• HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: dikom [82.139.31.*]
    HYP powinien w niedługim czasie odreagować i zdecydowanie wyjść z marazmu. Spółkę obserwuję od debiutu. Pamiętam czasy gdy rósł po kilkaset %.

Ale obecnie wygląda bardzo atrakcyjnie. Wyniki za 3Q 14.XI powinny być dobre lub lepsze od oczekiwań.

AT wygląda ładnie. dzienne
    EMA poniżej ceny (s. zak.),
    SMA 1 jeszcze nie pokonana (neutralnie)
    RSI sygnał kupna 3,85zł
    MACD dziś sygnał kupna 4,02zł

By wszystko lepiej wyglądało potrzebne nam obroty. Mogą być zwykłe wymiany lecz bez nich sygnały z AT są mało przekonującego !!!

Target na K 3,58-4,11

Target na S 5,00-5,96
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Artur [83.4.86.*]
    Możesz mi przypomnieć czasy kiedy Hyperion rósł kilkaset %.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: dikom [82.139.31.*]
    Tak, dokładnie to pamiętam w dniu debiutu. Otwarcie 14zł czyli wzrost 100% !!!

Cena emisyjna 7zł !!!
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.74.*]
    na debiucie było +300%
    Tak ale ja podałem otwarcie +100% a dalej już pamiętamy. To były moje czasy IPO i IDM :)

Co dalej z HYP ? Czas na wyniki za 3Q 14.11.2008. I wszystko może być fajnie gdyby były dobre.

FF mamy 54% więc fundy mogą się zainteresować. Może pojedziemy jak dziś MTL ??
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.65.*]
    Myślę, że obecnie fundy są za biedne na otwieranie dlugich pozycji, zwłaszcza na akcjach tego typu. Chyba, że papier naprawdę perspektywiczny, ale kto jest to w stanie stwierdzić?
    Problem w tym, że to jest mała spółka. Przy dzisiejszej kapitalizacji ponad 51mln zł. Tyle niektóre spółki potrafią wypracować zysku za 1Q.

TFI nie weźmie. OFE mogłyby się połakomić gdy HYP pokaże, że coś potrafi i zaskoczy wynikami.

Jednym słowem walor nudny strasznie. Nic się nie dzieje lecz jak na te złe czasy uważam, że dobrze się trzyma przy takich obrotach.

Znowu zauważyłem zamykanie sesji paroma akcjami i zwalaniem kursu. Komuś zależy nie by sprzedać tylko by zdołować.

I pewnego dnia mu się to nie udało bo wystawiał duże zlecenia na fix na S a ja to kupiłem:) Następnie przestał grać w głupią strategię !

Zauważyłem, że po zwaleniu kursu jest ukryte K. Może celowo zaniża i ustawia się na K ?
    Kto to wie... Byłem i w zasadzie jestem nadal fanem tej spółki. Wycena atrakcyjna, zyski i finanse jak dotychczas stabilne, pomysł na biznes niby jest. Problem w tym, że to de facto druga liga spółek - małe, tajemnicze, niepewne. Kto to może wiedzieć, co tam siedzi w szafie. Zarząd tajemniczo milczy od czasu nieudanej emisji i przydziela sobie akcje z programu motywacyjnego. Poza tym od jakiegoś roku nie widać "tego czegoś" - strategii, nowych przejęć, organicznego rozwoju, posunięć zarządu, czegoś, co motywowałoby do zakupu spółki na długi okres. No i ten spadek - zadziwiająco głęboki jak na "tak dobrą" spółkę. Może to manipulacja, może nie - ale i TFI i OFE nie lubią spółek zasiedlonych przez spekulantów. I dlatego na razie wstrzymują się z zakupami, a Alianz pewnie pluje sobie w brodę, że się tak pospieszył.

