cześć Janku, myślę że ten GK robi ze mnie wariata, a jest to b. prawdopodobne że jego rolą jest jak najdłużej nam zamydlać oczy grając na zwłokę bo tam tak naprawdę powstał układ załatwienia sprawy pod stołem i kilku forumowiczów też kolaboruje a kaskę dawno już wzięli /ale daj Boże że się mylę/, pozdrawiam
Może być granie na zwłokę - to już widać bo nie ma walnego
Ale zaczęto grać Falenta i nie wyobrażam sobie żeby Hawe o nie było głośno
To nie wyklucza przyspieszenia naszych spraw (tylko komu na nas zależy?)
Polityka tu obecną- myślę że scenariusz rozpisany
Er, nie zamulaj tekstami o Falencie i Tusku bo co to ma do rzeczy obecnie. To Paluchowski odpowiada za wykluczenie Hawe z GPW. Nieznośne jest milczenie PAH przez blisko 2 miesiące od pozytywnego wyroku Sądu w sprawie NWZA.
A to - to ma że sprawy się łącza i teraz może to oczernić opozycję i wykorzystane politycznie daje poparcie
A Paluchowski broni się że mu chcą spółkę przejąć (zabrać) I nie chce WALNEGO
Akcjonariat tylko z naszej strony znany
I na koniec Była tranzakcja pakietowa 1,7 XX mil. szt. przed zawieszenem
po co?
odpowiadam wyżej bo nie chcę przysłonić twojego ostatniego wpisu
Pozdrawiam
O Falencie głośno, ale o Hawe ani mru mru? Mam nadzieję, że w końcu dotrą do spółki, która jest ofiarą, tak jak akcjonariusze, podsłuchów, które ukazały lojalność i morale, wtedy rządzących wobec narodu? Zemsta PO, przy pomocy służb i sądów i nadal, doprowadziła do blokowania kredytów m.in. Alior bank, żądanie zwrotu kredytu w całości przez państwowy ARP 80mln z 2010r, na rozwój sieci światłowodowych i skok spekulantów właśnie na te 4tyśkm sieci. Dziś po wyrzuceniu z giełdy zarząd i Paluchowski, bezkarnie, nie wykonują prawa i obowiązku wydania "odcinka zbiorowego akcji" właścicielom czyli akcjonariuszom. Jedynym dużym właścicielem jest PAH i drobny akcjonariat, zarząd już dawno utracił prawo do zarządzania spółką, od 7 lat nie było walnego, wszystko bezprawnie. Jak to możliwe? Pytam PAH, jedyny duży właściciel, który ma uprawnienia zwołania i ogłoszenia walnego drobnym.
Dnia 2022-11-14 o godz. 12:25 ~zdzichu napisał(a): > O Falencie głośno, ale o Hawe ani mru mru? Mam nadzieję, że w końcu dotrą do spółki, która jest ofiarą, tak jak akcjonariusze, podsłuchów, które ukazały lojalność i morale, wtedy rządzących wobec narodu? Zemsta PO, przy pomocy służb i sądów i nadal, doprowadziła do blokowania kredytów m.in. Alior bank, żądanie zwrotu kredytu w całości przez państwowy ARP 80mln z 2010r, na rozwój sieci światłowodowych i skok spekulantów właśnie na te 4tyśkm sieci. Dziś po wyrzuceniu z giełdy zarząd i Paluchowski, bezkarnie, nie wykonują prawa i obowiązku wydania "odcinka zbiorowego akcji" właścicielom czyli akcjonariuszom. Jedynym dużym właścicielem jest PAH i drobny akcjonariat, zarząd już dawno utracił prawo do zarządzania spółką, od 7 lat nie było walnego, wszystko bezprawnie. Jak to możliwe? Pytam PAH, jedyny duży właściciel, który ma uprawnienia zwołania i ogłoszenia walnego drobnym. >
Ja również nie wiem jak jest na pewno, ale wystarczy spojrzeć na fakty, by stwierdzić oczywistą oczywistość, że od wyjścia hawe z giełdy, notorycznie łamane jest prawo i nie ma nikogo, żadnej instytucji, która powinna się tym zająć, choćby obowiązek wydania "odcinka zbiorowego akcji"? A może, to nie jest obowiązkiem spółki a my błądzimy jak we mgle, albo utworzenie rejestru akcjonariuszy, może to też nie jest obowiązkiem, już nie wiem nic. Kupiłem akcje i w jakimś ułamku procenta, jestem właścicielem, kto pilnuje mojej własności w państwie prawa? Panie Ziobro, czy to nie pan?
a to ciekawe po co i w jakim celu Rząd podpisał umowę z Europejskim Nadzorem Giełd Papierów Wartościowych ESMA z siedzibą w? Paryżewie? po co? żeby chronić przed taaakimi numerami ewent. Francuzkich akcjonariuszy którzy przypadkiem weszli na GPW w Warszawie? czy właśnie obowiązuje tu też Europejskie Prawo i tu jest możliwość wobec takiego łamania Prawa- ODWOŁANIA SIĘ DO TAKIEJ INSTYTUCJI NADRZĘDNEJ, MYŚLEĆ I NIE DAWAĆ SIĘ OKRADAĆ, pozdrawiam