• 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Polaków Autor: ~Mike75 [10.42.4.*]
    MOI UKOCHANI PISOWCY!
    Z jednej strony pomagacie ( setki chorych fundacji pod wezwaniem Smoleńska lub Macierawicza - nasze ciężko zarabione pieniądze tam idą !) z drugiej strony JSW czy Obajtkowi miliardy dodajecie z naszych pieniędzy a Leszka i nas pośrednio okradacie - to jest sprawiedliwość, MOI UKOCHANI PISOWCY?
    Przegracie to, MOI UKOCHANI PISOWCY!
    NIgdy w moim życiu nie mierzyłem się z takim wielkim poziomem zniszczenia, nienawiści, kłamstwa, obłudy - ale wyjdę zwycięsko z tej próby! Za mną jest ŚWIATŁO a za Wami MOI UKOCHANI PISOWCY - ciemność.

• Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Toja [188.147.12.*]
    Co niektórzy nie wiedzą o co chodzi to CZYTAĆ
    Ceny hurtowe paliw w Polsce i w całej Europie ustalane są przede wszystkim w oparciu o notowania gotowych produktów paliwowych czyli benzyny i diesla na europejskich giełdach. O notowaniach tych nie decydują poszczególne koncerny paliwowe, a czynniki rynkowe, czyli podaż i popyt.,,
    Wojna w Ukrainie oznacza radykalne ograniczenie importu ropy i gotowych paliw (oleju napędowego) z Rosji do UE. Wprowadzane sankcje praktycznie go odetną. Jest to ewidentny koszt wojny. Ograniczenie importu ropy naftowej i paliw z Rosji, wraz z globalnym wzrostem popytu na benzynę, wpłynęło na wzrost giełdowych notowań paliw gotowych ,,
    Czyli brak surowca i wzrost gospodarczy (rynki oceniły że nie będzie recesji) windują cenę ropy,,
    A że Orlen ma kontrakty i ropę w magazynach po tańszej ceni to WAM nie sprzeda taniej chociaż by chciał bo sąsiedzi by szybko wykupili i zapasy i co ?
    Węgry już to mieli a wam rozumu brak
    Proste tylko nie sluchaj TVNu
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Pol [5.173.138.*]
    Ale ty mądry jesteś tylko tu chodzi o to że to nie są pieniądze Orlenu tylko Polaków i nie mogą wydawać ich na swoje zachcianki a NIK nie został wpuszczony jak myślisz dlaczego jak tak kochasz PiS odpowiedz sobie na to partia złodziei ,ludzie przez inflację potracili majątki mieszkania tylko dla milionerów ,ale ciemnogród i ludzie zacofani jak ty nigdy tego nie zrozumieją
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Toja [188.147.12.*]
    Twoje argumenty są cienkie
    NIK - ma ograniczone prawo do kontroli - poczytaj UOKiK jest właściwy
    Orlen to SA I działa na globalnym rynku - jedź tankuj do Niemiec do Czech , na Białorusi może Putin daje taniej - jedź (czego Niemcy nie blokują granicy ?) Bo u nich drożej
    PiS szuka kasy bo totalna opozycja blokuje kasę z KPO w Unii razem z sędziowska kartą
    Kup Orlen a dostaniesz sowitą dywidendę i odbijesz sobie litr paliwa
    Polityka rządzi i możesz się wściekać Nic ci nie da Lepiej przewidywać i inwestować
    A słuchaj , oglądaj i czytaj - czerp wiedzę z wielu źródeł - nie z jednego gdzie ,,całą dobę tylko prawda,,
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Pol [5.173.138.*]
    A teraz PiS chce przejąć Eurocash nakładając karę 100 milionów zł to jest pisowski nowy ład już nikt nie chce inwestować w Polsce
    Za dużo oglądasz TVP PiS sprali ci beret
  • Re: 320 mld na inwestycje Autor: ~miętus [78.11.180.*]
    Nie opowiadając się po żadnej stronie poru politycznego trzeba powiedzieć ,że skoro spółka zarabia 20x więcej niż za rządów platformy to chyba dobrze dla kraju. Czy Orlen kosił polskich kierowców ?Raczej nie bo sprzedaż paliw na stacjach orlen to tylko około 4% zysku operacyjnego. Chyba również nie najgorzej ,że połowa zysków pochodzi z zagranicy
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Toja [188.147.4.*]
    Widzę POL że ruszyło Cię tu niżej wpis nie mój coś Ci powie ?