Mimo wszystko spółka na moim celowniku, ale walorów na dzień dzisiejszy nie posiadam. Czekam nie tyle na lepsze ceny, co na lepsze czasy i więcej pozytywnych sygnałów ze spółki.
    Masz rację jak na obecne czasy to jest ryzykowna inwestycja. Ja jednak takie lubię. Papier skupuję ale przyznam, że jest to męczące.

Wyczekuję czasem parę tygodni by kupić jak najtaniej.

Alianz pewnie robi to samo z taką różnicą, że na fix to nie ja zaniżam kurs !!!

Problem w tym, że nie ma płynności i ciężko kupić poniżej 4zł. Nie wiem po ile kupował fund ? Może w IPO ? Kiedy zmienił swoje zaangażowanie w HYP ?

Swego czasu to spółka technicznie wyglądała najlepiej z małych firm. Szła bocznym i powinna wywalić w górę a tu UPS !!!

p.s. popytu nie ma. Na podaży widzę, że gra jedna lub dwie max 3 osoby. Podobne zlecenia i transakcje.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.87.*]
    Dnia 2008-11-06 o godz. 20:45 dikom napisał(a):
    > Nie wiem po ile kupował fund ? Może w IPO ? Kiedy
    > zmienił swoje zaangażowanie w HYP ?

Jezeli w IPO to po ok. 7 zl, bo taka byla z tego co pamietam cena emisyjna.

> Swego czasu to spółka
    > technicznie wyglądała najlepiej z małych firm. Szła bocznym
    > i powinna wywalić w górę a tu UPS !!!

Zgadza sie ;) ech, te czasy i spekulacyjne wybicia.

Mnie najbardziej zaskoczyl zjazd na < 7 i 6 zl. Nie spodziewalem sie, ze te wsparcia tak latwo padna, a spolka uzyska kapitalizacje ponizej wyceny ksiegowej.

A jak oceniasz sytuacje fundamentalna? Moim zdaniem nie wszystko wyglada tak, jak powinno.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Łukasz [212.76.37.*]
    witam Antona
    no własnie a kiedys nawet prognoże na 2008 rok mieli podać... mamy juz listopad ....
    o telewizji juz nie wspomne sprzedałem swoje akcje ze strata bo mocno mnie rozczarowali może wrócę. wątki sledze
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.87.*]
    Witam.

Moim zdaniem skonczyly im sie pomysly na rozwoj biznesu. Przejecia jakos nie ida, nowego kapitalu brak, a nigdy nie byla to firma inwestujaca w innowacje, badania itd... kiedy robili IPO wszystko wydawalo sie bardziej rozowe, teraz juz tak nie jest. Oto na przyklad lista aktualnosci ze strony hyperion.pl

AKTUALNOŚCI
    2007-11-02 Video Poczta
    2007-10-17 Hyperion WEB 2.0
    2007-10-10 Serwis Wyborczy Internautów
    2007-06-19 Promocja: Wakacje abonamentowe
    2007-05-02 HyperKomputeryzacja
    2007-03-26 Nowy serwis internetowy
    2007-02-21 Uruchomienie CBOA
    2006-12-19 Święta z Hyperionem
    2006-08-18 Hyperion S.A. debiut na GPW
    2006-02-10 Zmiana formy prawnej
    Prasa o nas
    Aktualnie brak artykułów prasowych.
    Oferty pracy
    Aktualnie brak ofert pracy
    Komunikaty prasowe
    Aktualnie brak komunikatów prasowych.

To jest strona www dynamicznie rozwijajacego sie biznesu internetowego? Na e-maile nie odpisuja. Obejrzyjcie sobie strone takiego chociazby FONA.

Moze to blad sugerowac sie wygladem serwisu, ale jakos dziwnie koreluje to z ostatnim brakiem pozytywnych informacji prasowych. Juz samo niepowodzenie emisji bylo znaczacym sygnalem - szkoda, ze go zbagatelizowalem. To moglo oznaczac, ze insajderzy majacy narzedzia analityczne negatywnie ocenili zasadnosc dalszej inwestycji w spolke. Walnie recesja, ludzie przestana przedluzac abonamenty i tyle bedzie hyperiona - moze tak pomysleli?

