• Dziwne terminy: wezwanie, a NWZ ?!?! Autor: ~darekbabkier [89.151.34.*]
    Czy ktoś potwierdzi, że dobrze myślę ?!?!

Wezwanie kończy się z dniem 9 lutego, a Walne w sprawie wycofania spółki z obrotu jest 21 stycznia.
    Czyli już 22 stycznia będziemy wiedzieć, czy uchwała o wycofaniu spółki z obrotu została podjęta, czy nie.
    Rozumując logicznie należałoby czekać z podjęciem decyzji, czy odpowiedzieć na wezwanie do dnia 22 stycznia.
    Jeżeli uchwała przejdzie, nie będzie do niej sprzeciwów, to jest duże zagrożenie, że spółka opuści parkiet ( potrzebna już tylko zgoda KNF). Jeżeli jednak uchwała nie zyska 90 % głosów za obecnych na Walnym, to przepada, gra z Włochami o wyższą cenę toczy się nadal i wtedy można się zastanawiać, czy oddać Włochom akcje w wezwaniu.

Ryzyko jest takie, że Włosi już nie muszą robić kolejnego wezwania tylko mogą co miesiąc zwoływać NWZA z uchwała o wycofaniu spółki licząc na to, że któregoś razu mniejszościowi jednak zawiodą i nie nazbierają 10 % obecnych na Walnym żeby zablokować uchwalę. Wtedy pozamiatane. Wszystko zależy od wielu mniejszościowych. A stare przysłowie mówi, gdzie kucharek sześć, tam nie ma co jeść. Trzeba być czujnym. Dość trudny orzech do zgryzienia . Pozdr.
  • Re: Dziwne terminy: wezwanie, a NWZ ?!?! Autor: ~Kret [46.204.20.*]
    To że tak to organizują oznacza że walne będzie skuteczne i oni to wiedza . Nie będą zwoływać więcej walnych w tym temacie . Jak widzisz nawet nie potrzebują tych akcji na które wzywają żeby mieć 90 procent. Zobacz sobie np Energa to samo było , Ropczyce to samo , Moj to samo , posiadając więcej niż 70 procent akcji a reszta jest w rękach drobnych drobnych jest pewne że nie zbiorą drobni nawet tych 8 procent potrzebnych do zablokowania uchwały. Zresztą oni mają wykaz akcjonariuszy i widzą że to naprawdę drobnica nie będąca w stanie się organizować.
  • Re: Dziwne terminy: wezwanie, a NWZ ?!?! Autor: ~Exciter1975 [5.173.9.*]
    Witam!

TERAZ MAMY WALNE Z... WYCOFANIEM SPÓŁKI Z GPW.

PRZYPOMNĘ, ŻE BYŁY JUŻ DWA WALNE Z... EMISJĄ NOWYCH AKCJI - PODWYŹSZENIEM KAPITAŁU ZAKŁADOWEGO...
    I gdzie są te akcje nowej serii... W snach Zarządu i zostały w zapiskach...

Wczoraj wezwanie, dzisiaj... KATALIZATOR STRACHU z wycofaniem spółki...

MACIE SIĘ BAĆ I... SPRZEDAWAĆ!!! Przed zakończeniem wezwania, teraz, tutaj, już!!! Na Święta, pod karpia...

A może to Zarząd GI GROUP się obawia..., a może mógłby się obawiać... Pan Włoch jest niezadowolony..., a Zarząd to pracownik Pana Włocha...

SPOKÓJ, OPANOWANIE, NIE BAĆ SIĘ STRASZAKÓW... Słowo pisane lekko idzie, ale czyn już daleko od słowa... A Zarząd emocjonalny - wspaniały...

REJESTROWAĆ SIĘ NA WALNE, PRZYBYWAĆ, UŚMIECHAĆ SIĘ I WCISKAĆ PRZYCISK... NIE...
    Nie zapomnieć się zarejestrować... Święta, Sylwester... głowa pijana, dupa oskubana...

Pozdrawiam

Exciter1975
  • Re: Dziwne terminy: wezwanie, a NWZ ?!?! Autor: yoggi [31.0.21.*]
    Uprzedziles mój komentarz :)
  • Re: Dziwne terminy: wezwanie, a NWZ ?!?! Autor: ~darekbabkier [37.30.17.*]
    Może dzisiejszy popyt, który zebrał wszystko do 1,45 to nie Włosi tylko ktoś inny, też duży, kto chce zablokować uchwałę o wycofaniu sam. Musiałby zebrac jakies 10% tego co mają Włosi czyli około 5 mln sztuk, ujawnić się na Walnym i ogłosić, że juz zawsze będzie blokował aż do zaproponowania godziwej ceny. Taki blokujący Pan Misiak nr 2, a może sam Pan Misiak. To możliwe, ale żeby zebrać teraz 5 mln akcji z rynku musiałby jednak wywindować cenę kilka lub nawet kilkanaście groszy powyżej wezwania. Zobaczymy jak zachowa się kurs. Jeżeli nie będzie takiego popytu to możliwe jest co pisze Kret, że dogadali się z Misiakiem, że odda im te swoje kika milionów akcji , lub już oddał, a resztę drobnych nie traktują jako poważnych przeciwników na walnym. Ale nie chce mi się wierzyć w kapitulację Misiaka. Bardziej myślę, że to on dokupuje teraz akcji do swoich trzech milionów, żeby samemu namieszać im na walnym. Martwi mnie tylko kto sprzedawał w ostatnim czasie z ukrytego po 1,20 ponad 1,5 mln sztuk i więcej w dniu po ogłoszeniu wezwania. Oprócz Włochów tylko Misiak miał takie ilości. Czyli równie dobrze dzisiaj juz może być bez akcji. Sam już nie wiem, chlolera. Pozdr.
[x]
GIGROUP 1,49% 2,05 2025-07-23 14:02:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.