• czas na lab w USA Autor: oldboy_1 [213.134.182.*]
    naturalna kolej rzeczy po I fazie inprobe.
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Zibikor [46.204.76.*]
    Wkoncu dali info na FB, że szukają lokum, szukają w sensie zwiedzają punkty a nie tylko na papierze. Może wkoncu coś drgnie z tym USA
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Inwestor [185.196.22.*]
    Dobry nius, jeszcze nie MARowski bo nie ma umowy ale skoro tam sa to pewnie i laby i ludzi ogarniaja…a ten P.Sagan to chyba nie sypia, gosc jest niezly…a w US nie jest tak latwo, mieszkalem jakis czas, chcesz mieszkac w dobrej dzielnicy to jest casting czy pasujesz do spolecznosci bo jak nie to cie sasiedzi zjedza, z labami moze byc podobnie:co robisz, jak pracujesz, konkurencja dla sasiada obok…bo jak nie to to pachnie labem na jakims zadupiu a tam zaden naukowiec nie pojedzie…szukaja w dobrych miejscach, naturalny jest Boston ale drogo…
    Ostatnio sie duzo u nich dzialo i chyba nie dadza rady byc wszedzie, trzeba cierpliwie czekac…obstawiam ze jakos po wakacjach odpala…oby pozyskali kogos ciekawego na szefa labu…
    A tak poza tym dobry czas dla spolki i dla nas…chcialem dokupic jak wchodzily akcje z emisji po 13zl i pracownicze - mialo spadac a uroslo, coz, innym razem
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~tg [31.0.42.*]
    P.Sagan to chyba nie sypia, gosc jest niezly

Koleś ma pokaźny pakiet akcji, więc wie że jak się postara to za rok dwa będzie milionerem ustawionym na całe życie.
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Zibikor [46.204.76.*]
    Myślę,że każdy z nich tak myśli,ze to ich szansa
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Inwestor [165.231.67.*]
    To tez nasza szansa :-)
    Jak im zalezy i cisna to nam tym bardziej zalezy aby tu z nimi byc…
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Zibikor [188.146.254.*]
    Zamykamy rok bez lab w stanach:(
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Biolog [89.64.57.*]
    Prawda , ale myślę że styczeń luty otworzą , wogole to najbliższe pół roku będzie przełomowe na Sds , długo oczekiwany raport z 1 fazy badań ale w sumie może to i dobrze bo już ponad 9 msc minie od zakończenia badań więc jak podadza wyniki skuteczności to będzie to miało dużą wartość kolejną sprawa to marzec kwiecień 2 faza badań , Sds informowało Że będą raportować po połówce badań więc czerwiec będą już mega informacje które pokażą ile jest warta ta technologia , podsumowując obstawiam 6 miesięcy wzrostów , myślę że będą to okolice 200 zł
    Już wyjaśniam skąd 200zl , jak dobrze wiemy scope podpisało umowę na 170 mln dol , wiadome o jakich kwotach mówi Pan Sagan ale ja zakładam tylko razy 2 transakcje scope więc wychodzi okolo 300 mln dol, nie ma w tej wycenia siłowania technologii na inne schorzenia nie ma fibionetu , więc te 200 zł to min
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Inwestor [193.42.96.*]
    200zł? bardzo realne, ale raczej nie w 2024r...badania kliczne 2 części się trochę zejdą, oni się chyba jednak zderzyli z betonem histopatologii do której musza sie porównywac, na dniu inwestora wspominali że do statystyki dostali wynik "mało albo wcale"...jak tak lekarze dostają to nieźle że w ogóle leczą! A SDS musi to porównywać do swojej sondy...
    200zł to raczej 2025, może nawet 2026r jak będzie duży dil...
    ale 100zł w 2024 bardzo realne...
    wg mnie ten lab w USA dołoży z 10-15zł do kursu, końcowy raport z badania klinicznego pierwszej fazy (jak podadzą wyniki statystyczne) dołoży kolejne z 10-15 zł, Faza2 badania klinicznego kolejne z 15-20zł, wejdzie kasa z EBI na konto to nagle wszyscy skumają, że tu żadnej emisji nie będzie to dołoży kolejne z 10zł na akcji...jakby nie liczył pod 80-90 zł dojedzie, reszte może dołoży dobry sentyment rynku w 2024r na który się zanosi...
    wszystkim dobrego nowego roku na SDS i nie tylko!!!...cały biotech i medtech chyba bedzie miał dobry rok!!!
    Ja też nie lubię dodawać na wyrost, załóżmy ma być 100 zł we wrześniu , 2 -3 kw przed transakcją to znaczy że transakcja będzie na 150 mln dol i tyle , RYNEK ZAWSZE wie co leży na stole w czasie rozmów , scope był wyceniany na 250zl czyli okolo 700 mln kap 2 lata przed komercjalizacja już wtedy Garstecki mówił ze mają oferty na stole ale wszytko się przedłuża ze względów administracyjnych, więc wycena na koniec 2024 będzie generowana przez rzeczywiste zainteresowanie Big Pharmy .
