• Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Mesner [89.68.37.*]
    Wyniki 07.11.22. Dywidenda też powinna być co najmniej 30gr na akcję. Zobaczymy? Pozdrawiam akcjonariuszy :-))
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Tomasz [37.30.96.*]
    Dzień dobry!. Środki czystości będą nam niezbędne do posprzątania świata po wojnie i dyktatorach. Jak nas nie ugotują i nienapromieniują to będzie duża wartość dodana. Kupuję, pozdrawiam posiadaczy.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Mesner [89.68.37.*]
    Historyczny dzień. Kończymy z tym 2.9xzł i zaczynamy się piąć do góry :)
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Sss [77.253.133.*]
    jeszcze trochę będą próbowali i jest szansa jeszcze dokupić w tej śmiesznej cenie. Szkoda że ludzie nie inwestują tylko chcą zarobić w tydzień 50% no ale taka natura Polaka nic się nie opłaca.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Jebacpis [84.29.83.*]
    Polak biedny i głupi ! Propaganda TVP ! Ja się śmieje z lubawy ze korzysta na wojnie a wyniki w porównaniu z PCX cienkie !
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    A ty to jakiej nacji, kmieciu?
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Obserwator [31.61.179.*]
    Pewnie zwykły folksdojcz!
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Jebacpis [84.29.83.*]
    Biedni ciemni polaczki na kolana !
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Ciekawski [89.66.140.*]
    Rozumiem, to przedstawiciel postubeckiej lumpenelity?

• Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Obserwator [31.61.253.*]
    No i jak tam? Skończyliście z tą ceną 2,90???
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Sss [77.253.142.*]
    Poczytaj ze zrozumieniem no ale dla ciebie to kosmos. Pisałem że jeszcze będzie można dokupić w śmiesznej cenie i tak jest, oraz dziękuję pewnie rozgrywającemu za dzisiejsze akcje bo nikt przy zdrowych zmysłach nie odda poniżej 10 zł.
    Wymyśl coś lepszego może stać cię bo póki co nadajesz się na casting do ZUS-u bo tam tylko przyjmują i/d/i/o/t/ó/w takich jak ty obserwator !
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    Sss,
    z całym szacunkiem ale kto ma dźwignąć kurs na 10 złotych jak ostatnio nie mogliśmy przebić 3.25 ?
    Na 2.96 stoi 10500 akcji i dlaczego jeszcze nikt tego kupił skoro cena ma dążyć do 10 zeta? Poprzedni wystrzał w granicę 13 zeta to jak sam wiesz było zagranie spekuły pod covid, po którym ludzie zostali z akcjami....
    Wyniki ok ale przy tak niskim FF nie ma to najmniejszego przyłożenia, po prostu rynek jest za wąski na wejście większego kapitału który by był w stanie ponownie rozruszać kurs...
    Sam mam trochę akcji i dwa razy ostatnio sprzedawałem testowo jak zachowa się rynek i co ? stwierdzam na razie rynek jest martwy, po prostu wszyscy tu jesteśmy na łasce i niełasce głównego udziałowca.
    Pozdr.
    T.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Sss [77.253.142.*]
    klajnak super że masz akcje tylko dlaczego wogule się ich pozbywasz to nie wiem ??? Natomiast co do niskiego f/f to 10 zł może tutaj być w 3 dni.
    Natomiast co do tych 3,30 i tych biednych 10 k na 2.96 to daj spokój i pomyśl !!!!!

Tłumaczę zagrywki i zakupy !!!

Jak można było kupować przez spółkę to obroty były w okolicy 11o k, natomiast spółka kupowała w granicach 20-50 k i ulica w okolicy 20 k.
    Więc nadwyżka była kupowana i sprzedawana przez rozgrywającego aby kurs nie uciekł do góry ( liczą się ze stratą ) Ponadto nadwyżka która zostawała codziennie była zbierana do momentu zablokowania zakupów i teraz jest śmiesznymi ilościami próba zwalania kursu ( te 10 k ) to jednym ruchem można ściągnąć a przy skubaniu zawsze znika pseudo straszak )