Mimo wszystko kibicuje Hyperionowi, ale akcji na razie nie kupuje. Poczekajmy do wynikow kwartalnych.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.186.31.*]
    Przegięcie, co się wyrabia na tej spółce. -11% - gdzie jest animator kursu, albo jakikolwiek "opiekun"?
    Heh, no to polecieli w kule i to wielkie. Wystawione 5k PKC na S. Widły dolne, T TKO nawet na -27%.

Na 1mln% twierdzę, że cały czas celowe zagrania. Tylko czekać na ożywienie. Ktoś się dogadał i będzie zbierał po ustalonej cenie.

Fundamenty nie są najlepsze ostatnimi czasy ale sektor ogólnie nie przeżywa hossy. Trzeba wyczekać do wyników za 3Q.

Faktem jest, że komunikacja ze spółki jest mierna. Ich strona www i wizerunek pozostawia dużo do życzenia.

Umowy ze Spółką ECS International Polska Sp. z o.o. są znaczące i tu można spekulować czemu wybrali właśnie tą firmę co zatrudnia mniej niż 20osób ?
    Dnia 2008-11-07 o godz. 15:55 dikom napisał(a):
    > Na 1mln% twierdzę,
    > że cały czas celowe zagrania. Tylko czekać na ożywienie.

dikom, czy przypadkiem nie dopisujesz teorii do faktów? nawet jeśli to celowe zagranie, to dziękuję bardzo za spółkę, na której ktoś tak celowo pogrywa. To degraduje Hyp do roli paszy dla spekuły.

> Ktoś się dogadał i będzie zbierał po ustalonej cenie.

Ja obserwuję i czekam aż trupiszcze wylezie z szafy, albo zmieni sie obraz techniczny.
    Widzisz ja większość gry na gpw zawdzięczam spółdzielni. Ten nieformalny organ zawsze mnie wyratował z opałów i z 6 na 10 pozwalał mi zarabiać.

No dobrze, wiem, że mamy bessę i trochę za wcześnie na rakiety ale ja już takie wyczekuję i szukam nowych.

Pochwalić się mogę ostatnim strzałem w lcc +30 +50% zysku. I jak tu ich nie lubić ??

Tu trupów nie będzie. Jak na razie są fundamenty i są zyski.
    A, pan ze spółdzielni? To przepraszam ;)

a na poważnie - to chyba lepsza strategia niż wiara w długie wzrosty. Może i tak trzeba - gromadzić papier w absurdalnym dołku, ustawiać stopy, zarządzać pozycją i niuchać, czy spekuła nie robi tego samego.

pozdrawiam
    Słuchaj wszystko się zgadza ale chyba żartowałeś z tymi stopami ? Ty NIGDY ale TO NIGDY nie wolno tego robić !!!!

Kurczaki pieczone !!! Właśnie chodzi o stopy by je zerwać !!! Nie daj się wydymać i na tej spółce tego nie rób !!!

Właśnie przy takich spredach (lukach cenowych) można ładnie zarobić !!!

Przykład: zejście do wideł dolnych PKC na S i wtedy z automaty uaktywniają się stopy !!! Następnie szybki skup i PKC na K. I w krótkim terminie można zarobić min. 10%.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [83.23.94.*]
    Oj, dikom, widzę że krótko jesteś na rynku, albo dopiero uczysz się reguł tej gry.

