• AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~patyk [5.254.83.*]
    bedzie widac ile spola dala zarobic leszczom
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Tito [46.204.41.*]
    Ja czytam, że ktoś pisze o leszczach, to mam prawie pewność iż jest to gołodvpiec albo inny studencik, co gra na giełdzie by zarobić na flaszkę.
    Na jednej spółce zarabiasz na innej tracisz, ważne by mieć szeroki portfel inwestycji. Realnie stracisz jak sprzedasz, choć nie zawsze, bo jak mam zapłacić w 30tys podatku belki, to wolę sobie zrobić optymalizacje podatkową, sprzedać ze stratą i ewentualnie później odkupić jeżeli nadal są perspektywy na wzrost. Średnia mi maleje i nie płace podatku. Traci ten kto trzyma pieniądz, inflacja 20% co przy lokacie 6% daje -14% zarobku.
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~kuko [37.225.77.*]
    ale to jak to jak kupiles po 14 a teraz jest po 3 to nie straciles bo nie sprzedales ?

czy poprostu boisz sie zobaczyc strate ?

po 14 mogles kupic tone ziemniakow, teraz co najwyzej 300kg... to jak nie widac straty ?
    a jakbys chcial kupic mieszkanie, wczesniej 50 metrow a teraz moze z 17 metrow.... jezeli jestes na minusie to jestes na MINUSIE/STRACIE tylko twoja glowa czy glupota nie pozwala ci wyjsc ze strata i siedzisz az bedzie nic nie warte.

piszesz ze na jednej zyskujesz na drugiej tracisz, to po co masz spolke na ktorej tracisz? po co tracic ? chyba lepiej wybrac spolke ktora zarabia ? czy łudzić się ze zarobi bo na innej zarobisz to bedziesz na zero, a tak gdzie tracisz przepala ci kapital.

• Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~AMA [83.24.111.*]
    Trolle zakotwiczyły się na kwocie 14 zł, która była przez kilka godzin ponad rok temu i sądzą, że wszyscy tutaj kupili właśnie w tym jednorazowym piku. Według nich przez cały rok handlu więcej nie było - skończył się rok temu na piku 14 zł i nastąpiło roczne zawieszenie kursu.
    Ależ to jest żałosne co to trolle spadkowe wypisują i się pogrążają.
    To tylko jeszcze bardziej mnie utwierdza, że będzie tu mega wzrost, bo żadne trolle na żadnym forum nic nie piszą jeśli nie liczą na mega duży zarobek.

Ciekawe trolle spadkowe, kto kupował jak było po 2 zł z hakiem? Wy może nie, ale ja tak:-)

• Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Wierzący [88.156.134.*]
    Co Ty ama pier... jak pisałeś jakiś czas temu ze masz średnia 9 zl
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~AMA [83.24.111.*]
    Ale to było przed zakupem na dołku, gdy spadło do 2 z hakiem. Mam wtedy dokupione i tym sposobem mam średnią 7 z kawałkiem.

• Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Wierzący [88.156.134.*]
    Dlatego tak wyjesz bo masz 60 procent straty i wypisujesz super latywy nawet jak jest espi o pilotażu albo że orlen wdraża 150 cenowek
    Ale przecież tu praktycznie każdy jest na stracie, nie tylko ja. I nie ukrywam, że jestem na stracie.
    Superlatywy? Naganiam na wzrosty? Podaję ESPI po prostu i cieszę, że jednak coś robią.
    Wiadomo, że najpierw muszą być testy.
    A tak - wierzę, że kiedyś tutaj zarobię, bo jest tu z planem longterm. I też o tym pisałem, że przez ostatni fikołek Saule stracił dużo na wiarygodności i ponowne zdobycie zaufania akcjonariuszy to będzie bardzo długa droga.
    Ja kupiłem po 3.70 3k akcji ale już sobie pluje w brode bo jestem pewny że w grudniu styczniu będzie się dało kupić za złotówkę
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Tito [46.204.41.*]
    Co Wy z tymi 14zl, przecież taka cena była może przez kilka dni. Większość zapakowała się w okolicach 9zl, niektórzy dokupili niżej, wiec zakładam, że zdecydowana większość wisi obecnie na poziomie ok 7-8zl.
    Na tej spółce mam ogromną stratę, choć mogło być zupełnie inaczej, gdyby chciwość i wizja szybszej emerytury nie powstrzymała mnie przed sprzedażą w odpowiednim momencie. Zakładałem, że kurs spokojnie powinien przekroczyć 20zl, niestety nie spodziewałem się aż tak mocnego wywalania, gdy ulica była nagrzana do czerwoności. Na szczęście na innych spółkach sprzedawałem w porę, a nawet raz dodatkowo zalapalem się na dywidendę, wiec nie ma tragedii, choć mogło być pięknie, niczym w 2021. Nigdy nie masz pewności co przyniesie zysk, więc trzeba stawiać na różne konie. Gdybym trzymał kasę tylko w banku, miałbym dużo mniej pieniędzy niż obecnie. Powoli zaczynam ponownie dziubać na lokalnych dołkach WIG20, głównie Orlen i PKO (spółki dywidendowe) czekając jednocześnie na jakiś mega krach, gdzie będzie ponownie all in z mojej strony, a później oczekiwanie na lepsze czasy.
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~krolkier [109.95.146.*]
    Być może będzie jeszcze okazja przy optymalizacji końcem roku, choć krachem bym tego nie nazwał. Mam osobiście nadzieję, że gpw i newconnect poważniej odbiją wiosną 2023.
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Tito [46.204.44.*]
    Osobiście wydaje mi się że listopad, albo nawet grudzień 2023 i rajd świetego Mikołaja, albo wiosna 2024. Chyba, że wydarzy się coś innego co wcześniej zakończy wojnę na Ukrainie na niekorzyść Rosji i świat wróci do jako takiej normalności. Ostatnie pomruki Chin oraz Indii mogą być dobrym prognostykiem.
    Teraz zerknąłem na jedną spółkę, a konkretnie Noctiluca, którą sprzedawałem na sporym plusie, ale tylko dlatego, że bałem się powtórki z Saule i jak się okazało za wcześnie. Cóż lepszy gołąb w garści
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~Eeft [46.134.115.*]
    90% ludzi na tutaj stratę i bronią kursu j jak lwy, ale to i tak nic nie da bo spółka upadnie do 3 lat. To zwykły balon.
  • Re: AMA ile zarobiles juz na Saule ? a inni ? wpisujcie kwoty Autor: ~mmmm [37.225.77.*]
    spoko dzisiaj puscili espi na pap mimo iz to info z piatku, zeby leszcze z rana pomyslaly o tskim super info
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.