Niestety w Polsce trudno o jedność i robią co chcą z malutkimi bo ci nie umieją rozegrać tych przekrętów i tutaj jest problem. W przeciwnym wypadku kurs dawno byłby na innym poziomie !!!
    W tym kraju KNF to fikcja i co rusz słychać jakie przekręty i za ile tam są.
    Ponadto teraz śmieją się z ruskich że wieżą w propagandę, a co było przez 2 lata tutaj to samo tylko z srovid i tym płynem i też 80% w to wierzyła bo była propaganda a teraz płaczą bo po tym nie zbadanym płynie umierają masowo tylko tego nikt w TV nie pokaże.

Rozgrywający trzyma cenę póki ma akcje i niestety w tym kraju to mu się uda bo gdyby była jedność i rozebralibyśmy te parę akcji to po raporcie spółka kupowałaby akcje po 5-7 zł ( dla nich pakiety po 4,5 były tanio) teraz się śmieją i biorą w okolicy 3 zł. Pytanie kto im oddaje za te psie pieniądze skoro dywidenda w przyszłym roku będzie niesamowita a co za tym idzie kurs z całą pewnością też wzrośnie.

• Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~klajnak [83.31.76.*]
    Niski FF działa w dwie strony, także w ten gdzie ostatnio z 3.37 ( close 22 sierpinia ) w pięć dni zrobili 2.79 (close 29 sierpnia).
    Tu dużym problem jest posiadanie przez dość wąska grupę wiekszych pakietów akcji, którymi można robić takie manewry jak po osttanim raporcie oraz duża liczba zawieszonych powyżej 5-6 zeta, który tylko czekają aby zejść z haka....
    Wrócę do tych 10 tysięcy sztuk na 2.96 - zobacz można kupić całkiem fajną ilość bez podbijania ceny i co ? i nic... nie ma na dzień dzisiejszy nikogo kto ma wolne niecałe 30 tysiecy aby kupić ten pakiet, fakt rynek też nam nie sprzyja, ale czy będzie z rynkiem lepiej...
    Tu wielu jest na plusie, ale na razie są to tylko papierowe zyski, bo prawda jest taka że jak większość chciałaby sprzedaż to zabilibyśmy kurs przy tej płynności,a ostatnio jako taka płyność to głównie otwarte okresy gdy kupował Waldek, trochę słabo to wygląda....

• Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~kleszcz [37.47.116.*]
    Prawda, na ten moment popytu tu nie ma. Żeby zrealizować scenariusz szybkich wzrostów musiałby pojawić się solidny trigger, bo jak widać wzrost zysków to za mało.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Obserwator [89.69.91.*]
    Żaden tigger tu nie wejdzie bo aby skupić większą ilość akcji musiałby podbić kurs na dzień dobry o jakieś 100 % i potem o drogie 100% żeby zacząć sprzedawać z zyskiem. Także nie liczcie tu na takiego frajera. (sss-man i paru jeszcze innych na to liczą ha, ha). Jedyne wyjście to spora dywidenda może was uratować, ale na to też bym nie liczył. Dadzą pewnie do 0,20 groszy i być może w ratach ha, ha, więc sss-man czeka cię tu jeszcze ładne parę lat naganiania.... buuhhaaa... ha, ha.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Sss [77.253.131.*]

Autor: ~klajnak [83.31.76.*] 2022-10-21 20:26
    Opublikowano przy kursie:  2,94 zł , zmiana od tamtej pory: -0,17%

Niski FF działa w dwie strony, także w ten gdzie ostatnio z 3.37 ( close 22 sierpinia ) w pięć dni zrobili 2.79 (close 29 sierpnia).
    Tu dużym problem jest posiadanie przez dość wąska grupę wiekszych pakietów akcji, którymi można robić takie manewry jak po osttanim raporcie oraz duża liczba zawieszonych powyżej 5-6 zeta, który tylko czekają aby zejść z haka....
    Wrócę do tych 10 tysięcy sztuk na 2.96 - zobacz można kupić całkiem fajną ilość bez podbijania ceny i co ? i nic... nie ma na dzień dzisiejszy nikogo kto ma wolne niecałe 30 tysiecy aby kupić ten pakiet, fakt rynek też nam nie sprzyja, ale czy będzie z rynkiem lepiej...
    Tu wielu jest na plusie, ale na razie są to tylko papierowe zyski, bo prawda jest taka że jak większość chciałaby sprzedaż to zabilibyśmy kurs przy tej płynności,a ostatnio jako taka płyność to głównie otwarte okresy gdy kupował Waldek, trochę słabo to wygląda....
    -------------------------------------

