Pozwolicie że nie będę się wdawał jakoś szczególnie w szczegóły zwłaszcza te techniczne bo te uwagi zostawiam dla twórców.
Zaznaczę że w przypadku prologu a dema w szczególności raczej kręciłem nosem co można znaleźć w starych wpisach..
Natomiast :
1. Mamy pełnoprawny samouczek podzielony na 3 etapy który każdy uczy innych segmentów gry. Tak jak już wspominałem nie jest to jakaś aktualizacja tego co już było tylko pełnoprawny samouczek który za rączkę prowadzi przez każdy aspekt gry. Trzeba być ćwierć mózgiem żeby nie zrozumieć. 2. Będzie na prawdę sporo misji ;) 3. Wszystkie mechaniki działają i są odpowiednio zbalansowane oczywiście są jakieś tam bugi ale to beta a chłopaki wrzucają nowe bulidy codziennie które na prawdę realnie naprawiają masę rzeczy. 4. Zatrzymam się tutaj na moment przy balansie i samej rozgrywce, w demie szczególnie bywało tak że jeszcze dobrze nie wysłaliśmy jakiegoś nalotu a atakowali nas taką siłą że ciężko było się obronić + zaraz się paliliśmy i pół pokładu było w wodzie. Tutaj wszystko jest na swoim miejscu i zarządzanie ludźmi pod pokładem, wysyłanie samolotów na spotkanie łodzi podwodnej która nas atakuje itp. jest po prostu normalną czynnością sprawiającą frajdę :) 5. Widać progres całościowy, zaczyna to być pełnoprawna produkcja. 6. Przyłapałem się na tym żeby coś tam sobie przy piwku poklikać wieczorem w tego ACS'a bo po prostu sprawia frajdę hehe :)
Dla mnie może to być serio ciekawy tytuł, zwłaszcza dla fanów lotniskowców :)
Johnzje dzięki za twoją opinię. Jak oceniasz, czy gra wymaga jeszcze dużego nakładu pracy czy też wg. ciebie jedynie drobnych napraw i można ją wypuścić (oczywiście bez wchodzenia w szczegóły)?
Na pewno jest w lepszym stanie aktualnie niż cyberpunk na premierę hehe :). Ciężko w sumie powiedzieć bo nie wiem jak wymagający są testerzy od playwaya. Natomiast biorąc pod uwagę że trzon gry raczej jest już gotowy i wszystko tutaj po prostu działa, pomijając oczywiście jakieś błędy nad którymi wszyscy się teraz skupiają - po cichu liczę że listopad, natomiast jestem pewny tak na 80-90% że w tym roku.
Na ds mam taki sam nick jak tutaj - "johnzje" i tam chyba jeszcze trzeba dodać #0273. Natomiast klucz dostałem pewnie ze względu na odrobione szczęścia oraz z faktu że jak było demo czy prolog to coś tam udzielałem się na ds i to pewnie tez miało znacznie. Ogólnie byłem pozytywnie zaskoczony że taki klucz dostałem :)
Mi się udało przejść kilka misji mimo że też miałem crashe. Sprawdź najnowszy update. Stabilność i bugi to nic nowego w zamkniętych betach i po to jesteśmy żeby to przetestować. Zobacz że jest też duża żonglerka buildami co sprawia że tego typu rzeczy mają prawo się zdarzać.
Ok. Mam jednak odmienne zdanie co do tego w jakim stanie gra powinna trafić do otwartych testów. Podobnie było przecież z prologiem... mało tego rzeczy które tutaj są zgłaszałem również w prologu... To wygląda tak, jakby deweloperzy nawet raz nie uruchomili całej gry i nie spróbowali jej ukończyć. Gdyby to zrobili, te błędy które wychodzą na pewno by wyszły już wtedy. Oczywiście będę testować dalej i zgłaszać błędy, ale nie wydaje mi się, że gra wyjdzie jakoś szybko...
Powoli powoli idziemy do przodu ale chyba moj optymistyczny scenariusz na listopad był zbyt optymistyczny. Dziś miał być większy update no ale póki co czekamy. Chłopaki tam działają
Ogólnie testowany produkt powinien być praktycznie gotowy a tutaj widzę, że żadne wnioski nie zostały wyciągnięte z prologu ACS. Serio jest to żenujące, zwłaszcza że mówimy tutaj o gierce z rocznym poślizgiem a prezes mówił o niej, że to jeden z "mniejszych projektów".
Źle to wróży, to wszystko trwa też bardzo długo. Poraża ta prędkość w realizacji projektów i poślizgi trwające nie miesiące a lata na poszczególnych projektach.. Mam akcję, trzymam cierpliwie ale zęby mnie bolą coraz bardziej od zaciskania..
Nie wiem czy przypadkiem nie za dużo tych preprodukcji itd. Bo moce przerobowe sa zbytnio rozproszone...Jak nie wydadzą ACSa do konca roku to bede zawiedziony
Johnzje już ci mogę powiedzieć, że ukryta data premiery przesunięta na styczeń 2022. Ogólnie mam dużo wyrozumiałości ze względu na Stargate i inne produkcje, natomiast to już rok obsuwy z ACS (już nawet nie wspominam o HFC) to za dużo (gdyby chociaż była sztywna data premiery).
