już negocjacje. Dziś prawie 2k. W ciągu miesiąca potroję stawkę i życzę nam wszystkim
ponownej eksplozji na kursie!
Niestety, Solowow nie docenil chyba "geniuszu" wielkiego szu - i odpowiadajac wyglada, na to, ze "tak" sz go "wyj...l" na tych akcjach tak jak zreszta i reszte. Przypomnijmy, Solowow twierdzil, ze go interesuje zwrot na kapitale x100 z OAT. Na dzis nie ma jednak nic, w kwestii sprzedazy oat01/02 (a rozmowy trwaja juz lata) czy czegokolwiek innego.Jedyne co sa w stanie "sprzedac" otoczeniu to webinar o odgrzewanej tresci i emisje...Wygląda to b. slabo
Dokładnie a nawet powiem więcej, pamiętacie jak szu z kumplem raz łykneli z rynku pod tytułem " bo wierzymy w spółkę " tylko że zbiegło się to w czasie z akcjami na okaziciela , motywacyjnymi czy na odchodne dla byłych z zarządu, lojalnie im pomogli wywalić w ulicę, brak poszanowania akcjonariatu, traktują to jak prywatny folwark to jest problem oat, żadne to mol,nie udało się przefarbowanie .