Pierwotnie raport miał być 27.04 czyli w przedostatni możliwy roboczy dzień. Ale nie, to za mało czasu, przesunęli na 28.04. Niektóre spółki już podały wyniki za I kwartał '23. Totalne olewactwo mniejszościowych. Ktoś powinien za to beknąć. Takie spółki powinny być z mocy ustawy usuwane z giełdy, wykup po cenie księgowej + premia + odszkodowanie. Ale niestety żyjemy w banana republic i pan z wąsem może chodzić i się z nas śmiać.
Przy mega koniunkturze na węgiel, świetnych wynikach spółek górniczych Fasing w IV kwartale potrafił zrobić 4 mln zł straty. To co będzie w gorszych czasach dla górnictwa? Nie mam już słów na tą spółkę. Nieudacznicy i tyle. Myślałem ze przy takiej koniunkturze coś będą potrafili zarobić ale się grubo pomyliłem. Do widzenia, żegnam bez żalu. Współczuje osobom, które zainwestowały tu większą kasę, będziecie kiwani przez pana z wąsem do końca świata i jeden dzień dłużej.
Dnia 2023-05-18 o godz. 10:43 ~Juhas napisał(a): > Przy mega koniunkturze na węgiel, świetnych wynikach spółek górniczych Fasing w IV kwartale potrafił zrobić 4 mln zł straty. To co będzie w gorszych czasach dla górnictwa? Nie mam już słów na tą spółkę. Nieudacznicy i tyle. Myślałem ze przy takiej koniunkturze coś będą potrafili zarobić ale się grubo pomyliłem. Do widzenia, żegnam bez żalu. Współczuje osobom, które zainwestowały tu większą kasę, będziecie kiwani przez pana z wąsem do końca świata i jeden dzień dłużej.
"Ukonronowaniem" blisko dwuletniej działalności tomków jest "suta" dywidenda 30 grosików, śmiech na sali....
Dżej Dżej...
"suta" dywidenda to wyłączna i osobista zasługa dobrego humoru Pana Prezesa - jak zresztą każde. Inne rozdawnictwo kasy spółki. Osobiście wiąże to z ich oststnimi sukcesami na polu sportowym bo jak widać gospodarczo to tylko kasę przepala na to i owo, tu i tam.
Choć ci co ja od FSG dostają są bardzo zadowoleni i wdzięczni temu Panu.
A maly Akcjonariusz, no cóż... może jeszcze się coś uda.
Dnia 2023-05-18 o godz. 13:09 ~jj napisał(a): > Dnia 2023-05-18 o godz. 10:43 ~Juhas napisał(a): > > Przy mega koniunkturze na węgiel, świetnych wynikach spółek górniczych Fasing w IV kwartale potrafił zrobić 4 mln zł straty. To co będzie w gorszych czasach dla górnictwa? Nie mam już słów na tą spółkę. Nieudacznicy i tyle. Myślałem ze przy takiej koniunkturze coś będą potrafili zarobić ale się grubo pomyliłem. Do widzenia, żegnam bez żalu. Współczuje osobom, które zainwestowały tu większą kasę, będziecie kiwani przez pana z wąsem do końca świata i jeden dzień dłużej. > > "Ukonronowaniem" blisko dwuletniej działalności tomków jest "suta" dywidenda 30 grosików, śmiech na sali....
różnica między jj a wyborcą pis jest taka, że ten pierwszy ma rachunek maklerski, siedzi przed komputerem, wali w konia i liczy na cud, czasem postęka