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Qwer [95.160.103.*]
    Nie lubisz na wyrost, ale wzrost o dodatkowe 200% to sobie tak z sufitu zalozyles. Gratuluję skrótu myślowego
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Inwestor [193.42.96.*]
    no niestety, musieli się zderzyć z jakimiś poważnymi wyzwaniami, może nie mogą ludzi znaleźć, albo kwestia labu...byli tam jakoś w połowie 2023r i niby już wtedy oglądali...
    ale coś czuje, że temat blisko...lepiej później niż mieliby to zrobić byle jak
    w USA taki lab to gruby temat, papiery, zgody, umowy, pracownicy po doktoratach, prawnicy, banki, itp - niech to spokojnie poukładają a na końcu pare miesięcy w tą czy tamtą stronę nie będzie miało znaczenia..
    Generalnie to był dobry rok dla SDS, zaczynaliśmy chyba od 11-12 zł, mamy 35zł, stabilne obroty po 100-200tys zł, ktoś wchodzi, ktoś wychodzi..do tego wzorowe relacje inwestorskie, EBI na pokładzie...nie jeden z WIGu by się nie powstydził takiego roku...
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~egg [31.0.38.*]
    Ej ale przecież na FB dali wpis, że niedługo ruszają z tym labem w USA, także gdzie niby temat ucichł?

"https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t79/1.5/16/1f1f5_1f1f1.png WorldUpStart o SDS Optic
    Jak dobrze wiecie, już niebawem urozpoczynamy nowy rozdział w rozwoju platformy technologicznej inPROBE. Wkrótce rozpoczynamy pracę w nowym Centrum B+R w Filadelfii, miejscu narodzin Ameryki. W ramach ciepłego powitania na stronie WorldUpstart pojawił się o nas interesujący artykuł. Nasi nowi przyjaciele odkrywają naszą historią z zupełnie nowej perspektywy. Przeczytaj artykuł i śledź nasze profile aby być na bieżąco."
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Zibikor [188.146.95.*]
    Ostatnio dużo mówią mało robią
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Biolog [89.64.58.*]
    Niestety masz trochę racji , przykładowo otwarcie lab w USA : 3-4 kw, 4 kw, koniec roku , i dalej nic zamiast tego art że zaraz otworzą , to samo wyniki 1 fazy badań , w październiku Pan Sagan mówił że zaraz będą , potem gdzieś początek listopada że już za momencik a tu połowa stycznia i cisza
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Alicja [46.204.96.*]
    Czy ktoś wie, jaka firma jest animatorem SDS ?
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Trader27 [109.243.0.*]
    Animatorem w sensie rynku? Chyba BOSSA
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Alicja [46.204.109.*]
    Tak, dzięki
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~NOWY [94.254.144.*]
    Forumowe dzieci kolorowych wywiadów :) Słowa "zaraz" , " niebawem" , " wkrotce" , " spodziewamy się " , " pracujemy " , " rozpoczynamy" "Ameryka" :):):) itp :) :)
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Ren [109.243.0.*]
    A jakich wpisów się spodziewasz ze Spółek gdzie projekty i nauka dopiero się rozwija? Do sprzedaży i końca badań klinicznych oni sobie mogą tylko szacować i pracować…
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~NOWY [94.254.144.*]
    No właśnie :) Szkoda, że na forum tego nie kumają:) Kurs zależy od twardych liczb ,a czasowe odchylenia na kursie to forumowe dzieci kolorowych wywiadów głównie optymistów :)
  • Re: czas na lab w USA Autor: ~Ren [109.243.0.*]
    Prawda. Zjadłem zeby na biotechach w PL i pamiętam jakie nerwy były w Selwicie jak FDA zatrzymało sel24. Wytrwali zyskali dlatego dla mnie czekanie jest wpisane w inwestycje. Nie spekulacje, tylko dobre poznanie Spółki i ludzi. Zanim SDS dodałem do portfela to już dawno było po debiutanckich 11 zł xp no i co z tego że „przegapiłem tanio”, jak to usłyszałem od znajomego. Średnia jest okey, nauka działa i jak wszędzie się opóźnia, a biznes i komunikacja z rynkiem firmy jest lepsza niż nie jednej S-ki z głównego parkietu. Trzeba zluzować szelki i zamiast czekać na raport, który zmieni kurs może na 2-3 miesiące, to raczej na pierwsze efekty pracy Clairfielda
[x]
SDSOPTIC 0,00% 5,98 2025-11-21 10:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.