• czytaliście ?????!! Autor: ~oze [156.146.51.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-zdecydowal-o-zniesieniu-tzw-obliga-gieldowego-8412943.html

moim zdaniem OZE CAPITAL może bardzo zyskać na tych zmianach i zarobić mnóstwo pieniędzy :)

Już teraz udział obrotem energii w przychodach spółki stanowi 78 % ........
  • Re: czytaliście ?????!! Autor: ~OZE [77.45.98.*]
    Wiedzieli w co wejść, idealny timing z tym handlem energią.
    Teraz czekamy na planowane realizację farm fotov.
  • Re: czytaliście ?????!! Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Serio? A może to zagrożenie?
    Bo giełda powodowała konieczność arbitrażu, a brak giełdy pozwala zawierać transakcje bezpośrednie.
    U mnie w firmie bedzie to oznaczało CAŁKOWITY powrót do bezpośrednich zamówień u PRODUCENTA energii, z własną bazą przesyłową.
    ciekawe jak OZE cośtam wbije się między nas.
    Tak wytłumacz do czego będzie nam pośrednik ?

Bo teraz czasem warto było.

Do tego mamy zmiany alternatywności dostaw. I OZE jako pośrednik - wylatuje całkowicie jako dostawca alternatywny (staje się dostawcą fikcyjnie alternatywnym - a tych unikamy jak ognia).

Oczywiście to jest zupełnie inny rynek i obroty firmy OZE cośtam - pozwalają na dostarczenie energii do kilku wspólnot mieszkaniowych, bo u mojego pracodawcy to jest skala nieanalizowalna.

dodatkowo - przy podpisywaniu szerokich umów, to masz tutaj problem Polbanku i Statoila

no ale ja się nie znam - nie to co wielki inwestor OZE
  • Re: czytaliście ?????!! Autor: ~Bshs [31.0.180.*]
    Po twoich heroicznych wywodach wnoszę że bardzo ci zalezy żeby nie urosło
  • Re: czytaliście ?????!! Autor: ~Taaa [46.204.8.*]
    Zmowa cenowa między dużymi dostawcami, które podzieliły się rynkiem i mają w do.opie takie podmioty jak twój zakład .Niechęć większości podmiotów do tych dostawców.
    Programy z dofinansowaniem : mój prąd, czyste powietzre promujące podmioty dostarczające energię z OZE.
    Mówi co to coś staruszku?
    Pewno nic bo co o tym możesz wiedzieć, siedząc w kapciach przed tv z obligacjami molmedica w szafce:)
  • dobre Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    Dnia 2022-09-28 o godz. 16:09 ~Taaa napisał(a):
    > Zmowa cenowa między dużymi dostawcami, które podzieliły się rynkiem i mają w do.opie takie podmioty jak twój zakład .Niechęć większości podmiotów do tych dostawców.
    > > Programy z dofinansowaniem : mój prąd, czyste powietzre promujące podmioty dostarczające energię z OZE.
    > > Mówi co to coś staruszku?
    > > Pewno nic bo co o tym możesz wiedzieć, siedząc w kapciach przed tv z obligacjami molmedica w szafce:)

Ach jak celnie......
    tylko ile OZE cośtam ma energii z OZE ;-) i ile jej dostarcza.

A ja coś o OZE wiem..... Tylko o OZE a nie o szyldzie OZE.....

ps. polecam wyniki spółki matki..... bezcenne.
    Różnica dziecko jest tylko taka, że ja z molmedica mam sensowne zabezpieczenia. I jest rzeczą najbardziej istotną - wejście na REALNY rynek OZE to masa kasy. I bez spłacenia dlugów nikt wam grosza nie pozyczy.......

A ta firma krakowska dostarcza energię z Taurona

• Re: dobre Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Kasy jest w pytę, złożyli się frajerzy z Molmedica oraz wyleszczone łajzy jak u.srany, rysi, donstanislawo, haha. Teraz możecie tylko popatrzeć jak zarobi garstka.
  • vincent bita frajerzyno Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-28 o godz. 22:46 ~odp napisał(a):
    > Kasy jest w pytę, złożyli się frajerzy z Molmedica oraz wyleszczone łajzy jak u.srany, rysi, donstanislawo, haha. Teraz możecie tylko popatrzeć jak zarobi garstka.