Jedziesz na PiS bo nie pamiętasz jak było za PO PSL
    Ja wolę PiS a na PO PSL czy innych nie zagłosuję
    Raz że Tusk dwa razy podatek liniowy obiecał i mnie wykiwał - a DOWALIŁ do ognia podwyższeniem wieku emerytalnego
    Ci co już pracują po kilka lat szli do pracy z zobowiązaniem państwa (pracując do 65 roku życia masz emeryturę)
    A dla Tuska i Kamysza obietnice nic nie znaczą i umowę społeczną łamią - mojego głosu nie dostaną
    Pewnie że zysk pochodził z zagranicy - raport pokazuje
    Ale jak byś chciał paliwo złotego niżej -:) jak to widzisz kartki dla Polaków ?
    Wiesz co dzieje się z piwem jak jest promocja np. w Lidlu ostatnio
    Musieli kupić dwa 6-cio paki ale po 1,99 zł nie po 4 zeta i co była kolejka ,
    jak potrafisz przełóż to na paliwo
    Rozum kolego zanim będziesz obrażał i.....
    To chyba ty nie pamiętasz sprawdź kiedy weszliśmy do uni europejskiej ,kiedy były rozpisywane pierwsze projekty na różne dofinansowania ,kiedy zaczęły spływać do Polski pieniądze z uni europejskiej ,jak zaczęło się wszystko rozkręcać PO oddało władze pisiorom i pisiory spijały śmietankę lecz teraz jest już kraj tak zadłużony że będziemy w czarnej dupie przez wiele lat ,ale już mówiłem ty tego nie zrozumiesz bo przesiąkłes PiSem i jego propagandą sukcesu
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Toja [188.147.4.*]
    Oj oj już nie odpisze
    Bezrobocie małe - każdy dołoży się do długu i spłacimy
    Zadłużenie jest - ja bym zadłużył kraj by nie tracić na zasiłek dla bezrobotnych I mieć pracowników gotowych w firmie do pracy (to wartość bo nie trzeba nowych szkolić) I t d
    Idź wypij piwko I zaglądnij do ekonomi ile ty masz lat ?
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    Oj oj już nie odpisze
    Bezrobocie małe - każdy dołoży się do długu i spłacimy
    Zadłużenie jest - ja bym zadłużył kraj by nie tracić na zasiłek dla bezrobotnych I mieć pracowników gotowych w firmie do pracy (to wartość bo nie trzeba nowych szkolić) I t d
    Idź wypij piwko I zaglądnij do ekonomi ile ty masz lat ?

Ja Ci odpowiem - przegracie to Pisowcy!
    Mój dziadek jako dyrektor szkoły sam za własne budował szkołę na wsi ( przy pomocy i współudziale lokalnej społeczności ) - a co Wy Pisowcy zrobiliście za swoje pieniądze? Nic!
    Okradliście Polaków, wzięliście swoją część ( która Wam się nie należy, gdyż to wszystko to własność Narodu Polskiego ) - część zysków przenieśliście na swoje słupy ( fundacje itd. ). Część bezpośrednio dla siebie.
    Któregoś dnia staniecie przed Bogiem -on nie wie co to PIS czy PO. ALe rozumie miłość, empatię, zrozumienie, czułość - zobaczcie Pisowcy co się stało przez Waszą nienawiść z młodym 15- letnim Polakiem ( no tak - najlepiej jak ktoś został skrzywdzony - dobić go do końca - czy to Wasze hasło, MOI UKOCHANI PISOWCY? )

• Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    Chodzi o syna posłanki PO.
    Z mojej strony olbrzymi smutek...
    Ale gdyby umarł syn lub córka dygnitarza PIS - w wyniku nieuczciwej nagonki - byłbym po stronie tego zaszczutego dziecka!
    Przemyślcie jeszcze raz Pisowcy - jakimi zasadami się kierujecie jako Partia i jakie zasady są dobre dla Polski a jakie dla Polaków ( to są 3 odrębne tematy ).
    Proponowałbym się kierować tym co jest dobre dla Polski i dla Polaków! Pozdrawiam Was MOI UKOCHANI PISOWCY!
    I jeszcze jedno MOI UKOCHANI PISOWCY - wojnę przegrę USA wraz z całym blokiem zachodnim - zwyciężą Rosja, Indie, Chiny, kraje 3świata - na Waszym miejscu bym postępował jak Viktor Orban czyli mądrze i dbał o Naród ( to jest prawdziwy przywódca Narodu ten Orban - ktokolwiek wygra on zawsze z Narodem Węgierskim będzie wygrany ).
    Pozdrawiam Was MOI UKOCHANI PISOWCY!