Robią takie rzeczy ponieważ ulica im na to pozwala, niestety kilka osób nie dźwignie kursu. Natomiast kwotą 30 tyś dysponuje tutaj każdy tylko po co ma się szarpać skoro sam nic nie zrobi i kupuje małymi pakietami bo może będzie niżej.
    Czy są tutaj jeszcze zawieszeni nie wiem bo w arkuszu nie wystawiają akcji pytanie dlaczego ? jest trochę akcji w arkuszu ale mało na tych poziomach.
    Niestety GPW z giełdą nie ma nic wspólnego tutaj tylko wały i spekuła bo Polak to dziwny naród i chciałby zarobić 50-100 % w tydzień a jak nie to się nie opłaca i dlatego są spółki gdzie spekuła podbija ostro kursy i tam jelenie lecą i w większości tracą kasę zamiast zainwestować w spółkę i poczekać na realizację zysków. Popatrz na ENT tam też zastanawiają się czy zwinąć się z tej szulerni GPW i przenieść się na inny parkiet czy zrobić tak jak miał IPF część tu i tu.

No nic ja jestem zapakowany ostro tutaj i w mojej ocenie przed raportem będzie można dokupić w fajnej cenie co zrobię i poczekam na rozwój sytuacji bo sprzedawać nie muszę na chleb mam a dla mnie tutaj jest wartość dwucyfrowa. Niestety tyle co mam na plusie na dzień dzisiejszy to leszcz już dawno by sprzedał ciesząc się bo myślenie logiczne boli.

Wystarczy policzyć skromnie 30-50 groszy dywidendy ( według mnie będzie więcej ) i to już daje spory zarobek i myślę, że w przyszłym roku kurs będzie dużo, dużo wyższy. Niestety jak w/w logiczne myślenie to problem tego narodu i zawsze idą jak barany na rzeź. Przykładem pseudo pandemia i szpryca. Niestety wierzyło w to 80% narodu bo nie szukają faktów tylko ślepo wieżą w to co mają przekazywane i teraz płaczą. Nikt nie powie w TV jakie odszkodowania i zadośćuczynienia wypłaca państwo za ten przekręt z srowidem i zasądzają to kasty (przekręty), ponieważ wszyscy polecieliby do sądu a tak to nieliczni ucierają im nosa tak samo będzie tutaj.
    Zaczynamy wzrosty i jak widać znikają straszaki rozgrywającego bo nie dysponuje już wystarczającą ilością akcji. Teraz wystarczy jak każdy kupi po 1000 akcji i cena oprze się o 4 zł.
    Po raporcie jak znów będą dobierać akcje to cena szybko pójdzie do góry jeżeli weźmiemy się do roboty i oskubiemy gnidę która mataczy.
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Gruby [89.229.144.*]
    Dobrze to już było a idzie recesja i wygląda to kiepsko...
    i gdzie masz tego pseudo straszaka na 2,96 ??? Mówiłem tylko dlaczego większość ma problem z logicznym myśleniem ?!?!?! Tutaj wystarczy zainwestować 300 tyś i kurs opiera się o 5-7 zł
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~ble [91.212.223.*]
    to do dzieła jak jedynie 300 k wystarczy. Na co czekasz?
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~klajnak [83.31.81.*]
    Każdy ma swoją strategię... w tym momencie dla mnie płynność to podstawa, a tu jej brak, dlatego się redukuje (jestem na plusie więć robię to bez napinki), na naszej bananowej jest około 120 spółek które mają jako taki obrót, więc jest w czym wybierać, nie muszę siedzieć na exolu i czekaż aż Waldek raczy rozpocząć zakupy, a na procencie składanym wyciągnę więcej niż na dzień dzisiejszy tutaj... a tak nawiasem 300 tys to wartość zleceń do 3.27 włącznie...(źródło: gragieldowa), także ten tego jakby co to życzę wzrostów ;)
  • Re: Nie spada, będzie dobrze! Autor: ~Odp [37.47.141.*]
    Powodzenia z procentem skladanym na skakaniu z kwiatka na kwiatek
    Jak pisałem, każdy ma swoją strategię, obracając tym samym kapitałem w ciągu miesiąca około 3 razy na dzień dzisiejszy osiągam wyższą stopę zwrotu niż trzymanie przez miesiąc akcji exola,
    Sss,
    nie ma straszaka na 2.96 a kurs dalej kisi się w miejscu, a od rana 9 tysięcy obrotu. tak jak pisałem wcześniej dla mnie rynek jest martwy, brak płynności i zostaje tylko oczekiwanie na zakupy Waldka ?
    Od rana na spokojnie można było wejść coś z energetyki zrobić parę procent i na spokojnie wyjść, a tu na razie ani wyjść ani wejść, na 2.96 od chyba godziny wisi 1972 moich akcji i co , i totalnie nic się nie dzieje...
    właśnie ktoś szarpnął ... kupił 40 moich akcji.
    jeżeli sprzedajesz akcje po 2,96 to daj sobie spokój. Ynwestor z ciebie taki że hej ha ha ha.

