• Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Szu [5.173.104.*]
    Na szczęście szacunki coraz bliżej.... ale widać po kursie obawy. Przy wyniku poniżej 100mln to tu będzie wyprzedaż na wyścigi... pytanie na ilu się zatrzyma zanim ludzie w panice się opamietają, 28, 27 czy może niżej? Wiem że zaraz zostane zaatakowany za to co pisze ale za długo jestem na spółce by nie pamiętać jak się kończą się nadmuchane oczekiwania i rozczarowanie. Niektórzy tu zakładają olbrzymie zyski bo natgas itd... ale to nie znaczy że akurat wszyscy grali na gazie, jakoś w przychodach zawsze był gdzieś daleko....
    Jak wasze zdanie? Zapraszam do dyskusji bez atakowania i wyzywania się nawzajem.
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: devil_ [89.76.249.*]
    Dnia 2023-01-30 o godz. 11:24 ~Szu napisał(a):
    > Na szczęście szacunki coraz bliżej.... ale widać po kursie obawy. Przy wyniku poniżej 100mln to tu będzie wyprzedaż na wyścigi... pytanie na ilu się zatrzyma zanim ludzie w panice się opamietają, 28, 27 czy może niżej? Wiem że zaraz zostane zaatakowany za to co pisze ale za długo jestem na spółce by nie pamiętać jak się kończą się nadmuchane oczekiwania i rozczarowanie. Niektórzy tu zakładają olbrzymie zyski bo natgas itd... ale to nie znaczy że akurat wszyscy grali na gazie, jakoś w przychodach zawsze był gdzieś daleko....
    > Jak wasze zdanie? Zapraszam do dyskusji bez atakowania i wyzywania się nawzajem.

Rysowanie wykresu przez zaprogramowany automat nazywasz obawami? Wiesz co to konsolidacja? Litości!
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Szu [5.173.104.*]
    Konsolidacja... ja tu widzę wyprzedaż wystraszonych i niepewnych rąk.... bo wynik 4kw nie jest pewny. Nie każdy jest longiem, wiele osób weszło na wzroście bo tak zawsze jest na giełdzie. Słaby wynik oznacza nurkowanie kursu o kilka złotych w dół, zgodnie z zasadą lepiej nie zarobić niż stracić.
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Nn [37.248.200.*]
    Bravo Szu mądry facet z Ciebie
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: devil_ [89.76.249.*]
    Dnia 2023-01-30 o godz. 12:01 ~Szu napisał(a):
    > Konsolidacja... ja tu widzę wyprzedaż wystraszonych i niepewnych rąk.... bo wynik 4kw nie jest pewny. Nie każdy jest longiem, wiele osób weszło na wzroście bo tak zawsze jest na giełdzie. Słaby wynik oznacza nurkowanie kursu o kilka złotych w dół, zgodnie z zasadą lepiej nie zarobić niż stracić.

A ja tu widzę kolejnego trolla który żebrze o niższy kurs bo wywalił i czeka na wejście, żałosne!
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Bolo [31.60.142.*]
    Właśnie dlatego wciąż pisze ze te klubiki 200 i inne nagony robią więcej złego niż naganiacze na spadki…wtedy tez było dmuchanie oczekiwań, pisanie o pewnych 100 zł na kursie - przyszedł słaby kwartał i spadło z 26 na 12…kurs nadrabiał 2 lata…dlatego nagonom mówimy WON! Bo już milion postów o miliardzie zysku i minimum 6 zł dywidendy…
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Szu [5.173.104.*]
    Też mnie to denerwuje... Te "pewne" zyski i rozdawanie jeszcze nie zarobionej dywidendy. Forum bankiera nie steruje kursem ale jak widać na tej spółce wystarczy śmieszne 10tyś akcji by zjechać o 2 zł na kursie, a niestety kilkuset panikarzy tu się znajdzie... a potem to już efekt kuli śniegowej... i kolejny rok w plecy na odrabianie ceny. Zdarzyło się to już na tej spółce przynajmniej 2 razy to i kolejny raz tak może być.
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Hh [37.248.200.*]
    Klub 200 i jego naganianie przerosło wszystko. Gdyby było tak pięknie kurs minimum 35 . Ubrali was tych leszczynie którzy marzą bajkami . Żal mi was
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~MarSto [5.173.121.*]
    To taka mała prośba o napisanie co prześwieca osobie, która nie ma akcji XTB a mimo wszystko waruje na forum od rana do wieczora. Rozumie troskę o pieniądze innych ale może coś jeszcze?
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~JasonV [37.248.170.*]
    Pewnie na spowiedzi taka pokutę dostali.
  • Re: Nastroje coraz gorsze... Autor: ~Hshs [37.248.201.*]
    Bravo Bolo
  • Re: Nastroje coraz lepsze...perspektywy też Autor: ~oko_proroka [185.56.211.*]
    Musicie się zdecydować na jakąś wersję - bo do tej pory cały czas słyszałem, że tu po wynikach jakie by nie były spada, obecnie że już teraz spada, więc pewnie "znowu" złe.
    Czyli zawsze jest źle - ciekawe jedynie skąd +111% wzrostu kursu w rok, skąd te rekordowe wyniki i wskaźniki?

Problem jest taki, że tu wyniki od kwartałów zaskakiwały na plus, a wszelkiej maści anali szlag trafiał, bo wyszło, że nie mają bladego pojęcia w przypadku tej spółki jak szacunkowo wyliczyć szacunki, nie mieli tez nawet jednego argumentu, aby wytłumaczyć swój rozjazd w wyliczeniach.

Brawo, bo to pokazuje, że jak spółka jest szczelna, a prezesi nie paplają na prawo i lewo to nagle anale trafiają ze swoimi analizami szacunków do piekła

• Re: Nastroje coraz lepsze...perspektywy też Autor: ~Posiadaczperełki [31.60.134.*]
    nastroje coraz gorsze? u mnie wręcz przeciwnie,trolle spadkowe robią co mogą,zeby kurs spadł a ja co nóżka na nóżkę i śmiech mnie ogarnia
  • Re: Nastroje coraz lepsze...perspektywy też Autor: ~Mario [185.216.51.*]
    Tak jest!!! Tylko co jakiś czas dodatkowe zakupy :)

Dzisiaj kolejna fajna informacja, XTB nawiązało współpracę z Kanałem Sportowym :)
  • Re: Nastroje coraz lepsze...perspektywy też Autor: ~Nshs [37.248.201.*]
    Z kanałem bezdomnych chyba
[x]
XTB 2,84% 110,00 2026-07-01 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.