PS. W trakcie wojny Wietnamskiej Amerykanie wymordowali z 3 mln ludności cywilnej ale nikt ich z tego nie rozliczy - tam były bomby dywanowe, któe zabijały wszystkich ( Rosjanie tego nie robią ) - to jest walka o władzę nad Światem, żadna ze stron nie jest uczciwa!
    PS. W trakcie wojny Wietnamskiej Amerykanie wymordowali z 3 mln ludności cywilnej ale nikt ich z tego nie rozliczy - tam były bomby dywanowe, któe zabijały wszystkich ( Rosjanie tego nie robią ) - to jest walka o władzę nad Światem, żadna ze stron nie jest uczciwa!

Być może Bóg będzie chciał się upomnieć o dusze niewinnie pomordowanych Wietnamczyków,
    MOje zdanie - jeszcze dziś zakopać topory wojenne!
    Zbliżamy się do III wojny światowej - a MOI MALI UKOCHANI PISOWCY - będą wtedy pierwsi uciekać.
    Nie dopuścić do III wojny światowej! Gdyż to byłby koniec ludzkości, roślin, zwierząt.. My jesteśmy naprawdę nad przepaścią.
    Ale Kaczyński woli do końca głosić swoje teksty o nienawiści - zamiast bronić Naród jak przystało na przywódcę1! Tylko człowiek, który przesiąkł nienawiścią - nie umie umówić słowa: KOCHAM CIEBIE, WSPÓŁCZUĘ, BARDZO MI PRZYKRO!
    To już nie chodzi o Was MOI UKOCHANI PISOWCY - być może to wszystko będzie poza nami roztrzygnięte ( jakby Rosjanie za 10 lat wygrali z Indiami i Chinami i krajami 3świta - MOrawiecki by im za tekst o raku nie uciekł - poza tym - do przeciwnika, trzeba z szacunkiem Panie Morawiecki ( jak tam zakup działki, gdzie oszukaliście razem z Księdzem i Kościół i Skarb Państwa zaniżając wartość transakcji ).

Co Wy tam Pisowcy wiecie o Bogu?
    Ja w pewnych chwilach ( musi być i chwila i trochę alkoholu ) - odczuwam jego obecność!
    Wy za tego życia jego obecności nie odczujecie - po śmierci Wam się objawi i wyznaczy sprawiedliwość!
    Współczuję Wam MOI UKOCHANI PISOWCY - nie czuć obecności Boga to ja w ogóle nie istnieć!

O właśnie !! o Bogu i prawie Bożym
    Wyżej pisałeś o 16- to latku @ napewno wiesz kto mu krzywdę zrobił i w jakiej parti się chronił
    Nie pisz glu,pot a pomyśl
    Ktoś robi krzywdę dziecku a reszta to skutek tego czynu

Chłopak nie żyje i co widać kto robi politykę (już po pogrzebie do mediów i wiadomo kto winien)
    Chłopak miał tylko matkę - ojciec nie wiadomo gdzie - kto miał dziecku wytłumaczyć jak postępować po gwałcie
    Gdyby to była zakonnica ksiądz to te głośne media by milczały
    Takimi sposobami opozycja chce władzy
    Nie wszystko takie proste - ale rozum podstawa
    Bezrobocie poczekaj do końca roku to zobaczysz jakie będzie bezrobocie wtedy zrozumiesz co zrobił PiS ,chodź w to wątpię że zrozumiesz bo na wysoki wzrost bezrobocia PiS będzie obwiniał wszystkich, Niemcy Tuska itp, a ty znów będziesz ślepo słuchał PiSu i ich propagandy ,no ale ty jesteś ich wyznawcą .
    Pol - na razie to ty wierzysz w coś czego jeszcze nie ma - jakie będzie bezrobocie ?
    Nie osmieszaj się więcej i czytaj ze zrozumieniem .
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Uwaga [77.23.246.*]
    Na takie manipulacje nikt się już nie nabierze! Jesteś niewiarygodnym ruskim botem!
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~UWAGA [77.23.246.*]
    Ruskie boty znowu nadają!!! a resortowe jak zwykle się dołączają! ANTYPOLSKIE AGENTYRY .
  • Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Mike75 [188.47.46.*]
    Ruskie boty znowu nadają!!! a resortowe jak zwykle się dołączają! ANTYPOLSKIE AGENTYRY .