To co napisałeś jest oczywiste - robi się czasem "wyprawy po stopy" i raz na jakiś czas na ustawianiu stop-lossa się traci (to samo jest np. na FW). Tyle że bez ich ustawiania próbując strategii krótkiej spekulacji w dłuższym horyzoncie (w serii spekulacji spełniających statystyczne reguły wersyfikacji systemu) tracisz (chyba że twoim celem jest akumulacja większej ilości akcji celem długoterminowego trzymania, ale to inna bajka). Każda strategia musi zawierać kilka elementów takich jak moment (sygnał, poziom) wejścia, założony zysk, założoną stratę, którą się ucina itd. To nie musi być automatyczny stop-loss w DM, ale bez automatu często zaczynasz "grać" z własną strategią, modyfikować ją koniunkturalnie, oszukiwać - innymi słowy ulegać złudzeniom rynku.
    Na papierze jestem ponad rok. Stopniowo akumuluję. Jeszcze nie mam założonej puli HYP. Trochę brakuje.
    Na giełdzie jestem ładnych kilka lat i trochę już wiem.

anton zauważ, że na tym papierze nie ustawisz stopów !!! A bynajmniej nie teraz i nie przy obecnym kursie. Ja dobieram i nie gram tu spekulacyjnie !!!

Papier śledzę codziennie, każdą sesję, wszystkie transakcje. Napisz mi jak TY i gdzie chciałbyś ustawić stopa i jakiego ? Stop limit ? Stop pkc ?

Zwróć uwagę na arkusz zleceń na popyt. Jego czasami wcale nie ma. Jeśli jest mniej niż 100szt. to nawet nie można liczyć na ukryty !!!

Luka cenowa +-10-20%.

Jeśli chodzi o sektor to spółka należy do tego, który obstawiam, że ma szanse na pokazanie się z tej dobrej strony na tle rynku np. przy dev., bud. czy chemii.
    Zupełnie nie rozumiem zachowania kursu !!!

Czemu najprawdopodobniej jedna osoba dołuje ??

Podtrzymuję, że zbieranie na odpał !!!

Spółka zarabia więc w czym jest problem ? To nie jest developerka, budowlanka czy mięso :)
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.130.*]
    Tu nie ma RYNKU. Za mała kapitalizacja, za mała skala, za mała siła ewentualnego trendu, czy wybicia. Czy zbieranie na odpał - nie wiem, nie oglądam specjalnie i nie widzę. Po prostu brak chętnych na te akcje. To jest nierównowaga, ale może potrwać.
    HYPERION S.A. - Rejestracja połączenia spółek zależnych od Hyperion S.A. ( 70 / 2008 )
    17:00 02.12.2008
    Wtorek

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 70 Numer raportu / 2008 Rok Pole, w które można wprowadzić dodatkowe oznaczenie numeru raportu.

Data sporządzenia: 2008-12-02
    Skrócona nazwa emitenta
    HYPERION S.A. Pole zostanie uzupełnione automatycznie po wypełnieniu arkusza z informacjami o podmiocie i ponownym otwarciu arkusza raportu.

Temat
    Rejestracja połączenia spółek zależnych od Hyperion S.A.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd spółki HYPERION S.A., działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt 9 Rozporządzenia w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych informuje, że w dniu 01 grudnia 2008 r. Sąd Rejonowy w Lublinie zarejestrował połączenie sześciu spółek zależnych od HYPERION S.A. tj. spółki Reset Net Sp. z o.o. jako spółki przejmującej, ze spółkami OCTAVA &#8211; NET Sp. z o.o., &#8222;DATANET&#8221; Sp. z o.o., &#8222;METRONET&#8221; Sp. z o.o., &#8222;MEDIACON&#8221; Sp. z o.o., Przedsiębiorstwo Usług i Wdrożeń Telekomunikacyjnych i Informatycznych &#8222;DOT COM&#8221; Sp. z o.o., jako spółkami przejmowanymi. Połączenie nastąpiło w trybie art. 492 par. 1 k.s.h., tj. polegało na przeniesieniu całego majątku spółek przejmowanych na spółkę przejmującą. Połączenie nastąpiło poprzez podwyższenie kapitału zakładowego spółki przejmującej w ten sposób, że utworzone zostały nowe udziały, które przyznane zostały wspólnikom spółek przejmowanych. W zamian za udziały w spółkach przejmowanych Hyperion S.A. z łącznej liczby 2780 nowych udziałów o wartości nominalnej 500 zł każdy otrzymał 2738 udziałów. Kapitał zakładowy spółki przejmującej, której firmę (nazwę) jednocześnie zmieniono na HYPERION WSCHÓD Sp. z o.o. wynosi 2.865.00,00 zł i dzieli się na 5.730 udziałów o wartości nominalnej 500,00 zł każdy, z czego HYPERION S.A. posiada 5613 udziałów o wartości nominalnej 500,00 zł każdy, które stanowią 97,96% kapitału zakładowego i uprawniają do wykonywania 97,96% ogólnej liczby głosów na Zgromadzeniu Wspólników. Celem przeprowadzonego połączenia było uproszczenia struktur grupy kapitałowej i ograniczenie kosztów jej funkcjonowania.
    Teraz już wiadomo po walnym dlaczego HYP był celowo dołowany !!!

