• Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~piccoloolo [172.68.63.*]
    Jak oceniacie potencjał?
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~nc [172.70.85.*]
    ta gra to taki bonus, jaki typujecie peak w dniu premiery?
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Siup [31.183.251.*]
    Raczej słabo patrząc po znikomej społeczności na steam ale kto wie ... Szkoda tylko że nie ma oficjalnego espi . Pytanie jaką cena zostanie ustalona bo na steam nie ma póki co informacji
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Ok [172.68.63.*]
    "Działania związane z marketingiem, kontaktem z mediami growymi oraz youtuberami, spółka ocenia jako marginale, zaliczając je do ogólnych miesięcznych kosztów operacyjnych. W związku z tą strategią, niezależnie od tego jaką sprzedaż uzyska Void Slayer, spółka może na niej wyłącznie zarobić.
    Premiera Void Slayer, ma również podkreślić otwartość oraz niezależność studia Madmind, co mamy nadzieje zaowocuje w przyszłości kolejnymi korzystnymi umowami wydawniczymi." Fragment z ostatniego newslettera, jak dla mnie bomba ;-).
    Pozdrawiam
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~piccoloolo [172.68.63.*]
    Też uważam , że ta gra d... nie urwie ale parę groszy dorzuci. Więc czekamy na konsole mam nadzieję, że Console Labs się wyrobią na 1q na razie nie widzę żadnych komunikatów, które sugerowałyby zmiany terminu.
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Siup [31.0.39.*]
    Lada moment spółki podadza terminy przekazywania raportów .Należy czekać na raport za 4Q Console Labs który powinien tam może dowiemy się czegoś więcej jednak obsuwy miesiąc czy dwa nie są niczym nadzwyczajnym w gamingu lepiej żeby wypuścili dopracowany wolny od bugów produkt tym bardziej że gra na PC sprzedaje się całkiem dobrze
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Grubu40 [46.204.19.*]
    Jak cena będzie atrakcyjna a gra dobrze zrobiona to wszyscy się mogą pozytywnie zaskoczyć ...
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Misio [5.173.146.*]
    O toż to. Gra zrobiona prakrycznie bezkosztowo. A zawsze jakis edekt synergi bedzie. Przy okazji ktos wejdzie kupi tez suxcubusa moze. Jakas promocja moze bedzie. Kazdy dodatkowy produkt doklada cegiełkę.
    Takie pytanie
    Sądzisz że wydanie Succubus na konsole coś zmieni ?
    A co mianowicie , bo że sprzedaż gry wzrośnie to oczywiste lecz co poza tym ?
    Wg mnie Void Slayer może więcej wnieś jeżeli myślimy o kursie ( oczywiście w obydwu kierunkach )niż wydanie Succubus na konsole
    Ale to tylko moje zdanie
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~G_t [95.108.45.*]
    @Grubu40 Zdecydowanie wersja konsolowa Succubusa to jeden z ważniejszych momentów, wielu właśnie tutaj widzi sprzedaż nawet większą niż na PC a to by dalo potężny impuls w rozwoju tej spółki. Ja nie lubię koloryzować więc powiem krótko, peak Void Slayer w okolicy 20-25 będzie neutralny. Powyżej 30 na plus, jak przekroczy 50 to będzie w moim odczuciu sukces, pamiętaj, że to projekt, który bez względu na premierę nie generuje kosztów, został zrobiony tak for fun i tak go należy traktować, jeśli się dobrze przyjmie to tym lepiej dla Nas. To nie może się nie udać.
