od kiedy o tym ktoś wspominał to Mercator zrobił ponad 70 procent wzrostu a Protektor nawet coś spadł czy obecna cisza coś znaczy czy był to tylko face news niedługo sie okaże ale Protektor by do strategii Mercatora pasował jako zarówno uzupełnienie jak i dywersyfikacja i duże wzmocnienie dystrybucji w europie zach głównie w Niemczech poprzez Abebe zobaczymy co ta cisza przyniesie
Próba przejęcia firmy poza rynkiem,wystraszenie drobnych inwestorów niskim kursem wezwanie do sprzedaży, przymusowy wykup po niskiej średniej. Moja cena do wezwania to 13 ,15 zł i to nie jest ostateczna wycena w zależności od wyników za 22 rok
Tutaj wyniki finansowe to 2 rzędna sprawa.Bendą chcieli to pokażą lub nie.Jak nazbierają tyle by przymierzyć się do przymusowego wykupu wtedy zobaczycie dla kogo zbierali po wycofaniu z gpw.Jezeli jest 2 osoba z takim posiadaniem jak ja i nie peknię beż nas nie dają rady zdjąć. Gra idzie o dostęp do rynków na świecie które ma protektor przejęcie przez firmę która dorzuci i rozbuduje nowe produkty (+atesty protektora).Pytanie jest jedno czy gra lumy jest pod firmę z branży czy może ktoś duży z USA czy Chin. Było by super dlatego przy obowiązkowym wykupie muszą się dużo bardziej niż nawet te 15.Pozdrawiam cierpliwycz
Dla akcjonariuszy mniejszościowych kluczowe znaczenie w całym procesie przymusowego wykup akcji ma ustalenie ceny wykupu ich akcji. Tę kwestię reguluje art. 417 § 1 Kodeksu spółek handlowych. Wskazuje on, że wykupu akcji dokonuje się: w przypadku spółek publicznych, czyli notowanych rynku giełdowym albo na rynku pozagiełdowym , po cenie notowanej na rynku regulowanym, według przeciętnego kursu z ostatnich trzech miesięcy przed powzięciem uchwały
Baj ,baj pienioszki - dalej piszę językiem Eda ,żeby sobie przyswoił wiedzę
Nie tak do końca sprawdź historię Polcoloritu pierwsze wezwanie Marconi po 75 groszy tak była średnia nikt nie sprzedał po czym połączenie drobnych wystąpienie do sądu o ustalenie wartości godziwej i następne wezwanie ale już po 5 zł 80 groszy czyli można poczytajcie wpisy
To co napisał @Marunia to jest prawda tylko, że "zapomniał" dodać, że cena z wezwania nie może być mniejsza niż to wyliczenia - tj. nie mniej niż tyle ale górnego limitu nie ma.
Dziękuję za twojom troskę o moją wiedzę,3 razy brałem udział w przymusowym wykupie.Zrozum człowieku żeby go zrobić muszą mieć 90%,a jak pisałem bez mojego udziału i jeszcze przynajmniej 2 osób z takim posiadaniem jak ja nie zrobią tego,dlatego pisałem o cenie do wezwania przed progiem 90% na którą mogę się zastanowić panią
Może zrobimy np w zimie jakieś spotkanie drobnych w jakimś hotelu np w Wiśle , Karpaczu czy Krynicy Zdroju połączymy przyjemne z pożytecznym porozmawiamy może uzgodnimy jakąś strategie na Polcoloricie się udało to a realnie mając szansę na konkretną kasę niekiedy warto spróbować i to przy ograniczonym ryzyku