HYP skupi swoje akcje (500 000) w ciągu 5 lat w cenie od 1zł do 5zł. Nie chcieli przepłacać i nas wydymali !!!
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [83.23.30.*]
    Niby dobre info i już z 20% urósł przez to od dołka... ale uważam, że buy-back na dłuższą metę świadczy o braku pomysłu zarządu na rozwój Spółki... nie generuje de facto żadnego pasywnego zysku dla akcjonariuszy, jedynie zmniejsza jego rozwodnienie (ale co tu rozwadniać, jak przychody i zyski spadają?).

Zobaczymy, czy trend się utrzyma.
    Ja uważam wręcz odwrotnie. Jeśli coś odkupujesz to masz pomysł i się to opłaca. Pomyśl dostali 7zł za akcję a odkupują po 2,30zł !!!

Wielki wał !!! Oni zarabiają a my tracimy !!!
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Adam [83.22.36.*]
    Ciekawie się to czyta po tych kilkudziesięciu dniach . Trochę mi żal że znaczącymi akcjonariuszami po 5-7 % nie są anton czy dikom i im podobni :( było by ciekawie pogadac o pomysłach na przyszłosc spółki z im podobnymi .
    Heh, zaczyna się powtórka z pierwszych skupów przez spółkę zależną, która pięknie zebrała plony po średniej cenie 2,34zł za akcję. W sumie skupili 135 889szt z rezerwy utworzonej 320k.

Teraz dołączyła następna spółka zależna od HYP już z pokaźniejszą rezerwą na zakupy, tj.700k zł. (po cenie 1-5zł)

A niedawno na NWZ upoważnia zarząd do zakupu 2 390 000 akcji po cenie 0,01-10zł, rezerwa 3 338 338zł. I tu się uśmiałem. Bo średnia wyjdzie 1,39zł (jeśli udało by im się tyle kupić).

Powtórka ? Dlaczego ? Wujek, ciotka, szwagierka kupią kilkadziesiąt k akcji tylko po to by zepchnąć kurs do ceny atrakcyjne dla zarządu :)

Nie będę się wypowiadał ile mam akcji ale czy bym miał 5 czy 10% to bez znaczenia. Decydują inni. Ale wybaczcie gdybym był właścicielem to bym robił podobnie i skupował jak najtaniej i chciałbym mieć jak najwięcej udziałów i zysków dla siebie.

p.s. Który z zarządzających myśli o akcjonariuszach ? Z wyjątkiem nowych emisji lub IPO :) hahahaha
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~zasiedziały [83.4.112.*]
    witam!!!