Nigdy nie miałem tego trupa, bo nie jestem takim naiwnym chciejem bez wiedzy jak ty. Widzisz wiejski błaźnie bez szkoły po to właśnie jest potrzebna szkoła żeby nie wierzyć w bajki. Tylko taki ostatni głąb jak ty mógł uwierzyć że zarobi na spółeczce pod wirówkę, która wmówi kretynowi że będzie bogaty bo zielona energia to przyszłość a prąd coraz droższy. Przecież ty odrażający zboczeńcu kupiłeś to truchło za ponad 4 zł i coś o frajerach piszesz? Popatrz w lustro to tam zobaczysz największego frajera. Frajera który nie dość że stracił 80% to jeszcze wsadził swój pusty łeb w dół kloaczny i puszcza bańki nosem naganiając i próbując zrzucić garb z pleców. O tym jak to będziesz zarabiał bajdurzysz już od ponad roku. I wszyscy widzimy jak zarabiasz. Pisałem ci już kiedyś biedo bez szkoły że gdyby Bóg chciał żebyś był bogaty to albo byś się urodził w bogatej rodzinie a nie w tym alkoholowo patologicznym konkubinacie albo by cię dobry Bóg obdarował rozumem zamiast chciwością. Byłeś jesteś i będziesz biedakiem i nigdy to się nie zmieni bo masz to w genach. Nigdy tutaj nie zarobisz.

• Re: vincent bita frajerzyno Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-28 o godz. 23:25 ~usmiany napisał(a):
    > Dnia 2022-09-28 o godz. 22:46 ~odp napisał(a):
    > > Kasy jest w pytę, złożyli się frajerzy z Molmedica oraz wyleszczone łajzy jak u.srany, rysi, donstanislawo, haha. Teraz możecie tylko popatrzeć jak zarobi garstka.
    >
    > Nigdy nie miałem tego trupa, bo nie jestem takim naiwnym chciejem bez wiedzy jak ty. Widzisz wiejski błaźnie bez szkoły po to właśnie jest potrzebna szkoła żeby nie wierzyć w bajki. Tylko taki ostatni głąb jak ty mógł uwierzyć że zarobi na spółeczce pod wirówkę, która wmówi kretynowi że będzie bogaty bo zielona energia to przyszłość a prąd coraz droższy. Przecież ty odrażający zboczeńcu kupiłeś to truchło za ponad 4 zł i coś o frajerach piszesz? Popatrz w lustro to tam zobaczysz największego frajera. Frajera który nie dość że stracił 80% to jeszcze wsadził swój pusty łeb w dół kloaczny i puszcza bańki nosem naganiając i próbując zrzucić garb z pleców. O tym jak to będziesz zarabiał bajdurzysz już od ponad roku. I wszyscy widzimy jak zarabiasz. Pisałem ci już kiedyś biedo bez szkoły że gdyby Bóg chciał żebyś był bogaty to albo byś się urodził w bogatej rodzinie a nie w tym alkoholowo patologicznym konkubinacie albo by cię dobry Bóg obdarował rozumem zamiast chciwością. Byłeś jesteś i będziesz biedakiem i nigdy to się nie zmieni bo masz to w genach. Nigdy tutaj nie zarobisz.
    >

