Bardzo dobry wynik zysku netto w 2 kwartale 2022 roku - 60 mln zł . 10.08.2022, Warszawa (PAP) - Zysk netto grupy BOŚ w pierwszym półroczu 2022 roku wzrósł do 83,9 mln zł z 6,9 mln zł zysku osiągniętego rok wcześniej - poinformował bank w raporcie.W pierwszym półroczu wynik odsetkowy wyniósł 334 mln zł, czyli wzrósł 88,2 proc. rdr, natomiast wynik z tytułu opłat i prowizji wyniósł 68,6 mln zł, spadając 1,8 proc. rdr.Marża odsetkowa wynosi 2,6 proc.Ogólne koszty administracyjne wyniosły 237,3 mln zł, co oznacza wzrost o 20,4 proc. rdr.W ogólnych kosztach administracyjnych została uwzględniona cała ustalona przez BFG roczna składka na fundusz przymusowej restrukturyzacji banków za 2022 rok w wysokości 21,9 mln zł wobec 15,7 mln zł za 2021 rok. Łącznie składki na BFG wliczone w ciężar kosztów pierwszego półrocza 2022 roku wynoszą 33,1 mln zł wobec 21,4 mln zł w analogicznym okresie ubiegłego roku.Rezerwy w pierwszym półroczu były na poziomie 92,5 mln zł, czyli wzrosły 46,4 proc. rdr, głównie z powodu niższych odpisów w pionie klientów instytucjonalnych.Koszty ryzyka prawnego kredytów hipotecznych w walutach obcych wyniosły ok. 5 mln zł.Łączna wartość rezerwy na walutowe kredyty hipoteczne wynosi 481,4 mln zł.Bank uruchomił program ugód ws. kredytów CHF pod koniec stycznia 2022 roku i w pierwszym półroczu zawarł 126 ugód dotyczących walutowych kredytów hipotecznych. Do banku wpłynęło 598 wniosków o ugody. Saldo do spłaty tych kredytów przed konwersją wyniosło83,8 mln zł.
Czy ten bank za ostatnie 12 miesięcy zarobił netto ponad 120 milionów a kapitalizacja 600 milionów oj będzie się tutaj działo jak się fundy zorientują.
Piekne wyniki, i gratulacje dla tych co na pokładzie i tych co zaczną w końcu akumulacje . Tak jak wspomniano od 2023r dopiero fundy będą mogły się pakować w akcjie po zakończeniu restrukturyzacji. Akcjonariuszom życzę dużej stopy zwrotu i pamiętajcie, że czekanie to tutaj klucz.
Dlatego trzeba korzystać z promocji, było wybicie z trójkąta, był retest, teraz już tylko góra, ale wolniej, bo kto miał zebrać na szybko zbierał w panice do 9 po wynikach za II kw.
60 milionów zysku kwartalnie a zarząd mówi, że z każdym kwartalem będzie więcej, na 2023 bank oficjalnie podnosi prognozy, do tego pięknie rosną wszelkie wskaźniki i niby kryzys a bank zwiększa aktywa o 3 miliardy. Ile jest spółek z takimi zyskami na gpw niewiele.
Czyli spada bo jest tak dobrze. AT mocne sprzedaj. Sygnaly sprzedaj. Wyktes sprzedaj. Jest super a będzie superaśnie. No bo jest tak dobrze. Tylko durn6 inwestor nie wie o tym
BOŚ to świetna inwestycja na lata i my to m.in z m.postem wiemy. Tak się składa, że sprzątnęliśmy grubasowi pewnie razem ze 350tys.akcji to zwala teraz by zebrać, bo FF mały. Ale my jeszcze mamy za co kupić, ja przynajmniej. Ale na razie jak spada to czekam, zawsze ostatnią partię miło kupić na samym dołku. Może się uda. Nie przejmować się bo nie warto to tylko kasa.
O jej ! To ty prawdziwy rekin jesteś! 350 tysięcy akcji. Oho ho! A dla kogo ten wywiad ? Dla tv ? To bez kozery powiem PIŃCET TYSIĘCY. O co jo godom ?! MILION, DWA MILIONY!!!!!!
Nie stracisz, ani Ty ani ja, choć średnią pakietu mam wyższą, ale przy takich ilościach to normalne. Umknęło wszystkim wczorajsze info: https://stooq.pl/n/?f=1507151&search=banku+ochrony+%C5%9Brodowiska Tego trendu się nie odwróci, ESG wyznaczy standardy na lata. Kupuj póki tanio, ja jeszcze nie dobieram bo lokata jest, ale przyjdzie moment, że i zlecenie na 50k wejdzie na K.
Ja przy dzisiejszych poziomach wycen kupuje BOSia i inne spółki z sektora bankowo-finansowego. Skoro WIG20 jest najgorszym indeksem świata, to wkrótce znajdą się chętni na zakupy akcji wchodzących w jego skład.