• albo teraz albo wcale :) Autor: ready [46.205.207.*]
    byki mają szanse pokazać siłę, czekam i obserwuję
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~hmm [109.173.155.*]
    rynek nic nie musi, plynie swoja fala, jak szklana butelka w morzu niesiona przez tryliardy tryliardow kropel.. a tak swoja droga to moim zdaniem nastapi wybicie w gore, jak nie dzis, to jutro, w poniedzialek nie ma sesji, zwykle w takich sytuacjach reakcja rynku jest z naddatkiem za brakujacy dzien, wiec to wszystko sprzyja wybiciu, tym bardziej w tym miejscu na wykresie, moim zdaniem dzis 24,20 na zamku, jesli nie dzis, jutro 24,40-24,60 a co od wtorku to wszystko zalezy ile marza wynosi, co za tym idzie ile zysk i ile zaliczkowej dywidendy oraz czy podniosa reko, a raczej o ile, wiec jak to nazywasz driverow sytuacji szarpniecia w gore jest drastycznie wiecej niz do spadku, czekamy na rozwoj wydarzen
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~liczydlo [194.42.110.*]
    Jaki ty kolego niecierpliwy jesteś? :D Myślałeś że jedną świecą z 22 do 26 pln zajedziemy?
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~fif_111 [37.30.96.*]
    Kupuj a nie gderasz :D
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.34.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ready [46.205.207.*]
    @smieciu uważaj bo zaraz ci sypnę z góry PKCem i wylądujesz z ceną poniżej 20pln
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~luck [213.134.173.*]
    arcymistrz,...
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~mieciu [83.26.216.*]
    To sypnij, czekam
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Smiec [37.30.34.*]
    Bede nadal na grubym plusie smieciu. Powiedz czy juz asbis zabnkrutowal?
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Meryt [109.241.54.*]
    24,35 zniesienie 0,5 Fibo. ostatniej zniżki. Jutro będzie się działo!
    Optymistyczna końcówka sesji ale faktycznie koniec tego tygodnia będzie ciekawy :)
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~hmm [109.173.155.*]
    "Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~hmm [109.173.155.*] 2021-10-28 15:52

rynek nic nie musi, plynie swoja fala, jak szklana butelka w morzu niesiona przez tryliardy tryliardow kropel.. a tak swoja droga to moim zdaniem nastapi wybicie w gore, jak nie dzis, to jutro, w poniedzialek nie ma sesji, zwykle w takich sytuacjach reakcja rynku jest z naddatkiem za brakujacy dzien, wiec to wszystko sprzyja wybiciu, tym bardziej w tym miejscu na wykresie, moim zdaniem dzis 24,20 na zamku, jesli nie dzis, jutro 24,40-24,60 a co od wtorku to wszystko zalezy ile marza wynosi, co za tym idzie ile zysk i ile zaliczkowej dywidendy oraz czy podniosa reko, a raczej o ile, wiec jak to nazywasz driverow sytuacji szarpniecia w gore jest drastycznie wiecej niz do spadku, czekamy na rozwoj wydarzen"

duzo sie nie pomylilem, zgodnie z moimi oczekiwaniami ;) po dzisiejszej sesji nie mam juz watpliwosci gdzie kurs bedzie podazal ;) jedyna niewiadoma to jak duzo zarobili za 3 kw, ile zaliczki na dywidende i o ile podniosa prognoze zysku za caly rok ;) pozdrawiam wszystkich, zwlaszcza tych ktorzy wiedzieli od razu ze ten spadek to czysta spekulacja ktora prysnie tak szybko jak sie pojawila, piona! powodzenia w dalszym inwestowaniu

• Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Tadik [31.135.23.*]
    Pulapka na wstrętne niedźwiedzie.
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Realista [109.196.114.*]
    Ja chciałbym złapać tego rannego wystawiacza.
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Przecież wiadomo było ,że to spełniła zwaliła kurs, żeby tanio dokupić
    Ja też dokupiłem ,bo lubię skorzystać z okazji Cena 22,20 była zbyt kusząca,żeby nie kupić
    @andzejku czyli zrobiłeś dokładnie to samo co ta twoja spekuła, nie broniłeś kursu, nie podstawiałeś batonów na kup, nie szarpałeś z prawej strony tylko czekałeś i patrzyłeś jak cena spada a jak uznałeś, że poziom dla ciebie jest atrakcyjny to dokupiłeś, podobnie pewnie zrobiła owa spekuła :)

Ale to ta spekuła jest feeee, nie andżej, andżej jest cacy ponieważ prorokował wybicie na ATH już z poziomów 26PLN ale dokupił po 22,20.

