Kolejny dobry rok Grupy PMPG Polskie Media S.A. Grupa podtrzymała dynamiczny rozwój osiągając 52 proc. wzrost przychodów w 2022 r.
Licząc r/r przychód Grupy wzrósł z 30,17 mln zł w 2021 r. do 45,71 mln zł. Zysk brutto ze sprzedaży zwiększył się o 59 proc. r/r. Zysk brutto całej Grupy zwiększył się o 28 proc. r/r. Skonsolidowana EBITDA po eliminacji zdarzeń jednorazowych wyniosła 2,2 mln zł, wobec 2,1 mln zł w roku 2021.
W 2022 r. Grupa Kapitałowa PMPG Polskie Media S.A. osiągnęła skonsolidowany zysk netto w wysokości 4,4 mln zł.
Kiedyś były emocje związane ze spółką, jedni na coś liczyli dobrego, inni złego. Jedni marzyli o 10zł, inni o 1zł.
Wiecie Panowie co jest przeciwieństwem miłości? Nie, nie nienawiść - obojetność.
Ta spółka juz chyba niewielu angażuje.
Skupili akcje, pozwolili wyjść takim jak ja. Szkoda, że nie wyszło z Chinczykami. Ale komuch i tak napisze, że to był pic na wodę. Spółka w Szwajcarii z panią prezes od zadan specjalnych nie wiadomo co robi.
Rynek wybaczy nawet wałki, jeśli sa chwilowe i mają na celu zadowolenie akcjonarusza w danym momencie. Ale rynek nie wybaczy braku perpsktyw. Był spadek do 1zl, było skupienie za bezcen setek tysięcy akcji. Ale potem pojawiła sie nadzieja na cyfrową transformacje i zyski z tego. A zamiast tego - nic. Skupili tyle, że nie ma kto tym handlować.
a gdzie combo hotele o których tyle czytaliśmy, gdzie wynki gierek na Nintendo? gdzie wiadomości o tym jaką to wszystko ma kontrybucję do wyników? nic, cisza.
Może przyjdzie taka hossa jak 2003-07 i kiedys i tak spółka ożyje. Ale czym zaintersuje spragnionych fortuny leszczy, nie wiem, nie umiem sobie wyobrazić, że im jeszcze czegoś się chce.
Raport roczny opublikowany (notabene 3 rok z rzędu ten sam myk z przełozeniem raportu o 2 tygodnie, żeby skup opóźnić - co za smutny nawyk) a obrót dziś 1,7k akcji....
Były kiedyś emocje, były nadzieje. A teraz nie ma nic, 4.5k obrotu.... po raporcie rocznym.
Może po okresie wyczekiwania i obojetności czas na analizę. Spółka pokazuje stabilność tylko brak już zainteresowania że strony akcjonariuszy. Brak płynności też zniechęca do poważniejszego angażowania się w takie akcje. Pozostaję mieć nadzieję, że ze znikającą podążą pojawi się popyt.
Tu wystarczy iskra i wszystko może się potoczyć bardzo szybko. Jak w latach 2003/04. Czego wszystkim życzę
Podzielam. Sytuacja mocno stabilna i zdrowa w kolejnym roku - fajnie, ze jest ciągłość. W sumie naprawdę nieźle poszedł ten transfer do nowych mediów. Przeniesienie "Wprost" wyłącznie do świata cyfrowego, było ogromnym ryzykiem i wielką niewiadomą a jednak się udało, co można jednoznacznie stwierdzić po wynikach finansowych. Tu szcunek dla kogokolwiek, kto za to w spółce odpowiadał - każdy kto zna rynek mediów - wie, że było to wyzwanie ogromnie i ryzykowne.
Teraz czas na mobilizacje akcjonariuszy. Dla mnie kurs na poziomie 7/8 zeta obudzi emocje i wspomnienia czasów gdy spokojnie można było handować tym papierem i była względna płynność.
