Przyjrzyjcie się i zwróćcie uwagę na pewne ciekawostki (oprócz oczywiście dywidendy, choć brak na razie wartości i daty).
Jedno to uchwała o tym, że w razie równego podziału głosów w Zarządzie do podjęcia uchwały zarządu głos decydujący będzie miał Prezes. Czyli jak mieli teraz inne zdania, to Prezes nie mógł przeforsować swojego, ale w przyszłości chce mieć ten decydujący głos ws. Uchwał zarządu .
A drugie ciekawostki to zmiany w statucie spółki i dodanie nowych rodzajów działalności.
Wydanie książki wydaje mi się jasno powiązane z książka którą przygotowuje Pan Jacek Jakubiuk z MNS i kanału finansowy preppers.
Ale mamy też periodyki, a co jeszcze dziwniejsze - gry komputerowe. Albo inne programy.
Może jakaś aplikacja do zakupów, do sprawdzenia oryginalności złota ?
A gra ? Coś dla promocji oszczędzania w metalach szlachetnych?
Ciekawe, co tam szykują za pomysły nowe.
Dnia 2022-06-06 o godz. 12:35 ~aaaaa napisał(a): > Uzasadnij
Nie wzbudza mojego zaufania, wygląda mi na dyletanta który robi wokół siebie dobry PR. Wyczytałem też że jest osobą konfliktową i otacza się niekompetentnymi ludźmi a to dobrze nie wróży. Ciągle się porównuja do własnych wyników sprzed pandemii a to żaden wyczyn. Porównanie do innych firm z branży już nie wypada tak dorbze.
A skąd masz wyniki innych firm z branży i jakie to firmy? Z tego co wiem tylko Mennica Polska jest notowana na GPW, a inne firmy nie podają publicznie wyników.
Podpadł mi polityką dywidendową ale 1. Spółka istnieje już kilka lat 2, Plany są ciekawe 3,Rozwój jest 4. Niestety branża mocno cykliczna prawdopodobnie spadki zainteresowanie złotem
Jakie to ciekawe plany? Wydanie książki która znając pana Finansowego Pampersa będzie kopiuj-wklej z innych źródeł i będą ją dokładać w gratisie klientom?
Po pierwsze co do pracowników to się mylisz. Ja miałem akcje mennicy od 2015r i co nieco wiem. Jak przyszedł Żołędowski do firmy kilka lat temu , to niemal całą starą leniwą gwardię pracowników wywalił na zbity pysk albo inaczej mówiąc zwolnił. Przyszli nowi pracownicy i zaczęły pojawiać się zyski , .... i to spore zyski.
Tak więc droździk zmień spółkę , bo tu się kompromitujesz.
Znowu stara śpiewka czyli kłamstwa o rzekomo zwolnionych pracownikach, którzy tak naprawdę sami odeszli mając dość współpracy z dziadostwem, które przejęło spółkę. Dalej się Slawek baw w Goebbelsa zgodnie z zasadą, że kłamstwo 1000 razy powtarzane staje się prawdą.
Większe zyski pojawiły się wraz z rosnącym popytem na złoto, pracowników w to nie mieszaj. Ci którzy odeszli również zaczęli sprzedawać o wiele więcej, tylko już dla konkurencji. Jedna firma na rynku, która ma już 3 oddziały w Polsce, została wręcz założona przez byłego pracownika MNS. Takie to efekty polityki kadrowej Żołędowskiego rodem z bazaru.
O kim nawijasz? Chyba coś ci się pokiełbasiło albo łżesz jak zwykle. Stroną wypowiadającą umowę byli pracownicy, lekko ponad połowa działu handlowego naraz. Za moich czasów nikogo z tej firmy nie zwalniano, tylko co i rusz ktoś odchodził z własnej woli niezadowolony z płacy albo mając dość użerania się z nieudanymi przełożonymi. Podobno niewiele się w tej kwestii zmieniło.
Potwierdzam, że mns kłamie niczym sam Morawiecki. Ciekawe tylko czy uwierzył bidula w farmazony pisane od lat na forum czy to po prostu pracownik Skarbowej oddelegowany do siania dezinformacji w Internecie odnośnie tej skompromitowanej spółki.
Dnia 2022-06-14 o godz. 19:39 ~As napisał(a): > Nie błaźnij sie. > > Skompromitowana mała spolka a robi ponad 20 mln zl zysku netto. > > A ty trollu co robisz w zyciu?
Nie widzę, żeby napisał, że "mała". Tylko że skompromitowana, a to akurat prawda. Tam komornik musiał odzyskiwać zaległe pensje pracowników, jest o tym temat na forum. I oni się pchają na główny parkiet GPW...
pamietajcie ze przejscie na glowny parkiet moze sie rownac z dodrukiem akcji jak teraz na creotech. Akcji jest tylko milion i prezesa moze skusic rozwodnic a wytlumaczeniem bedzie przejscie na gpw
Spółka się towarowala, najwyraźniej sprzedają na pniu, split tu mógłby się przydać. Nie musi być nowej emisji, creotech chce nowy kapitał. Można zrobić split przez pół, 5 czy nawet 10. Czemu nie.