A i jeszcze jedno wycieńczona głodem alkoholem i hivem frajerzyno: Idą chłodne dni i noce więc uważaj na siebie, bo spanie po rowach tak jak to miałeś w zwyczaju robić latem, teraz może być dla ciebie fatalne. A ty się jeszcze powinieneś trochę w tej nędzy i beznadziei pomęczyć, zanim cię definitywnie zmiecie z planszy.
  • Re: vincent bita frajerzynownych inwestycyjnie i życiowo jak ty Autor: ~odp [84.205.172.*]
    I tak cię nie czytam prosty tutko, ale jak widzę że odpowiadasz g.łąbie więc tylko to ci zostało g.łąbie bez kasy i akcji
    Tacy jak ty ws.ioki z ambicjami zawsze są je ni w zad. Idź do mopsu bo nie przeżyjesz kryzysu. Skończy się niańczenie takich niepełnosprawnych życiowo i inwestycyjnie jak ty g.łąbie.
  • bita frajerzyno czytasz czytasz Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 11:11 ~odp napisał(a):
    > I tak cię nie czytam prosty tutko, ale jak widzę że odpowiadasz g.łąbie więc tylko to ci zostało g.łąbie bez kasy i akcji
    > > Tacy jak ty ws.ioki z ambicjami zawsze są je ni w zad. Idź do mopsu bo nie przeżyjesz kryzysu. Skończy się niańczenie takich niepełnosprawnych życiowo i inwestycyjnie jak ty g.łąbie.

oczywiście że homoseksualisto pochodzenia chłopskiego bez szkoły mnie czytasz, świadczą o tym twoje nieudolnie kradzione ode mnie teksty. Czytasz i to z wypiekami na ryju a ślina ci kapie na klawiaturę, w którą niezgrabnie klepiesz powykręcanymi od alkoholu i z zimna paluchami. Byłeś jesteś i będziesz przegrywem i żadne info, na które tak czekasz tego nie zmieni.

• chyba się z tobą zgadzam Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    TUTAJ zarobiła garstka - co to zrobili podbitkę i kilku, którzy weszli i wyszli we właściwym momencie.
    NC sprowadza się do pozyskania DAWCÓW i frajerów, którzy myślą, że ktoś upubliczni kawałek spółki po to by kupującym zrobić dobrze ;-) Czyli ty kupisz tanio akcje, a ludzie w pocie i pyle będą pracować na twój zarobek. Bo są aż tak głupi, a ty taki mądry.
    poczytaj sobie forum molmedica, tam nawet przy kilku groszach majkello puszczał podobne teksty.......

A ty zarobek prorokujesz od 2,13 zł czyli od 0,5 dolara
  • Re: chyba się z tobą zgadzam Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Jak tak patrzę na banki, którymi się chwsliłeś, że masz w portfelu kilka miesięcy temu to.... Nie wiem kto tu jest frajer, hehehe
    Podobnie z kursem węglówek, energetyki, miedzi i tp. Spadek o wiele większy od okresu kiedy kupiłem oze
    Różnica jest taka, że tam kurs będzie odbijał latami a tu może odbić w dwie sesje bo kurs jest zdołowany. Zapewniam cię OZE niżej nie zejdzie:)
  • dostałem ostatnio raport prawnika Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Albo jesteś jednym z ludzi Zalewskiego albo nie wiesz co kupiłeś.
    PS. na koniec sierpnia mam 17,58% wzrostu portfela ROCZNIE. Uważam, że to dość przyzwoity wynik. Efekt rozsądnej dywersyfikacji, i akurat to co poszło w górę to poza GPW.
    GPW to 8% portfela i tak raczej zostanie, bo dokupuję gdy spadnie poniżej 7%, i wywalam, gdy przekroczy 9% (choć bez uporu).
    No chyba, że kupuję kolejną nieruchomość, to jest wtedy lekkie zaburzenie

Naganiasz od 2,13 zł na zakupy..... spadło o 65%. no chyba, że naganiałeś by drożej kupić lub wiesz, że masz taką opinię na OZE, że jak namawiasz, to znaczy poleci w dół......

Ja się o twoje inwestycje nie martwię - więc nie martw się o moje. OK?

Ja tylko nie chcę by ktokolwiek kupował coś ze stajni Omegi nie mając pojęcia o przeszłości tych ludzi na giełdzie.

