• Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~Jaro [83.23.252.*]
    jak myślicie co stanie się ze spółkami paliwowymi jak UE zakaże poruszania się pojazdami spalinowymi ?
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~dowcipny [194.28.48.*]
    A UE będzie jeszcze wtedy istniała? Wygląda na to, że więcej kraje UE dzieli niż łączy.
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~Laik [5.173.154.*]
    Jak ceny beda rosly to alternarywne zrodla rynek wymusi. Przeciwnicy fuzji to polityczni awanturnicy z kregu im gorzej tym dla nas lepiej. To co z polaczenia powstanie bedzie zaledwie sredniakiem wsrod koncernow
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~dowcipny [31.183.183.*]
    Dnia 2022-06-10 o godz. 09:13 ~Laik napisał(a):
    > Jak ceny beda rosly to alternarywne zrodla rynek wymusi. Przeciwnicy fuzji to polityczni awanturnicy z kregu im gorzej tym dla nas lepiej. To co z polaczenia powstanie bedzie zaledwie sredniakiem wsrod koncernow

Tak, tak to polityczni awanturnicy, przyjaciele Putina, wrogowie rewolucji, swołocz, muł i wodorsty. Za Stalina takich ustawiłoby sie pod murem a dzisiaj niestety trzeba ustalić parytet 1 do 2 i dlatego tak bardzo boli potomków tych, ktorzy kiedyś dbajacych o wlasne interesy stawiali pod murem.
    .
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~Laik [5.173.154.*]
    Dowcipny spowaznieje jak akcje za pare lat sprzeda po 70 ale us dol.
    Fuzja to same plusy dla polskiej gospodarki
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~Walter [5.173.233.*]
    Laik myślę że calkowitych przeciwników fuzji byłoby niewielu jeśli parytet był nieco wyższy. Warunki przeprowadzenia transakcji są niesatysfakcjonujące stąd opór akcjonariuszy.

Tak czy owak rząd będzie forsował dokończenie bo bez tej kasy Daniel będzie piszczał ze swoimi projektami bo nie będzie darmowej gotówki z LTS.
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~dowcipny [31.183.183.*]
    Jeżeli mam być szczery to nie wiem jakie akcje będę miał za godzinę, lecz wiem, że takim parytetem wójt chce wydymać drobnych.
    Tylko nie bierz mnie na patriotyzm. Od patriotyzmu jest wojt i reszta towarzystwa.
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~Laik [94.254.232.*]
    A ja wiem.ze jeszcze niedawno na ty forum bstawiano 2:1 . tzn. 2 akcje lotosu za 1 orlenu. Optymisci stawiali. 3:2. Jest 1:1.075.
    Dadza pewno 1:1.15 i wyplaca dywidende i bedzie ok.
    Ty nie biore Cie na ptriotyzm bo szkoda zachodu. Ja jestem glownie patriota wlasnej kieszeni i wiem.ze ta fuzja mi sie oplaci
    Dnia 2022-06-10 o godz. 15:53 ~Laik napisał(a):
    > Ty nie biore Cie na patriotyzm bo szkoda zachodu. Ja jestem głownie patriota wlasnej kieszeni i wiem.ze ta fuzja mi sie oplaci

Nie chodzi o to czy się opłaci, lecz chodzi o to by wójt Cię nie wyd..ał! Zarobisz grosz, opłaci Ci się, lecz to jest warte o wiele więcej niż grosz. Laik po postach można wnioskować., że Ty nadstawiasz się do wyd..ania.

• Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~pcimeusz [89.64.38.*]
    Dnia 2022-06-10 o godz. 09:13 ~Laik napisał(a):
    > Jak ceny beda rosly to alternarywne zrodla rynek wymusi. Przeciwnicy fuzji to polityczni awanturnicy z kregu im gorzej tym dla nas lepiej. To co z polaczenia powstanie bedzie zaledwie sredniakiem wsrod koncernow

koncernem nigdy Orlen nie będzie tym bardziej z takim prezesem.
    Poza tym koncerny o których piszesz maja swoje złoża, a Orlen ma jedynie butki z hot-dogami i lokalne czasopisma
    I to jest to. Na inwestycje.zloza itd potrzebny jest kspital i potencjal. Fuzja sprawi ze Orlen stanie sie zawodnikiem wagi srednie. z ktorym zaczna sie liczyc
    Dnia 2022-06-10 o godz. 18:24 ~Laik napisał(a):
    > I to jest to. Na inwestycje.zloza itd potrzebny jest kspital i potencjal. Fuzja sprawi ze Orlen stanie sie zawodnikiem wagi srednie. z ktorym zaczna sie liczyc

Laik, ty bierzesz uposażenie od wójta? A tak na marginesie był jeden taki człowiek, który chciał zrobić wszystkim dobrze i dobrzy ludzie go ukrzyżowali. Wójt bierze z kasy Orlenu dobre pieniądze i niech się martwi skąd wziąć kapitał. Parytet 1 do 2 to jest minimum przyzwoitości. Dobrego odpoczynku w sobotę i niedzielę.
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: drabio [5.173.137.*]
    Idź się sprzedaj!!! Z takimi zyskami lotos może inwestować w chemię ( już angażuje się w Policach), paliwa wodorowe czyli to co będzie napędzało świat w przyszłości. Mając sieć stacji które zawsze będą koniczne jak nie do lania ropy czy benzyny to do ładowania, postoju czy uzupełniania wodoru. Na pewno będzie na tym zarobek... Ba będzie to strategiczna branża napędzająca gospodarkę. Po za tym użycie paliw ropopochodnych jeszcze trochę potrwa....

Ale najlepiej rozwalić, sprzedać za pół darmo jakiemuś koncernowi z Arabii albo słupowi podstawionej przez Putina.

Akcjonariusze się wydyma jak w przypadku energii i jeszcze ten będzie zadowolony. Tępota niektórych wpisów wręcz poraża. Nie wiem dlaczego Polacy tak bardzo nie umieją się szanować. Z twojego wpisu az nadto promieniuje ta mentalność sługi, poddanego szukającego dobrego hojnego pana....
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS Autor: ~bogwaw [188.33.240.*]
    Ja dalej stawiam, że do fuzji finalnie nie dojdzie.
  • Re: Do przeciwników fuzji PKN& LTS/Jaro Autor: ~mabmab [83.23.254.*]
    1. zakaz dotyczy produkcji samochodow po 2035 r a nie poruszania sie po tym roku spalinowymi
    2. Mouhamed Bin Salman - książę Saudyjczyk. Wiecie czym zaslynął?
    3/ US PGA wyklucz alegendy golfa Mickelsona,Johnstona ze swojego grona za gre w turnieju sposnorowanym przez rodzine krolewska Arabii Saudyjskiej.... do kogo nalezy ARAMCO?

[x]
LOTOS 4,89% 79,00 2022-07-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.