• Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~starynowy [77.114.171.*]
    Witam.
    Dwie sprawy chcę poruszyć.
    Pierwsza to składki na działania PAH.
    Na stronie www. akcjonariuszehawe.pl w zakładce opisującej jak przystąpić do PAH jest na końcu podana zasada uiszczania składek. Jest ona uzależniona od liczby posiadanych akcji.
    Nowy akcjonariusz po zweryfikowaniu poprawności nadesłanych dokumentów przez Kancelarię, otrzyma dane do przelewu (numer konta, tytuł przelewu).

Druga sprawa to dokument poświadczający ilość posiadanych akcji HAWE S.A.
    Być może nie wszyscy są w posiadaniu świadectwa depozytowego wystawianego przez Domy Maklerskie. Dzisiaj wystawienie takiego świadectwa praktycznie nie jest możliwe.
    Jest jednak możliwe wystawienie zaświadczenia przez DM o stanie akcji na rachunku maklerskim w dniu poprzedzającym zniesienie dematerializacji. O takie zaświadczenie należy poprosić swój DM czy to mailem czy listem poleconym. Wcześniej zachęcam do telefonicznego kontaktu z DM. W każdym DM mogą być różne procedury.
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~Kasta [188.147.12.*]
    Nikt tu nie zagląda bo chodzi o kasę
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~starynowy [37.249.180.*]
    Bez środków finansowych nie zorganizujemy WZA. Przez kilka lat mała grupa ludzi, członków PAH wykładała swoje prywatne pieniądze aby doprowadzić do prawomocnego wyroku przyznającego nam prawo do zwołania WZA. Są ludzie, którzy chcą się wozić na czyimś zaangażowaniu ale dać coś od siebie to już nie. CWANIACY i tyle.
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~Jogi [95.142.241.*]
    Nie jestem cwaniak!! mam wszystkie dokumenty z DM pisałem wielokrotnie posiadam 50.000 tys. akcji. Dołożę się do prawnika po wygranej sprawie mam tyły ale nie chce więcej tracić. Jak będzie wszystko wiadomo ze odzyskam kasę pisze tu publicznie to w 100% dołożę sie do prawnika. Pozdrawiam
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~starynowy [37.249.39.*]
    Jeśli nie zgromadzimy odpowiedniej ilości środków to WZA nie będzie. Wszystko kosztuje. Kwestie prawne, ogłoszenie w Monitorze, wynajęcie sali, wynajęcie systemu do głosowania to wszystko nie jest za darmo. Jak ktoś mówi, że dołoży się jak wszystko będzie gotowe i będzie miał gwarancję, że odzyska pieniądze to znaczy, że jest cwaniak i chce się wozić na zaangażowaniu innych ludzi.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.142.241.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    To mam to w zadzie jak nie pasuje i teraz dobrze
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~starynowy [46.77.153.*]
    Twój wybór. Liczymy na rozsądnych ludzi, którzy chcą pchnąć sprawę HAWE S.A. do przodu i chcą działać we wspólnej sprawie.
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~student [188.146.254.*]
    Jogi sam sobie działaj a tu głowy nie zawracaj, warunki są jasne, każdy wie o co chodzi
    W tym tygodniu dzwoniło do mnie 4 fundacje i każdy chce kasy i podają numery konta do wpłaty na poczcie elektronicznej w ciągu 1 miesiąca było około 15 każdy chce kasy
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~student [188.146.254.*]
    To działaj sam, masz takie prawo
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~oszukany [46.169.61.*]
    Jogi ma rację, a skoro PAH nie potrafił działać właściwie przez tyle lat, to jaka jest gwarancja że zrobi to teraz po otrzymaniu nowego zastrzyka forsy!? moim zdaniem największą wiedzę w tym temacie ma ,,xxx,, i gdy Go zachęcimy i poprzemy to On więcej może dokonać niż dre222,,,, a co do wynajęcia sali na WZA to np Braster SA na ten cel wynajmuje kawałek sektora na Narodowym tanio!
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~starynowy [37.248.179.*]
    Co rozumiesz przez stwierdzenie, że " PAH nie potrafił działać właściwie przez tyle lat".
    Rozwiń proszę swoją myśl. Co masz do zarzucenia PAH?
  • Re: Ważne dla nowych członków PAH. Autor: ~xxx [31.60.157.*]
    Informacja o wygranej PAH 19.09.2022
    https://m.bankier.pl/forum/temat/12380631

Informacja o przyjmowaniu nowych osób do PAH 26.01.2023

https://m.bankier.pl/forum/temat/12889461

Czy trzeba było czekać ponad trzy miesiące?
    Dziś mamy 29.03.2023 i nie wiadomo na jakim to wszystko jest etapie.
    Sądy pracują wolno, ale PAH też nie jest demonem szybkości działania.
    Może nabór nowych osób i przygotowania do zwołania NWZA należało zacząć rok wcześniej. Wtedy we wrześniu 2022 zaineresowane osoby dostałyby informację o ewentualnej wygranej lub przegranej w sądzie i teraz być może już byśmy byli po NWZA.
    Niemniej jednak, uważam, że PAH jest jedyną realną siłą, która może ciągnąć ten wózek. Dzielenie akcjonariuszy na zwolenników jednych, czy drugich osób do niczego dobrego nie prowadzi. Zwłaszcza teraz, kiedy powinniśmy być zjednoczeni, bo chyba wszystkim nam zależy na odzyskaniu zainwestowanych pieniędzy. Nie wiem, czy ktoś tu stracił mniej niż 200 złotych. Dołożenie kilkuset złotych na zwołanie NWZA być może zniechęca, ale jeśli pomyślicie, że straciliście np. 5000 złotych, to czy robi wielką różnicę jeśli to będzie 5200 złotych gdyby się okazało, że NWZA niczego nie da? Osobiście po tych historiach ze sprzedażą i przejęciem akcji Mediatela przez syndyka, trochę już straciłem nadzieję na coś dobrego w sprawie Hawe, ale jeśli po tylu latach pojawia się szansa na ruszenie tego tematu, to jestem skłonny zainwestować w to kolejne kilkaset złotych. Każdy sam zdecyduje, ale jeśli większość zacznie liczyć na innych, to w końcu nic z tego NWZA nie wyjdzie i przegramy już na starcie.
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.