• Re: dostałem ostatnio raport prawnika Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Póki co to ty martwisz się o nasze inwestycje tu ,ślęcząc non stop na forum.
    Ciekawe co ty napisałeś tu o Omegia bo sobie nie przypominam???
    Za to non stop piszesz o sobie jakiś zdolny i mądry w każdej dziedzinie:) o plombach dronach itp.
    Ps
    Co ma Omegia do OZE?, nie pomyliłeś znowu spółek:)
    Hehe, jak w tym okresie postawiłes na nieruchomości to ...strzelam, że będzie tu lepsza w ropa niż na bankach, którymi chwaliłeś się w portwelu kilka miesięcy temu:)
  • Re: dostałem ostatnio raport prawnika Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    dobre. Nieruchomość to nieruchomość, instrument pozbawiony płynności, nie liczę do portfela, choć odliczam.

no sorki wezmę tu stronę uśmianego - to że pisze tu o Omegia to każdy wie - tylko jakoś nie ty.

A co to ma wspólnego?

Jak miałem pierwszego dzieciaka, to to co dostał na chrzcie zaniosłem do banku i założyłem mu rachunek i wpłaciłem kasę.
    Jak bank sobie zażyczył po kilku miesiącach chyba 24 zł za trzymanie w nim pieniędzy to poszedłem i zamknąłem dziecku konto i wypłaciłem pieniądze.

I tyle samo Oze cośtam ma wspólnego z Omegią - co ja ze swoimi dzieciakami.

ale przypomnę bo pewnie się nie dowiedziałeś jeszcze:

https://crn.pl/artykuly/milioner-na-chorobowym/

i jest wiele inhnych.

Każdy widzi związek - ty nie.
    Albo jesteś tu ze stajni Zalewskiego i usiłujesz bagatelizować sprawę albo nie łapiesz związków.....

coż kiedys pewien chemik na linii mi powiedział, że są sprawy na których sie znam, i takie, których nie łapię.
    bywa

a tutaj jest jedna idea i PROCESOWA jedna spółka - nazywana czasem w prasie gangiem (choć nikt skazany nie został)
  • Re: Wstyd prawnuk, ściemniasz jak zwykle... Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Oczywiście, ty prawnuk jak premier, jak nie ma o czym to gada o chlebie...(tu o chrzcinach dziecka).
    Nie prosiłem o wklejanie starych linków, zresztą co jest w nim o Omegia???!!!!
    Tylko pytałem co ty takiego napisałeś tu o Omegia w formie ostrzeżenia, czym się przechwalasz? Wkleisz czy rozmyjesz jakąś opowieścią z życia jakiś ty mądry i bogaty, hehehehe
  • Re: Wstyd prawnuk, ściemniasz jak zwykle... Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 13:50 ~Vincent napisał(a):
    > Oczywiście, ty prawnuk jak premier, jak nie ma o czym to gada o chlebie...(tu o chrzcinach dziecka).
    > > Nie prosiłem o wklejanie starych linków, zresztą co jest w nim o Omegia???!!!!
    > > Tylko pytałem co ty takiego napisałeś tu o Omegia w formie ostrzeżenia, czym się przechwalasz? Wkleisz czy rozmyjesz jakąś opowieścią z życia jakiś ty mądry i bogaty, hehehehe

Mądry to i bogaty, dokładne przeciwieństwo ciebie chcieju umęczony :)
  • Re prawnuk, wkleisz????? Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Prawnuk, zakładam jednak, że nie wkleisz twoich ostrzeżen o Omegia???, bo ich niema.
    I to jest dowód na to, że nigdy nie pisałeś o faktach w tej czy innej kwestii.. Nie wiesz co to jest, podobnie jak nie wiesz co to techniczny język inżynierski, co udowadniałem tobie wiele razy .
    No chyba, że taka forma komunikacji obowiązywała w kraju gdzie praktykowałeś zawodowo. Ale jeśli tam tak było, to aż strach się bać gdzie pracowałeś:)
  • Re: Re prawnuk, wkleisz????? Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Oczywiście, że nie wkleję - bo nie ma (czasownik) takiej potrzeby.
    Jak sądzę osoby do których tu piszę potrafią to i owo dodac do siebie, i wyciągnąć oczywiste wnioski.
    Ja nie mam zamiaru byc złapany za cokolwiek co by mnie narazało na ryzyko prawne, i jak widzisz - mimo, że złożyłem pozew do sądu, o to, że ktoś sfałszował dokumenty - to do momentu skazania nie nazwę go fałszerzem - choć z dat dokumentów i podpisów w OCZYWISTY sposób wynika, że na ten i tem dzień te i te osoby nie miały prawa podpisywać tego dokumentu w imieniu tej i tej firmy.
    I bawię się w to od kilku lat