Porażka ale będzie płacz w pewnym momencie i to jest pewniak !!! Tak samo było na innych spółkach i takie same zagrywki i ..... !

Cieszysz się jak zarabiasz raz na lody a dwa razy tracisz na prowizji ha ha ha. Idź lepiej totka puść mniej stracisz
    Czy ja się z Ciebie wyśmiewam ?, czy obrażam ? Każdy ma tyle akcji ile ma i może robić z nimi to co mu się z nimi podoba.
    Tak jak pisałem : każdy ma swoją strategie i jeśli ona przynosi mi zysk to nie widzę powodu aby ją zmieniać.
    Jak tak zachwalasz te akcje, to dlaczego nie kupisz moich ? przecież to tylko niecałe 2 tysiące sztuk..... po tonie wypowiedzi wnoszę że masz dużo więcej, mam nadzieję że jesteś już na plusie, wszak ostatni dołek był kilka miesięcy temu, po którym jakiś dużych wolumenów (poza incydentalnymi nie było), kupowałeś na dołku, uśredniałeś?
    Ja po prostu nie lubię być niewolnikiem akcji, akcje mają na mnie pracować i mam je sprzedać/kupić wtedy kiedy mi pasuję a nie kiedy mogę tj. wtedy kiedy np. Waldek raz na parę miesięcy w otwartym okresie robi zakupy.
    Ciekawi mnie jakie jest źródło Twojej pewności co do wysokości dywidendy: [Stawiam na zysk 180-200 mln i dywidendę powyżej 0,50 gr.], czy spółka ma jasno określony zapis w polityce dywidendowej że tyle procent zysku idzie na dywidendę?
    Pamiętaj: WSZYSTKO MOŻE SIĘ ZDARZYĆ
    Pozdr.
    T.
    Nie obrażam cię i jesteś przewrażliwiony. Akcji mam tyle co mam i drobne mnie nie interesują. Natomiast przy tej ilości akcji o której mówisz to nie zarobisz na prowizję, więc inwestuj gdzie chcesz.

Nie rozumiem jednego skoro inwestujesz wszędzie i tam zarabiasz, a nie tutaj to dlaczego tak pilnujesz forum PCX ???
    Jeszcze mam parę akcji exola do sprzedania, więc czasem zaglądam na forum, a że się wdałem w dyskusję, cóż...
    Jak opchnę towar do końca to zniknę, a że nikt na razie tego nie chce ode mnie kupić to siedzę :)
    W dyskusję to wdałeś się sam ze sobą i spoko zaraz tych akcji nie będziesz miał
    Mam taką nadzieję :)
[x]
PCCEXOL -1,00% 1,98 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.