Odpowiem CI - dzieciak jesteś!
    Lubię Rosjan ale nie mam nic przeciw Ukraińcom ( choćby za II wojnę światową - zniszczyli faszyzm, który gdyby miał więcej czasu zagazowałby wszystkich Słowian, Żydów, Cyganów - żeby uzyskać przestrzeń życiową dla rasy aryjskiej - i a propos - tak, Katyń był bardzo zły i ROsjanie też wymordowali kilka może kilkadziesiąt tysięcy Polaków - ale NIemcy zabili 6 mln Polaków i gdyby mieli więcej czasu zgładziliby do końca Naród Polski czy inne Narody Słowiańskie ) - uważam, że każdego dnia niepotrzebnie ginie tysiące ludzi ( mniejsza o żołnierzy - ale tam są nic niewinne, dzieci, kobiety i starcy ) po jednej i po drugiej stronie.
    I najlepiej dla Świata, zwykłych ludzi, zwierząt, roślin - byłoby gdyby ta wojna jeszcze dzisiaj skończyła! Nie jest to wojna między Rosją a Ukrainą - ale Wojna między starym Hegemonem ( USA + wasale z zachodnich krajów ) a nowym Hegemonem ( Chinami - Rosja, Indie, kraje trzeciego świata też staną po ich stronie ). Myślący człowiek by machnął ręką i w to się nie angażował - postąpiłbym jak Orban, którego uważam za mądrego człowieka i dobrego przywódcę Narodu Węgierskiego. Pozrdrawiam.

P.S. Zawsze jestem przeciw wojnie, przeciw nakręcaniu wyścigu zbrojeń i eskalacji konfliktu/wojny. No i nie byłbym sobą gdyby nie dorzucił do tego wiersza mądrzejszego ode mnie człowieka, który to bardzo pięknie opisał:

Julian Tuwim „Do prostego człowieka”

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
    Przylepiać zaczną obwieszczenia,
    Gdy „do ludności”, „do żołnierzy”
    Na alarm czarny druk uderzy
    I byle drab, i byle szczeniak
    W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
    Że trzeba iść i z armat walić,
    Mordować, grabić, truć i palić;
    Gdy zaczną na tysięczną modłę
    Ojczyznę szarpać deklinacją
    I łudzić kolorowym godłem,
    I judzić „historyczną racją”,
    O piędzi, chwale i rubieży,
    O ojcach, dziadach i sztandarach,
    O bohaterach i ofiarach;
    Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
    Pobłogosławić twój karabin,
    Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
    Że za ojczyznę – bić się trzeba;
    Kiedy rozścierwi się, rozchami
    Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
    A stado dzikich bab – kwiatami
    Obrzucać zacznie „żołnierzyków”.
    – O, przyjacielu nieuczony,
    Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
    Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
    Króle z panami brzuchatemi;
    Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
    Gdy ci wołają: „Broń na ramię!”,
    Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
    I obrodziła dolarami;
    Że coś im w bankach nie sztymuje,
    Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
    Lub upatrzyły tłuste szuje
    Cło jakieś grubsze na bawełnę.
    Rżnij karabinem w bruk ulicy!
    Twoja jest krew, a ich jest nafta!
    I od stolicy do stolicy
    Zawołaj broniąc swej krwawicy:
    „Bujać – to my, panowie szlachta!”

• Re: 320 mld na inwestycje Obajtka się znajdzie-z monopolu i krwawicy Pol Autor: ~Mike75 [188.47.46.*]
    I jeszcze jedno Pisowcy! Wiecie czemu tyle pisze?
    Bo przez całe moje życie nikt tak pięknie w białych rękawiczkach mnie nie okradł!
    I chcę, żeby kiedyś Wam się zrobiło wstyd! Za to co w sposób świadomy, zorganizowany, mafijny wykorzystując sprzedanych urzędników państwowych do realizacji celów partyjnych - zrobiliście!
    Może za tego życia się nie doczekam - ale ja będę czekał na Was po drugiej stronie, MOI UKOCHANI PISOWCY! I każdego z Was według Waszych zasług rozliczę! No i nie bójcie się - po drugiej stronie Sędzią Najwyższym jest Bóg, który jest czystym Światłem i Miłością - a ja jedynie powiem co mam do powiedzenia ( a mam sporo )!
[x]
GETINOBLE -0,94% 0,15 2022-09-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.