    Tak masz racje patrząc na fundamenty ( wydanie Succubus na konsole ), jednak na przykładzie Grudniowej sprzedaży ( 30.000 sztuk )gdzie wg mnie to był wielki sukces biorąc pod uwagę datę premiery a kurs nie zareagował wcale...i podobnie może być z konsolami kurs nie drgnie
    Tylko zapominasz o jeden ważnej sprawie że akcjonariat spekulacyjny może pod premierę podbić kurs a jak wiemy GPW jest trochę spekulacyjna
    Znam spółki co nie zarobiły 1 pln a akcje sa wyceniane na kilkadziesiąt złotych i w drugim kierunku
    Zatem , czy będzie sukces czy nie oby premiera wpłynęła pozytywnie na kurs ... tego życzę Wam i sobie
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~piccoloolo [172.68.63.*]
    Nie liczę na to , że konsole sprzedadzą się lepiej niż pc nie ma co na to naganiać. Patrzę na historię tej spółki a z niej wynika ,że Agony na konsole to 66 proc sprzedaży tego co na pc, a zysk 50 proc tego co na pc (pewnie też oddali ok 20 proc za przerobienie podobnie na konsole jak i w przypadku succubus). Więc przy osiągnieciu takiego wyniku w/g mnie będzie bardzo dobrze. Gra się już zwróciła ten rok na plus i to dość gruby się szykuje. Czekajmy , a kurs zareaguje odpowiednio. Na razie można tu spokojnie popisać nikt tu zbytnio nie nagania ani w jedną ani w drugą stronę. Zdrowa spółka i jeszcze zdrowy akcjonariat. Powodzenia.
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Ciekawski [162.158.103.*]
    Tu się nie zgodzę z Tobą co do sprzedaży konsolowej, pamiętaj, że gra Agony miała bardzo kiepskie oceny na PC (poniżej 50% pozytywów) Tylko ta przesłanka powodowała zdecydowanie gorszy sentyment do wersji konsolowej. Pamiętaj, że Succubus jest grą o eony lepszą od poprzedniczki (odsyłam do statystyk), założenie, że sprzedaż konsolowa Succubusa będzie lepsza niż Agony jest bardzo racjonalne i dość prawdopodobne, ciężko to nazwać naganianiem. Oczywiście wszystko zweryfikuje raport sprzedażowy.
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Madman [162.158.102.*]
    a ja powiem krótko:
    -Void Slayer pełna zgoda z Grubu40. Peak raczej poniżej 50. Może sprzedadzą małe kilka tysięcy w kwartale premiery, na więcej nie ma co liczyć.
    -Succubus konsole - tu zakładam nawet 40tysięcy w ciągu pierwszych 3 miesięcy (30% PC) . Tyle,że średnia z kopii na konsole to ok.60zł, więc mając 80% udziału mogą zgarnąć nawet 2mln w pierwsze 3 miesiące przy wolumenie 40 tysięcy sztuk i ok.4mln do końca roku już jako czysty zysk przy wolumenie 90-100tysięcy.
    Ogólnie ten rok powinien byc przełomowy jeśli chodzi o wyniki Madmind Studio i przynieść ok.6mln zysku netto z podziałem Succubus PC ok.2.5mln, konsole 4mln , Agony PC/konsole 0.4mln + Void ok.0.1mln. To wszystko minus podatek dałoby ok.6mln zysku netto.
    Pozdrawiam akcjonariuszy
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Siup [31.0.39.*]
    A tak na marginesie czemu spółka nie podała oficjalnego komunikatu odnośnie premiery "Void Slayer"
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Madman [162.158.103.*]
    Dnia 2022-01-12 o godz. 17:47 ~Siup napisał(a):
    > A tak na marginesie czemu spółka nie podała oficjalnego komunikatu odnośnie premiery "Void Slayer"

Z racji nikłego potencjału sprzedażowego. Nie ma znaczenia dla wyników, ale to,że pracownicy będą zadowoleni z wydania poprzez pracodawcę swojego tytułu i dorobienia do pensji będzie na dłuższą metę miało znaczenie dla jakości pracy w Madmind i osiągane wyniki. Succubus to była półka wyżej niż Agony jakościowo- technicznie i gameplay' owo. Paranoid i Tormentor to tytuły , które mają kilka x większy potencjał od Succubusa, zwłaszcza ten drugi tytuł. Przy wyniku na poziomie 6mln w 2022 i przy zbliżających się premierach wspomnianych tytułów wycena za rok może być sporo wyższa od obecnej. Zobaczymy.
  • Re: Void slayer 24 stycznia !!!! Autor: ~Siup [162.158.103.*]
    Z racji poniższego komunikatu takie tłumaczenie średnio do mnie przemawia .
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MADMIND-STUDIO-S-A-Zapowiedz-gry-Void-Slayer-8218106.html
    Wsparcie marketingowe...
[x]
MADMIND 0,00% 1,27 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.