trudno za Tobą nadążyć dikom, jesteś na forum parkietu i tutaj, na parkiecie piszesz jak posiadacz papiera, tutaj natomiast ciężko powiedzieć w którą stronę chciałbyś widzieć papier.
    pozdro
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~malek [89.191.170.*]
    To piszesz na forum parkietu i tutaj.
    Czy jeszcze jest jakieś forum na którym piszecie o Hyperionie ?
    Chętnie zajrzę ;D
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.186.25.*]
    Bessa ścięła niejedną głowę ;)
    Fajnie byłoby mieć 7% Hyperiona lub jakiejkolwiek innej spółki. Na pewno perspektywa inwestowania wówczas się zmienia.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Adam [194.54.24.*]
    Antonie nawet jak posiadasz skromne 1% i przyłączysz się do kilku innych którzy mają skromny 1% to być może zmieni się Wam perspektywa inwestowania :)

Znam kilku co posiadają po 100-300 tys akcji Hyperiona i mają dalej dylematy jaki kierunek wybrać .
    Jakoś bardziej lubię pisać na forum podłogi ale problem w tym, że tam piszę więcej sam z sobą niż z innymi.

Tak jak tu pisałem i właśnie się realizuje "powtórka". Zebrali pakiecik by teraz "batonować" i kupować taniej.

Osobiście jestem by papier był na 12zł lecz w obecnych realiach widzę 2,5 i mniej. Jest więcej niż pewne, że osoby kiszące tu po parę k akcji nie oddadzą w takiej cenie i czekają.

Wniosek prosty. Zwalania kursu ciąg dalszy. Teraz tylko można by odbierać właśnie takie akcje. Ale...... Większość na gpw straciła kapitał i wypłukała się z kasy. Dlatego spółka ma znowu najlepszą pozycję i kupi papier za bezcen !!!

Inne fora są słabe i się nie liczą.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Adam [194.54.24.*]
    Problem dikomie polega na tym że Ci którzy mają po kilka k akcji mają inne cele niż Ci którzy mają po kilka % akcji spółki .
    Dziś jest oczywiste że czas na kupowanie nie na sprzedawanie Hyperiona , tylko żeby kupować trzeba mieć kasę , spółka ją ma z zysku na działalności , więc może kupować , co chyba jest dobre dla wszystkich ?

O jednym mogę zapewnić spółka nie uczestniczy w zwalaniu ani w pompowaniu kursu , ani tego nie może robić ani nie chce , takie myślenie świadczy o spekulacyjnym podejściu a takiego myślenia w spółce nie ma . Założyła RN cenę po której warto kupować akcje Hyperiona i taka cena obowiązuje . Cena została ustalona na podstawie średniej ceny klijenta na rynku , jest prosta do ustalenia wystarczy podzielić liczbę akcji Hyperiona przez liczbę klijentów Hyperiona i otrzymasz maxymalną ceną akcji za którą spółka będzie kupowała akcje , nie ma tu żadnej magii ani żadnej spekulacji . Trzeba tylko znać średnią cenę klijenta na rynku , liczbę klijentów jaką posiada Hyperion , bo liczbę akcji Hyperiona chyba każdy na tym forum zna ?

Nie ma też spółka celu skupienia konkretnej ilości akcji , kupować będzie Hyperion akcje w określonym przedziale i tyle , jak ich kupi 1 tys to dobrze jak 1 mln to tak samo dobrze .
    Po pierwsze jak piszesz klijenta przez "j" zamiast klienta to widać, że nie jesteś doświadczonym graczem. Zjawisko spekulacji zawsze występuje. Może ona być nawet nieświadoma !!! I w tym przypadku nie można go wykluczyć.

Oceniam sytuacje zawsze zamieniając się stronami czyli gdybym ja był prezesem. Od ponad półtora roku obserwują każdą sesję HYP i jednego nikt nie zaprzeczy. Kurs HYPa był zwalany CELOWO !!! np. 5k PKC w czasie sesji i niemal wszystkie fixy PKC na S. Następnie spółka zależna ogłasza skup akcji !!!

Chyba nie powiesz mi, że to przypadek ?

