Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,64 zł , zmiana od tamtej pory: -19,32%

Re: Grupa PMPG Polskie Media S.A. osiągnęła 52% wzrost przychodów w 2022

Gdyby ktoś tu w jeden dzień pojawił się z większą kwotą z pół miliona wszedł i co by było............ten scenariusz już widziałem na tych akcjach gdy PiS doszedl do władzy i w podzięce za taśmy prawdy jednego dnia fundusz pekao zaczął skupować te akcje, zaczął od + 40% i cały dzień kurs utrzymywał się na 4 zł i zebrał akcje za pół mln zł. W następnych dniach doszedł na mniejszych obrotach w okolice 7 zł, prezes poczuł się ważny, uderzył w PiS i go aresztowali a na akcjach zaczęła się jazda pochyła do 1 Zeta.
Dzisiaj żadnych 50 tys nie zainwestuje w to coś tym bardziej że zbliżają się wybory i gdyby opozycja wygrała, a Tusk z natury jest mściwy, wszyscy państwowi reklamodawcy zostaną odcięte od pmpg. Na dzień dzisiejszy nie ma co bajek pisać że jakimś 50 tys zł można tu podnieść kurs, czy obrotami rzędu 100 tys żeby gdzieś tam ktoś dostrzegł, ten scenariusz też miał kilka razy miejsce i ZERO efektu. To że arkusz kalkulacyjny jest pusty nie znaczy że zaraz nie zapełni się zleceniami sprzedaży. Przy tych obrotach nie ma szans przejścia animatora ! Nawet jak dedalus pisał że nie ma już sprzedających to pojawiały się zlecenia na 10 tys akcji w sprzedaży. Jak nie ma popytu to zawsze kurs będzie się usuwał w dół. Wątpię żeby lis ściągnął te akcje z rynku. Co jakiś czas musi robić sztuczny obrót żeby tego nie wywalili na notowania jednolite, stąd ciagly skup akcji prowadzący do niczego. A na tyle już się stoczyli, że ślą komunikaty na forum, żeby zachęcić leszczy bo nikt poważny w to coś nie wejdzie. Ja drożej jak za 1 zł tego nie wezmę, a raczej patrzę już na te akcje z sentymentu, tyle tu kłamstw już usłyszałem że tylko Morawiecki go przebije, co tu nie miało być, brakuje mi tylko żeby jeszcze jakąś swoją kryptowaluty wprowadził ale czasu mu zabrakło.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PMPG 1,43% 2,13 2025-09-24 10:18:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.