XD for też nie zna umowy? Jak wypuszczasz trailer gry z informacją sooner than you think to kiedy się jej spodziewasz? Za rok? XD fajnie że zbynio wychował sobie akcjonariat który uwielbia być oszukiwany. Pewnie umowy też nie pozwalają im dotrzymać słowa odnośnie tego ile remejkow rocznie wydają, ciekawe kto te umowy podpisywał bo wydaje mi się że ta samo osoba która składała obietnice...
Widzę że nerwy puszczają :) niestety nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. W twojej sekcie oni mogą nie wydać gry przez następne 5 lat a ty i tak mnie zwyzywasz i powiesz że nie ich wina bo nie oni decydują XD
A może to Ty w swojej główce nie rozumiesz że to forek podpisywał te umowy więc można ich rozliczać z braku premier nawet jeśli wynika z umów? Piszesz o tej umowie jakby to była klęska żywiołowa na którą zbynio nie miał żadnego wpływu...bez odbioru.
Ja również podpisuję umowy, w których nie mam pojęcia, kiedy będę mógł zarobić.
Po prostu to nie ja decyduję o tym, kiedy mi zapłacą. Wiesz...siedzę nad projektem "ASAP" i wsadzam w niego zasoby. Potem się dowiaduję, że "jeszcze nie teraz...".
Nie ma przecież nic lepszego niż mrożanie zasobów w postaci gotowych produktów nie nadających się do użycia :D
Także pamiętaj! Podpisuj takie umowy, żebyś nie wiedział, kiedy zaczniesz na nich zarabiać :D
Tak czytam te posty i się zastanawiam kto w tym wszystkim jest glupi/"b*a*r*a*n"... ten co jest zniesmaczony, lekko mówiąc, obecna wycena spółki, już praktycznie 2 letnim jej marazmem i pisze o tym otwarcie na forum czy ten który ,niezależnie od tego jaka miał średnia, nie sprzedal na bliżej ATH po ~12 ziko i teraz, ca. -50% od szczytu, twierdzi że może tu siedzieć 10 lat bo przecież na longa tu jest i że wgl jest kozacko(sic!).
czyli co, twoja poradą jest wyjdz i szukaj innej spółki, może trafisz a może nie czy też - mogłes wyjsc wtedy gdy było na górce i wejsc na dołku xD
chlopie, ile lat inwestujesz? Czy jestes gotowy wziąc odpowiedzialność za te porady? Czy oddałbys mi pieniadze w razie gdybym jednak nie trafił w dołek i górkę albo w inna społke która jest w takim momencie rozowju i da zarobić (tylko zwyczajnie bym stracił jeszcze wiecej bez perspektywy na odzyskanie kapitału)
bo tutaj (moim zdaniem) w najblizszym czasie wzrosty beda, wystarczy spojrzeć na przychody
Nie wiem gdzie Ty tam widzisz poradę. Nie pomawiaj i nie manipuluj czyimś tekstem :)... "chłopie"... :) jezeli miałeś te akcje wcześniej/przed tym "historycznym" wzrostem/ i masz je nadal to albo kierowałeś się skąpstwem albo uznałeś że zarobisz więcej że względu na dalsze wzrosty poparte jakąś tam analizą spółki. Ale za swoje decyzje inwestycyjne miej pretensje do siebie, do spółki (jeżeli dostrzegasz jakiekolwiek nierozważne dzialania z ich strony) a nie nazywasz innych bar**anam**i bo napisali swoje przemyślenia niekoniecznie pozytywne i dla Ciebie wygodne. Bo czas pokazał że skoro nie poszło to wyżej to jednak jest coś do zarzucenia spółce czy Ci się to podoba czy nie. Stanowisko osób które weszły tutaj nawet od początku 2021r i nie miały tego szczęścia/środków/odwagi żeby się po drodze uśrednić lub podjąć decyzję o cięciu straty jest dla mnie jak najbardziej zrozumiałe. I chociaż sam jestem w innej sytuacji niż oni to też nie wszystko mi odpowiada i nie mam oporów żeby o tym napisać a ich obrażać nie mam zamiaru. Rozważania o trafianiu w szczyty i dołki to fantazjowanie z Twojej strony :) jak uda Ci się w życiu poznać choć jedna taka osobę która zawsze w nie trafia weź autograf i zrob sobie z nią zdjęcie.
..to nie wypominaj innym że tego nie zrobili, bo jak sam widzisz to nie jest chore (sic) tylko zdrowe podejscie do inwestycji. Skoro nie wiesz co sie dzieje, i nie masz pomysłu na inna inwestycje, to wsadzasz rece pod dupe i czekasz, tym bardziej, że firma przez ten czas który na niej spedzisz, się rozwineła (wiec głupota byłoby teraz z niej zrezygnować) (i widać to w raportach), zresztą o tym pisza we wszyskich poradnikach, żeby jednak docenic czas który się spedziło na danej społce, a ludzie tego nie robią. Siedza latami, i zaraz przed wzrostami wychodzą na stratach (sic!) i to jest chore. chorym jest tez, wbrew wskaźnikom, procentowym wzrostom, poradom "kupuj" BOŚ'ia, wyjsc z tego bez zarobku
i teraz albo wasza kampania szczekania i narzekania jest nakierowana na odleszczenie, albo faktycznie jesteście g*łu*pi
Ale ja Ci nie wypominam Twojego inwestowania... znowu manipulujesz... piszę o nazywaniu innych bara***ami i glup**mi co jest u Ciebie normą w sytuacji gdy ktokolwiek ma inne zdanie od Ciebie... nie kolego szanowny... tłumaczenie komukolwiek, że siedzenie 10lat na spółce ,która notabene nie jest wyróżniającą się spółką dywidendową, ktora nie będzie przynosiła wymiernych korzyści jest spoko - nie jest zdrowe... (gdzie wcale nie uważam że akurat tutaj to będzie tyle trwało - 10 letni period ustaliłeś sam w swojej wypowiedzi). Wszyscy są tutaj po to żeby koniec końców zarobić na akcjach a nie zamrozić pieniądze na dekadę. Dla mnie inwestowanie to obracanie kapitałem obojetnie czy zagrasz długą czy krótką. Ale mimo wszystko szanujmy się i nie wmawiajmy sobie że więcej niż 3/4 lata na long to fajny long
...to fajny long. Rozumiem żeby tu jeszcze była wspomniana regularna solidna dywidenda to byś chociaż na emeryturę sobie odłożył ale niestety.... "firma przez ten czas który na niej spędzisz się rozwinela" jeżeli chcesz powiedzieć że 2021 i 2022 rok to rozwój foreveren to nie mamy o czym dalej dyskutować. "zaraz przed wrostami"... ciekawe bo mi to się wydaje że powtórki z 2020 roku to my w tym roku raczej nie zobaczymy... ale, oczywiście/bezapelacyjnie/jak zawsze... czas pokaże...
OK, nie jest to TOPowa sprzedaż i jesteśmy , no i bedziemy w innej lidze niż topowe firmy - ale to co robi forek w moim uznaniu wystarczy. Nie bedziemy CD projektem, nie bedziemy SEGĄ ; nie bedziemy CAPCOMem. Nie zrobimy hitu typu ZELDA. Powoli, do celu ; przychody i zyski rozpędzają się ; zatrudnionych coraz wiecej