• Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~akcjonariusz [78.10.230.*]
    Dostaliście oferty odkupienia akcji poza giełdą?
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~henryk [93.175.91.*]
    Tak otrzymałem po 2,5 zł. Ciekawe skąd mieli adres mojej poczty.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~Ciekawy [31.0.75.*]
    Chyba każdy dostał ,poniżej 3zl żal sprzedawac
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~akcjonariusz [78.10.230.*]
    Ja zbadam sprawę, ciekawe jakie dane i skąd je dostali.
    Teorie o "śledzeniu" w internecie i "wydobyciu" adresu email akcjonariusza spółki można między bajki włożyć - jestem osobą z branży i mogę zapewnić że nikt nie będzie wykorzystywać oprogramowania za grube miliony po to żeby znaleźć dane osoby z akcjami wartymi kilka tysięcy złotych.

sama oferta jest śmieszna, tymbardziej że aktualna cena na giełdzie jest wyższa. Postaram się wyciągnąć informacje i się nimi podzielę.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~israeli [91.192.197.*]
    Też dostałem taką ofertę odkupienia od braci i też się zastanawiam skąd mieli adres mojej poczty. Cena oczywiście 2,5 zł. Czekam.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~Jahwe [79.185.237.*]
    Dla nich to nie problem ustalić twojego maila. Teraz są różne narzędzia szpiegowania aktywności w internecie.
    Zaproponujcie cwaniakom cenę 3 złote. ani grosza mniej.

• Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~KW [217.96.156.*]
    Również otrzymałem taką ofertę. Czy to wstęp do squeeze-out? Co Państwo zrobicie z tą ofertą?
    Ofertę olewamy bo cena za niska. Co do zdobywania adresu mailowego poprzez śledzenie aktywności w internecie to teoria spiskowa. Za dużo zachodu, prościej kupić moje dane od pracownika biura maklerskiego. A może nawet spółka poprosiła o dane wszystkich akcjonariuszy.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~Mosad [79.185.237.*]
    Dom maklerski sprzedał nasze dane? Chyba żartujesz.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~takiego_wała [149.156.234.*]
    Mosad nie mosad, wszystko jedno. Pewnie swoje źródła mają. Facebook, instagram, każdy naiwny zostawia ślady cyfrowe wszędzie.
    Mniej jak 3,50 zł im nie sprzedam. Przymusowy wykup po 2,50 zł skończy się w sądzie.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~takiego_wała [149.156.234.*]
    niedowiarkom polecam lekturę:
    http://kancelariacapitalis.pl/dzialalnosc/przymusowe-wykupy-spolek-publicznych
    jak widać da się to zrobić.
    Przerabiam coś takiego, przymusowy wykup dawnych akcji pracowniczych. Jestem już po pierwszej rozprawie, czterech wycenach i opłaceniu 30 tys. na koszty. Ale wartość akcji wzrosła prawie x10 do tej pory. To dosyć długo trwa i bez pomocy prawnika guzik bym wskórał.
    @Mosad
    Nie DM tylko pracownik, takie rzeczy się zdarzają. Skąd wielu wyłudzaczy tak dobrze wie do kogo uderzyć? Z reguły od chciwego pracownika banku. Pisałem też, że nie wykluczam samej spółki, mogą mieć dostęp do danych akcjonariuszy. A żaden zarząd nie odmówi prośbie większościowego akcjonariusza, od którego zależy jego odwołanie lub powołanie. Wykluczam przypadek i mozolne badanie ruchu w sieci, to trwałoby lata. Acha, i nie mam żadnego konta na portalach społecznościowych, więc trudno zdobyć moje dane. A jednak je mają.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~Myślący [83.28.228.*]
    Wątpię aby to pracownik domu maklerskiego sprzedał dane. Czy podawałeś swojego maila domowi maklerskiemu?
    Zresztą każdy z nas ma pewnie rachunek w innym domu maklerskim. Więc wszystkich przekupili? Niemożliwe.
    Według mnie korzystają z oprogramowań śledzących.
    Mam rachunek online. Oczywiście, że podawałem maila i nr telefonu do weryfikacji. Na maila dostaję raporty, komunikaty i pilne informacje np. o przymusowym wykupie.
  • Re: Oferty odkupienia poza giełdą Autor: ~Czapajew [31.61.244.*]
    https://www.kdpw.pl/pl/uslugi/ShareholderID/Strony/default.aspx Usługa identyfikacji akcjonariuszy jest dostarczana na legalu przez KDPW. Nie wiem tylko czy z adresami mailowymi. Raczej nie. Pewnie je zdobyli w inny sposób. Anyway. Widać że są bardzo zdeterminowani, co potwierdza moje przypuszczenie że brakuje im ok. 1% kapitału do 95% głosów a nie 0,05% :)
[x]
RONSON -0,81% 2,46 2022-02-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.