Polecam odświeżenie sesji z dnia 23.06.2008 kiedy to HYP miał wolumen 419 906 szt. akcji kurs 6,70zł i co dalej się stało ??
  • ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~OSAMA [77.115.44.*]
    Ludzie chyba nie wiecie co się dzieje ja p.... !!! Przecież oni są na skraju bankructwa jedynym funkcjonowaniem tej spółki jest wspomaganie się pieniędzmi z 3 jeszcze dobrze prosperujących spółek chodź nie zawsze zgodnie z prawem gdyż nie we wszystkich są właścicielami akcji w 100%. Pieniądze się z nieba nie wezmą niech w końcu przestaną robić co chwila walne zgromadzenia za które każdy dostaje po ponad 8000 PLN, więc na każdy zjazd ucieka ze spółki ponad 100 000 PLN, a wy tu jakieś śmieszne cytaty piszecie " HYPERION czas na wzrost ". Na początek to trochę kasy powinno pójść na inwestycje, a nie łatanie dziur i sztuczne podbijanie bo akcje same do góry nie pójdą... :)
  • Re: ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Kamil [78.8.232.*]
    Spółki ci się gościu pomyliły, zresztą mądrzy inwestorzy przeglądają sprawozdania finansowe i wiedzą ile spółka zarabia i ile kosztuje
  • Re: ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~OSAMA [77.113.7.*]
    Czy wiesz, że spółka ma poważne zobowiązania: 12 000 000 PLN długu wobec EMC Leasing za wylizingowany sprzęt oraz 3 000 000 PLN nie spłaconego długu w PKO BP za który PKO zażądał zajęcia mienia akcji spółek z Torunia i Lublina gdyż HYPERION nie nie gwarantował spłaty tak niskiego kredytu. Reasumując - 15 000 000 PLN zobowiązań + 7 000 000 PLN zysku daje kasowo a nie księgowo 8 000 000 PLN strat GOTÓWKI. Gdy bym w spadku otrzymał za darmo taką spółkę to bym musiał za zobowiązania zapłacić 8 000 000 PLN DŁUGU. :(
    P.S.
    Pozdrawiam kolegów MODERATORÓW... :)
    Kolego Kamilu z HYPERIONA mierzę Twój czas reakcji ostatnio był koło godziny... :)
  • Re: ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Kamil [78.8.235.*]
    Dorabiasz ideologię do faktów i chcesz kogoś przekonać, że to zła spółka? A po co porównywać całość zadłużenia do zysków? Chyba powinieneś się troszeczkę dokształcić, jeśli jesteś taki mądry to możesz porównać roczny koszt obsługi zadłużenia do zysków, a całość zadłużenia do majątku i nie pisz bzdur na forum.
  • Re: ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~OSAMA [77.113.67.*]
    Majątek to fikcja i chyba ty też to fikcja albo jakiś SPAM (HI Hi hi...). On jest tylko na papierze, a w rzeczywistości dupa tylko mniej niż O bo zostają zobowiązania. Pamiętam jak w poprzednim roku miało być sztuczne podbicie by akcje osiągnęły około 15 PLN i zaraz po tym miała być zrobiona emisja, która pozwoliła by trochę powietrza złapać i na bieżąco długi pomniejszyć no i kasy nabić.

P.S.

Ja tylko chcę ludzi ustrzec przed popełnieniem głupstwa by nie utopili PIENIĘDZY...
  • Re: ODP: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Kamil [78.8.43.*]
    Majątek to fikcja ale żeś gościu osiągnął poziom intelektualny, jeśli twój majątek to fikcja to po co zajmujesz się giełdą?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.115.166.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ale się uśmiałem czytając poprzednie wypociny pana osamy :)

Zadaj sobie pytanie czy będąc właścicielem upadającej spółki (jak twierdzisz) kupował byś akcje własne ?

Poczytaj i zobacz jaka została utworzona rezerwa na zakupy swoich papierów !!!