Jak już ciebie to tak mocno interesuje, to ok 10 lat bawiłem się w przemysł samochodowy, raczej w sensownych firmach. I w 99% ważniejsze jest to by sie dogadać bez względu na język
    No i nie wiem skąd wniosek, że jestem bogaty....... No chyba, że masz na myśli doświadczenie zawodowe - to tak - jak mówił Boniek - "top".

PS. nigdy cie nie zastanowiło dlaczego spółka matka nie potrafi zarobić GROSZA na wynajmowaniu hal w ZG? Ja tak kilka spółek córek znam i wiem, że patologie mam podnosimy do kwadratu
  • Re: Re prawnuk, wkleisz????? Autor: ~odp [84.205.172.*]
    No właśnie .. nie pisałeś, a twoich zacnych samarytańskich intencjach i ostrzeżeniach mieliśmy się domyslić, hahaha .
    Za to ja krok po kroku, podmiot w podmiot, spółka po spółce, data po dacie z kwotami za udziały lub wymiany, opisałem NA tym FORUM. Kierując się na faktami (ESPI spółek) a nie jak u ciebie knuciem, niedomówieniami, dronami i plombami:)
  • Re: Re prawnuk, wkleisz????? Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    tak tak, za kilo stojaków do OZE zarobisz pewnie 10 zł, a za kilo wkrętek do plomb ze 60.000 USD...... No ale to pierwsze to wielki postęp......
    opisaleś podobno na podstawie ESPI.
    Tak?
    to co tam słychać z Teksasem i jak tam ma się co to OZE chce by weszła na giełdę?
  • Re: Wstyd prawnuk, ściemniasz jak zwykle... Autor: ~odp [84.205.172.*]
    A proszenie prosty tutkę, u.sranego by ci przytaknął to żenada....
  • Re: Wstyd prawnuk, ściemniasz jak zwykle... Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 14:16 ~odp napisał(a):
    > A proszenie prosty tutkę, u.sranego by ci przytaknął to żenada....

Jak chcesz zobaczyć żenadę to obejrzyj wnętrze swojego portWela :)
    Jesteś patologicznym kłamcą, wielokrotnie tutaj złapanym na kłamstwie, prawnuk to dostrzegł i dlatego poprosił o potwierdzenie jego spostrzeżeń. I ja oczywiście to potwierdzam, bo nawet złapany za rękę łgałeś że to nie twoja ręka! (vide naganianie przy kursie 2,13 a potem się wypieranie tego) i setki innych kłamstw.
  • Tymczasem w portWelu :) Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 13:14 ~Vincent napisał(a):
    > Póki co to ty martwisz się o nasze inwestycje tu ,ślęcząc non stop na forum.
    > > Ciekawe co ty napisałeś tu o Omegia bo sobie nie przypominam???
    > > Za to non stop piszesz o sobie jakiś zdolny i mądry w każdej dziedzinie:) o plombach dronach itp.
    > > Ps
    > > Co ma Omegia do OZE?, nie pomyliłeś znowu spółek:)
    > > Hehe, jak w tym okresie postawiłes na nieruchomości to ...strzelam, że będzie tu lepsza w ropa niż na bankach, którymi chwaliłeś się w portwelu kilka miesięcy temu:)

W portWelu powiadasz?