A mnie ciekawi co robią byli pracownicy, albo konkurencja, na forum spółki. Po ilości łapek na posty widać, że jest to dość duża grupa. Siedzących i piszących posty tylko z dobroci serca?? Nie sądze i te spadki, to widać, że nie są przypadkowe, tylko zorganizowane dobrze. Pytanie do ilu puścicie kurs? Do 100zł?
Odpowiedź jest prosta - wmawiają sobie i czarują rzeczywistość :) jeżeli rzeczywiście było by im tak dobrze to zajęliby się swoim życiem. Tak robią normalni, dojrzali ludzie.
Te trole widzę na forum regularnie od chyba 2020 i cały czas wracają. Kto normalny, nawet jezeli został źle potraktowany, zawraca głowę swoimi żalami na forum dla akcjonariuszy, których co do zasady (tak jak mnie) guzik obchodzi jak byli czy są traktowani pracownicy:)
Zresztą kto miał firmę to wie na jakich psycholi można trafić na rynku pracy
Dnia 2022-06-16 o godz. 00:28 ~ktowietenwie napisał(a): > Odpowiedź jest prosta - wmawiają sobie i czarują rzeczywistość :) jeżeli rzeczywiście było by im tak dobrze to zajęliby się swoim życiem. Tak robią normalni, dojrzali ludzie. > > > > Te trole widzę na forum regularnie od chyba 2020 i cały czas wracają. Kto normalny, nawet jezeli został źle potraktowany, zawraca głowę swoimi żalami na forum dla akcjonariuszy, których co do zasady (tak jak mnie) guzik obchodzi jak byli czy są traktowani pracownicy:) > > > > Zresztą kto miał firmę to wie na jakich psycholi można trafić na rynku pracy
Psycholi to poszukaj w Mennicy Skarbowej. Tam jest na samych wyżynach zarządzania spółką temat dla lekarzy ze szpitala w Choroszczy.
Prosta odpowiedź na twoje dywagacje: kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Nieistotne, czy akcjonariuszy obchodzi czy nie obchodzi - ważne że zarząd spółki pieką 4 litery gdy prawda o ich wyczynach wychodzi na wierzch choćby na forum i burzy lukrowany przekaz puszczany poprzez opłacane materiały propagandowe czy opłacane występy u YouTuberów. Przecież prezes śmiał nazwać swój cyrk "biznesem opartym na wartościach" co jest poziomem propagandy z Kremla.
Dnia 2022-06-15 o godz. 15:44 ~gan napisał(a): > A mnie ciekawi co robią byli pracownicy, albo konkurencja, na forum spółki. Po ilości łapek na posty widać, że jest to dość duża grupa. Siedzących i piszących posty tylko z dobroci serca?? Nie sądze i te spadki, to widać, że nie są przypadkowe, tylko zorganizowane dobrze. Pytanie do ilu puścicie kurs? Do 100zł? >
Wiesz gdzie możesz sobie wsadzić swoje domysły? Jedyne opłacone posty tutaj to posty wychwalające spółkę. Do tego nieudolne laurki na Goworku, z których wynika, że przez firmę przewinęło się chyba ze 100 osób, które były oczywiście bardzo zadowolone z pracy, ale niestety musiały odejść z innych powodów xD Jacy to są kłamcy to głowa mała.
mns ale z ciebie prymityw. Żal do prezesa można mieć o niedotrzymywanie słowa i oszustwa, a nie o wylanie z pracy, skoro to nie on wylał, tylko wszyscy sami rzucali papierami.
A kogo to interesuje? Czy ci ludzie nadal są na bezrobociu i nie znaleźli lepszej pracy że swoje wypociny tu piszą? Skupmy się lepiej na perspektywach firmy i kursu. Tu nie powiatowy urząd pracy.
Żałosne są te wasze teksty, a to "robole", a to do MOPS-u. Tymczasem jeden z tych co rzucili wtedy papierami założył własną firmę, ma 3 oddziały w Polsce i pewnie to co zarabiał u Żołędowskiego to teraz dla niego "na waciki". Inni też dobrze wylądowali. Nikt nie tęskni za pracą w tym cyrku na kółkach.
Dnia 2022-06-27 o godz. 14:58 ~mns napisał(a): > jakbyś nie tęsknił niemoto - to byś się tu nie wypłakiwał jak baba ...
Uważaj żebyś nie popuścił z emocji. Ciekawe którym indywiduum z Jasnej 1 jesteś. Bo nie wierzę, żeby takie bzdety wypisywał tu jakiś oddelegowany szeregowy pracownik. A na pewno nie rzekomy akcjonariusz, bo już tu takie trolle były, co się podawały za akcjonariuszy i inwestorów, a potem wdawali się w pyskówki pisane z perspektywy pracownika Skarbowej. Nawet tego nie potrafili ogarnąć.