Po ostatniej prezentacji prezesa, napisałem tu, że na moje oko to ACS raczej w drugim kwartale 2022. Niestety do tego to zmierza jak na razie. W końcu ludziom zacznie brakować cierpliwości i zaczną się wysypywać z akcji widząc jak banki, spółki surowcowe itp uciekają, a tu marazm od roku.
A nie przesadzacie trochę z czarnowidztwem? Moze odrobina optymizmu?
1. Termin wydania ACS i HFC się ślimaczy, ale w międzyczasie doszly inne tematy. Wg prezesa Stargate ma priorytet - tam MGM pilnuje raczej terminów. Poza tym progres w ACS jest. Wg mnie gra ma duzy potencjal, ale warunek podstawowy - dopieszczona gra.
2. Sprzedac teraz i co kupic? Banki, ktore rosna od roku i wrocily w sporej części do wycen sprzed covida?
3. Czy jeśli gniotopunk bylby opóźniony i wydany bez tych rażących błędów, to byloby lepiej, czy gorzej dla akcjonariuszy?
Dobrze mówisz. Fakt jest taki, że bardzo powoli, ale jednak pchają do przodu. Najgorszym rozwiązaniem byłoby teraz sprzedać akcje jak się tyle już czeka.
Jak najbardziej zgadzam się z Twoimi argumentami. Musisz jednak przyznać że wiarygodność zarządu z powodu słabej komunikacji z nami i kolejnymi niedotrzymanymi terminami jest słaba, a nasza inwestycja w takiej sytuacji ma dosyć wątłe podstawy będąc oparta na obietnicach owego zarządu. Inaczej mówiąc gramy w dość ryzykowna grę. Ja to ryzyko akceptuje.
Czy ja wiem, czy taka slaba komunikacja? Piszemy pytania, Prezes odpowiada, nagrywa w miare regularnie aktualnosci. Chcielismy aktualnosci ze spolek zaleznych - bylo kilka. Zeby wszystkie spolki tak sie komunikowaly, to inaczej by banan wygladal.
"Problemem", jest to ze odnosimy wrazenie, ze sie to wszystko rozwija wolniej, niz bysmy sobie tego zyczyli. Z drugiej strony, czekamy juz tak dlugo, ze jeszcze kwartal, czy dwa chyba juz nie robi roznicy. A potencjalna "nagroda" za cierpliwosc moze byc duza wg mnie.
Tak, aktualności są nagrywane. Nie mam pretensji do pana Prezesa że nie nagrywa aktualności, bo za każdym razem gdy poproszę o ich nagranie albo o odpowiedź na jakieś pytanie, taka odpowiedź jest udzielana. Co innego jeżeli treść przekazywana w aktualnościach nie znajduje pokrycia w późniejszej działalności spółki. Podam przykłady:
- House flipper city w aktualnościach z początku roku była informacja, że pojawi się na festiwalu steam w lutym. W rzeczywistości pojawił sie w październiku.
- PD2 jeszcze niedawno w aktualnościach przekazywane były informacje że jest kontakt ze spółka która to robi, pracę posuwają się do przodu i otrzymywane materiały są wysokiej jakości. W dzisiejszej rzeczywistości nie wiemy nawet czy projekt powstanie.
Oczywiście takie przykłady można mnożyć.
Poza tym tak, wiem że jest duże obciążenie ze względu na Stargate i projekt Y ale......
Czy to oznacza że produkcja innych gier została wstrzymana? Co z tego że zobaczymy Stargate, jak później dowiemy się np. że takie BoG to w sumie dopiero jest projektowane (a z informacji przekazywanych powinniśmy spodziewać się premiery w 2022).
Nie piszę tego bo nagle w jakiś sposób zmieniłem zdanie o Spółce. Dla mnie to nadal najciekawszą spółka gamingowa na NC z najlepszymi perspektywami w horyzoncie 2-3 lat ale szczególnie ostatnio zaczynają się dziać rzeczy dla mnie zupełnie niezrozumiałe.
Nie ośmieszaj się człowieku. 16 lubiących stronę, zero likeów pod większością wpisów.. ile lat mieli żeby rozkręcić taką stronę reklamami i wrzucaniem?
Zazwyczaj takim sfrustrowanym nie odpowiadam, ale jednak tym razem spróbuję, może ktoś miał dzisiaj problemy rodzinne i postanowił się wyżyć. Więc tak:
1.napisałem że ostatnio pojawił się profil ACS - rzeczywiście pierwszy post jest z 2 listopada. Chyba tu się nie ośmieszyłem.
2. Napisałem, że nawet często coś tam wrzucają - rzeczywiście w ciągu msc od założenia pojawiło się 11 materiałów. Chyba tu również się nie ośmieszyłem.
Czy możesz powiedzieć w takim razie dlaczego uważasz, że się ośmieszyłem? Czy napisałem, że jest dużo obserwujących, dużo lików? Może jednak masz jakiś problem. Wypadałoby zachować jakiś poziom wypowiedzi, to nie boli.
Witam, Kolego podszywający się pod mój nick Gość mam do Ciebie następujące pytanie: Co robisz na tym forum skoro spółka jest beznadziejna? Poza tym zwracając się tak do innych wystawiasz o sobie mierne świadectwo.