Tu już nie chodzi o moje pieniądze i o to że mnie oszukali MOI UKOCHANI PISOWCY. Tak samo oszukali 70 tys. innych Polaków. Chodzi o to, żebym nad złem, manipulacją ( lub po prostu kłamstwem ) , nienawiścią, chęcią zemsty, łamaniem prawa pod swoje własne partyjne cele - zwyciężyła prawda, dobro, uczciwość, sprawiedliwość i zdrowie Polskich Obywateli! Powoli się będzie zbliżał przełom! PIS zresztą słabnie w oczach - widać, że sami tracą wiarę.
I chcę podkreślić, że Pisowcy chcąc głównie zniszczyć Leszka Czarneckiego ( choć do KE wyliczyłem 3 główne ich cele działania ) najbardziej uderzyli wcale nie w Leszka ( on do końca będzie bardzo bogatym człowiekiem - i niech tam sobie będzie, ja nic do niego nie mam ) ale w zwykłych Polaków... No przecież gdyby to był BOŚ lub JSW to je wyciągali z problemów - ale, że prywatny bank Leszka to nie tylko nie pomogli ale po prostu celowo działali na szkodę Banku! W imię nacjonalizacji sektora oraz pozbycia się wroga publicznego! Oj, Pisowcy - dla mnie jesteście nikim!
Zresztą po co porównanie do osób prawnych, MOI UKOCHANI PISOWCY! Jak tam się czuję Pan Sasin, Pan Chrzanowski, Glapa czy Pinokio - a jak tam wypadek Pani Szydło, hehe? To jak z tym prawem - jedno prawo jest dla KASTY PIS - inne prawo dla reszty Polaków - a inne dla przeciwników PIS? I myślicie, że tak długo tak pociągniecie Pisowcy? Że Polacy są ślepi?
Mój drogi przyjacielu ech! Tak sobie organizuję tematy, że mam wolne kiedy chcę! A dziś własnie konczę mój list przewodni do Pani Mairead Mc Guiness - wydaje mi się, że wszystko zebrałem co chciałem - raport NIK odnośnie afery Getback tu też się przydał. Gdzieś musi być ta uczciwość i sprawiedliwość - i jeśli to ma być poza granicami mojej ojczyzny - to niech i tak będzie! Tu nie chodzi o szerokość geograficzną ale o kompetentnych i profesjonalnych urzędników ( a to raczej nie ci, którzy przygotowywali Polski Bezład czy przym. restr. Idei ). Pozdr.