Co do HYP to fundamenty nie idą w parze z kursem. Także kurs nie idzie w parze z rynkiem. Wszystkie spadki od szczytu były efektem celowego zaniżania i dołowania kursu. Możliwe, że celem umorzenia akcji własnych przy minim. kursie.

Pomyślmy... IPO za 7zł a po roku skup za 2,34zł !!! To jest biznes ! Pisałem dużo o tym.
    Co do obecnej sytuacji to historia się powtarza od momentu założenia tego wątku. 4zł jest kluczową barierą by pójść wyżej.

Jak widać ktoś robi zakupy i bardzo mu zależy by właśnie kurs nie ruszył ku 7zł. Martwi mnie dziś fix 4,25zł zostało na S i nie było chętnych....
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Netia [83.18.126.*]
    Kupuja bo wiedza, że ich kupimy. Więc chca jak najwiecej się nachapać i skupują. Utrzymuja celowo tak nisko kurs żeby zapakować do wora jak najwięcej.
    A my później odkupimy od nich cały wór.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~OSAMA [77.115.166.*]
    Nikt ich nie kupi bo by dobrze sprzedać to trzeba posiadać własną kanalizację ponieważ nikt (łącza radiowe 2,4 i 5 GHz gdzie w większości spółek taką metodą rozprowadzany jest net) już teraz nie chce kupować, a tym bardziej NETIA. Na dobie wzrastającego wymogu ku jakiemu idzie internet liczy się światło i własna kanaliza w takiej to formie można za bardzo ale to bardzo duże pieniądze sprzedać akcje czy też spółkę. Więc oni będą dryfować by jako tako wegetować i sami sobie nabijać kabzę.
  • Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~anton [79.184.91.*]
    Spekuła czy nie, spółka weszła w trend wzrostowy
    Grubasy tu siedzą od IPO. Oczywiście IDM króluje. Osobiście ich lubię bo w dobrych latach dobrze zarabiałem z nimi na wózku.

Teraz siedzą, piją whyskacze i obserwują. Myślą kiedy uderzyć ? Bo jest naprawdę ładny kąsek dla Społem. Ciężko im się zapakować nisko nie ruszając kursu.

Lecz od kilkunastu sesji ktoś zbiera resztki i oddaje kilka sztuk niżej by ktoś się wysypał czy złamał sobie stop loosy......

Moim zdaniem 12zł tu siądzie po kilku sesjach ze znaczącym wolumenem bez podbijania kursu.
    A mi się nie chce w to wierzyć. OK, spółka jest poniżej wartości księgowej, siedzą tam rozmaite spółdzielnie, cwaniaki i grubasy, ogólnie spoko ziomy. Jest jeszcze miejsce na kilkanaście-kilkadziesiąt procent wzrostu. Może i nowa spekuła wejdzie i pogra. Tylko po co ktoś normalny miałby kupowac te akcje? Wyniki spółki coraz gorsze, klientów też nie przybywa, model businessowy raczej pada. Nie oszukujmy się, całe to IPO to kwestia umówienia się grupy średnich grubasów. Tu leszcz nie zarobi. Chyba że idealnie zsynchronizuje się z rynkiem, albo wykaże się mocną wiarą w to, co pisze niejaki Adam.
    Ja tu widzę w niedługim czasie target 12zł !!!

Pierwszy mój target dawno się zrealizował. Wytypowałem go rok wcześniej niemal idealnie.

Poczytajcie sobie ifo ze spółki i zobaczcie na wyniki. Jak dla mnie to bardzo ładne. Ponad to spółka nabyła udziały i wg mnie będzie chciała przejąć mniejszą działającą w tym samym segmencie.

• Re: HYPERION czas na wzrosty !!! Autor: ~Jaff [87.99.57.*]
    Ja natomiast widzę w niedługim czasie 5 zł i mnie.

Dlatego też sprzedałem akcje i weszłem w Polrest.

Jak będziecie się czuć ze stratą 50% na Hyperionie?

Pozdrawiam

[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.