"...
Rubryka 4 Umorzenie prowadzonej przeciwko podmiotowi egzekucji z uwagi na fakt, że z egzekucji nie uzyska się sumy wyższej od kosztów egzekucyjnych
1.Nazwa organu prowadzącego egzekucję, data postanowienia, sygnatura sprawy
1 71 - KOMORNIK SĄDOWY PRZY SĄDZIE REJONOWYM DLA WARSZAWY- MOKOTOWA W
WARSZAWIE MARCIN OSICZKO, 24.11.2021, KMS 544/21
..."
Bardzo ciekawe, bo mi Sąd Okręgowy kilka tygodni temu przyklepał decyzję Sądu Rejonowego dla Warszawy-Mokotowa, który stwierdził, że wartość akcji wynosi 1pln i muszę wnieść opłatę w wysokości kilku tysięcy złotych od pozwu cywilnego. Oczywiście nie wniosłem tak absurdalnej opłaty i przez dwa lata sądziłem się z sądami, a nie z osobą, która nie wydała mi moich akcji.
Zadziwiające, że w tym samym sądzie jedna osoba stwierdza, że akcje są warte 1pln, a druga osoba stwierdza, że w zasadzie są warte zero, bo nie ma nawet pieniędzy na przeprowadzenie egzekucji.
Sędziowie Robert Bełczącki i Ewa Talarczyk. Nominowani w 2012 i 2014 roku przez prezydenta Bronisława Komorowskiego.
Niech żyje praworządność i wolne sądy!!!
cześć Akcjonariusz, ja mam dużo gorszą gehennę w Sądzie Rejonowym w Otwocku Wydz. Cywilny, bo tu sędziowie Błochowiak i Dorota Szczęch ustaliły nowe prawa według swego uznania i od wielu,wielu lat nie mogę odzyskać swojego należnego mi według Kodeksu Cywilnego majątku a jeszcze inna wręcz na podstawie swojego widzi misię rozdała część mojej nieuchomości innym osobom!!! Ciekawe do kiedy będą się rządziły swoimi prawami, czy znajdzie się ktoś kto mi pomoże bo jestem skromnym emerytem..pozdrawiam wierzących w sprawiedliwość ale PP nie pozdrawiam