Powiedzcie mi Autor: ~Ciekawy_odpowiedzi [91.200.26.*]
Mam pytanie i proszę o odpowiedź- z natury jestem naiwnym, dobrym,porzadnym facetem słowem niedzieiejszym dlatego powiedzcie mi (bo skoro ewidentnie tak łatwo zdjąć spółkę z GPW - starczy nie drukować raportów a potem nie wydawać odcinków akcji i praktycznie nic nie grozi za to) dlaczego wszyscy inni prezesi spółek które posiadają jakiekolwiek aktywa nie robią tak samo skoro podobno po przedstawieniu roszczeń akcjonariuszy do akcji zostanie ich wlascicielem?
Szkoda żeś Pan odpowiedział tak infantylnie bo liczyłem że ktoś przedstawi merytoryczne zaprzeczenie mojej tezy z wyszczególnieniem kar finansowych i osobistych jakie ponosi osoba odpowiedzialna za upupienie Hawe dając przykład dla innych cwaniaczków w innych spółkach że tak się robić nie powinno...
I myślę, że jeszcze trochę spraw by się znalazło. Coś o NWZA, Makuć, ORSS.
Czy przeciętny prezes, chciałby się w to bawić?
Jeżeli chcesz do tego dołożyć swoją cegiełkę, to zgłoś się do prokuratury i przedstaw swoje zastrzeżenia do działalności prezesa. W jednym z linków jest wzór pisma do prokuratury. Ewentualnie możesz napisać coś do KRS:
https://m.bankier.pl/forum/temat/9576865
Napisz co Ty zrobiłeś.
Jak każdy będzie marudził na forum i liczył, że inni coś zrobią, to na pewno niczego nie ugramy.
Zastanawiam sie, ile spośród tych trzech osób, które "dały zieloną łapkę" Panu Arturowi, wysłało jakieś pismo lub maila do KNF, albo KRS. Kliknięcie "łapki" niestety nie jest raportowane w tych instytucjach :(
Czy w ogóle sam Pan Artur coś wysłał?
Witam, proszę mnie źle nie zrozumieć- nie narzekam na waszą bezczynność tylko na opieszałość albo bierność decydentów i sądownictwa oraz ustanowione możliwości prawne takich działań (a jeśli ostatecznie będzie umorzenie sprawy roszczeń to będzie szczyt bezczelności)