Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,92 zł , zmiana od tamtej pory: -31,85%

Re: Nie spada, będzie dobrze!

Autor: ~klajnak [83.31.76.*] 2022-10-21 20:26
Opublikowano przy kursie:  2,94 zł , zmiana od tamtej pory: -0,17%

Niski FF działa w dwie strony, także w ten gdzie ostatnio z 3.37 ( close 22 sierpinia ) w pięć dni zrobili 2.79 (close 29 sierpnia).
Tu dużym problem jest posiadanie przez dość wąska grupę wiekszych pakietów akcji, którymi można robić takie manewry jak po osttanim raporcie oraz duża liczba zawieszonych powyżej 5-6 zeta, który tylko czekają aby zejść z haka....
Wrócę do tych 10 tysięcy sztuk na 2.96 - zobacz można kupić całkiem fajną ilość bez podbijania ceny i co ? i nic... nie ma na dzień dzisiejszy nikogo kto ma wolne niecałe 30 tysiecy aby kupić ten pakiet, fakt rynek też nam nie sprzyja, ale czy będzie z rynkiem lepiej...
Tu wielu jest na plusie, ale na razie są to tylko papierowe zyski, bo prawda jest taka że jak większość chciałaby sprzedaż to zabilibyśmy kurs przy tej płynności,a ostatnio jako taka płyność to głównie otwarte okresy gdy kupował Waldek, trochę słabo to wygląda....
-------------------------------------

Robią takie rzeczy ponieważ ulica im na to pozwala, niestety kilka osób nie dźwignie kursu. Natomiast kwotą 30 tyś dysponuje tutaj każdy tylko po co ma się szarpać skoro sam nic nie zrobi i kupuje małymi pakietami bo może będzie niżej.
Czy są tutaj jeszcze zawieszeni nie wiem bo w arkuszu nie wystawiają akcji pytanie dlaczego ? jest trochę akcji w arkuszu ale mało na tych poziomach.
Niestety GPW z giełdą nie ma nic wspólnego tutaj tylko wały i spekuła bo Polak to dziwny naród i chciałby zarobić 50-100 % w tydzień a jak nie to się nie opłaca i dlatego są spółki gdzie spekuła podbija ostro kursy i tam jelenie lecą i w większości tracą kasę zamiast zainwestować w spółkę i poczekać na realizację zysków. Popatrz na ENT tam też zastanawiają się czy zwinąć się z tej szulerni GPW i przenieść się na inny parkiet czy zrobić tak jak miał IPF część tu i tu.

No nic ja jestem zapakowany ostro tutaj i w mojej ocenie przed raportem będzie można dokupić w fajnej cenie co zrobię i poczekam na rozwój sytuacji bo sprzedawać nie muszę na chleb mam a dla mnie tutaj jest wartość dwucyfrowa. Niestety tyle co mam na plusie na dzień dzisiejszy to leszcz już dawno by sprzedał ciesząc się bo myślenie logiczne boli.

Wystarczy policzyć skromnie 30-50 groszy dywidendy ( według mnie będzie więcej ) i to już daje spory zarobek i myślę, że w przyszłym roku kurs będzie dużo, dużo wyższy. Niestety jak w/w logiczne myślenie to problem tego narodu i zawsze idą jak barany na rzeź. Przykładem pseudo pandemia i szpryca. Niestety wierzyło w to 80% narodu bo nie szukają faktów tylko ślepo wieżą w to co mają przekazywane i teraz płaczą. Nikt nie powie w TV jakie odszkodowania i zadośćuczynienia wypłaca państwo za ten przekręt z srowidem i zasądzają to kasty (przekręty), ponieważ wszyscy polecieliby do sądu a tak to nieliczni ucierają im nosa tak samo będzie tutaj.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCCEXOL -0,25% 1,99 2026-05-07 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.