• Czemu Autor: ~Krokon [83.24.4.*]
    Czemu to tak spada. Ja wiem ze trzeba byc cierpliwym ale wiszę tu już dość długo. Wybór w górę, fundamenty coraz lepsze ? Zaczynam się zastanawiać czy tu jest jakis trup w szafie?
  • Re: Czemu Autor: ~Olo [109.206.198.*]
    Nie ma trupow. KNF przeswietlila spolke.
  • Re: Czemu Autor: ~Kek [*]
    O trupy w szafie zdaje się, że pytała już KNF miesiąc temu i nie było, bo by nie dopuścili planu naprawczego.
  • Re: Czemu Autor: ~Inga [109.173.152.*]
    Na pewno nie ma żadnych trupów.
    Wszędzie dziś spadki, u nas i tak dość skromne.
    Ogólnie chyba brakuje na giełdzie "piemiąszków" :)
    Miliardy z OFE odpłynęły, a spółki coraz to dodrukowują sobie nowe miliony akcji po 10 gr :(
    Kto ma to wszystko wchłonąć ?
    Nie ma lekko, ale jakoś trzeba żyć :)))
    BOS na pewno da zarobić w dłuższym terminie, lepsze takie korekty p 1-2 zł, niż wahania po 30 % w jedną i drugą stronę.
    Przynajmniej ja tak wolę.

• Re: Czemu Autor: ~Kramer [83.23.230.*]
    Ale jak zsumujesz dzienne korekty po 1-2 zł to robi się z tego 10-15%. W przeciągu tygodnia to dość mocna korekta. Tym bardziej że inne banki doszły do poprzednich szczytów. Ktoś chciałby zrobić podwójne dno. Nie wiem czy mu to wyjdzie. Ale wyższy dołek daje nadzieję na zmianę kierunku. Ja czekam
    Dnia 2022-01-21 o godz. 17:24 ~Kramer napisał(a):
    > Ale jak zsumujesz dzienne korekty po 1-2 zł to robi się z tego 10-15%. W przeciągu tygodnia to dość mocna korekta. Tym bardziej że inne banki doszły do poprzednich szczytów. Ktoś chciałby zrobić podwójne dno. Nie wiem czy mu to wyjdzie. Ale wyższy dołek daje nadzieję na zmianę kierunku. Ja czekam

Niewątlpiwie masz rację, 10-15 % to nie jest mało, jednak korekty są rzeczą naturalną i żeby były trwałe wzrosty muszą być.
    Jeśli ktoś dobrze orientuje się w AT, to ma okazję to wykorzystać. Ja póki co średnio to oganiam, ale uczę się :)
    Cieszmy sie, że nie mamy Mercatora, tam to dopiero jest dramat, szczerze im współłczuję.
  • Re: Czemu Autor: ~Kramer [83.23.230.*]
    Życzę w takim razie cierpliwości i dobrych inwestycji. Szkoda że nauka jest w takim momencie. Ale z drugiej strony pokazuje to że kursy nie tylko idą w grę ale również spadają. Powodzenia
  • Re: lotos też był kiedyś po 9pln Autor: ~Try [5.173.138.*]
    Niemal identyczna sytuacja była co tutaj. Wszystko aż krzyczało kupuj a ludzie sprzedawali po 9. A jak juz było pewne ze kurs i wyniki wystrzela analitycy wydali słynną rekomendację 0 zł. Bank, za bankiem ogłasza prognozę wzrostu wyniku odsetkowego o 40-50% a
    Boś spychają o 20% w dół.
  • Re: lotos też był kiedyś po 9pln Autor: ~Kramer [83.23.230.*]
    Uważam że wielu kieruję się publikacjami pseudo doradców powtarzających w kółko o spadkach na rynku. W tej psychozie trzeba zachować zdrowy rozsądek. Jeśli stopy poszły w górę to siła rzeczy wyniki z tytułu odsetek będą napędzać wynik netto. Tym bardziej że portfel kredytowy BOŚ jest bardziej ukierunkowany na podmioty gospodarcze a nie detal. Moim zdaniem jest to typowe dociskanie kursu aby wydusić od spanikowanych akcję. Tym łatwiej że akcjonariat jest drobny. Nikt z dużym pakietem nie zmienia zaangażowania. Wystarcza 2-3 mocne ręce i można spółkę prowadzić według własnego scenariusza.
  • Re: Czemu Autor: ~Saka [213.134.170.*]
    Niesie pani blask niczem forumowa matka, proszę nie przestawać. Zarobi pani uporem, optymizmem, analityczną głąbią i konsekwencją.
    Dnia 2022-01-21 o godz. 17:46 ~Saka napisał(a):
    > Niesie pani blask niczem forumowa matka, proszę nie przestawać. Zarobi pani uporem, optymizmem, analityczną głąbią i konsekwencją.

:)))
    Mam nadzieję graniczącą z pewnością, że wszyscy tu zarobimy :)
    Miłego weekendu
    Pozdrawiam :)

• Re: Czemu Autor: ~Gbaka [193.17.174.*]
    Bo to najgorszy ban na gpw
    I vzyste powietrze teraz klapa
[x]
BOS -0,20% 10,20 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.