• Będzie dobrze Autor: czohracz [89.77.254.*]
    Ogarnijcie sobie gościa Wolf in VR jak gra ostatni level.
    Jak gra potrafi wywołać takie emocje u gracza to jest to nie mały sukces, niech wydadzą kolejne patche, później premiera na Questa 2, następnie zapowiedziane DLC.
    Dodatkowo - mam wrażenie że druga połowa gry jest dużo lepsza niż pierwsza i to zarówno pod kątem klimatu jak i nowych przeciwników (nie tylko same latające duszki). Myślicie, że to ma coś wspólnego z lead programmerem, który został zatrudniony ledwie 5 miesięcy temu ? W sensie nie wątpię, że cały team robi dobrą robotę, ale sam jestem programistą i wiem, że jedna ogarnięta osoba z dobrym doświadczeniem i podeśjciem potrafi dźwignąć projekt zrobić różnicę pod kątem jakości.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~kk [88.156.211.*]
    no to skoro sam jestes programista to sam będziesz wiedział to lepiej niż my xd ale no jak mam sie wypowiedziec jako noob to chyba nie, no lead programistów to lead od programowania a nie od projektowania rozgrywki, za to chyba odpowiada jakis game designer. czu cos takiego
  • Re: Będzie dobrze Autor: czohracz [89.77.254.*]
    Rozgrywka i level design to jedno, ale czy zespół to sprawnie zaimpementuje to drugie. Zobacz na Cyberpunka - wszystko było bardzo dobrze dopięte (marketing, muzyka, klimat, level design, story), ale zapomnieli o tym, że mają kiepski silnik, plus zwolniła im część ekipy (podobno z oryginalnych devow Wiedzmina to tam dużo do cyberpunka nie dotrwalo, ale nie wiem na ile to prawda), więc końcowy produkt to kupa mułu bez fizyki, AI i kiepską grywalnością.
    Tak samo tutaj - końcówka gry to jak zupełnie inna gra z nowymi sztuczkami i przeciwnikami, którzy wydają się bardziej naturalni w walce. Nie mówię, że to kwestia jednej osoby w zespole ale coś musiało to na wpłynąć, że połowa gry jest schematyczna jak schabowy z rosołem w niedzielę, a końcówka to wzorowy przykład jak robić dobre gry i bardzo dobrze rokuje na DLC.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~viking [45.133.192.*]
    Projektowanie, a wykonanie to czasem jak białe i czarne. Kompromisy czasu, budżetu i umiejętności zespołu. Game designer zaprojektuje rakietę, a devsi wykodzą latawiec. Lata? Lata. Pięknie.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Napoleon [89.174.156.*]
    Coś się chyba ruszyło, bo produkty Carbonu wracają na pierwsza stronę bestsellerów.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Wu [185.112.126.*]
    Może by się tak pokusić o oszacowanie sprzedażny WH? W sklepie Oculusa dla Wizardów przy 30 komentarzach była sprzedaż za około 150K PLN. Na Steamie mamy 80 komentarzy ~400 K?
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Azotyn_sodu [5.173.20.*]
    Po premierze WH na PC, w końcu ruszyła sprzedaż DT na quest2. Stało długo na 200 komentarzy, a już jest 210. Przy premierze WH na quest2, DT wydaje mi się również dostanie kopa, szczególnie jak zrobią paczki podobnie jak na steam.
    Jest tez nowa recenzja - niestety niezbyt pochlebna ale pozostawiająca nadzieje na przyszłość:

https://uploadvr.com/warhammer-age-of-sigmar-tempestfall-review-sigmars-shame/

W dużym skrócie było by fajnie ale za szybko wypuścili grę i jej nie dopracowali ale jest to do uratowania...miejmy nadzieje :)
    Tryb fabularny zrobiłem w 9h. Grało się słabo do 3h później gra się rozkręca i mnie pochłonęła więc szybko zrobiłem całą. Czekam teraz na WH w trybie co-op, gdzie z innymi będę mógł ubijać potwory. Niekoniecznie mieczem ale kosturem i czarami. Liczę że będzie więcej broni i gestów. Bronie mogłyby wypadać z przeciwników podobnie jak w diablo. Wogule tryb co-op to mógłoby być takie Diablo ale na VR (: dużo nie brakuje. Dodać skrzynie, masy przeciwników z bosami i bronie ze statystykami. Mapa jest świetna mogłaby zostać (:
    To co piszesz to dobry sposób na uatrakcyjnienie gry. Pytanie na ile Carbon może poszaleć a na ile ma związane ręce przez GW bo tutaj każdy element musi się zgadzać z ich wizją świata AoS.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~beka [185.191.206.*]
    Cały know how + exp zespołu z TF wyjdzie przy okazji projektu Slasher. Do tego dochodza proceduralnie generowane poziomy z funduszy w GameINN. Na tej podstawie spokojnie mogą zrobić dungeon crawlera z trzema klasami postaci do wyboru - wojownik, mag, rogue. Napisaliście Diablo - może być blisko.