Prawnuk nie szkoda ci nerwów i czasu? Przecież ten chciej ograbiony tutaj z 80% nie ma chyba skończonej nawet podstawówki.
    Każdy oczywiście może walnąć byka, ale on takie kardynalne byki wali jeden za drugim i to pod wszystkimi nickami, z których tutaj się udziela plus dodatkowo te wszystkie bzdury oderwane od realiów, które wypisuje wybitnie świadczą o tym że mamy do czynienia ze zwykłym łbem kapuścianym i nie można go traktować poważnie. OZE Capital organizacja macierzysta Zastal. Zastal organizacja macierzysta Omegia S.A. Ale dla kapuścianego łba za trudne jest połączenie 3 kropek.
  • Tak tak frajerze zawodowo się zajmij wróżbami Autor: ~intel [91.209.115.*]
    Dnia 2022-09-27 o godz. 23:46 ~oze napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rzad-zdecydowal-o-zniesieniu-tzw-obliga-gieldowego-8412943.html
    >
    > moim zdaniem OZE CAPITAL może bardzo zyskać na tych zmianach i zarobić mnóstwo pieniędzy :)
    >
    > Już teraz udział obrotem energii w przychodach spółki stanowi 78 % ........

https://www.bankier.pl/forum/temat_ostatnie-dni-promocji-zal-tych-co-nie-wytrzymali,51032087.html
  • Re: Tak tak frajerze zawodowo się zajmij wróżbami Autor: ~Taaa [46.204.8.*]
    wyleszczone barany do budy i zbierać hajs , takich jak ty zawsze pakują w ryło.
  • Re: Tak tak frajerze zawodowo się zajmij wróżbami Autor: ~intel [91.209.115.*]
    Dnia 2022-09-28 o godz. 18:32 ~Taaa napisał(a):
    > wyleszczone barany do budy i zbierać hajs , takich jak ty zawsze pakują w ryło.

opanuj swoje obrzydliwe homoseksualne żądze, znowu o tym samym i o dworcu centralnym nie zapomnij coś napisać wiejski pederasto bez wykształcenia. Ale się Pan Bóg na ciebie uwziął. Pewnie jeszcze jesteś rudy.
  • Re: czytaliście ?????!! Autor: ~Hillela [94.101.17.*]
    Teraz przy drogim porodzie OZE będzie kosmos
  • A nie możesz rodzić w ramach NFZ Autor: ~prawnuk [89.64.62.*]
    w teorii za darmo
  • Re: A nie możesz rodzić w ramach NFZ Autor: ~oze [195.74.92.*]
    I znowu zrobili chlew z sensownego merytorycznego wątku ... znowu jakies dygresie z życia osobistego przegrywów (prawnuk, usmiany itp)
  • a może czytaj ze zrozumieniem? Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    pisze o drogim porodzie - jak na Hilenę całkiem sensownie
  • A i jeszcze jedno Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    dość krótko i merytorycznie (3 wpis od góry) napisałem co moim zdaniem wynika z proponowanej zmiany prawa (bez wątków nieistotnych) opisujac jak bedą postępowac firmy zużywające gigantyczne ilości energii.
    Z dwoma wnioskami: pośrednik zbędny - fikcyjny alternatywny dostawca też.
    Byłem pożna wiosną na fajnym szkoleniu i gostek pokazywał fikcyjnych dostawców alternatywnych.
    Zresztą niegłupio
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~marek [89.187.185.*]
    WIĘKSZYCH BZDUR TO JUZ DAWNO NIE CZYTAŁEM

TWE 1 MWh 2000 zł
    Koszt produkcji (węgiel) 1MWh 700zl (w tym 280zł to podatek od emisji CO2)

Bardzo dobrze ze to uwolną .. na tej giełdzie siedzi taka spekuła że to się w pale nie mieści. Teraz będzie wolny obrót więc i marże pośredników będą mogłby wzrosnąć.. w tym i OZE Capital

Niektórzy nie rozumieją czym jest pośrednictwo w handlu (nie tylko energią) ... tu działają dokładnie te same mechanizmy i co w innych gałęziach gospodarki.