Niech każdy kto kupił w okolicach 26pln pod wpływem andżeja akcje i sprzedał po 22,20 ma pretensje do siebie samego albo andżeja!

• Re: albo teraz albo wcale :) Autor: maskopatol [79.184.238.*]
    O czym ty tu teraz ściemniasz?
    Straszysz spadkami i pewnie parę osób po twoim straszeniu sprzedało.
    Andrzej przestrzegał przed sprzedawaniem, a jeśli ma kasę, to wykorzystał okazję. Ja nie miałem pieniędzy i trochę się obawiałem. Ale to ty cały czas próbujesz tutaj straszyć i całe forum o tym wie.

Ciekawe czy ten post mi usuną?:)
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~J_ [37.47.19.*]
    Panowie, ale spokojnie. Ready zaklada po prostu inny scenariusz i szczerze wypowiada sie w podobnym tonie do insider (ciekawe swoją drogą
    Ucielo pol posta... średniki tutaj to jakis dramat dla crma. Mialo byc puszczone oczko. Szczerze wam powiem, ze to unikalna szansa trafic na osobę,ktora ma odmienny poglad, przewidywany scenariusz i chetnie dyskutuje o motywach. Proponuję porozmawiać, bo jak przegonicie ready z forum, to o grajacych na spadki nic sie nie dowiecie, a zostanie nam na forum tylko kilku wariatow piszacych bzdury, albo inwektywy. Takze szanujcie read'yego, bo nie ma lepszego. Zwróciliście uwagę, że fundamentalnie ready sie zgadza z rozwojem spolki? A czy ktos z Was przedstawil kontrę założeń AT? Bo widzę tylko zakrzykiwanie, a facet (zalozenie) probuje sie komunikować z Wami mimo wszystko. Ja sie chetnie wiecej dowiem o założeniach, czy tylko kontra do sentymentu LT czy tez jest wiecej podstaw do zalozen nadchodzacych spadkow. Co do AT to nie ma znaczenia czy dziala czy nie. Gro inwestorow sie nia posluguje i jest to czesc naszej rzeczywistosci generujac popyt jak i podaż. Troche jak z religia. Wierzysz czy nie wierzysz skyline na swiecie ma krzyże, kopuły i minarety.
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: maskopatol [79.184.238.*]
    Taki rzeczowy i merytoryczny ten ready, a Andrzeja oskarża, że nie bronił kursu? Mhmmm
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Mjb911 [94.254.210.*]
    Szacun @J za ten post. Ja też tak uważam. A Ty ready staraj się trzymać nerwy na wodzy, żeby poza merytoryka nie pisać postów pt czy sprzedałeś już nerkę.
  • Re: @J i @Mjb911 Autor: maskopatol [79.184.238.*]
    https://m.bankier.pl/forum/temat/10824899
    A tutaj sobie sprawdźcie kim jest pan ready. W innym wątku z dziś pisze z zalogowanego i takiego samego IP. Tu wszystko zostaje, chyba że administracja usunie.
  • Re: @J i @Mjb911 Autor: ready [46.205.207.*]
    Po fali hejtu, każdemu nerwy potrafią puścić i człowiek zniża się do poziomu rozmówcy. Święty nie jestem, nie byłem i być nie będę.
    Owszem zacząłem pisać z zalogowanego konta, ponieważ zaczęto się pod mój nick podszywać i bzdury wypisywać.
  • Re: @J i @Mjb911 Autor: ~J_ [37.47.19.*]
    Masko wyczuj sarkazm :)
    To taki sam tekst jak niech leci do nieba na 2200 :)
    Czasem człowiek musi jakoś odreagować ten hejt za sam fakt posiadania odmiennej opinii w danej chwili na sytuację rynkową :)