Dzisiaj elektroniczne media opiniotwórcze są właśnie głównym źródłem informacji. Jeżeli jeszcze firma ma drugą nogę to jestem spokojny, że jeżeli nikt nie będzie uprawiał prywaty, to może być tu jeszcze ciekawie i to w niedługim czasie.
Nie ukrywam, że sam też siedzę w blokach startowych.
Ciekawe jak by tu ktoś w jeden dzień pojawił się z większą kasą i zainwestował z pół milona co by z kursem było? To tak pytanie w teorii potencjalnego ściągnięcia z gpw. Lisowi wyższy kurs jest nie na rękę
Pachowski ma do sprzedania 0,5 mln akcji, więc potrzebna jest większa kwota, żeby coś tu ruszyło. Chyba, że ktoś z zarzadu odbierze jego akcje, to wtedy miałoby to sens. Ciekawe w czyich rękach jest pozostałe 2 mln akcji.
Gdyby ktoś tu w jeden dzień pojawił się z większą kwotą z pół miliona wszedł i co by było............ten scenariusz już widziałem na tych akcjach gdy PiS doszedl do władzy i w podzięce za taśmy prawdy jednego dnia fundusz pekao zaczął skupować te akcje, zaczął od + 40% i cały dzień kurs utrzymywał się na 4 zł i zebrał akcje za pół mln zł. W następnych dniach doszedł na mniejszych obrotach w okolice 7 zł, prezes poczuł się ważny, uderzył w PiS i go aresztowali a na akcjach zaczęła się jazda pochyła do 1 Zeta.
Dzisiaj żadnych 50 tys nie zainwestuje w to coś tym bardziej że zbliżają się wybory i gdyby opozycja wygrała, a Tusk z natury jest mściwy, wszyscy państwowi reklamodawcy zostaną odcięte od pmpg. Na dzień dzisiejszy nie ma co bajek pisać że jakimś 50 tys zł można tu podnieść kurs, czy obrotami rzędu 100 tys żeby gdzieś tam ktoś dostrzegł, ten scenariusz też miał kilka razy miejsce i ZERO efektu. To że arkusz kalkulacyjny jest pusty nie znaczy że zaraz nie zapełni się zleceniami sprzedaży. Przy tych obrotach nie ma szans przejścia animatora ! Nawet jak dedalus pisał że nie ma już sprzedających to pojawiały się zlecenia na 10 tys akcji w sprzedaży. Jak nie ma popytu to zawsze kurs będzie się usuwał w dół. Wątpię żeby lis ściągnął te akcje z rynku. Co jakiś czas musi robić sztuczny obrót żeby tego nie wywalili na notowania jednolite, stąd ciagly skup akcji prowadzący do niczego. A na tyle już się stoczyli, że ślą komunikaty na forum, żeby zachęcić leszczy bo nikt poważny w to coś nie wejdzie. Ja drożej jak za 1 zł tego nie wezmę, a raczej patrzę już na te akcje z sentymentu, tyle tu kłamstw już usłyszałem że tylko Morawiecki go przebije, co tu nie miało być, brakuje mi tylko żeby jeszcze jakąś swoją kryptowaluty wprowadził ale czasu mu zabrakło.
Spółka pod firmą PMPG Polskie Media S.A. z siedzibą w Warszawie [dalej jako Spółka], w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 5/2023 z dnia 24 stycznia 2023 roku, niniejszym informuje o zmianie terminu publikacji skonsolidowanego raportu kwartalnego za I kwartał 2023 roku, z dnia 18 maja 2023 roku na dzień 30 maja 2023 roku.................jest taka zasada która prawie zawsze się sprawdza, gdy spółka przyspiesza publikacjię raportu to wyniki lepsze od oczekiwań a gdy opóźnia to niestety .......należy oczekiwać gorszych wyników. Może znów zrobił jakiś odpis.