ps. zacznijcie ludzie samodzielnie myśleć i nie czytajcie tych przygłupów typu prawnuk ... bełkoczą na forach a sami próbują odkupić wasze akcje po taniości (TERAZ CZEKAM NA ZAPRZECZANIE ŻE TAK NIE JEST ;)
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~Kieszka [85.193.230.*]
    Hmm jestem czuwam ....i chyba stawiacie mi wódeczkę bo jestem pewny że kupię za 0.6 ..to kwestia dwóch miechów pozdro
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 22:06 ~marek napisał(a):
    > WIĘKSZYCH BZDUR TO JUZ DAWNO NIE CZYTAŁEM
    >
    > TWE 1 MWh 2000 zł
    > Koszt produkcji (węgiel) 1MWh 700zl (w tym 280zł to podatek od emisji CO2)
    >
    > Bardzo dobrze ze to uwolną .. na tej giełdzie siedzi taka spekuła że to się w pale nie mieści. Teraz będzie wolny obrót więc i marże pośredników będą mogłby wzrosnąć.. w tym i OZE Capital
    >
    > Niektórzy nie rozumieją czym jest pośrednictwo w handlu (nie tylko energią) ... tu działają dokładnie te same mechanizmy i co w innych gałęziach gospodarki.
    >
    > ps. zacznijcie ludzie samodzielnie myśleć i nie czytajcie tych przygłupów typu prawnuk ... bełkoczą na forach a sami próbują odkupić wasze akcje po taniości (TERAZ CZEKAM NA ZAPRZECZANIE ŻE TAK NIE JEST ;)

W Polsce istnieje ponad 450 podmiotów, którym została wydana koncesja na sprzedaż energii elektrycznej. Pewnie zawrą zmowę cenową żeby mieć wyższe marże :)
    Przy takiej konkurencji oczywiście nikt na marży nie popuści bo po co prawda?
    Skąd ty się urwałeś? Kolejny nick tego przygłupa vincenta czy kolejny naganiacz powieszony na ponad 4 zł?
    Pokaż mi chociaż jeden post prawnuka w którym namawia kogokolwiek do sprzedaży tych akcji. My wyraźnie piszemy "frajerze jeśli już straciłeś 90% to nie sprzedawaj tych akcji bo to co ci zostanie to nie warte jest porzucenia nadziei jaką miałeś kupując ten syf pod namową takich jak ty sam wcześniej. Po za tym frajerze po co kupować od ciebie jak można kupić od ciasteczek? " Tylko że nikt normalny już tego nie chce kupić i nie kupi do 40 groszy. Tak więc trzymaj nie oddawaj i pisz kolejny rok z rzędu bzdury o wyleszczeniu peronach i o tym jak to będziesz zarabiał. A najlepiej to jeszcze "uśredniaj" A kurs i tak będzie się cały czas kręcił około 1 zł. Chyba że ciastka złapią nowych frajerów to pojedzie do 40 groszy. Ale to się nie stanie bo nie znajdą już leszczy.
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~Kiszka [85.193.230.*]
    Spokojnie pójdzie jak kupie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.19.199.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • nie wiem jak tobie działa sieć Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Dnia 2022-09-30 o godz. 00:14 ~max napisał(a):
    > podniecacie się już tu od dobrego roku że już za momen , już za chwilę , dokupie po 60, po 50 po 40 xD a kurs jak był na 90 groszy tak dalej tyle wynosi :)
    >
    > niezłe z was przygłupy :)

Ale mnie pokazuje rok temu ponad 2 zł
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    zawrą g.ląbie??? Ty to zawryj ryło jak dorośli rozmawiają:)
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~max [37.19.199.*]
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA : DDDDD

No to są niezłe przygłupy

Niektórym przydałby się powrót do szkoły podstawowej .... może im się tam w końcu styki "zawrą" pod kopułą : DDDD

https://pl.bab.la/koniugacja/polski/zawierać
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.209.115.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Forum uczy i wychowuje. Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Dnia 2022-09-30 o godz. 00:51 ~Vincent napisał(a):
    > zawrą g.ląbie??? Ty to zawryj ryło jak dorośli rozmawiają:)

Tak ZAWRĄ

czasownik przechodni dokonany, aspekt dokonany od "zawierać" (utworzyć, zawiązać jakieś porozumienie) czas przyszły prosty, liczba mnoga, 3 osoba. ZAWRĄ !!!
    https://pl.wiktionary.org/wiki/zawrze%C4%87