Dzięki za dostrzeżenie, że staram się być merytoryczny i nawet jeśli wkładam kij w mrowisko to tylko dlatego że liczę na czyjeś konstruktywne opinie i inny punkt widzenia. Dzięki temu można się czegoś nowego dowiedzieć oczywiście staram się to później weryfikować czy to prawda bo tak jak pisałem podejmowanie decyzji inwestycyjnych na słowo honoru bo ktoś na forum coś tam napisał to proszenie się o kłopoty.
    Każdego potrafi ponieść. Sam Ryskowi napisalem inwektywe, za ktorą troche mi wstyd przed samym sobą. Rysiek z drugiej strony sam sie odkrecil swoimi tekstami, ze odlecial. Nasz forumowy doktor tez odreagowal, poswiecajac kupe czasu na zestawienia i analizy (szanuje!). Emocje sie wlaczaja jak ktos przegina zazwyczaj. Nawet insider oaza spokoju ostatnimi czasy bardziej sarkastyczny sie zrobil. Po prostu niektorzy krzykacze przesadzaja. Z kazdej strony. Warto rozmawiać :)
    Aha czyli pamiętasz tylko te moje posty w których byłem nastawiony pro spadkowo po tym jak 21-go i 22-go kurs runął w dół? Hmm to faktycznie musiał być szok dla ciebie, nie do pomyślenia jak można rozważać dalsze spadki kiedy kurs leci o 14 czy 15% w dół :D

Chcąc być obiektywnym, powinieneś poczytać też inne moje posty, w których rozważam inne scenariusze, po tym jak kurs odbił od dołka. I żeby była jasność, nie zmieniłem nagle swojej opinii i teraz już jestem w 100% przekonany do dalszych wzrostów. Dalej czekam i będę obserwował zachowanie się kursu i kapitału, ponieważ dla mnie sytuacja wciąż jest nie jasna i kurs w dalszym ciągu może jeszcze pójść w górę jak i w dół. To rynek zdecyduje gdzie podąży a nie wpisy na forum.

Generalnie to regulamin forum powinien zakazać umieszczania postów odnoszących się do przeszłych, teraźniejszych i przyszłych kursów i wówczas gadalibyście tutaj o pogodzie :D W przeciwnym wypadku wyrażanie swoich opinii grozi wyzywaniem, obrażaniem i szkalowaniem prokuraturą, przemocą, itd. Żenada!
  • @Ready Autor: przezniczak [109.173.145.*]
    Wreszcie gadasz jak człowiek... i tak można dyskutować.

BTW

Prośba - gdybyś na przyszłość jednak nie zamieszczał nieprawdziwych informacji vide C/Z ASBIS nigdy nie było większe niż 5 ;) Tutaj naprawdę jest wiele osób, które znają tą firmę na wylot łącznie z danymi z lat poprzednich a sprawdzenie ogólnodostępnych danych nic nie kosztuje. I jeżeli piszesz coś co nie jest prawdą to zostanie Ci to wytknięte.

Nie mówię o kursie czy trendzie bo ile inwestorów/graczy tyle opinii - dlatego dużego sensu dyskusja dla ten temat dla mnie nie ma sensu a na AT w zależności od sentymentu do spółki to można wszystko wyrysować - kwestia interwału ;)

Ja dlatego praktycznie już się nie wypowiadam o kursie - mogę dyskutować o ASBIS jako firmie, jej perspektywach oraz jak wygląda na tle konkurencji. Plus oczywiście przekazywać informacje o niej.
  • Re: @Ready Autor: ready [46.205.207.*]
    Masz rację dałem ciała, rzuciłem na szybko okiem na biznesradar a tam jest luka w danych chyba po 2016 roku i tak z pamięci pewnikiem stwierdziłem że nie było tak wysokiego C/Z ale to ci przyznałem już wcześniej w postach.
  • Re: @Ready Autor: maskopatol [94.254.161.*]
    https://m.bankier.pl/forum/temat/10825059
    Kolejny sarkazm.
    Mam dziś całą noc - serio. Poszukać jeszcze?
    Dziwisz się, że ktoś później ma takie, a nie inne zdanie o Tobie?
  • Re: albo teraz albo wcale :) Autor: ~Andrzej [37.225.2.*]
    Ready ja dokupiłem 4 k akcji na samym dołku po 22,20 a Ty co zrobiłeś po za pisaniem durny h postów i straszeniem, że będzie 11 zł lub zbankrutuje i trzeba Asbis zdjąć z GPW?
[x]
ASBIS 4,64% 71,00 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.