Spadło do ~30, leszczarnie przetrzepało - czas na długofalowy kierunek 300.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Keks [78.88.0.*]
    W 300 nie wierzę nawet w perspektywie kilku lat, ale może 100 jest realne:) Musialyby byc 2-3 projekty rownolegle w produkcji i przychody/zysk wieksze o jakies 200%.
    Wydaje się to naturalną koleją rzeczy. Pytanie ile z tego zespołu zostanie, bo ani na 80% pozytywów na Steamie za WH, ani na kurs 75 prędko raczej liczyć nie ma co. Oby pracownicy Carbona i nie szukali wyzwań poza firmą i byli równie cierpliwi jak ich akcjonariusze, a każdy swoje w końcu zarobi.
    BTW. Zostało już tylko jedno ogłoszenie na Skillshocie więc robotników powinien być komplet.
    Fajnie się na to patrzy jak zespół się rozrasta.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Keks [78.88.0.*]
    Totalnie mozna liczyc na 80%:) Jest 71 opinii, 60 pozytywnych, 23 negatywne. Od czasu ooublikowania pierwszego patcha, opinie wypadają w okolicach 9 do 1, wiec juz przy ok 150 opiniach pyknie 80% - zakladajac, ze nie wydadza zadnego nowego patcha i nie zrobia nic, zeby jeszcze bardziej poprawic grę. A pewnie zrobią:)

Stawiam, ze w miesiac osiagnoemy to 80%, nikt teraz nie odejdzie:)
  • Re: Będzie dobrze Autor: czohracz [89.77.254.*]
    też mi się wydaje, że 80% jest do zrobienia, tym bardziej że kolejny patch jest w drodze. Jedynie trochę wolniej teraz przyrasta opinii, ale to się może zmienić w okresie świątecznym, a do tego czasu raczej już drugi patch wyjdzie, więc jak się utrzyma obecny trend ocen to jest spora szansa na to 80%.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Akcjonariusz [46.134.96.*]
    I z czego się cieszyć teraz z rok będziemy czekać 60 zł jak nie dłużej zenada
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Nara [31.0.44.*]
    Sprzedaj, nie czekaj
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Akcjonariusz [213.186.89.*]
    Dobra Mądralo jakbys wiedział że z ostatnich 64 zł spadnie do tak niskich poziomów też byś sprzedal i dobrał taniej więc z takimi durnymi komentarzami to gdzie indziej chyba że lubisz rozdawać pieniądze to pokryj moja stratę chętnie Ci 400 akcji oddam i kupię coś innego... To forum jest też do narzekania a tu praktycznie - 50% i wszyscy dalej ucieszeni i będą dalej chwalić trochę realnego spojrzenia...
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Nara [185.22.136.*]
    Ale ty znasz się na inwestowaniu czy to Twoja pierwsza transakcja? Bo skoro jesteś pewien ze teraz trzeba czekać rok na 60zl to sprzedaj zs stratą, zainwestuj lepiej aby ją odrobić i wróć jak zobaczysz tu przyszłość. To twój komentarz tutaj nic nie wnosi. Sam narzekałem na spółkę na tym forum ale narzekałem w kontekście działań a gadanie typu zaraz 5zl albo 60zl za 10lat to gra na psychologię ludzi i nic więcej. Tak więc powtarzam sprzedaj i pozdrawiam nara
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~wowa [37.248.170.*]
    Tomek,z bólem serca muszę Ci pogratulować Teraz czekam na 300 za 2 lata.Obyś i tym razem miał rację.
  • Re: Będzie dobrze Autor: ~Tomek [5.173.250.*]
    Koniec 2024, wiec ze 3 lata. Jesli nie bedzie przejscia na glowny w ciagu 6 miesiecy to moze chwile dluzej chyba, ze cos sie ruszy z metaverse. No i Chiny, tam jest mega potencjal pytanie kiedy moglby sie pokazac w wwynikach. Pewnie tez koniec przyszlego roku, po wywiadzie wczesniej bym nie obstawial.
    Paczkami na pc, pokazali że mimo złych komentarzy na początku dla WH, potrafili sprzedawać produkt, było to bardzo sprytne zagranie, bo w paczce komentarze się sumują i widniały komentarze bardzo pozytywne. Bundle chyba dłużej wisiały w global bestseller. Trzeba o tym pamiętać przy premierze na quest2.
[x]
CARBONSTU -5,22% 2,54 2026-04-13 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.