Może się czegoś nauczycie na tym forum jeśli się nie nauczyliście w szkole. 
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    Dnia 2022-09-29 o godz. 22:06 ~marek napisał(a):
    > WIĘKSZYCH BZDUR TO JUZ DAWNO NIE CZYTAŁEM
    >
    > TWE 1 MWh 2000 zł
    > Koszt produkcji (węgiel) 1MWh 700zl (w tym 280zł to podatek od emisji CO2)
    >
    > Bardzo dobrze ze to uwolną .. na tej giełdzie siedzi taka spekuła że to się w pale nie mieści. Teraz będzie wolny obrót więc i marże pośredników będą mogłby wzrosnąć.. w tym i OZE Capital
    >
    > Niektórzy nie rozumieją czym jest pośrednictwo w handlu (nie tylko energią) ... tu działają dokładnie te same mechanizmy i co w innych gałęziach gospodarki.
    >
    > ps. zacznijcie ludzie samodzielnie myśleć i nie czytajcie tych przygłupów typu prawnuk ... bełkoczą na forach a sami próbują odkupić wasze akcje po taniości (TERAZ CZEKAM NA ZAPRZECZANIE ŻE TAK NIE JEST ;)

Gdybyś cokolwiek wiedział czy czytał, to byś wiedział, że tych akcji bym nie chciał za darmo..... Czy też gdyby spółka matka zaproponowała mi te akcje za GROSZ na rzecz wymagalnych zobowiązań, to bym na taki układ nie poszedł.
    Sprawdz sobie jaki jest udział spółki zależnej na rynku energetycznym i mierz siły na zamiary.
    Dodatkowo - zmieniło się podejście do fikcyjnych dostawców - a spółka zależna OZE cośtam to dokładnie dostawca fikcyjny, bo nie ma własnego przesyłu i nie ma własnej produkcji.
    Czyli hipotetycznie 4 lata temu mogłeś zamówić energię od dostawcy alternatywnego. Np w postaci OZE cośtam. Teraz firmy bedą wybierać np PGE (osobna infrastruktura)i Eneę (też osobna infrastruktura) plus stabilne warunki korzystania w obcej sieci.
    A OZE cośtam by wejść REALNIE na ten rynek potrzebuje masę kasy.....
    tak trudno to pojąć?
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Ciekawe jak takie np. OZE może stać się w oczach klienta alternatywą dla np. PGE? Pewnie podwyższając swoją marżę tak jak zaproponował ktoś wyżej :)
  • Formalnie to nie byl kłopot Autor: prawnuk [89.64.62.*]
    po prostu brało się innego dostawcę, w zasadzie bez większego wnikania.
    Potem w ramach progrsamów kryzysowych wprowadzano minimalny udział
    dziś gdy zwalczamy fikcyjne alternatywy - po prostu sprawdzamy...... Mamy podstawowe PGE, a alternatywnego sprawdzamy skąd ma energię...... a z Enei ......OK...... Z PGE - dziękujemy
  • Re: Formalnie to nie byl kłopot Autor: ~usmiany [83.26.157.*]
    Myślę że jednak klient przy wyborze będzie się kierował portWelem :)
  • Re: A i jeszcze jedno Autor: ~Hillela [94.101.18.*]
    Nie liczy się to produkuje tylko kto sprzedaje
  • Re: A nie możesz rodzić w ramach NFZ Autor: ~JA [45.154.138.*]
    Dokładnie. Cały czas tych kilku troli wypisuje tu jakieś bzdury i wyzywa się od najgorszych. Mentalne bydło nie potrafiące normalnie prowadzić dyskusji. Aż nie chce się czytać tego forum przez takich "ludzi".
  • Re: A nie możesz rodzić w ramach NFZ Autor: ~lol [37.248.210.*]
    Czytaliście już ile troll oze zarobił na tym giełdowym truchle?
[x]
OZECAPITAL -0,43% 0,46 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.